WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny. Pisałam już o tym wcześniej ale może Wam umknęło.
Mam do sprzedania bardzo fajny wozek dla blizniakow lub rok po roku tutaj szczegóły: OLX - wózek bliźniaczy lub rok po roku -
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:Dam znac. Chcemy z mezem w weekend poczytac jeszcze o roznych lozkach. Za duzy wybor
A mam jeszcze pytanie: na tych pierwszych prentalnych mialyscie mierzona kosc nosowa czy tylko stwierdzoną obecnosc bądź jej brak?
Co do wielkości dziecka to powiem Wam, że miałam straszna zagadkę jaki rozmiar ciuchów kupować. Nie jestem wysoka, mąż "standardowy"ale ostatnio zaczęliśmy gadać o tym, ile kto ważył i mierzył jak się urodził i wyobraźcie sobie, że mąż miał 4600 i 61cm (!) Do tej pory nasza mała była raczej mała, ale w sumie długo już nie była mierzona, a ważona w ogóle do tej pory. Także jestem tak ciekawa przed tymi połówkowymi, że szok
-
nick nieaktualnySzczerze to ta waga jest mega orientacyjna, i dziecko może nagle nabrać mnóstwa ciałka. Z synem w ciąży na połówkowych mi powiedzieli, że mega małe dziecko bo miał tylko 200g a na kolejnych wizytach rósł jak szalony, w 36tc miał już 3200g, wiadomo ostatni miesiąc dziecko najbardziej przybiera na wadze i martwiliśmy się, bo jeśli osiągnął by 4kg ie pozwolili by mi na poród sn ze względu na moją budowę. Szczęście w nieszczęściu, że dopadła mnie cholestaza(o której wtedy nie wiedziałam jeszcze) i młody przestał przybierac na wadze. Urodził się 3450 a gin mówiła, że gdyby nie ta choelstaza to na 100% dobił by sporo powyżej 4kg.
Także nie zwracajcie na to uwagi. Ja głupia posłuchałam rad innych i kupiłam ubranka w rozm 62 głównie i kilka 56, a koniec końców na szybko musieli mi do kupować na 50,bo większość 56na nim wisiała okropnie, dla mnie jak dziecko jest w za dużym ubranku to wygląda nieschludnie i nigdy nie zakładałam za duzych. Zresztą nawet nie wygodnie trzymać dziecko jak te ubranka tak wiszą czy się zwijają. Rozmiar 62 zaczął nosić ok 3msc dopiero. Więc ja wychodzę z założenia, że lepiej mieć za dużo i nie użyć, niż potem kogoś na gwalt po ubranka wysyłać nie zawsze w moim guście.Amy333, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tak mysle, ze u mnie tendencja sie utrzyma i w sumie mam nadzieje bo sama jestem mala i drobna to nie chce dziecka 4300:P moja od zawsze byla malutka, inne dziewczyny pisały ze ich wyprzedzają termin z OM, a moja zawsze ze 3 dni to tylu, krótkie kosteczki i tak od 20tygodni:-) a wlasnie babka teraz na polowkowych powiedziala:"giganta to wy nie macie" i ciagle mowila o niej "myszka"
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 13:04
-
nick nieaktualnyAle ogolnie im dluzej mysle o tym badaniu tym mniej jestem zadowolona. Gdybym miala za nie zaplacic 250 wg cennika to juz w ogole nie bylabym zadowolona. Wolalabym mniej "myszkowania" a więcej konkretow. A tak to takie to bylo szybko szybko tu kregoslup, tu glowa i koniec. Moze ja mam za duze wymagania
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:Dam znac. Chcemy z mezem w weekend poczytac jeszcze o roznych lozkach. Za duzy wybor
A mam jeszcze pytanie: na tych pierwszych prentalnych mialyscie mierzona kosc nosowa czy tylko stwierdzoną obecnosc bądź jej brak?kasia1518
-
nick nieaktualny
-
Amy333 wrote:Ja łózeczko mam po starszaku, Klupsia takie z żyrafą, bardzo mi sie podoba:)
A wózek na razie nr 1 u nas to Ricco Brano Ecco
Też mi się podoba ten ricco brano Ecco tylko kolorystycznie nie ma tego co bym chciała. Bo sobie wymyśliłam że chciałabym np. Szary z turkusowymi dodatkami jak np. Bebetto - oni mają duża gamę kolorówAmy333 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Mycha321 wrote:Dziewczyny a ktoś tutaj będzie mieć chłopca ? Mam wrażenie że jest wysyp samych dziewczynek
Ja jeszcze nie wiem- na prenatalnych usłyszałam że chłopak, a miesiąc później że chyba dziewczynka - zobaczymy co przyniesie połówkowe 9maja.kasia1518
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Ja miałam 2 prenatalne zarówno jeden i drugi lekarz stwierdzili tylko obecność kości nosowej nic o wymiarach nie mówili
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:A ile Krasnalowa trwało to badanie Twoje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 15:12