X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Mała ma dokładnie 332 g. I lekarz powiedział, że to taka książkowa waga :)
    No to szczuplaczek jak moja:-) moja wazyla 280. A tu dziewczyny pisaly, ze na poczatku 19tygodnia juz wazyly 300:o

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się zdziwiła gdyby moja mała była duża bo ja jestem karakanem a mąż też do wysokich nie należy :D

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Pisałam już o tym wcześniej ale może Wam umknęło.
    Mam do sprzedania bardzo fajny wozek dla blizniakow lub rok po roku tutaj szczegóły: OLX - wózek bliźniaczy lub rok po roku

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja bym się zdziwiła gdyby moja mała była duża bo ja jestem karakanem a mąż też do wysokich nie należy :D
    No ja tez mala, maly brzuch, nic nie tyje. Wiec skad ma byc duza. Ale moj maz juz dosc wysoki. Widocznie wdaje sie we mnie:-)

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Dam znac. Chcemy z mezem w weekend poczytac jeszcze o roznych lozkach. Za duzy wybor :P

A mam jeszcze pytanie: na tych pierwszych prentalnych mialyscie mierzona kosc nosowa czy tylko stwierdzoną obecnosc bądź jej brak?
    U nas też tylko sprawdzali, czy jest.

Co do wielkości dziecka to powiem Wam, że miałam straszna zagadkę jaki rozmiar ciuchów kupować. Nie jestem wysoka, mąż "standardowy" :D ale ostatnio zaczęliśmy gadać o tym, ile kto ważył i mierzył jak się urodził i wyobraźcie sobie, że mąż miał 4600 i 61cm (!) Do tej pory nasza mała była raczej mała, ale w sumie długo już nie była mierzona, a ważona w ogóle do tej pory. Także jestem tak ciekawa przed tymi połówkowymi, że szok :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ta waga jest mega orientacyjna, i dziecko może nagle nabrać mnóstwa ciałka. Z synem w ciąży na połówkowych mi powiedzieli, że mega małe dziecko bo miał tylko 200g a na kolejnych wizytach rósł jak szalony, w 36tc miał już 3200g, wiadomo ostatni miesiąc dziecko najbardziej przybiera na wadze i martwiliśmy się, bo jeśli osiągnął by 4kg ie pozwolili by mi na poród sn ze względu na moją budowę. Szczęście w nieszczęściu, że dopadła mnie cholestaza(o której wtedy nie wiedziałam jeszcze) i młody przestał przybierac na wadze. Urodził się 3450 a gin mówiła, że gdyby nie ta choelstaza to na 100% dobił by sporo powyżej 4kg.
    Także nie zwracajcie na to uwagi. Ja głupia posłuchałam rad innych i kupiłam ubranka w rozm 62 głównie i kilka 56, a koniec końców na szybko musieli mi do kupować na 50,bo większość 56na nim wisiała okropnie, dla mnie jak dziecko jest w za dużym ubranku to wygląda nieschludnie i nigdy nie zakładałam za duzych. Zresztą nawet nie wygodnie trzymać dziecko jak te ubranka tak wiszą czy się zwijają. Rozmiar 62 zaczął nosić ok 3msc dopiero. Więc ja wychodzę z założenia, że lepiej mieć za dużo i nie użyć, niż potem kogoś na gwalt po ubranka wysyłać nie zawsze w moim guście.

Amy333, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mysle, ze u mnie tendencja sie utrzyma i w sumie mam nadzieje bo sama jestem mala i drobna to nie chce dziecka 4300:P moja od zawsze byla malutka, inne dziewczyny pisały ze ich wyprzedzają termin z OM, a moja zawsze ze 3 dni to tylu, krótkie kosteczki i tak od 20tygodni:-) a wlasnie babka teraz na polowkowych powiedziala:"giganta to wy nie macie" i ciagle mowila o niej "myszka" :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 13:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ogolnie im dluzej mysle o tym badaniu tym mniej jestem zadowolona. Gdybym miala za nie zaplacic 250 wg cennika to juz w ogole nie bylabym zadowolona. Wolalabym mniej "myszkowania" a więcej konkretow. A tak to takie to bylo szybko szybko tu kregoslup, tu glowa i koniec. Moze ja mam za duze wymagania :D

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po połówkowym nr 1
    Dziewuszka potwierdzona trzeci raz :) haha moja to na pewno "małą myszką :) " nie jest bo waży ok 362g

Angel1988, Izabelle, nadulek, ola_g89, GuBo, zuza88, arya12, Amy333 lubią tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No to szczuplaczek jak moja:-) moja wazyla 280. A tu dziewczyny pisaly, ze na poczatku 19tygodnia juz wazyly 300:o
    Moja w 19t1d 307g ;)

Izabelle, ola_g89 lubią tę wiadomość

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny a ktoś tutaj będzie mieć chłopca ? Mam wrażenie że jest wysyp samych dziewczynek :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Melduję się po połówkowym nr 1
    Dziewuszka potwierdzona trzeci raz :) haha moja to na pewno "małą myszką :) " nie jest bo waży ok 362g
    :o ogromna

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Dam znac. Chcemy z mezem w weekend poczytac jeszcze o roznych lozkach. Za duzy wybor :P

A mam jeszcze pytanie: na tych pierwszych prentalnych mialyscie mierzona kosc nosowa czy tylko stwierdzoną obecnosc bądź jej brak?
    Ja miałam 2 prenatalne zarówno jeden i drugi lekarz stwierdzili tylko obecność kości nosowej nic o wymiarach nie mówili

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak ogladam siatki wagowe dla poszczególnych tygodni i moja sie zgadza. Wy chyba macie wyjątkowe dorodne dzieci :D
    63ulap.jpg

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja łózeczko mam po starszaku, Klupsia takie z żyrafą, bardzo mi sie podoba:)
    A wózek na razie nr 1 u nas to Ricco Brano Ecco :)

Też mi się podoba ten ricco brano Ecco tylko kolorystycznie nie ma tego co bym chciała. Bo sobie wymyśliłam że chciałabym np. Szary z turkusowymi dodatkami jak np. Bebetto - oni mają duża gamę kolorów

Amy333 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Dziewczyny a ktoś tutaj będzie mieć chłopca ? Mam wrażenie że jest wysyp samych dziewczynek :)

Ja jeszcze nie wiem- na prenatalnych usłyszałam że chłopak, a miesiąc później że chyba dziewczynka - zobaczymy co przyniesie połówkowe 9maja.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja miałam 2 prenatalne zarówno jeden i drugi lekarz stwierdzili tylko obecność kości nosowej nic o wymiarach nie mówili
    Widze, ze tu wiekszosc chodzi na podwojne badania. Tez sie zastanawialam czy nie isc, ale maz powiedzial ze swiruje za bardzo. Chyba musiałabym isc pokryjomu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile Krasnalowa trwało to badanie Twoje?

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w piątek połówkowe w ramach NFZ. Jeśli będzie tak samo szybkie jak prenatalne,to zapytam lekarza,czy prywatnie tez taka błyskawica.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    A ile Krasnalowa trwało to badanie Twoje?
    Ciezko mi stwierdzić ile to bylowszystko bo weszlismy przed czasem i najpierw mala spala na glowie i wtedy lekarka obejrzala kregoslup, glowe, to moze trwalo 5minut, potem musielismy wyjsc pochodzic i zjesc batona zeby sie odwrocilo, wrocilam to posprawdzala serce, pepowine, zrobila pomiary czesci ciala l, sprawdzila plec i koniec. Mysle ze moze 10-15minut samego badania. No i zabraklo wg mnie kilku elementów, wlasnie przepływów, kosci nosowej itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 15:12

‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ