WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Ale i tak mamy lepiej niz za granica. Tam usg w ciazy 2 razy, a do 12 tygodnia to nikt nawet ciazy nie pomaga, selekcja naturalna.
-
nick nieaktualnyA co do ciąży za granicą to bardzo sobie chwalę opiekę. Polozna jest dla mnie dostępna 24h na dobę. ostatnio z bólami pleców o 3 w nocy dzwoniłam po rady. O 5 20 przyjechała mnie zbadać i sprawdzić czy wszytko ok. Co do samego porodu szpitale są pięknie wyposażone lekarze i personel miły i bardzo opiekuńczy. Pisze to bo już tu leżałam więc z własnego doświadczenia
A no i opieka poporodowa.. 8h dziennie przez cały tydzień przychodzi położna uczy wszystkiego przy dziecku, pokazuje a i jeszcze dom posprząta i jak będziesz chciała to i ugotuje.. więc chyba nie ma co narzekać. Nie wspomne już o tym że koszty mojego leczenia i zajścia w ciążę wyniosly w tamtym roku 8 tyś euro ( wizyty, 7 IUI, LAPAROSKOPIA, icsi, leki) a ubezpieczenie mi pokryło wszystko musiałam tylko 380e dopłacić (to jest własne ryzyko). Na to wszystko w Polsce nie jedna z was musiała by brać kredyt.. większość z nas Polaków lubi narzekać ale czasem warto porównać sobie oby dwie strony bo za granicą
Naprawdę nie jest źleWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 11:46
madwitka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:No tam jest masakra. Mam koleżankę, ktora mieszkala kilka lat w Anglii i tam rodzila i jeśli chodzi o warunki w szpitalach, jedzenie itd. no to nieporownywalnie lepsze, ale pierwsze usg miala dopiero w 12 tygodniu. I wtedy dopiero sie dowiadujesz czy w ogole bije serce czy moze od dwoch miesiecy chodzisz z pustym jajem plodowym. I nie daja zadnego progesteronu na podtrzymanie.
jesli jest to wspomagane, usg masz juz w 7-8 tcWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 11:47
-
nick nieaktualnyNo wiadomo. Kazdy ma inne oczekiwania, wiec pewnie od tego zależą opinie:-) laparoskopie, hsg, histeroskopie tez mialam za darmo, a wypasow w postaci IUI i icsi nigdy bym nie potrzebowała. Mi bardziej zalezalo akurat na ochronie ciazy do 12 tygodnia, gdzie bylam w szpitalu chyba 5razy bo ciagle plamilam i oczywiście progesteron i inne lekarstwa dostałam. Jedynie czego zazdroszczę za granicą to komfortu w szpitalach
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Ja używam płynu do higieny Lirene Lactima Duo Forte.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:No wiadomo. Kazdy ma inne oczekiwania, wiec pewnie od tego zależą opinie:-) laparoskopie, hsg, histeroskopie tez mialam za darmo, a wypasow w postaci IUI i icsi nigdy bym nie potrzebowała. Mi bardziej zalezalo akurat na ochronie ciazy do 12 tygodnia, gdzie bylam w szpitalu chyba 5razy bo ciagle plamilam i oczywiście progesteron i inne lekarstwa dostałam. Jedynie czego zazdroszczę za granicą to komfortu w szpitalach
jatoszka, Camilla13, promyczek 39 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:tego akurat nigdy nie wiesz czy byś potrzebowała czy nie, pierwsza ciąża czasem szybko zaskoczy a na drugą bywa że czeka się i latami więc nigdy nie mow nigdy
staralisny sie rok po poronieniu i juz prawie pogodzilismy sie z tym ze nie bedziemy mieli dzieci. Wspomagane techniki rozrodu nie sa zgodne z naszymi przekonaniami, wiec dlatego mowie ze nigdy bym ich nie potrzebowala.
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Moja szybko nie zaskoczyla
staralisny sie rok po poronieniu i juz prawie pogodzilismy sie z tym ze nie bedziemy mieli dzieci. Wspomagane techniki rozrodu nie sa zgodne z naszymi przekonaniami, wiec dlatego mowie ze nigdy bym ich nie potrzebowala.
ale prawda jest taka że możliwości dla par które nie mogą naturalnie zajść w ciąze są duzo tansze za granicą niż w Polsce a czasami wręcz darmowe. moim zdaniem Polska jest bardzo w tyle, w porównaniu z innymi krajami Europy i nie ma co mówić że tam jest gorzej bo to naprawde mija się z prawdą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 12:54
Camilla13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:hmm ile osób tyle poglądów
ale prawda jest taka że możliwości dla par które nie mogą naturalnie zajść w ciąze są duzo tansze za granicą niż w Polsce a czasami wręcz darmowe. moim zdaniem Polska jest bardzo w tyle, w porównaniu z innymi krajami Europy i nie ma co mówić że tam jest gorzej bo to naprawde mija się z prawdą
agaafabka lubi tę wiadomość
-
Może faktycznie w Anglii jest taka tragedia z podejściem do ciąży ale w Niemczech nie ma co narzekać i uważam że w Polsce będzie podobnie ale to dopiero za kilka dobrych lat chociaż i tak nie jest już źle. Co kraj to obyczaj i inne podejście do ciężarnych
-
I właśnie dlatego cieszę się że trafiłam na to forum bo jest nas dużo, każda ma inne doświadczenia itd. A i czasem jak coś nas dręczy czy coś się zapomni dopytać na wizycie to zawsze któraś może to zrobić u siebie i wszystkie jesteśmy na bieżąco
agaafabka, Asiaf lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny