X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Mała ma dokładnie 332 g. I lekarz powiedział, że to taka książkowa waga :)
    No to szczuplaczek jak moja:-) moja wazyla 280. A tu dziewczyny pisaly, ze na poczatku 19tygodnia juz wazyly 300:o

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się zdziwiła gdyby moja mała była duża bo ja jestem karakanem a mąż też do wysokich nie należy :D

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Pisałam już o tym wcześniej ale może Wam umknęło.
    Mam do sprzedania bardzo fajny wozek dla blizniakow lub rok po roku tutaj szczegóły: OLX - wózek bliźniaczy lub rok po roku

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja bym się zdziwiła gdyby moja mała była duża bo ja jestem karakanem a mąż też do wysokich nie należy :D
    No ja tez mala, maly brzuch, nic nie tyje. Wiec skad ma byc duza. Ale moj maz juz dosc wysoki. Widocznie wdaje sie we mnie:-)

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Dam znac. Chcemy z mezem w weekend poczytac jeszcze o roznych lozkach. Za duzy wybor :P

A mam jeszcze pytanie: na tych pierwszych prentalnych mialyscie mierzona kosc nosowa czy tylko stwierdzoną obecnosc bądź jej brak?
    U nas też tylko sprawdzali, czy jest.

Co do wielkości dziecka to powiem Wam, że miałam straszna zagadkę jaki rozmiar ciuchów kupować. Nie jestem wysoka, mąż "standardowy" :D ale ostatnio zaczęliśmy gadać o tym, ile kto ważył i mierzył jak się urodził i wyobraźcie sobie, że mąż miał 4600 i 61cm (!) Do tej pory nasza mała była raczej mała, ale w sumie długo już nie była mierzona, a ważona w ogóle do tej pory. Także jestem tak ciekawa przed tymi połówkowymi, że szok :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ta waga jest mega orientacyjna, i dziecko może nagle nabrać mnóstwa ciałka. Z synem w ciąży na połówkowych mi powiedzieli, że mega małe dziecko bo miał tylko 200g a na kolejnych wizytach rósł jak szalony, w 36tc miał już 3200g, wiadomo ostatni miesiąc dziecko najbardziej przybiera na wadze i martwiliśmy się, bo jeśli osiągnął by 4kg ie pozwolili by mi na poród sn ze względu na moją budowę. Szczęście w nieszczęściu, że dopadła mnie cholestaza(o której wtedy nie wiedziałam jeszcze) i młody przestał przybierac na wadze. Urodził się 3450 a gin mówiła, że gdyby nie ta choelstaza to na 100% dobił by sporo powyżej 4kg.
    Także nie zwracajcie na to uwagi. Ja głupia posłuchałam rad innych i kupiłam ubranka w rozm 62 głównie i kilka 56, a koniec końców na szybko musieli mi do kupować na 50,bo większość 56na nim wisiała okropnie, dla mnie jak dziecko jest w za dużym ubranku to wygląda nieschludnie i nigdy nie zakładałam za duzych. Zresztą nawet nie wygodnie trzymać dziecko jak te ubranka tak wiszą czy się zwijają. Rozmiar 62 zaczął nosić ok 3msc dopiero. Więc ja wychodzę z założenia, że lepiej mieć za dużo i nie użyć, niż potem kogoś na gwalt po ubranka wysyłać nie zawsze w moim guście.

Amy333, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mysle, ze u mnie tendencja sie utrzyma i w sumie mam nadzieje bo sama jestem mala i drobna to nie chce dziecka 4300:P moja od zawsze byla malutka, inne dziewczyny pisały ze ich wyprzedzają termin z OM, a moja zawsze ze 3 dni to tylu, krótkie kosteczki i tak od 20tygodni:-) a wlasnie babka teraz na polowkowych powiedziala:"giganta to wy nie macie" i ciagle mowila o niej "myszka" :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 13:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ogolnie im dluzej mysle o tym badaniu tym mniej jestem zadowolona. Gdybym miala za nie zaplacic 250 wg cennika to juz w ogole nie bylabym zadowolona. Wolalabym mniej "myszkowania" a więcej konkretow. A tak to takie to bylo szybko szybko tu kregoslup, tu glowa i koniec. Moze ja mam za duze wymagania :D

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po połówkowym nr 1
    Dziewuszka potwierdzona trzeci raz :) haha moja to na pewno "małą myszką :) " nie jest bo waży ok 362g

Angel1988, Izabelle, nadulek, ola_g89, GuBo, zuza88, arya12, Amy333 lubią tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No to szczuplaczek jak moja:-) moja wazyla 280. A tu dziewczyny pisaly, ze na poczatku 19tygodnia juz wazyly 300:o
    Moja w 19t1d 307g ;)

Izabelle, ola_g89 lubią tę wiadomość

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny a ktoś tutaj będzie mieć chłopca ? Mam wrażenie że jest wysyp samych dziewczynek :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Melduję się po połówkowym nr 1
    Dziewuszka potwierdzona trzeci raz :) haha moja to na pewno "małą myszką :) " nie jest bo waży ok 362g
    :o ogromna

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Dam znac. Chcemy z mezem w weekend poczytac jeszcze o roznych lozkach. Za duzy wybor :P

A mam jeszcze pytanie: na tych pierwszych prentalnych mialyscie mierzona kosc nosowa czy tylko stwierdzoną obecnosc bądź jej brak?
    Ja miałam 2 prenatalne zarówno jeden i drugi lekarz stwierdzili tylko obecność kości nosowej nic o wymiarach nie mówili

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak ogladam siatki wagowe dla poszczególnych tygodni i moja sie zgadza. Wy chyba macie wyjątkowe dorodne dzieci :D
    63ulap.jpg

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja łózeczko mam po starszaku, Klupsia takie z żyrafą, bardzo mi sie podoba:)
    A wózek na razie nr 1 u nas to Ricco Brano Ecco :)

Też mi się podoba ten ricco brano Ecco tylko kolorystycznie nie ma tego co bym chciała. Bo sobie wymyśliłam że chciałabym np. Szary z turkusowymi dodatkami jak np. Bebetto - oni mają duża gamę kolorów

Amy333 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Dziewczyny a ktoś tutaj będzie mieć chłopca ? Mam wrażenie że jest wysyp samych dziewczynek :)

Ja jeszcze nie wiem- na prenatalnych usłyszałam że chłopak, a miesiąc później że chyba dziewczynka - zobaczymy co przyniesie połówkowe 9maja.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja miałam 2 prenatalne zarówno jeden i drugi lekarz stwierdzili tylko obecność kości nosowej nic o wymiarach nie mówili
    Widze, ze tu wiekszosc chodzi na podwojne badania. Tez sie zastanawialam czy nie isc, ale maz powiedzial ze swiruje za bardzo. Chyba musiałabym isc pokryjomu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile Krasnalowa trwało to badanie Twoje?

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w piątek połówkowe w ramach NFZ. Jeśli będzie tak samo szybkie jak prenatalne,to zapytam lekarza,czy prywatnie tez taka błyskawica.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    A ile Krasnalowa trwało to badanie Twoje?
    Ciezko mi stwierdzić ile to bylowszystko bo weszlismy przed czasem i najpierw mala spala na glowie i wtedy lekarka obejrzala kregoslup, glowe, to moze trwalo 5minut, potem musielismy wyjsc pochodzic i zjesc batona zeby sie odwrocilo, wrocilam to posprawdzala serce, pepowine, zrobila pomiary czesci ciala l, sprawdzila plec i koniec. Mysle ze moze 10-15minut samego badania. No i zabraklo wg mnie kilku elementów, wlasnie przepływów, kosci nosowej itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 15:12

‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ