WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
agaafabka wrote:już masz połowkowe w 18t4d??? jestem w szoku
a dodatkowo wysyła mnie w 21+4 do szpitala żeby specjaliści popatrzyli. Tak samo miałam genetyczne u niego 10+4 a w szpitalu 12+5
Ciekawe czy jutro trzeci raz potwierdzą dziewuszkę -
nick nieaktualnyMycha321 wrote:Tak jutro wypada mi wyzyta u mojego prowadzącego i jest to między 18+0 a 21+6 więc łapię się u niego na połówkowe
a dodatkowo wysyła mnie w 21+4 do szpitala żeby specjaliści popatrzyli. Tak samo miałam genetyczne u niego 10+4 a w szpitalu 12+5
Ciekawe czy jutro trzeci raz potwierdzą dziewuszkę
oby sie potwierdziła dziewcczynka, u mnie juz 2 lekarzy potwierdziło więc zaczęłam juz magazynowac róż -
Ja jeszcze czekam z zakupami bo stwierdziłam że jeśli na połówkowym potwierdzi się 3 raz dziewuszka to już mogę być bardziej pewna że to się nie zmieni (chybaaa
). W sumie jest mi obojętne co będzie ale przez te wcześniejsze przypuszczenia lekarzy od jakiegoś czasu do brzucha mówimy jak do dziewczynki
Synka już mam, a jutro zobaczymy -
ola_g89 wrote:Szkoda, ze było za wcześnie. Ale przynajmniej pooglądasz sobie malucha o jeden raz więcej
23 tc to faktycznie późno, ale skoro lekarz już widział maluszka to wie, kiedy najlepiej przyjść. Ja mampolowkowe dopiero 11.05. i nie mogę się już doczekać! Ostatnio widziałam nasza mała 9.04 i to przez chwile...
ola_g u mnie to samo - połówkowe dopiero 9.05. A dzidzie widziałam 14.04 i to na sekundę dosłownie bo to była wizyta A nie usg... także czekamy cierpliwieola_g89 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Mycha321 wrote:Ja jeszcze czekam z zakupami bo stwierdziłam że jeśli na połówkowym potwierdzi się 3 raz dziewuszka to już mogę być bardziej pewna że to się nie zmieni (chybaaa
). W sumie jest mi obojętne co będzie ale przez te wcześniejsze przypuszczenia lekarzy od jakiegoś czasu do brzucha mówimy jak do dziewczynki
Synka już mam, a jutro zobaczymy
my przez miesiąc mówiliśmy Igor A teraz Zosia - bo raz było że chłopiec ( z zaznaczeniem że mamy się nie przywiązywać bo jeszcze wcześnie) , na ostatniej wizycie był szybki podgląd i sama zapytałam czy coś widać i usłyszałam że chyba dziewczynka- zobaczymy co będzie na połówkowym- póki co wstrzymuje się z zakupami.
kasia1518
-
No u mnie na genetycznym w szpitalu w 12+5 powiedzieli że na 70% dziewczynka potem 14+4 mój gin że też niby dziewczynka. Ale stwierdziłam że obydwa badania były wcześnie więc poczekam na połówkowe i wtedy będę już bardziej pewna.
ola_g89 lubi tę wiadomość
-
My mamy 75% szans na dziewczynkę, ale brzuch został już Polą.
niby było nam bez różnicy, ale przyznaje, ze bardziej chcialam syna. Ale jak na połówkowych okaże się, ze Pola będzie chłopcem to chyba będzie mi już trochę smutno
taka przewrotna matczyna logika
Kas_ia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMycha321 wrote:Ja jeszcze czekam z zakupami bo stwierdziłam że jeśli na połówkowym potwierdzi się 3 raz dziewuszka to już mogę być bardziej pewna że to się nie zmieni (chybaaa
Synka już mam, a jutro zobaczymy -
ola_g89 wrote:My mamy 75% szans na dziewczynkę, ale brzuch został już Polą.
niby było nam bez różnicy, ale przyznaje, ze bardziej chcialam syna. Ale jak na połówkowych okaże się, ze Pola będzie chłopcem to chyba będzie mi już trochę smutno
taka przewrotna matczyna logika
ola_g89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:szybko u was robią połówkowe w takim razie. u nas musi być ukonczone 20tc minimum!
oby sie potwierdziła dziewcczynka, u mnie juz 2 lekarzy potwierdziło więc zaczęłam juz magazynowac róż
Wiekszy szok to genetyczne w 10t 4d, bo przecież takie badanie jest jakby w ogole nie wazne bo nie ma okreslonych norm nt dla tak wczesnego tygodnia, kosci nosowej chyba moze byc jeszcze nie widac itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 00:10
-
ola_g89 wrote:To jeszcze dodatkowy czynnik Wam wpadł... Bzdurne są te zasady, nawet nauczyciele tak uważają. Ale co można zrobić. Zacisnąć zeby. Moze ostatecznie w szkole nie będzie tak zle. Moja bratanica poszła jako 6-latka, wszyscy myśleliśmy, ze to za szybko, a radzi sobie świetnie i co najważniejsze sama jest zadowolona
A swoją droga - do 7 klas są teraz nabory? :o myślałam, ze po reformie to będzie szło jak kiedyś jednym ciągiem w podstawówce, do której dziecko chodziło. -
nick nieaktualny
-
nadulek wrote:Milo was podczytac i poczytac o coraz normalniejszych i milszych tematach niz problemy...
My dalej czekamy. Ostatnie usg wraz z wynikami amniopunkcji wykazaly ze synek troche maly tj w 18+3 waga 180g. 4 maja polowkowe i czuje sie jakby to mialo byc albo nie byc. Dobrze chociaz ze z dnia na dzien moj kregoslup pozwala mi na wiecej i moge sie powoli zajac speawami codziennymi a nie lezec i myslec bo to i tak niczego nie zmieni.
Starsza corka dostala sie do 7 klasy w swojej szkole i bardzo nas to cieszy bo bylo ciezko. Jednak mala jako 3 latka nie dostala sie do przedszkola pierwszego i drugiego wyboru i tu szlag mnie jasny trafil bo miejsca dla 6 latkow w przedszkolach sa a moja 3 latka wyladowala w szkole wrrr ... I jak czlowiek ma sie nie wkur**** a mamusie ktore znam nie pracujace na lewo zalatwiaja i koperty przynosza...
Spokojnych wizyt i duzo kopniakow zyczymy
Co do przedszkoli,to szkoda słów. 4 lata woziłam synka 40 km w jedną stronę. Nie wiem kto się dostaje di tych przedszkli,dzieci mam niepracujących.... -
Cześć... gratuluję wszystkich udanych wizyt... Nadulek dużo siły... co do przedszkoli to mój 4 latek też się nie dostał
wygląda na to że lepiej być patologiczna rodzina wtedy dzieci mają pierwszeństwo:/ no ale cóż są rzeczy na które nie mamy wpływu... jacie wy już o wyprawkach myślicie ja jeszcze nic nie mam... znaczy łóżeczko mam i wanienke bo to mi zostało po dzieciach... w przyszły piątek mam wizytę ciekawe czy potwierdzi się dziewczynka czy jednak jej tam coś urosło:) miłego dnia
-
nick nieaktualnyJa tez jeszcze kiedys myslalam ze wyprawke to zaczne dopiero w 8 miesiacu, ale jak zdalam sobie sprawę ile tego jest do ogarniecia i kupienia to juz mam sporo rzeczy. Jak sobie pomyślę o tym praniu i prasowaniu tych ciuszkow... ile tych kosmetyków, przyborow. Pokoik trzeba urzadzic. A tez fajnie, bo teraz jest czas na śledzenie roznych promocji, a nie ze trzeba kupic na szybko. Wczoraj na olx kupilam kilka zimowych kombinezonow po 5zl. Niby w stanie bdb. Zobacze jak przyjadą, no ale jak beda faktycznie w dobrym stanie to cena smieszna:-) no i ciagle jakos w tyle glowy mam, ze przecież teraz jest sporo wcześniaków i dziecko sie urodzi np. Kilka tygodni wcześniej a ja bede z niczym. W ogóle tak bym juz chciala miec to dziecko na swiecie
Ostatnio na czerwcowkach widzialam ze dziewczyna urodzila w 32 tygodniu. Wyobrazscie sobie jak to jest szybko? To tak jakbysmy my urodzily na początku/ w polowie lipcaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 08:42
-
krasnalowa wrote:Ja tez jeszcze kiedys myslalam ze wyprawke to zaczne dopiero w 8 miesiacu, ale jak zdalam sobie sprawę ile tego jest do ogarniecia i kupienia to juz mam sporo rzeczy. Jak sobie pomyślę o tym praniu i prasowaniu tych ciuszkow... ile tych kosmetyków, przyborow. Pokoik trzeba urzadzic. A tez fajnie, bo teraz jest czas na śledzenie roznych promocji, a nie ze trzeba kupic na szybko. Wczoraj na olx kupilam kilka zimowych kombinezonow po 5zl. Niby w stanie bdb. Zobacze jak przyjadą, no ale jak beda faktycznie w dobrym stanie to cena smieszna:-) no i ciagle jakos w tyle glowy mam, ze przecież teraz jest sporo wcześniaków i dziecko sie urodzi np. Kilka tygodni wcześniej a ja bede z niczym. W ogóle tak bym juz chciala miec to dziecko na swiecie
Ostatnio na czerwcowkach widzialam ze dziewczyna urodzila w 32 tygodniu. Wyobrazscie sobie jak to jest szybko? To tak jakbysmy my urodzily na początku/ w polowie lipca
Ja po polowkowych chce sie wziac za wyprawke. W majowke zaczniemy prace w pokoiku. Na szczescie sa juz latwo dostelne ciuszki dla takich kruszynek - nawet w tesco. Moja siostra urodzila mega wczesniaka. Mloda ma juz 2 lata i jest supera dostala 1 punkt przy porodzie...
-
krasnalowa wrote:No właśnie je przed chwila ogladalam:-) i jeszcze jest w promocji z bujakiem za 499:-) wyslalam link mezowi bo teraz mnie opuscil na 2 dni w delegacji
niby tylko dwa dni, ale nie cierpie jak w nocy nie ma nikogo w domu.
O to fajną ofertę znalazłaś. A jaki bujaczek?