Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt dziewczyny!
    JA w pierwszej ciazy chudlam do polowy ciazy pomimo, ze nie mialam mdlosci i nie wymiotowala. Chyba mloda tak ze mnie ciagnela ;) w efekcie przytylam 15 kg. W tej chwili na starcie waze o 4kg mniej niz jak zaczynalam poprzedni ciaze :)

Tez biore euthyrox. Zaczelam w pierwszej ciazy od dawki 25, konczac na 75. Po ciazy niestety dalej musialam go brac, bo wyniki nie zadawalaly. Dzisiaj odebralam pierwsze wyniki odkad wiem ze jestem w ciazy i tsh mam 2,9. Wizyta u endo jutro wieczorem, wiec pewnie mi zwiekszy dawke, bo kobiety w ciazy powinny miec nie wiecej jak 2,5. Obecnie biore 62,5.

Malgonia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :( podbiegłam do ginekologa mam dzień 4+1 powiedziała że nie będzie widać no i nie było jeszcze :( a testy wielkie grube krechy Ehh panikuję co :( o do tego piersi nie bolą tylko wielkie się zrobiły nic więcej :(

Malgonia lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Hej dziewczyny :( podbiegłam do ginekologa mam dzień 4+1 powiedziała że nie będzie widać no i nie było jeszcze :( a testy wielkie grube krechy Ehh panikuję co :( o do tego piersi nie bolą tylko wielkie się zrobiły nic więcej :(

4 tydzień to szybciutko, napewno na następnej wizycie bedzie już wszystko widać :-) ja w poprzedniej ciąży też szybko poszłam na wizyte przez plamienia i, było jedynie widać grube endometrium i że wszystko wygląda jak w ciąży. Nic poza tym.

linka220 lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Marlena ja jestem w 24 dniu cyklu ( wczoraj się dowiedziałam ,że jestem w ciąży) i dzisiaj TSH 5,12 Od razu napisałam do swojego lekarza i on mi kazał zwiększyć dawkę o 25 z 50do 75.
    Myślę ,że powinnaś zacząć od najmniejszej dawki (25) i powtórzyć badanie za 2 tygodnie i oczywiście skonsultować się z lekarzem.

Lekarza mam dopiero za 2 tyg a euthyrox i powiększone tsh nie jest mi obce więc myślę że chwilowo będę brać dawke 50. Jutro jeszcze idę na pobranie krwi i laboranką jest położna od mohego gina to pewnie jej zapytam o zdanie :-)

moli5 lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Wczesnie poszlas, spokojnie :) ja bylam w 6t6d i jeszcze serducha nie bylo (pozna owulacja) ;) mnie nawet piersi nie bola, zupelnie objawow nie mam

linka220 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anemic wrote:
    Dzięki, bo już trochę panikowałam.
    A nie masz zatwardzeń? Bo mnie męczą okropnie i też mam dolegliwości od strony brzucha, ale z kolei moja lekarka mówi, że to w ciąży normalne.

W sumie skąd ja mam wiedzieć co jest "normalne" w ciąży? :D

Predzej dokuczają mi biegunki, ale ogolnie trawienie jest nieprzewidywalne.

Ja mysle ze nawet w drugiej ciazy ma sie wiele watpliwosci bo czesto sa one inne. Mnie najbardziej dreczy ze jak pojde do lekarza i ustale ze moj stan jest w normie to nastepnego dnia sie dzieje cos czego nie bylo wczesniej. Nue bede przeciez z kazda pierdola do lekarza leciec, tylko skad miec pewnosc co jest pierdola.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolą od samego początku ciąży .. nie bolą ani mniej a coraz bardziej . Stały się obrzmiałe .
    Apetyt jest . Jedyne co minęło to może z lekka mdłości .
    Śpię całymi DNIAMI ...nie mogę wstać z łóżka ..
    A jak już wstaje to robię wszystko by jak najbardziej się wymęczyć i znowu idę spać . I tak ciagle .

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• linka220 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marlena i mmargol :) pozostało mi czekać :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    znam to połączenie, w tamtym tygodniu to miałam- mdli a równocześnie wymyślasz co byś zjadła, hehe;-)

No i to jedzenie pomaga na mdłości.
    U mnie problem jest taki, że jestem głodna... ale nie mam ochoty na nic konkretnego. i tak chodzę po domu, szukam czegoś do jedzenia i na nic nie mam ochoty :(

w listopadzie TSH miałam 3,20. Dostałam euthyroz N25. Badałam TSH 29 grudnia i miałam już 1,87. Moja endo kazała mi zwiększyć dawkę do 37,5 i zacząc przyjmować jod.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:24

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Śpię całymi DNIAMI ...nie mogę wstać z łóżka ..
    A jak już wstaje to robię wszystko by jak najbardziej się wymęczyć i znowu idę spać . I tak ciagle .

jakbym czytala o sobie z pierwszej ciazy ;) teraz nie mam kiedy spac, bo siedze w domu z prawie 17miesieczna corka..

O w sumie tak z objawow, to czuje w podbrzuszu jak sie macica powieksza

Malgonia, Marzena782 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    jakbym czytala o sobie z pierwszej ciazy ;) teraz nie mam kiedy spac, bo siedze w domu z prawie 17miesieczna corka..

O w sumie tak z objawow, to czuje w podbrzuszu jak sie macica powieksza

No proszę :) teraz córeczka nie da pospać :* super gratuluje :* obyś dobrze czuła się do końca tego Ci bRdzo życzę :* przy takim Maluszku :)

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Cześć dziewczęta i ja dołączam do was ;)
    TP z ostatniej @ wychodzi na 26 września :D
    Witaj ;) dodałam cie do naszej grupy

MiSia :) lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamy I ciesze sie z wszystkich udanych wizyt

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 dziękuję! :)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • anemic Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Predzej dokuczają mi biegunki, ale ogolnie trawienie jest nieprzewidywalne.

Ja mysle ze nawet w drugiej ciazy ma sie wiele watpliwosci bo czesto sa one inne. Mnie najbardziej dreczy ze jak pojde do lekarza i ustale ze moj stan jest w normie to nastepnego dnia sie dzieje cos czego nie bylo wczesniej. Nue bede przeciez z kazda pierdola do lekarza leciec, tylko skad miec pewnosc co jest pierdola.

No właśnie. Ja bylam na wizycie 12.01 kolejna wizytę mam 2.02 a wyczytałam na necie, że jak przestają boleć piersi to może świadczyć o ciąży obumarłej... Ale nie polecę do lekarza z podejrzeniami z neta.

f2w33e3krygmun4e.png

12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5

22.06 transfer-5t 5dz - Strata :(
    ANA 2 - dodatni 1:320
    NK: 50,1%, hashimoto
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że to nie jest potwierdzony medycznie fakt.
    Oczywiście - tak jak każda z nas inaczej odczuwa 1 trymestr. Tak samo różne rzeczy obserwują u siebie kobiety, które poroniły. Ale to nie jest reguła.

Malgonia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu witam się tak późno ☺ przyjechała mama moja na parę dni i tak trochę udaje że wszystko w porządku ale zmęczona jestem po pracy i najchętniej poszła bym się zdrzemnąć a nie siedzieć z nią. No ale jutro już jedzie to poodpoczywam a to mi się przyda bo czuję że mięśnie mnie bolą ze zmęczenia.

Witam nowe mamy i życzę udanej i spokojnej ciąży ☺
    Za wszystkie niespokojne o swój stan trzymam mocno kciuki. ☺

Moja wizyta za 9 dni ... dobrze że w pracy mam urwanie głowy a po pracy sesje to coś mi szybciej płynie. Oby do 25.01.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 22:54

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!! ja dziś obudziłam się bez mdłości, nowość :) I tak jak piszecie jest to podejrzane i delikatnie sie martwię.... Już taki nasz los :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam odczuwac mdłosci ale po zjedzeniu sniadania..A co do cycków i boli to cycki kłamia !!

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 11.01.2018 zrobiłam betę wyszła 18,65 był to 23dc. W poniedziałek test ciążowy pozytywny. Zastanawiam się czy iść jutro i w piątek na betę czy lepiej zaczekać tydzień lub 2 i bezpośrednio przed wizytą u ginekologa. Teraz chciałam się upewnić żeby powiedzieć w niedzielę bliskim o ciąży bo to pierwsza ciąża w rodzinie więc się ucieszą ale boję się że czasem potem się coś stanie i będzie rozczarowanie. Dziś 4tci 3 dzien

Marzena782, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
‹‹ ‹ 65 66 67 68 69 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ