WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam w miescie obok za 60zl, wiec podjade tam w sobote w drodze na studia. Dobrze ze napisalas ze gdzies jest tak tanio, bo juz byłam isc gotowa do diagnostyki za 150zl

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    A d-dimery nie rosną w ciąży naturalnie?
    Rosna. Sa normy inne dla kobiet w ciazy

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Znalazlam w miescie obok za 60zl, wiec podjade tam w sobote w drodze na studia. Dobrze ze napisalas ze gdzies jest tak tanio, bo juz byłam isc gotowa do diagnostyki za 150zl
    Też sprawdzałam właśnie poza dużym miastem.
    Koniecznie daj znać jaki wynik wyszedł.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • arya12 Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Tylko dostawki sa wezsze niz klasyczne lozeczko. Ja meblujac nasza sypialnie kupilam wielkie lozko i mam gleboka szafe wiec nie zmieszcze zwyklego lozeczka. Dostawka to czasowe rozwiazanie, potem Mala pojdzie do swojego pokoju, a dostawka na strych czekac na nastepne Malenstwo :)

Dokładnie u mnie to samo, normalne łóżeczko mi sie zwyczajnie nie zmieści do sypialni. A zdaje sobie sprawę, że taka dostawka na długo nie starczy więc szukam tanszej alternatywy dla chicco.

f2w33e3k6433919c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Też sprawdzałam właśnie poza dużym miastem.
    Koniecznie daj znać jaki wynik wyszedł.
    Dam znac, juz w sobote powinny byc wyniki bo pisze, że do 2 godzin, wiec super.

Mialam to w ogóle isc na usg piersi bo nigdy nie mialam, a w ciąży szczególnie zalecane i jakos sie wybrac nie moge.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 18:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    No już myślałam że wszystkie są już po wizytach :) Jutro mam połówkowe u swojego gina i 15.05 też ale u specjalistów w szpitalu. Ja też się nie mogę doczekać bo już dwa razy w (13t i 15t) dwóch różnych lekarzy powiedziało że na 70% dziewczynka więc stwierdziłam że jutro jak się potwierdzi 3 raz to już dzidziusiowe zakupy na różowo czas zacząć :)
    już masz połowkowe w 18t4d??? jestem w szoku

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arya12 wrote:
    Dokładnie u mnie to samo, normalne łóżeczko mi sie zwyczajnie nie zmieści do sypialni. A zdaje sobie sprawę, że taka dostawka na długo nie starczy więc szukam tanszej alternatywy dla chicco.

u mnie tez mała sypialnia i nie było opcji zeby łozeczko weszło wiec kupilismy kołyske uzywaną w super stanie. jest na kołkach wiec dodatkowo bedę mogła nią jeżdzic pomiedzy sypialnią/kuchnia/ salonem a jak schowa się kółka to jest kołyska ;)
    super sprawa aa no i zapłaciłam 160zł więc to nie sa duze pieniadze. warto poszukac bo ludzie naprawde sie pozbywają fajnych i w bardzo dobrym stanie rzeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 19:38

arya12, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o wózek to my jestesmy nastawieni na chicco urban crossover na gumowych kołach. gondola zmienia się w spacerówke i na odwrót. zalezy mi na tzw hybrydzie ze względu na wygodę i miejsce. wózek jest lekki ładny i miejski a i po łące pojedzie więc nie będę kombinować, a do tego fotelik ma te same atesty co maxi cosi..

• renjak Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Mojej szwagierce kazali zaszczepić cała jej rodzinę- dwóch synów w wieku 12 i 10 lat , ona ( gdyby chciała jeszcze zajsc w ciążę) i mąż również. No szczepionki nie są tanie bo prawie 1000zl co prawda rozłożone na 3 miesiące ale jednak dużo. W szpitalu jej mówili że nawet pediatrzy nie zalecają tej szczepionki- choć ostatnio się słyszy o tym coraz więcej.

My sami dywagujemy z mężem czy będziemy swoje szczepic - szczepów też jest kilka i nie zawsze można trafic5.
    Dzięki wielkie za wyczerpująca odp..po 2 roku życia jest juz tylko 1 szzepienie z tego co pamiętam. Tzn po 1 na każdy typ czyli 1 na typ B i 1 na typ C. Ale nie jestem pewna, ja nie chciałam przesadzić z ilością szczepień w pierwszym roku życia, tym bardziej ze syn mój prawie wogole nie choruje, ale meningokoki jakoś do mnie wracają od czasu do czasu i ja się spotykam z samymi pediatra mu którzy polecają zaszczepić. Ale temat rzeka..

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    A poza tym..naprawdę nie zamierzasz dziecka zabierać na dłuższe spacery przez 6/7 miesięcy?

Po Krakowie to na pewno nie będą dłuższe spacery niż 1-2 godziny a tyle czasu dziecko może być w nosidełku (mam kolegę fizjoterapeutę, ma 3 dzieci, 2 urodziło się na jesień, tak więc znam opinię specjalisty). Jeżeli chodzi o pobyt dziecka na powietrzu to raczej będę jechać do rodziców lub siostry za Kraków niż spacerować przy alejach. A do takiego przebywania na powietrzu nada się leżaczek czy bujaczek.
    Na razie tak zdecydowaliśmy z mężem, ale jeszcze moje zdanie może się zmienić;)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atesty a testy to.zupelnie co innego. Sprawdźcie czy ma testy Adac i najlepiej szwedzki test plus

lena86 lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle , wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek to Ci opowiem wszystko na PW.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milo was podczytac i poczytac o coraz normalniejszych i milszych tematach niz problemy...
    My dalej czekamy. Ostatnie usg wraz z wynikami amniopunkcji wykazaly ze synek troche maly tj w 18+3 waga 180g. 4 maja polowkowe i czuje sie jakby to mialo byc albo nie byc. Dobrze chociaz ze z dnia na dzien moj kregoslup pozwala mi na wiecej i moge sie powoli zajac speawami codziennymi a nie lezec i myslec bo to i tak niczego nie zmieni.
    Starsza corka dostala sie do 7 klasy w swojej szkole i bardzo nas to cieszy bo bylo ciezko. Jednak mala jako 3 latka nie dostala sie do przedszkola pierwszego i drugiego wyboru i tu szlag mnie jasny trafil bo miejsca dla 6 latkow w przedszkolach sa a moja 3 latka wyladowala w szkole wrrr ... I jak czlowiek ma sie nie wkur**** a mamusie ktore znam nie pracujace na lewo zalatwiaja i koperty przynosza...
    Spokojnych wizyt i duzo kopniakow zyczymy

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki za 4 maja! :)

Dobrze, ze kręgosłup pozwala już funkcjonować :) co do przedszkola - to jest masakra. Znam temat trochę z drugiej strony, bo w rodzinie mam osoby związane z przedszkolami - to, co robią matki żeby dziecko się dostało to jest jakas masakra... Ale czasami ciężko się dziwić, bo system jest tak stworzony, ze dziecko, które wychowuje się w normalnej rodzinie z obojgiem rodziców, którzy są po ślubie jest na szaaaaarym końcu listy...

nadulek lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje sie po polowkowym. Wszystko ok, tylko lozysko nisko jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 21:24

ola_g89, nadulek, agaafabka, arya12, Izabelle, Agatek_gagatek lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_g89 tak to jakas masakra. My poszlismy na koniec wlasnie dlatego no i dlatego tez ze w zeszlym roku dostalismy panstwowy zlobek a u nas w miescie jest taki program ze od 2 dziecka i obojgu pracujacych rodzicach mozesz sie starac o dofinansiwanie w wysokosci 500zl miesiecznie do zlobka prywatnego lub niani. My sie zalapalismy i zrezygnowalismy z panstwowago bo wiedzialam ile matek z jednym sie nie lapie i jest to dla nich koszmar a u nas oplaty wyszly po dodatkach jak za panstwowe. No i dlatego tez nie distalismy normalnego przedszkola bo sie dowiedzialam ze jak rok chodzilo do prywatnego to moge sobie dalej placic za prywatne

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o polowkowe to ja jestem na szarym końcu. Dopiero bede miala w 23tc a dokladnie 21.05 bo teraz w 18+6 stwierdzil ze za wczesnie i tylko mniej wiecej poogladal malego

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Ola_g89 tak to jakas masakra. My poszlismy na koniec wlasnie dlatego no i dlatego tez ze w zeszlym roku dostalismy panstwowy zlobek a u nas w miescie jest taki program ze od 2 dziecka i obojgu pracujacych rodzicach mozesz sie starac o dofinansiwanie w wysokosci 500zl miesiecznie do zlobka prywatnego lub niani. My sie zalapalismy i zrezygnowalismy z panstwowago bo wiedzialam ile matek z jednym sie nie lapie i jest to dla nich koszmar a u nas oplaty wyszly po dodatkach jak za panstwowe. No i dlatego tez nie distalismy normalnego przedszkola bo sie dowiedzialam ze jak rok chodzilo do prywatnego to moge sobie dalej placic za prywatne
    To jeszcze dodatkowy czynnik Wam wpadł... Bzdurne są te zasady, nawet nauczyciele tak uważają. Ale co można zrobić. Zacisnąć zeby. Moze ostatecznie w szkole nie będzie tak zle. Moja bratanica poszła jako 6-latka, wszyscy myśleliśmy, ze to za szybko, a radzi sobie świetnie i co najważniejsze sama jest zadowolona :)
    A swoją droga - do 7 klas są teraz nabory? :o myślałam, ze po reformie to będzie szło jak kiedyś jednym ciągiem w podstawówce, do której dziecko chodziło.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Jesli chodzi o polowkowe to ja jestem na szarym końcu. Dopiero bede miala w 23tc a dokladnie 21.05 bo teraz w 18+6 stwierdzil ze za wczesnie i tylko mniej wiecej poogladal malego
    Szkoda, ze było za wcześnie. Ale przynajmniej pooglądasz sobie malucha o jeden raz więcej :) 23 tc to faktycznie późno, ale skoro lekarz już widział maluszka to wie, kiedy najlepiej przyjść. Ja mampolowkowe dopiero 11.05. i nie mogę się już doczekać! Ostatnio widziałam nasza mała 9.04 i to przez chwile...

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, ciesze sie ze z Toba jest lepiej. Dzisiaj myslalam o Tobie, bo dlugo Cie nie czytalam.

Ciemnowlosa, spokojnie - ja w czwartek mam normalna wizyte, a polowkowe dopiero bede umawiala :) wiec w maju bede z Toba.
    Cos ten suwaczek sie przestawia... bo jestesmy w 17+3....

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ