X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety skojarzenia potrafią zniszczyć urok pięknego imienia. Znajomi dali synowi Gracjan to ja przed oczami mam tego idiote z youtube. A już skojarzenia z nielubianymi osobami to swoją drogą.

• arya12 Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    U nas od początku było wiadomo, że jak facet to będzie Franek. Mąż wiedział, że chce Franka zanim mnie poznał :D z dziewczynką mieliśmy kłopot. W pierwszej ciąży siedziałam na stronach z imionami i czytałam na głos i spodobała nam się tylko Pola i Zuza. Ostateczną decyzję zostawiłam mężowi i została Pola. :) mega popularne imiona nam się podobają, ale nie zwracamy na to uwagi zbytnio. Wolimy tak niż Zoe albo inne wynalazki.

U nas ten sam zestaw imion:) ewentualbie Jan i Tosia. Też nam sie podobają raczej te stare tradycyjne imiona. Prawdopodobnie będzie Synek Franio :)

ola_g89 lubi tę wiadomość

f2w33e3k6433919c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja byłam w 20 tyg to nasza mała miała 293g. Ale to wszystko kwestia ogolnych pomiarów przecież więc to do końca nie jest miarodajne.
    No wiadomo ze orientacyjne. Ale pewna tendencje mozna zauwazyc. U mnie od zawsze byla drobniutka i ta waga moze byc w miare dobrze policzona, bo u mojego lekarza bylam 3dni przed polowkowymi i wazyla 30g mniej:-)

Mi sie za to Hanka od razu kojarzy z Hanka z M jak milosc, ktora zginęła tragicznie w kartonach :D
    No i nie wiem czemu mam jakas awersje do imienia Klaudia mimo, ze chyba zadnej nie znam,ale kojarzy mi sie z niezbyt inteligentnymi dziewczynami

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ahh z tymi imionami to naprawdę problem... nam dla dziewczynki podobało się od dawna Maja, Lena - ale teraz gdzie się nie obejrzę to tylko te imiona i jak będzie dziewczynka to chyba Zosia. W przypadku chłopaka to Igor , jeszcze nam się Błażej podoba ale to może przy kolejnym :)

Tak jak mówicie to rodzicom ma odpowiadać a nie otoczeniu . Ja jak zaczęłam podpisywać moich rodziców co im się podoba to totalnie nie trafili żadne z imion mi się nie podobało A podali Łucja, Kornelia i Anastazja... Z tego ostatniego to mi się śmiać chciało bo z bajką mi się kojarzy i mówiłam że może Elza od razu... No ale komuś te imiona mogą odpowiadać.
    Ej, ale Zosia jest przed Maja i Lena :P

xm2xjt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Igor też się tak kojarzy z rosyjskim pijakiem :D
    Hahahahhahaa :D
    Adam to mój mąż, to on nie chce juniora, zresztą pierworodny ma tak na drugie.
    Filipów, Antosiów, Stasiów jest od cholery ostatnio. Jan mi się absolutnie nie podoba. Ale za to podoba mi się Mieszko, Stefan, Tadeusz, Florian, Kazimierz....

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Mi Igor też się tak kojarzy z rosyjskim pijakiem :D
    Hahahahhahaa :D
    Adam to mój mąż, to on nie chce juniora, zresztą pierworodny ma tak na drugie.
    Filipów, Antosiów, Stasiów jest od cholery ostatnio. Jan mi się absolutnie nie podoba. Ale za to podoba mi się Mieszko, Stefan, Tadeusz, Florian, Kazimierz....
    Moj maz tez Adam:-). O tak. Mi sie tez juz przejadly Antki, Franciszki i Jasie. W zeszlym roku miałyśmy w przedszkolu pierwszego 3letniego Kazimierza i moje koleżanki z pracy przez pierwszy miesiac nie mogly przejsc nad tym jak tak można do malego dziecka mówić. Ale potem juz sie wszyscy przyzwyczaili:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie oglądałam M jak Miłość więc może dlatego mi się tak nie kojarzy :D
    Pokochałam to imię po tym jak 10 lat temu po maturze poszłam na staż do żłobka żeby nie siedzieć w domu i tam była taka malutka śliczna Hania. Była tak słodka, że opiekowałam się tylko nią i wtedy zdecydowałam, że jak będę miała córkę to na 100% Hannę. Od tamtej pory moja mama też zawsze mówiła, że jak już będzie jakaś Haneczka... Tak więc dla mnie może być ich nawet 100 a i tak będzie mi się podobało :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Nigdy nie oglądałam M jak Miłość więc może dlatego mi się tak nie kojarzy :D
    Pokochałam to imię po tym jak 10 lat temu po maturze poszłam na staż do żłobka żeby nie siedzieć w domu i tam była taka malutka śliczna Hania. Była tak słodka, że opiekowałam się tylko nią i wtedy zdecydowałam, że jak będę miała córkę to na 100% Hannę. Od tamtej pory moja mama też zawsze mówiła, że jak już będzie jakaś Haneczka... Tak więc dla mnie może być ich nawet 100 a i tak będzie mi się podobało :D
    No pewnie, to Wam ma sie podobać:-)

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Zosia,po babci. Od dawna tak było postanowione,jeszcze zanim syn się urodził.
    Imię popularne,ale od samego początku wiedziałam,że Zośka siedzi w brzuchu ;)
    I tak parka,to dla nas niesamowite spełnienie marzen :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja mam odwrotnie dla chłopaka mam multum a dla dziewczynki od zawsze miałam tylko jedno :P
    Też mam popularne imię w moim roczniku bo Karolina, ale wolę to niż Kasandrę, która była tylko jedna w klasie. W imieniu Anastazja bardzo podoba mi się skrót imienia -Nastka :)
    A mi właśnie nie :D Anastazja piękne ale Nastka... kojarzy mi się z ukraińską prostytutką :D Co osoby to inny gust. My się nawet nie zastanawiamy narazie nad imieniem. Mój facet jest tak zajęty i zaaferowany budową że nie ma do niczego głowy.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia co budujecie?

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj zobaczymy nasza coreczke ^^ ahhh byle do 16! 3majcie kciuki

Angel1988, linka220, Izabelle, Natalia1984 lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • hawana Debiutantka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też! Już o 13 połówkowe!
    A z imieniem dla dziewczynki mamy problem, kilka nam się podoba, ale trochę mi nie pasuje, że wybieramy takie, które są bardzo poważne i mają słodziutkie zdrobnienia np Antonina i Tosia, Zofia i Zosia. I jak tu się przedstawić komuś mając np 30 lat?;)

linka220, Izabelle lubią tę wiadomość

ckai3e3krjjswkov.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 1sze połówkowe o ile wyjdą po 15.00 :)

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia.
    Ale Wan zazdroszczę. Ja wczoraj powiedzialam mezowi ze poszlabym na jeszcze jedne polowkowe, ale puknal sie w glowe:-) a szkoda. Jakos lepiej bym sie czula. Chociaz z moją wyobraźnią to pewnie nawet i 10 badan by mnie nie uspokoilo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wszystko będzie idealnie to nie wiem czy nie zrezygnuje z drugiego. Wydaje mi się że powinnaś być spokojna jakby coś było dużego jakaś wada wrodzona to na pewno by zauważyła lekarka. A niektóre wady i tak wyjdą później albo po urodzeniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Jak wszystko będzie idealnie to nie wiem czy nie zrezygnuje z drugiego. Wydaje mi się że powinnaś być spokojna jakby coś było dużego jakaś wada wrodzona to na pewno by zauważyła lekarka. A niektóre wady i tak wyjdą później albo po urodzeniu.
    No wiadomo, wszystko sie jeszcze moze zdarzyc, to dopiero polowa (dzisiaj swietuje polmetek:-)). Nie boje sie raczej juz tych najgorszych wad gen. typu trisomia 13,18 bo one maja tyle objawow, ze cos by wyszlo, ale ciągle mnie jakos przesladuja ZD i slowa lekarki na prenatalnych, ze jego najtrudniej wykryć. No i teraz jeszcze takie slabe to badanie polowkowe.
    Najchetniej bym co tydzien chodzila na usg:P a pewnie i tak mialam najwiecej z Was wszytskich bo srednio co 2 tygodnie bylam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 08:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słabe jest w Twoim odczuciu a pewnie ona to co trzeba sprawdziła.
    Z tym ZD to niestety tak jest. Znajomych kuzynka urodziła dziecko z ZD a cała ciąża idealnie. Nie robili nifty bo usg genetyczne idealne dalej też a się urodziło i szok ogromny. Ale usg 75 procent daje szans na zdrowe dziecko i tego trzeba się trzymać.

Często masz wizyty ja mam czasem ponad miesiąc czekania do prowadzącego. Jeszcze pewnie zapisze się prywatnie na usg 3 trymestru między 28 a 32 tc.

• linka220 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hawana wrote:
    Ja też! Już o 13 połówkowe!
    A z imieniem dla dziewczynki mamy problem, kilka nam się podoba, ale trochę mi nie pasuje, że wybieramy takie, które są bardzo poważne i mają słodziutkie zdrobnienia np Antonina i Tosia, Zofia i Zosia. I jak tu się przedstawić komuś mając np 30 lat?;)
    No przedstawiać pewnie się będą bez zdrobnienia Oficjalnie Antonina i Zofia Ja jestem Ela, a oficjalnie przedstawiam się Elżbieta.. jakoś nie mam z tym problemu :) Dla znajomych Tośka :)

hawana lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Słabe jest w Twoim odczuciu a pewnie ona to co trzeba sprawdziła.
    Z tym ZD to niestety tak jest. Znajomych kuzynka urodziła dziecko z ZD a cała ciąża idealnie. Nie robili nifty bo usg genetyczne idealne dalej też a się urodziło i szok ogromny. Ale usg 75 procent daje szans na zdrowe dziecko i tego trzeba się trzymać.

Często masz wizyty ja mam czasem ponad miesiąc czekania do prowadzącego. Jeszcze pewnie zapisze się prywatnie na usg 3 trymestru między 28 a 32 tc.
    Ja sobie sama ustalam kiedy chce przyjsc i tylko informuje lekarza: bede za 2 tygodnie. On mi juz nawet czesci wizyt nie wpisuje do ksiazeczki bo mowi ze sie nie zmieszcza:P

‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ