WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mama pracuje w przedszkolu i co ja wymieniam jakieś imię to ona ma historię pt. "miałam kiedyś takiego Franka w grupie i co chwilę łapał się za siusiaka"
także wierzę, że masz kłopot Krasnalowa
Marrgoo, Wesoła89, Natalia1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyola_g89 wrote:Moja mama pracuje w przedszkolu i co ja wymieniam jakieś imię to ona ma historię pt. "miałam kiedyś takiego Franka w grupie i co chwilę łapał się za siusiaka"
także wierzę, że masz kłopot Krasnalowa
ola_g89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marrgoo - uwierz mi, że wersja z Frankiem była w miarę nieszkodliwa.
czasami ma tak okropne historie, że imię brzydnie mi w ułamku sekundy
Krasnalowa - najważniejsze żeby Wam się podobało imię. Nas po prostu wszyscy dręczyli, jak będzie miał/miała na imię i się sprzedaliśmy. Czasami najlepiej nic nie mówić przed porodem, bo po co słuchać krytyki, jak się jest zdecydowanymchociaż my naprawdę mieliśmy to w nosie. Do wyboru było aż jedno imię męskie i dwa żeńskie, więc nie mogliśmy sobie pozwolić na luksus brania krytyki pod uwagę
-
Ja byłam w 20 tyg to nasza mała miała 293g. Ale to wszystko kwestia ogolnych pomiarów przecież więc to do końca nie jest miarodajne.
-
nick nieaktualnyO imionach to mi nic nie mówicie, bo w pierwszej ciąży była wojna i teraz jest to samo, dla dziewczynki nie było by problemu, a że jest drugi chłopak to jest duuuuuuuzy problem
ja nie lubię imion nowoczesnych z jakiś wyczesanych oryginalnych, ale bardzo lubię imiona stare, klasyczne, typu Tadeusz, ale są w tej grupie takie , których zdzierżyć nie jestem w stanie. Polskie imiona tylko wchodzą w grę, a 3/4 źle mi się kojarzy
-
Dokładnie Ola ważne że nam się podoba imię
każdy ma inny gust i ... inne nazwisko
U nas, jak się potwierdzi dziewczynka to będzie Antonina , Antosia, jak moja babcia mamy mama
A jak jednak się okaże chłopak to nie mamy bladego pojęcia Już z pierwszym był problem
-
Antosia bardzo mi się podoba
przez chwilę brałam je pod uwagę, ale mąż powiedział kategoryczne NIE. Poza tym u nas Pola też jest trochę "w rodzinie". Moja prababcia miała na imię Apolonia. Apolonia to dla mnie zbyt wiele, ale Pola będzie ok. Takie nadawanie imion to fajna forma upamiętnienia bliskiej osoby
-
Ahh z tymi imionami to naprawdę problem... nam dla dziewczynki podobało się od dawna Maja, Lena - ale teraz gdzie się nie obejrzę to tylko te imiona i jak będzie dziewczynka to chyba Zosia. W przypadku chłopaka to Igor , jeszcze nam się Błażej podoba ale to może przy kolejnym
Tak jak mówicie to rodzicom ma odpowiadać a nie otoczeniu . Ja jak zaczęłam podpisywać moich rodziców co im się podoba to totalnie nie trafili żadne z imion mi się nie podobało A podali Łucja, Kornelia i Anastazja... Z tego ostatniego to mi się śmiać chciało bo z bajką mi się kojarzy i mówiłam że może Elza od razu... No ale komuś te imiona mogą odpowiadać.kasia1518
-
Natalia1984 wrote:U mnie też od dawna miała być Hanka, ale tych Hanek teraz tyle jak kiedyś Kaś, więc rezygnuję z Hanny... chyba
Dzieki Natalia :p zawsze mialam pretensje do rodzicow ze Kaś jest jak Burkow na wsi :p
Mysmy zdecydowali sie na imie, ktore kocham od dziecinstwaprzyszla zapasowa matka zrobila afere ze brzydkie i dziecko krzywdzimy. A co my jej na to? "Przyzwyczaisz sie i nauczysz sie z tym zyc" :p
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam odwrotnie dla chłopaka mam multum a dla dziewczynki od zawsze miałam tylko jedno
Też mam popularne imię w moim roczniku bo Karolina, ale wolę to niż Kasandrę, która była tylko jedna w klasie. W imieniu Anastazja bardzo podoba mi się skrót imienia -Nastkaola_g89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Ahh z tymi imionami to naprawdę problem... nam dla dziewczynki podobało się od dawna Maja, Lena - ale teraz gdzie się nie obejrzę to tylko te imiona i jak będzie dziewczynka to chyba Zosia. W przypadku chłopaka to Igor , jeszcze nam się Błażej podoba ale to może przy kolejnym
Tak jak mówicie to rodzicom ma odpowiadać a nie otoczeniu . Ja jak zaczęłam podpisywać moich rodziców co im się podoba to totalnie nie trafili żadne z imion mi się nie podobało A podali Łucja, Kornelia i Anastazja... Z tego ostatniego to mi się śmiać chciało bo z bajką mi się kojarzy i mówiłam że może Elza od razu... No ale komuś te imiona mogą odpowiadać.
Igor to mój mąż zakochany a do mnie nie przemawia to imię.kasia1518 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Każdy ma jakieś głupie skojarzenia z jakimś imieniem.
dlatego tak ciężko wszystkim dogodzić. Np ja osobiście uwielbiam Krzyśków. Każdy którego znałam był spoko praktycznie, ale zdrobnienie KRZYŚ kojarzy mi się z taką życiową pipką.
dlatego niestety nigdy nie było brane pod uwagę.
U nas tak samo jak u Marrgoo - z facetem nie było problemu, bo nawet jeśli nie Franek to chciałam Adama albo Marcina. A dla dziewczynki... Dramat -
nick nieaktualny