WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:Znalazlam w miescie obok za 60zl, wiec podjade tam w sobote w drodze na studia. Dobrze ze napisalas ze gdzies jest tak tanio, bo juz byłam isc gotowa do diagnostyki za 150zl
Koniecznie daj znać jaki wynik wyszedł. -
Kas_ia wrote:Tylko dostawki sa wezsze niz klasyczne lozeczko. Ja meblujac nasza sypialnie kupilam wielkie lozko i mam gleboka szafe wiec nie zmieszcze zwyklego lozeczka. Dostawka to czasowe rozwiazanie, potem Mala pojdzie do swojego pokoju, a dostawka na strych czekac na nastepne Malenstwo
Dokładnie u mnie to samo, normalne łóżeczko mi sie zwyczajnie nie zmieści do sypialni. A zdaje sobie sprawę, że taka dostawka na długo nie starczy więc szukam tanszej alternatywy dla chicco. -
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Też sprawdzałam właśnie poza dużym miastem.
Koniecznie daj znać jaki wynik wyszedł.
Mialam to w ogóle isc na usg piersi bo nigdy nie mialam, a w ciąży szczególnie zalecane i jakos sie wybrac nie moge.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 18:51
-
nick nieaktualnyMycha321 wrote:No już myślałam że wszystkie są już po wizytach
Jutro mam połówkowe u swojego gina i 15.05 też ale u specjalistów w szpitalu. Ja też się nie mogę doczekać bo już dwa razy w (13t i 15t) dwóch różnych lekarzy powiedziało że na 70% dziewczynka więc stwierdziłam że jutro jak się potwierdzi 3 raz to już dzidziusiowe zakupy na różowo czas zacząć
-
nick nieaktualnyarya12 wrote:Dokładnie u mnie to samo, normalne łóżeczko mi sie zwyczajnie nie zmieści do sypialni. A zdaje sobie sprawę, że taka dostawka na długo nie starczy więc szukam tanszej alternatywy dla chicco.
u mnie tez mała sypialnia i nie było opcji zeby łozeczko weszło wiec kupilismy kołyske uzywaną w super stanie. jest na kołkach wiec dodatkowo bedę mogła nią jeżdzic pomiedzy sypialnią/kuchnia/ salonem a jak schowa się kółka to jest kołyska
super sprawa aa no i zapłaciłam 160zł więc to nie sa duze pieniadze. warto poszukac bo ludzie naprawde sie pozbywają fajnych i w bardzo dobrym stanie rzeczyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 19:38
arya12, Izabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya jeśli chodzi o wózek to my jestesmy nastawieni na chicco urban crossover na gumowych kołach. gondola zmienia się w spacerówke i na odwrót. zalezy mi na tzw hybrydzie ze względu na wygodę i miejsce. wózek jest lekki ładny i miejski a i po łące pojedzie więc nie będę kombinować, a do tego fotelik ma te same atesty co maxi cosi..
-
kasia1518 wrote:Mojej szwagierce kazali zaszczepić cała jej rodzinę- dwóch synów w wieku 12 i 10 lat , ona ( gdyby chciała jeszcze zajsc w ciążę) i mąż również. No szczepionki nie są tanie bo prawie 1000zl co prawda rozłożone na 3 miesiące ale jednak dużo. W szpitalu jej mówili że nawet pediatrzy nie zalecają tej szczepionki- choć ostatnio się słyszy o tym coraz więcej.
My sami dywagujemy z mężem czy będziemy swoje szczepic - szczepów też jest kilka i nie zawsze można trafic5. -
renjak wrote:A poza tym..naprawdę nie zamierzasz dziecka zabierać na dłuższe spacery przez 6/7 miesięcy?
Po Krakowie to na pewno nie będą dłuższe spacery niż 1-2 godziny a tyle czasu dziecko może być w nosidełku (mam kolegę fizjoterapeutę, ma 3 dzieci, 2 urodziło się na jesień, tak więc znam opinię specjalisty). Jeżeli chodzi o pobyt dziecka na powietrzu to raczej będę jechać do rodziców lub siostry za Kraków niż spacerować przy alejach. A do takiego przebywania na powietrzu nada się leżaczek czy bujaczek.
Na razie tak zdecydowaliśmy z mężem, ale jeszcze moje zdanie może się zmienić
-
nick nieaktualny
-
Izabelle , wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek to Ci opowiem wszystko na PW.
-
Milo was podczytac i poczytac o coraz normalniejszych i milszych tematach niz problemy...
My dalej czekamy. Ostatnie usg wraz z wynikami amniopunkcji wykazaly ze synek troche maly tj w 18+3 waga 180g. 4 maja polowkowe i czuje sie jakby to mialo byc albo nie byc. Dobrze chociaz ze z dnia na dzien moj kregoslup pozwala mi na wiecej i moge sie powoli zajac speawami codziennymi a nie lezec i myslec bo to i tak niczego nie zmieni.
Starsza corka dostala sie do 7 klasy w swojej szkole i bardzo nas to cieszy bo bylo ciezko. Jednak mala jako 3 latka nie dostala sie do przedszkola pierwszego i drugiego wyboru i tu szlag mnie jasny trafil bo miejsca dla 6 latkow w przedszkolach sa a moja 3 latka wyladowala w szkole wrrr ... I jak czlowiek ma sie nie wkur**** a mamusie ktore znam nie pracujace na lewo zalatwiaja i koperty przynosza...
Spokojnych wizyt i duzo kopniakow zyczymy -
Nadulek jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki za 4 maja!
Dobrze, ze kręgosłup pozwala już funkcjonowaćco do przedszkola - to jest masakra. Znam temat trochę z drugiej strony, bo w rodzinie mam osoby związane z przedszkolami - to, co robią matki żeby dziecko się dostało to jest jakas masakra... Ale czasami ciężko się dziwić, bo system jest tak stworzony, ze dziecko, które wychowuje się w normalnej rodzinie z obojgiem rodziców, którzy są po ślubie jest na szaaaaarym końcu listy...
nadulek lubi tę wiadomość
-
Ola_g89 tak to jakas masakra. My poszlismy na koniec wlasnie dlatego no i dlatego tez ze w zeszlym roku dostalismy panstwowy zlobek a u nas w miescie jest taki program ze od 2 dziecka i obojgu pracujacych rodzicach mozesz sie starac o dofinansiwanie w wysokosci 500zl miesiecznie do zlobka prywatnego lub niani. My sie zalapalismy i zrezygnowalismy z panstwowago bo wiedzialam ile matek z jednym sie nie lapie i jest to dla nich koszmar a u nas oplaty wyszly po dodatkach jak za panstwowe. No i dlatego tez nie distalismy normalnego przedszkola bo sie dowiedzialam ze jak rok chodzilo do prywatnego to moge sobie dalej placic za prywatne
-
Jesli chodzi o polowkowe to ja jestem na szarym końcu. Dopiero bede miala w 23tc a dokladnie 21.05 bo teraz w 18+6 stwierdzil ze za wczesnie i tylko mniej wiecej poogladal malego17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nadulek wrote:Ola_g89 tak to jakas masakra. My poszlismy na koniec wlasnie dlatego no i dlatego tez ze w zeszlym roku dostalismy panstwowy zlobek a u nas w miescie jest taki program ze od 2 dziecka i obojgu pracujacych rodzicach mozesz sie starac o dofinansiwanie w wysokosci 500zl miesiecznie do zlobka prywatnego lub niani. My sie zalapalismy i zrezygnowalismy z panstwowago bo wiedzialam ile matek z jednym sie nie lapie i jest to dla nich koszmar a u nas oplaty wyszly po dodatkach jak za panstwowe. No i dlatego tez nie distalismy normalnego przedszkola bo sie dowiedzialam ze jak rok chodzilo do prywatnego to moge sobie dalej placic za prywatne
A swoją droga - do 7 klas są teraz nabory? :o myślałam, ze po reformie to będzie szło jak kiedyś jednym ciągiem w podstawówce, do której dziecko chodziło. -
Ciemnowlosa wrote:Jesli chodzi o polowkowe to ja jestem na szarym końcu. Dopiero bede miala w 23tc a dokladnie 21.05 bo teraz w 18+6 stwierdzil ze za wczesnie i tylko mniej wiecej poogladal malego
23 tc to faktycznie późno, ale skoro lekarz już widział maluszka to wie, kiedy najlepiej przyjść. Ja mampolowkowe dopiero 11.05. i nie mogę się już doczekać! Ostatnio widziałam nasza mała 9.04 i to przez chwile...
-
Nadulek, ciesze sie ze z Toba jest lepiej. Dzisiaj myslalam o Tobie, bo dlugo Cie nie czytalam.
Ciemnowlosa, spokojnie - ja w czwartek mam normalna wizyte, a polowkowe dopiero bede umawialawiec w maju bede z Toba.
Cos ten suwaczek sie przestawia... bo jestesmy w 17+3....