X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Widze, ze tu wiekszosc chodzi na podwojne badania. Tez sie zastanawialam czy nie isc, ale maz powiedzial ze swiruje za bardzo. Chyba musiałabym isc pokryjomu :D

Krasnalowa ja tylko że względu na to że moja prowadząca ciążę ma gabinet prywatny i wszystkie badania jakie mi zleca są płatne, a jak idę do Luxmedu w ramach abonamentu z pracy i tam dr też mnie kieruje na badania i dzięki temu mam za darmo i idę z tymi wynikami do mojej prowadzącej- A że ta z Luxmedu kieruje też na usg to chodzę po 2 razy bo ten drugi darmowy :)

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Dziewczyny a ktoś tutaj będzie mieć chłopca ? Mam wrażenie że jest wysyp samych dziewczynek :)

u nas chłopczyk :)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa a twoja ile waży?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Krasnalowa a twoja ile waży?
    Moja w 19t4d (z tym ze zawsze byla 2-3dni mniejsza,ale nie zmienial mi gin terminu) wazyla 280g

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    :o ogromna

Nooo moja mała jest "mała" :) ale ona od początku jest większa średnio 10-14 dni niż termin z OM. Na genetycznych w szpitalu 12+5 też wychodziła 2tyg większa ale przestawili mi termin o 2 dni wcześniej a w opisie napisali że mała i tak jest wieksza o tydzień. Później u mojego gina tez była większa, dzisiaj tak samo. Stwierdzili że dalej trzymają się tego terminu pierwszego, a 16.05 mam połówkowe u specjalistów i wtedy zobaczymy co oni znowu powiedzą i ewentualnie przestawią datę porodu (więc na razie daty w suwaczku nie zmieniam). 3-4 dni na bank jest za dużo podane bo policzyli mi datę z cyklu 28 dni, a ja miałam ostatni 25 i nie idzie im wytłumaczyć że ja nie jestem "standardem". I dlatego dzisiaj to wyszłam prawie że na wariatkę jak się upierałam że źle mi powyliczali daty :/ więc albo coś jest z terminem albo moje dziecie jest duuuuuże :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Nooo moja mała jest "mała" :) ale ona od początku jest większa średnio 10-14 dni niż termin z OM. Na genetycznych w szpitalu 12+5 też wychodziła 2tyg większa ale przestawili mi termin o 2 dni wcześniej a w opisie napisali że mała i tak jest wieksza o tydzień. Później u mojego gina tez była większa, dzisiaj tak samo. Stwierdzili że dalej trzymają się tego terminu pierwszego, a 16.05 mam połówkowe u specjalistów i wtedy zobaczymy co oni znowu powiedzą i ewentualnie przestawią datę porodu (więc na razie daty w suwaczku nie zmieniam). 3-4 dni na bank jest za dużo podane bo policzyli mi datę z cyklu 28 dni, a ja miałam ostatni 25 i nie idzie im wytłumaczyć że ja nie jestem "standardem". I dlatego dzisiaj to wyszłam prawie że na wariatkę jak się upierałam że źle mi powyliczali daty :/ więc albo coś jest z terminem albo moje dziecie jest duuuuuże :)
    Jest 14dni wieksza i nie zmienili ci terminu???? To bardzo bardzo dziwne. Przeciez wlasnie po to sie robi to pierwsze usg i na ich podstawie ustala sie termin, zeby wlasnie sie wszystko zgadzalo nawet jesli ktos ma dlugie, krotkie cykle. Moj gin mowil ze jesli jest wiecej niz 5 dni roznicy to sie zmienia. Ale to sie zmienia wlasnie na tych początkowych usg a nie w 20 czy 30 tygodniu, bo potem dzieci juz zaczynaja rosnac indywidualnie i jedno jest wieksze a drugie mniejsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj od mamyginekolog:
    Jak zatem zweryfikować wiek ciąży? Pisałam o tym już kilka razy, ale uczynię to ponownie. Najdokładniejszym pomiarem wieku ciąży jest CRL, czyli długość ciemieniowo-siedzeniowa (od pupy do czubka głowy), w PIERWSZYM trymestrze! Jeżeli wiek ciąży przed 14 tygodniem, na postawie CRL, różni się od wieku obliczonego “na oko” (z daty ostatniej miesiączki), a różnica ta jest większa niż 5 dni, to wiek ciąży trzeba ZMIENIĆ i DO KOŃCA ciąży trzymać się tego nowego, obliczonego terminu porodu. Nie wolno zmieniać potem terminu, i mówić nagle pacjentce w 30 tygodniu, że dziecko wygląda na 2 tygodnie młodsze, więc przesuniemy termin. NIE, NIE, NIE!

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie wiem i dlatego dzisiaj się prawie że kłociłam, że coś jest nie tak. To nie jest moja pierwsza ciąża więc trochę już kumam co i jak się liczy. No ale poczekam te 3 tyg na specjalistów. Rozumiem że dzieci różnie rosną bo przy synku tez co miesiąc było inaczej ale on tak normalnie (jeden parametr tydzien w przód, drugi 3 dni w tył, a za miesiąc wszystko na odwrót i jakoś sie normowało) a teraz cały czas jest wszystko większe na każdym usg. Syn ważył nie mało bo 4030 :) i takich odchyleń w usg nie miał.

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    no właśnie wiem i dlatego dzisiaj się prawie że kłociłam, że coś jest nie tak. To nie jest moja pierwsza ciąża więc trochę już kumam co i jak się liczy. No ale poczekam te 3 tyg na specjalistów. Rozumiem że dzieci różnie rosną bo przy synku tez co miesiąc było inaczej ale on tak normalnie (jeden parametr tydzien w przód, drugi 3 dni w tył, a za miesiąc wszystko na odwrót i jakoś sie normowało) a teraz cały czas jest wszystko większe na każdym usg. Syn ważył nie mało bo 4030 :) i takich odchyleń w usg nie miał.
    No ja tez mam odchylenia np. Glowa 3 dni do przodu, noga 3 dni do tylu i kazda tak ma. Dlatego termin sie ustala tylko w pierwszym trymestrze gdzie cie jeszcze mierzy crl i dzieci rosna podobnie. No powiem Ci ze bardzo dziwne podejscie Twojego gina.

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz chłopczyk ważył 348 gram (19+2 wg om), ale jest tydzień do przodu, więc mieści się prawie w 50 centylach, do 90 mu daleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 17:26

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie rozmawiałam dzisiaj z koleżanką, której urodziła się córeczka i mówi, ze dziecko ważyło faktycznie 4,5 kg ale mierzyło 51 cm :D Więc waga chyba nie przekłada się na długość maleństwa :D

ola_g89 lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Tak, na 100% będzie Hanna. Imię miałam wybrane już od zawsze więc nawet nie było dyskusji :D

A jak u was?
    U mnie też od dawna miała być Hanka, ale tych Hanek teraz tyle jak kiedyś Kaś, więc rezygnuję z Hanny... chyba :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też chodzi o to, że nie ma żadnego innego imienia damskiego, które by mi się podobało :D Jest jeszcze Ula, która jako zdrobnienie jest ok ale Urszula już nie, bo tak miała na imię moja znienawidzona nauczycielka od matematyki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 18:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ciezko z tymi imionami. Albo sie zle kojarza albo dobrze brzmia zrobienia ale w calosci nie albo popularne. Ja od razu skreslilam imiona z wysokich miejsc na listach popularnosci. Jakos mam takie dziwactwo, ze nie moge nadac imienia ktore ma za duzo dzieci.

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak już poznam na 100 procent płeć prawdopodobnie chłopiec to będę z mężem myśleć. Na pewno nie chce jak Krasnalowa z top 2018 imion ale też nie dziwactwa żeby "wyróżnić" dzieci. Ja mam dwa połówkowe nie dlatego że nie ufam pierwszemu czy coś ale dlatego że ja chodzę na nfz do gine na tragiczny sprzet i chce zrobić dwa usg jedno właśnie w 20 którymś tygodniu i 30.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż jako że w pracy ma samych facetów to prawie każde imię to kojarzy mu się źle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wole popularną Hankę niż mało popularną Gaję - tak nazwała dziecko własnie moja kuzynka :P A moja siostra zapowiedziała, że jak będzie córka to na 100% Kira...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja tam wole popularną Hankę niż mało popularną Gaję - tak nazwała dziecko własnie moja kuzynka :P A moja siostra zapowiedziała, że jak będzie córka to na 100% Kira...

Akurat Hania jest piękne imię, sama mam na short list, pomimo popularności, ale ja nastawiona jestem na chłopaczka. Mieszkam na malutkiej wspólnocie 11 mieszkań to wymyślają: Inka Blanka Dalia Iliana. Nie mówię, że są brzydkie te imiona, ale trzeba patrzeć też na nazwisko jak się komponuje. Na szczęście dziewczyna z imieniem nietypowym ma swój urok, ale chłopaka można skrzywdzić.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od początku było wiadomo, że jak facet to będzie Franek. Mąż wiedział, że chce Franka zanim mnie poznał :D z dziewczynką mieliśmy kłopot. W pierwszej ciąży siedziałam na stronach z imionami i czytałam na głos i spodobała nam się tylko Pola i Zuza. Ostateczną decyzję zostawiłam mężowi i została Pola. :) mega popularne imiona nam się podobają, ale nie zwracamy na to uwagi zbytnio. Wolimy tak niż Zoe albo inne wynalazki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 18:41

arya12 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje w przedszkolu wiec sobiebwyobrazcie moj problem z imionami:P mi sie akurat Gaja bardzo podoba. Nie lubie tych imion, ktore niewiadomo jak zapisac Nathaniel czy Nataniel, Nathan czy Natan. No i tych juz naprawde popularnych na pierwszych miejscach typu Antek, Franek. Wydaje mi sie ze to juz nie te czasy kiedy imieniem mozna skrzywdzic. Tzn wiadomo teraz "posmiewiskiem" stały sie imiona Brajan, Sebix i Karina. Ale w przedszkolu mamy przekroj od Kazimierzow do Nadii i nikt nie zwraca na to uwagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 18:54

Rucola lubi tę wiadomość

‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ