WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    już masz połowkowe w 18t4d??? jestem w szoku
    Tak jutro wypada mi wyzyta u mojego prowadzącego i jest to między 18+0 a 21+6 więc łapię się u niego na połówkowe :) a dodatkowo wysyła mnie w 21+4 do szpitala żeby specjaliści popatrzyli. Tak samo miałam genetyczne u niego 10+4 a w szpitalu 12+5
    Ciekawe czy jutro trzeci raz potwierdzą dziewuszkę

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Tak jutro wypada mi wyzyta u mojego prowadzącego i jest to między 18+0 a 21+6 więc łapię się u niego na połówkowe :) a dodatkowo wysyła mnie w 21+4 do szpitala żeby specjaliści popatrzyli. Tak samo miałam genetyczne u niego 10+4 a w szpitalu 12+5
    Ciekawe czy jutro trzeci raz potwierdzą dziewuszkę
    szybko u was robią połówkowe w takim razie. u nas musi być ukonczone 20tc minimum!
    oby sie potwierdziła dziewcczynka, u mnie juz 2 lekarzy potwierdziło więc zaczęłam juz magazynowac róż :D

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze czekam z zakupami bo stwierdziłam że jeśli na połówkowym potwierdzi się 3 raz dziewuszka to już mogę być bardziej pewna że to się nie zmieni (chybaaa :) ). W sumie jest mi obojętne co będzie ale przez te wcześniejsze przypuszczenia lekarzy od jakiegoś czasu do brzucha mówimy jak do dziewczynki :)
    Synka już mam, a jutro zobaczymy :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Szkoda, ze było za wcześnie. Ale przynajmniej pooglądasz sobie malucha o jeden raz więcej :) 23 tc to faktycznie późno, ale skoro lekarz już widział maluszka to wie, kiedy najlepiej przyjść. Ja mampolowkowe dopiero 11.05. i nie mogę się już doczekać! Ostatnio widziałam nasza mała 9.04 i to przez chwile...

ola_g u mnie to samo - połówkowe dopiero 9.05. A dzidzie widziałam 14.04 i to na sekundę dosłownie bo to była wizyta A nie usg... także czekamy cierpliwie :)

ola_g89 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Ja jeszcze czekam z zakupami bo stwierdziłam że jeśli na połówkowym potwierdzi się 3 raz dziewuszka to już mogę być bardziej pewna że to się nie zmieni (chybaaa :) ). W sumie jest mi obojętne co będzie ale przez te wcześniejsze przypuszczenia lekarzy od jakiegoś czasu do brzucha mówimy jak do dziewczynki :)

:) my przez miesiąc mówiliśmy Igor A teraz Zosia - bo raz było że chłopiec ( z zaznaczeniem że mamy się nie przywiązywać bo jeszcze wcześnie) , na ostatniej wizycie był szybki podgląd i sama zapytałam czy coś widać i usłyszałam że chyba dziewczynka- zobaczymy co będzie na połówkowym- póki co wstrzymuje się z zakupami.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie na genetycznym w szpitalu w 12+5 powiedzieli że na 70% dziewczynka potem 14+4 mój gin że też niby dziewczynka. Ale stwierdziłam że obydwa badania były wcześnie więc poczekam na połówkowe i wtedy będę już bardziej pewna.

f2w33e3k8kpk8877.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 75% szans na dziewczynkę, ale brzuch został już Polą. :) niby było nam bez różnicy, ale przyznaje, ze bardziej chcialam syna. Ale jak na połówkowych okaże się, ze Pola będzie chłopcem to chyba będzie mi już trochę smutno :D taka przewrotna matczyna logika :D

Kas_ia lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    U nas od samego początku mówili że 100% dziewczynka więc nawet się nie martwilam że może być inaczej:D

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    My mamy 75% szans na dziewczynkę, ale brzuch został już Polą. :) niby było nam bez różnicy, ale przyznaje, ze bardziej chcialam syna. Ale jak na połówkowych okaże się, ze Pola będzie chłopcem to chyba będzie mi już trochę smutno :D taka przewrotna matczyna logika :D
    Haha jakbym czytala swoje mysli tylko inne imie Malutkiej ;p maz juz mi uwage zwraca jak mysle na glos... :p

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    szybko u was robią połówkowe w takim razie. u nas musi być ukonczone 20tc minimum!
    oby sie potwierdziła dziewcczynka, u mnie juz 2 lekarzy potwierdziło więc zaczęłam juz magazynowac róż :D
    No w teorii polowkowe sie robi od 18t0d do 22t6d. Tylko wiekszosc lekarzy woli bliżej 20tygodnia minimum, bo wtedy lepiej widac:-)
    Wiekszy szok to genetyczne w 10t 4d, bo przecież takie badanie jest jakby w ogole nie wazne bo nie ma okreslonych norm nt dla tak wczesnego tygodnia, kosci nosowej chyba moze byc jeszcze nie widac itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 00:10

• nadulek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    To jeszcze dodatkowy czynnik Wam wpadł... Bzdurne są te zasady, nawet nauczyciele tak uważają. Ale co można zrobić. Zacisnąć zeby. Moze ostatecznie w szkole nie będzie tak zle. Moja bratanica poszła jako 6-latka, wszyscy myśleliśmy, ze to za szybko, a radzi sobie świetnie i co najważniejsze sama jest zadowolona :)
    A swoją droga - do 7 klas są teraz nabory? :o myślałam, ze po reformie to będzie szło jak kiedyś jednym ciągiem w podstawówce, do której dziecko chodziło.
    Starsza jakp 5 latkaposzla do zerowki do szkoly bo taka wtedy byla reforma a jako 6 latka zaczela 1 klase. Nabor do 7 miala tylko dlatego bo chodzi do szkoly bezrejonowej Centrum mistrzostwa sportowego a tam nabor jest dla dzieci z calej polski

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybralam pierwsze 400gram od początku ciazy :D mam nadzieje ze zaraz nie zniknie. Zawsze to jakis postep bo od 20 tygodni waga uparcie pokazywała 53,4.

Agatek_gagatek lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Milo was podczytac i poczytac o coraz normalniejszych i milszych tematach niz problemy...
    My dalej czekamy. Ostatnie usg wraz z wynikami amniopunkcji wykazaly ze synek troche maly tj w 18+3 waga 180g. 4 maja polowkowe i czuje sie jakby to mialo byc albo nie byc. Dobrze chociaz ze z dnia na dzien moj kregoslup pozwala mi na wiecej i moge sie powoli zajac speawami codziennymi a nie lezec i myslec bo to i tak niczego nie zmieni.
    Starsza corka dostala sie do 7 klasy w swojej szkole i bardzo nas to cieszy bo bylo ciezko. Jednak mala jako 3 latka nie dostala sie do przedszkola pierwszego i drugiego wyboru i tu szlag mnie jasny trafil bo miejsca dla 6 latkow w przedszkolach sa a moja 3 latka wyladowala w szkole wrrr ... I jak czlowiek ma sie nie wkur**** a mamusie ktore znam nie pracujace na lewo zalatwiaja i koperty przynosza...
    Spokojnych wizyt i duzo kopniakow zyczymy
    Nadulek,trzymaj się Kochana. Tyle w Tobie siły.
    Co do przedszkoli,to szkoda słów. 4 lata woziłam synka 40 km w jedną stronę. Nie wiem kto się dostaje di tych przedszkli,dzieci mam niepracujących....

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Przybralam pierwsze 400gram od początku ciazy :D mam nadzieje ze zaraz nie zniknie. Zawsze to jakis postep bo od 20 tygodni waga uparcie pokazywała 53,4.
    Gratulacje ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Izabelle , wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek to Ci opowiem wszystko na PW.
    Justyna,przyjęte :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć... gratuluję wszystkich udanych wizyt... Nadulek dużo siły... co do przedszkoli to mój 4 latek też się nie dostał:( wygląda na to że lepiej być patologiczna rodzina wtedy dzieci mają pierwszeństwo:/ no ale cóż są rzeczy na które nie mamy wpływu... jacie wy już o wyprawkach myślicie ja jeszcze nic nie mam... znaczy łóżeczko mam i wanienke bo to mi zostało po dzieciach... w przyszły piątek mam wizytę ciekawe czy potwierdzi się dziewczynka czy jednak jej tam coś urosło:) miłego dnia :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze kiedys myslalam ze wyprawke to zaczne dopiero w 8 miesiacu, ale jak zdalam sobie sprawę ile tego jest do ogarniecia i kupienia to juz mam sporo rzeczy. Jak sobie pomyślę o tym praniu i prasowaniu tych ciuszkow... ile tych kosmetyków, przyborow. Pokoik trzeba urzadzic. A tez fajnie, bo teraz jest czas na śledzenie roznych promocji, a nie ze trzeba kupic na szybko. Wczoraj na olx kupilam kilka zimowych kombinezonow po 5zl. Niby w stanie bdb. Zobacze jak przyjadą, no ale jak beda faktycznie w dobrym stanie to cena smieszna:-) no i ciagle jakos w tyle glowy mam, ze przecież teraz jest sporo wcześniaków i dziecko sie urodzi np. Kilka tygodni wcześniej a ja bede z niczym. W ogóle tak bym juz chciala miec to dziecko na swiecie :D

Ostatnio na czerwcowkach widzialam ze dziewczyna urodzila w 32 tygodniu. Wyobrazscie sobie jak to jest szybko? To tak jakbysmy my urodzily na początku/ w polowie lipca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 08:42

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 12:09

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja tez jeszcze kiedys myslalam ze wyprawke to zaczne dopiero w 8 miesiacu, ale jak zdalam sobie sprawę ile tego jest do ogarniecia i kupienia to juz mam sporo rzeczy. Jak sobie pomyślę o tym praniu i prasowaniu tych ciuszkow... ile tych kosmetyków, przyborow. Pokoik trzeba urzadzic. A tez fajnie, bo teraz jest czas na śledzenie roznych promocji, a nie ze trzeba kupic na szybko. Wczoraj na olx kupilam kilka zimowych kombinezonow po 5zl. Niby w stanie bdb. Zobacze jak przyjadą, no ale jak beda faktycznie w dobrym stanie to cena smieszna:-) no i ciagle jakos w tyle glowy mam, ze przecież teraz jest sporo wcześniaków i dziecko sie urodzi np. Kilka tygodni wcześniej a ja bede z niczym. W ogóle tak bym juz chciala miec to dziecko na swiecie :D

Ostatnio na czerwcowkach widzialam ze dziewczyna urodzila w 32 tygodniu. Wyobrazscie sobie jak to jest szybko? To tak jakbysmy my urodzily na początku/ w polowie lipca

Ja po polowkowych chce sie wziac za wyprawke. W majowke zaczniemy prace w pokoiku. Na szczescie sa juz latwo dostelne ciuszki dla takich kruszynek - nawet w tesco. Moja siostra urodzila mega wczesniaka. Mloda ma juz 2 lata i jest super :) a dostala 1 punkt przy porodzie...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No właśnie je przed chwila ogladalam:-) i jeszcze jest w promocji z bujakiem za 499:-) wyslalam link mezowi bo teraz mnie opuscil na 2 dni w delegacji :-( niby tylko dwa dni, ale nie cierpie jak w nocy nie ma nikogo w domu.

O to fajną ofertę znalazłaś. A jaki bujaczek?

zrz6qtkfujjdexc2.png
‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ