X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chodzisz prywatnie czy na nfz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    A chodzisz prywatnie czy na nfz?
    Prywatnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to możesz sobie pozwolić na częstsze. Na nfz nie ma takiej opcji.
    Czas szybko leci. Już połowa ciazy a dopiero genetyczne się robiło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Chodziłam kiedys na nfz, ale bylam tak niezadowolona jakoscia, tymi beznadziejnymi usg, czekaniem na terminy, że juz w zyciu bym nie poszla. Teraz chodze do lekarza, do ktorego mozna sie umawiac przez znanego lekarza wiec sama sobie klikam kiedy chce przyjsc, zmieniam godziny jeśli cos mi przypadnie, przyspieszam wizyty jesli cos mnie niepokoi. No mega wygodne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno. Ja bym finansowo nie dała rady, ale dla tych którzy dają to najlepsza opcja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli zacznę czytać krok po kroku o wszystkich potrzebnych rzeczach dla maluszka bo jestem zielona w tym temacie. Nic nie wiem co kupić, co praktyczne a co gadżet.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Powoli zacznę czytać krok po kroku o wszystkich potrzebnych rzeczach dla maluszka bo jestem zielona w tym temacie. Nic nie wiem co kupić, co praktyczne a co gadżet.
    No. Na YT jest duzo filmikow od mam, ktore opowiadaja o roznych gadzetach i co wg nich sie przydalo, a co nie. My dzisiaj gipsujemy dziury w scianach po rzeczach, które juz nie beda potrzebne i w weekend zaczynamy malowanie pokoiku:-) mega sie cieszę. Chce juz zacząć kupowac jakieś meble bo juz kupilam tyle ubranek, ze nie mam gdzie ich trzymac :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj tak sie cieszylam ze przybralam, a tu dzisiaj powrot do starej wagi. I dupa. Chyba zaczne sie obzerac.chociaż czasem juz jem jak nie mam ochoty nawet.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przygotowuje pokoju dla dziecka. Spać będzie z nami to miejsce na łóżeczko, miejsce w komodzie na ciuszki, moze dokupie małą komode na inne rzeczy.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ej, ale Zosia jest przed Maja i Lena :P

xm2xjt.png

Ale i u mnie i u meza w rodzinie Zosi nie ma. Wśród znajomych też nie ma A nam się to imię podoba. A Len i Mai i w rodzinie i wśród znajomych .

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ja dzisiaj mam połówkowe, już się doczekać nie mogę i mam nadzieję, że poznamy płeć maluszka:D jak już będzie pewna informacja zaczynam kompletować powoli wyprawkę (czas strasznie szybko leci, nawet nie wiem kiedy minęło te 20 tygodni...). Pokoik już dawno pomalowany, w poniedziałek będzie mega wielki regał na książeczki, pudełka z zabawkami (a książek mam sporo:D), więc powoli i temat pokoiku będę ogarniać:)

Izabelle lubi tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez bedzie spac z nami ale nie mogłabym sobie podarowac urzadzenia pokoju:-) tez planuje rozne regały na zabawki, ksiazeczki, komodki na ubranka, komode z przewijakiem na jakies kosmetyki, pieluchy itd.:-)

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Natalia co budujecie?
    Dom na wsi.

kasia1518 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też powoli nachodzi syndrom wicia gniazda ;) Porzadkuję powoli pokój dzieci, robię miejsce na rzeczy Małej. Sama przyjemność :)
    Najgorsze to zadyszka,przez leżenie tyle czasu kondycja zerowa,a przed ciążą na tyłku usiedzieć nie potrafiłam ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dom na wsi.
    W na jakim jesteście etapie? My też jesteśmy w trakcie ;) dziś ocieplają piwnice i pewnie będą kopać fundament pod drugą część domu, bo pół jest podpiwniczone a pół nie. Też teraz to temat nr jeden i w sumie dobrze, bo nie mamy czasu na jakieś głupie myśli

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj wysyp polowkowych:-)dawajcie znac po :-)

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Ja mam w piątek połówkowe w ramach NFZ. Jeśli będzie tak samo szybkie jak prenatalne,to zapytam lekarza,czy prywatnie tez taka błyskawica.
    Ja tez mam jutro połówkowe w ramach NFZ. Prenatalnem mi sie nie podobalo, czulam sie taka olana. Teraz mam innego lekarz, oby bylo lepiej;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje genetyczne trwało około 40 minut ale to z wywiadem i walką o ułożenie maluszka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z genetycznego bylam bardziej zadowolona. Babka może mniej kontaktowa, ale sprawdzila wszystko. Lacznie z przeplywami zylnymi. I mialam takie poczucoe, ze to bylo porzadnie zrobione. Żałuję, ze nie trafilam do niej znowu, ale nie bylo na teraz do niej terminu.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:

To chyba też zależy od lekarza no i pewnie od matki. Ja chodzę prywatnie A wizyty mam raz w m-cu i do tej pory miałam tylko usg prenatalne, a tak to wizyty- no na tych wizytach to tam przyjechała zobaczyła serduszko i tyle, kolejne usg to połówkowe.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ