WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja tez jeszcze kiedys myslalam ze wyprawke to zaczne dopiero w 8 miesiacu, ale jak zdalam sobie sprawę ile tego jest do ogarniecia i kupienia to juz mam sporo rzeczy. Jak sobie pomyślę o tym praniu i prasowaniu tych ciuszkow... ile tych kosmetyków, przyborow. Pokoik trzeba urzadzic. A tez fajnie, bo teraz jest czas na śledzenie roznych promocji, a nie ze trzeba kupic na szybko. Wczoraj na olx kupilam kilka zimowych kombinezonow po 5zl. Niby w stanie bdb. Zobacze jak przyjadą, no ale jak beda faktycznie w dobrym stanie to cena smieszna:-) no i ciagle jakos w tyle glowy mam, ze przecież teraz jest sporo wcześniaków i dziecko sie urodzi np. Kilka tygodni wcześniej a ja bede z niczym. W ogóle tak bym juz chciala miec to dziecko na swiecie :D

Ostatnio na czerwcowkach widzialam ze dziewczyna urodzila w 32 tygodniu. Wyobrazscie sobie jak to jest szybko? To tak jakbysmy my urodzily na początku/ w polowie lipca

Ja też już bym chciała być po porodzie - mnie strasznie te mdłości wymeczyly i codziennie powtarzałam niech już będzie wrzesień.

Prawda że rzeczy jest dużo do ogarnięcia ale ja planuje zakupy na lipiec/ sierpień- kupię komode do sypialni i po praniu i prasowaniu będę od razu sobie w niej gromadziła wszystko. Mąż mój również jest tego zdania że pojechać raz i zrobić konkretne zakupy.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    O to fajną ofertę znalazłaś. A jaki bujaczek?
    Tutaj jest w komplecie z bujakiem za 499:-)
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6928729959

monika_86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja też już bym chciała być po porodzie - mnie strasznie te mdłości wymeczyly i codziennie powtarzałam niech już będzie wrzesień.

Prawda że rzeczy jest dużo do ogarnięcia ale ja planuje zakupy na lipiec/ sierpień- kupię komode do sypialni i po praniu i prasowaniu będę od razu sobie w niej gromadziła wszystko. Mąż mój również jest tego zdania że pojechać raz i zrobić konkretne zakupy.

Ja juz bym chciala, bo ostatnio zapalalam takim uczuciem do tego dziecka, że mi smutno że jestesmy oddzieleni przez macice :D po kazdym usg to sie poglebia. Juz widze jej charakter, jest spokojna, wszyscy lekarze to mowia. Lubi sobie spac w roznych dziwnych pozycjach. Mam madzieje, ze to spanie jej zostanie :-)

kasia1518 lubi tę wiadomość

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa daj znać jakbyś poczytała jakieś opinie o tej dostawce i bujaczku. Sama jestem ciekawa i zainteresowana :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też chciałabym mieć Małą przy sobie, no ale niech siedzi w brzuchu jak najdłużej ;)
    Nie czuję się dobrze w tej ciąży. Z synem biegalam jak fryga,a tu co chwils coś mi jest :\

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Hej my już po wizycie! Na 100% będzie dziewczynka. Nie robiliśmy dokładnych pomiarów, lekarz powiedział, ze zrobimy za 2 tyg kiedy narządy będą większe. Ale mówi, ze póki co wszystko jest ok. Mała nadrobiła i ma wymiary prawie dokładne z OM, ba nawet kości udowe o 1 dzień większe! Szyjka 4 cm a ostatnio była 4,81 a wcześniej 4,2 więc traktuje to jako błąd pomiaru :) Gratuluje innym udanych wizyt :)

A i Krasnalowa! moja mała też spała na głowie :D

Super, no to obie mamy babeczki:):) Imie macie juz wybrane?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny, a zaczynacie rozglądać się już za wózkami? Mi ostatnio ojciec i babcia powiedzieli, żeby nic nie kupować przed urodzeniem dziecka, nic się nie kupuje. Wszystko kupić po narodzinach! Ta, jasne, całą wyprawkę, łóżeczko, wózek, ubranka kupię jak dziecko się urodzi. Ah te zabobony.
    Ja slyszalam ze wozek kupic mozna ale sie od domu nie wprowadza. ale to kurde takie glupie zabobony, to gdzie mam trzymac, na korytarzu;-)
    My mamy w piatek połówkowe i od maja chcemy już zacząć kupować rzeczy:)

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Krasnalowa daj znać jakbyś poczytała jakieś opinie o tej dostawce i bujaczku. Sama jestem ciekawa i zainteresowana :)
    Dam znac. Chcemy z mezem w weekend poczytac jeszcze o roznych lozkach. Za duzy wybor :P

A mam jeszcze pytanie: na tych pierwszych prentalnych mialyscie mierzona kosc nosowa czy tylko stwierdzoną obecnosc bądź jej brak?

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    A myślałyście już o modelach wózków i łóżeczek? ja łóżeczko mam wybrane a z racji tego, że moja mama ma sklep z artykułami dla dzieci i współpracuje z producentem wózków Adbor dostane wybrany model za darmo co dla nas jest sporym ułatwieniem finansowym :)

Ja łózeczko mam po starszaku, Klupsia takie z żyrafą, bardzo mi sie podoba:)
    A wózek na razie nr 1 u nas to Ricco Brano Ecco :)

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    U nas od samego początku mówili że 100% dziewczynka więc nawet się nie martwilam że może być inaczej:D
    Hej co u Ciebie byłaś w Polsce robiłaś usg ?Ja już jestem po polowkowym naszą Natalia się świetnie rozwija ma 320 g wszystko w jak najlepszym porządku w 30 tygodniu będziemy mieli jeszcze jedno usg sprawdzające narządy małej. Mam pytanie czy wykonywali tobie badanie moczu ,?

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Dam znac. Chcemy z mezem w weekend poczytac jeszcze o roznych lozkach. Za duzy wybor :P

A mam jeszcze pytanie: na tych pierwszych prentalnych mialyscie mierzona kosc nosowa czy tylko stwierdzoną obecnosc bądź jej brak?

Ja miałam stwierdzoną obecność bez mierzenia.

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:

Obecność. W programie prenatalnym nawet nie ma rubryki na długość kości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, juz myslalam ze tam tez cos mialam pominięte, bo tez mialam tylko sprawdzana obecnosc. Czyli tylko na polowkowych mi nie zmierzyli tej kosci, a wiekszosci z Was tak :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zmierzył kość nosową. Mówił, że jak jest mniejsza niż 1,7 mm to można podejrzewać jakieś wady. Ale do programu wpisał tylko, że kość jest obecna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Super, no to obie mamy babeczki:):) Imie macie juz wybrane?

Tak, na 100% będzie Hanna. Imię miałam wybrane już od zawsze więc nawet nie było dyskusji :D

A jak u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 11:49

Angel1988, Amy333 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Mi lekarz zmierzył kość nosową. Mówił, że jak jest mniejsza niż 1,7 mm to można podejrzewać jakieś wady. Ale do programu wpisał tylko, że kość jest obecna.
    No nie. Właśnie czytałam rozne wersje. Ze niektorzy mierza, a inni ze juz sie nie mierzy tylko sprawdza czy jest. Ta kosc mi teraz spokoju nie daje ze nie sprawdzona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Tak, na 100% będzie Hanna. Imię miałam wybrane już od zawsze więc nawet nie było dyskusji :D
    A ile wazy Twoja coreczka? Jestes tydzien dalej ale jestem ciekawa czy tez taki szczuplaczek jak moja, bo my od zawsze mialysmy krotkie dzieci :D

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z imieniem dla córki i syna nie było problemu... A teraz mam dylemat nad Sandra albo Gabriela... No chyba że okaże się że jednak będzie chłopak to będzie Norbert... :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja też w większości artykułów czytałam, że najważniejsze jest, że kość jest obecna. Więc może mój lekarz jest po prostu nadgorliwy. Jak już pisałam on lubi wszystko sprawdzać ca czasami jest ok ale raz położył mnie w szpitalu bo podejrzewał u mnie ciążę pozamaciczną mino, że pęcherzyk był w macicy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    A ile wazy Twoja coreczka? Jestes tydzien dalej ale jestem ciekawa czy tez taki szczuplaczek jak moja, bo my od zawsze mialysmy krotkie dzieci :D

Mała ma dokładnie 332 g. I lekarz powiedział, że to taka książkowa waga :)

‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ