WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
krasnalowa wrote:Ja tez jeszcze kiedys myslalam ze wyprawke to zaczne dopiero w 8 miesiacu, ale jak zdalam sobie sprawę ile tego jest do ogarniecia i kupienia to juz mam sporo rzeczy. Jak sobie pomyślę o tym praniu i prasowaniu tych ciuszkow... ile tych kosmetyków, przyborow. Pokoik trzeba urzadzic. A tez fajnie, bo teraz jest czas na śledzenie roznych promocji, a nie ze trzeba kupic na szybko. Wczoraj na olx kupilam kilka zimowych kombinezonow po 5zl. Niby w stanie bdb. Zobacze jak przyjadą, no ale jak beda faktycznie w dobrym stanie to cena smieszna:-) no i ciagle jakos w tyle glowy mam, ze przecież teraz jest sporo wcześniaków i dziecko sie urodzi np. Kilka tygodni wcześniej a ja bede z niczym. W ogóle tak bym juz chciala miec to dziecko na swiecie
Ostatnio na czerwcowkach widzialam ze dziewczyna urodzila w 32 tygodniu. Wyobrazscie sobie jak to jest szybko? To tak jakbysmy my urodzily na początku/ w polowie lipca
Ja też już bym chciała być po porodzie - mnie strasznie te mdłości wymeczyly i codziennie powtarzałam niech już będzie wrzesień.
Prawda że rzeczy jest dużo do ogarnięcia ale ja planuje zakupy na lipiec/ sierpień- kupię komode do sypialni i po praniu i prasowaniu będę od razu sobie w niej gromadziła wszystko. Mąż mój również jest tego zdania że pojechać raz i zrobić konkretne zakupy.kasia1518
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Ja też już bym chciała być po porodzie - mnie strasznie te mdłości wymeczyly i codziennie powtarzałam niech już będzie wrzesień.
Prawda że rzeczy jest dużo do ogarnięcia ale ja planuje zakupy na lipiec/ sierpień- kupię komode do sypialni i po praniu i prasowaniu będę od razu sobie w niej gromadziła wszystko. Mąż mój również jest tego zdania że pojechać raz i zrobić konkretne zakupy.
Ja juz bym chciala, bo ostatnio zapalalam takim uczuciem do tego dziecka, że mi smutno że jestesmy oddzieleni przez macicepo kazdym usg to sie poglebia. Juz widze jej charakter, jest spokojna, wszyscy lekarze to mowia. Lubi sobie spac w roznych dziwnych pozycjach. Mam madzieje, ze to spanie jej zostanie
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Marrgoo wrote:Hej my już po wizycie! Na 100% będzie dziewczynka. Nie robiliśmy dokładnych pomiarów, lekarz powiedział, ze zrobimy za 2 tyg kiedy narządy będą większe. Ale mówi, ze póki co wszystko jest ok. Mała nadrobiła i ma wymiary prawie dokładne z OM, ba nawet kości udowe o 1 dzień większe! Szyjka 4 cm a ostatnio była 4,81 a wcześniej 4,2 więc traktuje to jako błąd pomiaru
Gratuluje innym udanych wizyt
A i Krasnalowa! moja mała też spała na głowie
Super, no to obie mamy babeczki:)Imie macie juz wybrane?
-
Natalia1984 wrote:Dziewczyny, a zaczynacie rozglądać się już za wózkami? Mi ostatnio ojciec i babcia powiedzieli, żeby nic nie kupować przed urodzeniem dziecka, nic się nie kupuje. Wszystko kupić po narodzinach! Ta, jasne, całą wyprawkę, łóżeczko, wózek, ubranka kupię jak dziecko się urodzi. Ah te zabobony.
My mamy w piatek połówkowe i od maja chcemy już zacząć kupować rzeczy:) -
nick nieaktualnyzuza88 wrote:Krasnalowa daj znać jakbyś poczytała jakieś opinie o tej dostawce i bujaczku. Sama jestem ciekawa i zainteresowana
A mam jeszcze pytanie: na tych pierwszych prentalnych mialyscie mierzona kosc nosowa czy tylko stwierdzoną obecnosc bądź jej brak?
-
Marrgoo wrote:A myślałyście już o modelach wózków i łóżeczek? ja łóżeczko mam wybrane a z racji tego, że moja mama ma sklep z artykułami dla dzieci i współpracuje z producentem wózków Adbor dostane wybrany model za darmo co dla nas jest sporym ułatwieniem finansowym
Ja łózeczko mam po starszaku, Klupsia takie z żyrafą, bardzo mi sie podoba:)
A wózek na razie nr 1 u nas to Ricco Brano Ecco -
nick nieaktualnyagaafabka wrote:U nas od samego początku mówili że 100% dziewczynka więc nawet się nie martwilam że może być inaczej:D
-
krasnalowa wrote:Dam znac. Chcemy z mezem w weekend poczytac jeszcze o roznych lozkach. Za duzy wybor
A mam jeszcze pytanie: na tych pierwszych prentalnych mialyscie mierzona kosc nosowa czy tylko stwierdzoną obecnosc bądź jej brak?
Ja miałam stwierdzoną obecność bez mierzenia. -
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Dam znac. Chcemy z mezem w weekend poczytac jeszcze o roznych lozkach. Za duzy wybor
Obecność. W programie prenatalnym nawet nie ma rubryki na długość kości. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmy333 wrote:Super, no to obie mamy babeczki:)
Imie macie juz wybrane?
Tak, na 100% będzie Hanna. Imię miałam wybrane już od zawsze więc nawet nie było dyskusji
A jak u was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 11:49
Angel1988, Amy333 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarrgoo wrote:Mi lekarz zmierzył kość nosową. Mówił, że jak jest mniejsza niż 1,7 mm to można podejrzewać jakieś wady. Ale do programu wpisał tylko, że kość jest obecna.
-
nick nieaktualnyMarrgoo wrote:Tak, na 100% będzie Hanna. Imię miałam wybrane już od zawsze więc nawet nie było dyskusji
-
nick nieaktualnyAle ja też w większości artykułów czytałam, że najważniejsze jest, że kość jest obecna. Więc może mój lekarz jest po prostu nadgorliwy. Jak już pisałam on lubi wszystko sprawdzać ca czasami jest ok ale raz położył mnie w szpitalu bo podejrzewał u mnie ciążę pozamaciczną mino, że pęcherzyk był w macicy.
-
nick nieaktualny