X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ale i tak mamy lepiej niz za granica. Tam usg w ciazy 2 razy, a do 12 tygodnia to nikt nawet ciazy nie pomaga, selekcja naturalna.
    Lekko skoryguję... usg 3 razy Max 4 chyba że ciaza jest specyficzna bądź zagrożona typ wiadomo że się robi częściej. Natomiast do 12 tyg masz już wizyte u położnej ale gdyby się okazało że plamisz czy coś to żadnej luteiny się nie dostanie. Jeśli ciąża ma się utrzymać to się utrzyma jeśli nie to przykro...

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja mam teraz femma everyday ultra soft, mega wydajny i super skład
    To w aptece się kupuje?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ciąży za granicą to bardzo sobie chwalę opiekę. Polozna jest dla mnie dostępna 24h na dobę. ostatnio z bólami pleców o 3 w nocy dzwoniłam po rady. O 5 20 przyjechała mnie zbadać i sprawdzić czy wszytko ok. Co do samego porodu szpitale są pięknie wyposażone lekarze i personel miły i bardzo opiekuńczy. Pisze to bo już tu leżałam więc z własnego doświadczenia
    A no i opieka poporodowa.. 8h dziennie przez cały tydzień przychodzi położna uczy wszystkiego przy dziecku, pokazuje a i jeszcze dom posprząta i jak będziesz chciała to i ugotuje.. więc chyba nie ma co narzekać. Nie wspomne już o tym że koszty mojego leczenia i zajścia w ciążę wyniosly w tamtym roku 8 tyś euro ( wizyty, 7 IUI, LAPAROSKOPIA, icsi, leki) a ubezpieczenie mi pokryło wszystko musiałam tylko 380e dopłacić (to jest własne ryzyko). Na to wszystko w Polsce nie jedna z was musiała by brać kredyt.. większość z nas Polaków lubi narzekać ale czasem warto porównać sobie oby dwie strony bo za granicą
    Naprawdę nie jest źle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 11:46

madwitka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No tam jest masakra. Mam koleżankę, ktora mieszkala kilka lat w Anglii i tam rodzila i jeśli chodzi o warunki w szpitalach, jedzenie itd. no to nieporownywalnie lepsze, ale pierwsze usg miala dopiero w 12 tygodniu. I wtedy dopiero sie dowiadujesz czy w ogole bije serce czy moze od dwoch miesiecy chodzisz z pustym jajem plodowym. I nie daja zadnego progesteronu na podtrzymanie.
    jesli zajdziesz naturalnie to czekasz na usg do 12 tc
    jesli jest to wspomagane, usg masz juz w 7-8 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 11:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo. Kazdy ma inne oczekiwania, wiec pewnie od tego zależą opinie:-) laparoskopie, hsg, histeroskopie tez mialam za darmo, a wypasow w postaci IUI i icsi nigdy bym nie potrzebowała. Mi bardziej zalezalo akurat na ochronie ciazy do 12 tygodnia, gdzie bylam w szpitalu chyba 5razy bo ciagle plamilam i oczywiście progesteron i inne lekarstwa dostałam. Jedynie czego zazdroszczę za granicą to komfortu w szpitalach :-)

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam płynu do higieny Lirene Lactima Duo Forte.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja używam płynu do higieny Lirene Lactima Duo Forte.
    On nie ma niestety dobrego skladu. SLES na drugim miejscu. Trzeba niestety bardzo dokladnie czytac sklady tych wszystkich zeli intymnych, bo duzo z nich jest pelnych parabenow, silikonow i innych śmieci

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    To w aptece się kupuje?
    Ja zamowiłam na gemini, bo stacjonarnie jak pytałam o płyn do higieny intymnej z prebiotykiem to mi dawali jakieś śmieci, a tego nigdzie nie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.html?m=0 tu jest super zestawienie płynów pod względem składu, wszystko ładnie opisane co jest co i co robi :)

Mum2b lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No wiadomo. Kazdy ma inne oczekiwania, wiec pewnie od tego zależą opinie:-) laparoskopie, hsg, histeroskopie tez mialam za darmo, a wypasow w postaci IUI i icsi nigdy bym nie potrzebowała. Mi bardziej zalezalo akurat na ochronie ciazy do 12 tygodnia, gdzie bylam w szpitalu chyba 5razy bo ciagle plamilam i oczywiście progesteron i inne lekarstwa dostałam. Jedynie czego zazdroszczę za granicą to komfortu w szpitalach :-)
    tego akurat nigdy nie wiesz czy byś potrzebowała czy nie, pierwsza ciąża czasem szybko zaskoczy a na drugą bywa że czeka się i latami więc nigdy nie mow nigdy :)

jatoszka, Camilla13, promyczek 39 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    tego akurat nigdy nie wiesz czy byś potrzebowała czy nie, pierwsza ciąża czasem szybko zaskoczy a na drugą bywa że czeka się i latami więc nigdy nie mow nigdy :)
    Moja szybko nie zaskoczyla :-) staralisny sie rok po poronieniu i juz prawie pogodzilismy sie z tym ze nie bedziemy mieli dzieci. Wspomagane techniki rozrodu nie sa zgodne z naszymi przekonaniami, wiec dlatego mowie ze nigdy bym ich nie potrzebowala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Moja szybko nie zaskoczyla :-) staralisny sie rok po poronieniu i juz prawie pogodzilismy sie z tym ze nie bedziemy mieli dzieci. Wspomagane techniki rozrodu nie sa zgodne z naszymi przekonaniami, wiec dlatego mowie ze nigdy bym ich nie potrzebowala.
    hmm ile osób tyle poglądów :) ale prawda jest taka że możliwości dla par które nie mogą naturalnie zajść w ciąze są duzo tansze za granicą niż w Polsce a czasami wręcz darmowe. moim zdaniem Polska jest bardzo w tyle, w porównaniu z innymi krajami Europy i nie ma co mówić że tam jest gorzej bo to naprawde mija się z prawdą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 12:54

Camilla13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    hmm ile osób tyle poglądów :) ale prawda jest taka że możliwości dla par które nie mogą naturalnie zajść w ciąze są duzo tansze za granicą niż w Polsce a czasami wręcz darmowe. moim zdaniem Polska jest bardzo w tyle, w porównaniu z innymi krajami Europy i nie ma co mówić że tam jest gorzej bo to naprawde mija się z prawdą :)
    Ja nie mowie, bo nie wiem, nie mam doświadczeń. Podzielilam sie tym co opowiadala mi koleżanka z ciaza w UK, ze ona akurat nie byla zadowolona i bardziej podoba jej sie teraz w Polsce. Nie bylo moim celem wywolanie dyskusji ma temat poziomu opieki na calym swiecie i spieranie sie na argumenty gdzie jest lepiej a gdzie gorzej. Mi to jest naprawde obojetne, gdzie co sie komu podoba.

agaafabka lubi tę wiadomość

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie w Anglii jest taka tragedia z podejściem do ciąży ale w Niemczech nie ma co narzekać i uważam że w Polsce będzie podobnie ale to dopiero za kilka dobrych lat chociaż i tak nie jest już źle. Co kraj to obyczaj i inne podejście do ciężarnych :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I właśnie dlatego cieszę się że trafiłam na to forum bo jest nas dużo, każda ma inne doświadczenia itd. A i czasem jak coś nas dręczy czy coś się zapomni dopytać na wizycie to zawsze któraś może to zrobić u siebie i wszystkie jesteśmy na bieżąco :)

agaafabka, Asiaf lubią tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Dziewczyny a ktoś tutaj będzie mieć chłopca ? Mam wrażenie że jest wysyp samych dziewczynek :)
    My bedziemy mieć synka :)

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    My bedziemy mieć synka :)
    paru chłopaczków będzie ale jednak wrzesien będzie należał do dziewczynek ;)

Mum2b, Amy333 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też synusia❤

madwitka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też chłopiec

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc nie damy się dziewuszkom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 13:32

Camilla13 lubi tę wiadomość

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ