X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama pracuje w przedszkolu i co ja wymieniam jakieś imię to ona ma historię pt. "miałam kiedyś takiego Franka w grupie i co chwilę łapał się za siusiaka" :D także wierzę, że masz kłopot Krasnalowa :D

Marrgoo, Wesoła89, Natalia1984 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Moja mama pracuje w przedszkolu i co ja wymieniam jakieś imię to ona ma historię pt. "miałam kiedyś takiego Franka w grupie i co chwilę łapał się za siusiaka" :D także wierzę, że masz kłopot Krasnalowa :D
    No:-) ja juz mam wybrane imie, ale nie zdradzam bo mi ktos jeszcze podkradnie haha :D

ola_g89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie Gaja jest straszna. Jeszcze w połączeniu z ich trzyliterowym nazwiskiem brzmi jak jedno słowo :P

Ola_g89 umarłam ze śmiechu ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile osob tyle opinii:-) dlatego ja nawet nie pytam co kto sadzi o wybranym przez nas imieniu i czy sie podoba czy nie. Mi i mezowi sie podoba i to nam wystarcza:-)

Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo - uwierz mi, że wersja z Frankiem była w miarę nieszkodliwa. :D czasami ma tak okropne historie, że imię brzydnie mi w ułamku sekundy :D

Krasnalowa - najważniejsze żeby Wam się podobało imię. Nas po prostu wszyscy dręczyli, jak będzie miał/miała na imię i się sprzedaliśmy. Czasami najlepiej nic nie mówić przed porodem, bo po co słuchać krytyki, jak się jest zdecydowanym :) chociaż my naprawdę mieliśmy to w nosie. Do wyboru było aż jedno imię męskie i dwa żeńskie, więc nie mogliśmy sobie pozwolić na luksus brania krytyki pod uwagę :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w 20 tyg to nasza mała miała 293g. Ale to wszystko kwestia ogolnych pomiarów przecież więc to do końca nie jest miarodajne.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O imionach to mi nic nie mówicie, bo w pierwszej ciąży była wojna i teraz jest to samo, dla dziewczynki nie było by problemu, a że jest drugi chłopak to jest duuuuuuuzy problem :/ ja nie lubię imion nowoczesnych z jakiś wyczesanych oryginalnych, ale bardzo lubię imiona stare, klasyczne, typu Tadeusz, ale są w tej grupie takie , których zdzierżyć nie jestem w stanie. Polskie imiona tylko wchodzą w grę, a 3/4 źle mi się kojarzy :D

• linka220 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Ola ważne że nam się podoba imię :) każdy ma inny gust i ... inne nazwisko :) U nas, jak się potwierdzi dziewczynka to będzie Antonina , Antosia, jak moja babcia mamy mama :) A jak jednak się okaże chłopak to nie mamy bladego pojęcia Już z pierwszym był problem ;)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antosia bardzo mi się podoba <3 przez chwilę brałam je pod uwagę, ale mąż powiedział kategoryczne NIE. Poza tym u nas Pola też jest trochę "w rodzinie". Moja prababcia miała na imię Apolonia. Apolonia to dla mnie zbyt wiele, ale Pola będzie ok. Takie nadawanie imion to fajna forma upamiętnienia bliskiej osoby :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh z tymi imionami to naprawdę problem... nam dla dziewczynki podobało się od dawna Maja, Lena - ale teraz gdzie się nie obejrzę to tylko te imiona i jak będzie dziewczynka to chyba Zosia. W przypadku chłopaka to Igor , jeszcze nam się Błażej podoba ale to może przy kolejnym :)

Tak jak mówicie to rodzicom ma odpowiadać a nie otoczeniu . Ja jak zaczęłam podpisywać moich rodziców co im się podoba to totalnie nie trafili żadne z imion mi się nie podobało A podali Łucja, Kornelia i Anastazja... Z tego ostatniego to mi się śmiać chciało bo z bajką mi się kojarzy i mówiłam że może Elza od razu... No ale komuś te imiona mogą odpowiadać.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chcialam Antka, maz Natana wiec dogadalismy sie ze Ignaś :) jakby jakimś cudem z Ignasia zrobila sie babeczka bedzie Antosia

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    U mnie też od dawna miała być Hanka, ale tych Hanek teraz tyle jak kiedyś Kaś, więc rezygnuję z Hanny... chyba :D

Dzieki Natalia :p zawsze mialam pretensje do rodzicow ze Kaś jest jak Burkow na wsi :p

Mysmy zdecydowali sie na imie, ktore kocham od dziecinstwa :) przyszla zapasowa matka zrobila afere ze brzydkie i dziecko krzywdzimy. A co my jej na to? "Przyzwyczaisz sie i nauczysz sie z tym zyc" :p

kasia1518 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Zosiek i Zuzi to jest mnogo! A mi np. Anastazja podoba się przeogromnie! Ogólnie imion dla dziewczynki jest moim zdaniem więcej, no i mi więcej się podoba.... Z chłopcem jest problem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam odwrotnie dla chłopaka mam multum a dla dziewczynki od zawsze miałam tylko jedno :P
    Też mam popularne imię w moim roczniku bo Karolina, ale wolę to niż Kasandrę, która była tylko jedna w klasie. W imieniu Anastazja bardzo podoba mi się skrót imienia -Nastka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ahh z tymi imionami to naprawdę problem... nam dla dziewczynki podobało się od dawna Maja, Lena - ale teraz gdzie się nie obejrzę to tylko te imiona i jak będzie dziewczynka to chyba Zosia. W przypadku chłopaka to Igor , jeszcze nam się Błażej podoba ale to może przy kolejnym :)

Tak jak mówicie to rodzicom ma odpowiadać a nie otoczeniu . Ja jak zaczęłam podpisywać moich rodziców co im się podoba to totalnie nie trafili żadne z imion mi się nie podobało A podali Łucja, Kornelia i Anastazja... Z tego ostatniego to mi się śmiać chciało bo z bajką mi się kojarzy i mówiłam że może Elza od razu... No ale komuś te imiona mogą odpowiadać.

Igor to mój mąż zakochany a do mnie nie przemawia to imię.

kasia1518 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor piękne imię, bardzo męskie. Tak samo Wiktor. Ale u nas jak byłby chłopak to byłby Henio :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to argument mojego męża że to silne męskie imię.

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie Igor kojarzy z takim dresiarzem co siedzi pod blokiem z piwkiem :D

ola_g89, Camilla13 lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma jakieś głupie skojarzenia z jakimś imieniem. :D dlatego tak ciężko wszystkim dogodzić. Np ja osobiście uwielbiam Krzyśków. Każdy którego znałam był spoko praktycznie, ale zdrobnienie KRZYŚ kojarzy mi się z taką życiową pipką. :D dlatego niestety nigdy nie było brane pod uwagę.
    U nas tak samo jak u Marrgoo - z facetem nie było problemu, bo nawet jeśli nie Franek to chciałam Adama albo Marcina. A dla dziewczynki... Dramat :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie każdy ma inne skojarzenia z imionami bo jak ja mówiłam mojej mamie, że jak chłopak to może Igor to ona na to, że dla niej to rosyjski alkoholik. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 22:10

‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ