X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ale i tak mamy lepiej niz za granica. Tam usg w ciazy 2 razy, a do 12 tygodnia to nikt nawet ciazy nie pomaga, selekcja naturalna.
    Lekko skoryguję... usg 3 razy Max 4 chyba że ciaza jest specyficzna bądź zagrożona typ wiadomo że się robi częściej. Natomiast do 12 tyg masz już wizyte u położnej ale gdyby się okazało że plamisz czy coś to żadnej luteiny się nie dostanie. Jeśli ciąża ma się utrzymać to się utrzyma jeśli nie to przykro...

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja mam teraz femma everyday ultra soft, mega wydajny i super skład
    To w aptece się kupuje?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ciąży za granicą to bardzo sobie chwalę opiekę. Polozna jest dla mnie dostępna 24h na dobę. ostatnio z bólami pleców o 3 w nocy dzwoniłam po rady. O 5 20 przyjechała mnie zbadać i sprawdzić czy wszytko ok. Co do samego porodu szpitale są pięknie wyposażone lekarze i personel miły i bardzo opiekuńczy. Pisze to bo już tu leżałam więc z własnego doświadczenia
    A no i opieka poporodowa.. 8h dziennie przez cały tydzień przychodzi położna uczy wszystkiego przy dziecku, pokazuje a i jeszcze dom posprząta i jak będziesz chciała to i ugotuje.. więc chyba nie ma co narzekać. Nie wspomne już o tym że koszty mojego leczenia i zajścia w ciążę wyniosly w tamtym roku 8 tyś euro ( wizyty, 7 IUI, LAPAROSKOPIA, icsi, leki) a ubezpieczenie mi pokryło wszystko musiałam tylko 380e dopłacić (to jest własne ryzyko). Na to wszystko w Polsce nie jedna z was musiała by brać kredyt.. większość z nas Polaków lubi narzekać ale czasem warto porównać sobie oby dwie strony bo za granicą
    Naprawdę nie jest źle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 11:46

madwitka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No tam jest masakra. Mam koleżankę, ktora mieszkala kilka lat w Anglii i tam rodzila i jeśli chodzi o warunki w szpitalach, jedzenie itd. no to nieporownywalnie lepsze, ale pierwsze usg miala dopiero w 12 tygodniu. I wtedy dopiero sie dowiadujesz czy w ogole bije serce czy moze od dwoch miesiecy chodzisz z pustym jajem plodowym. I nie daja zadnego progesteronu na podtrzymanie.
    jesli zajdziesz naturalnie to czekasz na usg do 12 tc
    jesli jest to wspomagane, usg masz juz w 7-8 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 11:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo. Kazdy ma inne oczekiwania, wiec pewnie od tego zależą opinie:-) laparoskopie, hsg, histeroskopie tez mialam za darmo, a wypasow w postaci IUI i icsi nigdy bym nie potrzebowała. Mi bardziej zalezalo akurat na ochronie ciazy do 12 tygodnia, gdzie bylam w szpitalu chyba 5razy bo ciagle plamilam i oczywiście progesteron i inne lekarstwa dostałam. Jedynie czego zazdroszczę za granicą to komfortu w szpitalach :-)

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam płynu do higieny Lirene Lactima Duo Forte.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja używam płynu do higieny Lirene Lactima Duo Forte.
    On nie ma niestety dobrego skladu. SLES na drugim miejscu. Trzeba niestety bardzo dokladnie czytac sklady tych wszystkich zeli intymnych, bo duzo z nich jest pelnych parabenow, silikonow i innych śmieci

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    To w aptece się kupuje?
    Ja zamowiłam na gemini, bo stacjonarnie jak pytałam o płyn do higieny intymnej z prebiotykiem to mi dawali jakieś śmieci, a tego nigdzie nie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.html?m=0 tu jest super zestawienie płynów pod względem składu, wszystko ładnie opisane co jest co i co robi :)

Mum2b lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No wiadomo. Kazdy ma inne oczekiwania, wiec pewnie od tego zależą opinie:-) laparoskopie, hsg, histeroskopie tez mialam za darmo, a wypasow w postaci IUI i icsi nigdy bym nie potrzebowała. Mi bardziej zalezalo akurat na ochronie ciazy do 12 tygodnia, gdzie bylam w szpitalu chyba 5razy bo ciagle plamilam i oczywiście progesteron i inne lekarstwa dostałam. Jedynie czego zazdroszczę za granicą to komfortu w szpitalach :-)
    tego akurat nigdy nie wiesz czy byś potrzebowała czy nie, pierwsza ciąża czasem szybko zaskoczy a na drugą bywa że czeka się i latami więc nigdy nie mow nigdy :)

jatoszka, Camilla13, promyczek 39 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    tego akurat nigdy nie wiesz czy byś potrzebowała czy nie, pierwsza ciąża czasem szybko zaskoczy a na drugą bywa że czeka się i latami więc nigdy nie mow nigdy :)
    Moja szybko nie zaskoczyla :-) staralisny sie rok po poronieniu i juz prawie pogodzilismy sie z tym ze nie bedziemy mieli dzieci. Wspomagane techniki rozrodu nie sa zgodne z naszymi przekonaniami, wiec dlatego mowie ze nigdy bym ich nie potrzebowala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Moja szybko nie zaskoczyla :-) staralisny sie rok po poronieniu i juz prawie pogodzilismy sie z tym ze nie bedziemy mieli dzieci. Wspomagane techniki rozrodu nie sa zgodne z naszymi przekonaniami, wiec dlatego mowie ze nigdy bym ich nie potrzebowala.
    hmm ile osób tyle poglądów :) ale prawda jest taka że możliwości dla par które nie mogą naturalnie zajść w ciąze są duzo tansze za granicą niż w Polsce a czasami wręcz darmowe. moim zdaniem Polska jest bardzo w tyle, w porównaniu z innymi krajami Europy i nie ma co mówić że tam jest gorzej bo to naprawde mija się z prawdą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 12:54

Camilla13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    hmm ile osób tyle poglądów :) ale prawda jest taka że możliwości dla par które nie mogą naturalnie zajść w ciąze są duzo tansze za granicą niż w Polsce a czasami wręcz darmowe. moim zdaniem Polska jest bardzo w tyle, w porównaniu z innymi krajami Europy i nie ma co mówić że tam jest gorzej bo to naprawde mija się z prawdą :)
    Ja nie mowie, bo nie wiem, nie mam doświadczeń. Podzielilam sie tym co opowiadala mi koleżanka z ciaza w UK, ze ona akurat nie byla zadowolona i bardziej podoba jej sie teraz w Polsce. Nie bylo moim celem wywolanie dyskusji ma temat poziomu opieki na calym swiecie i spieranie sie na argumenty gdzie jest lepiej a gdzie gorzej. Mi to jest naprawde obojetne, gdzie co sie komu podoba.

agaafabka lubi tę wiadomość

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie w Anglii jest taka tragedia z podejściem do ciąży ale w Niemczech nie ma co narzekać i uważam że w Polsce będzie podobnie ale to dopiero za kilka dobrych lat chociaż i tak nie jest już źle. Co kraj to obyczaj i inne podejście do ciężarnych :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I właśnie dlatego cieszę się że trafiłam na to forum bo jest nas dużo, każda ma inne doświadczenia itd. A i czasem jak coś nas dręczy czy coś się zapomni dopytać na wizycie to zawsze któraś może to zrobić u siebie i wszystkie jesteśmy na bieżąco :)

agaafabka, Asiaf lubią tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Dziewczyny a ktoś tutaj będzie mieć chłopca ? Mam wrażenie że jest wysyp samych dziewczynek :)
    My bedziemy mieć synka :)

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    My bedziemy mieć synka :)
    paru chłopaczków będzie ale jednak wrzesien będzie należał do dziewczynek ;)

Mum2b, Amy333 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też synusia❤

madwitka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też chłopiec

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc nie damy się dziewuszkom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 13:32

Camilla13 lubi tę wiadomość

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ