X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt dziewczyny!
    JA w pierwszej ciazy chudlam do polowy ciazy pomimo, ze nie mialam mdlosci i nie wymiotowala. Chyba mloda tak ze mnie ciagnela ;) w efekcie przytylam 15 kg. W tej chwili na starcie waze o 4kg mniej niz jak zaczynalam poprzedni ciaze :)

Tez biore euthyrox. Zaczelam w pierwszej ciazy od dawki 25, konczac na 75. Po ciazy niestety dalej musialam go brac, bo wyniki nie zadawalaly. Dzisiaj odebralam pierwsze wyniki odkad wiem ze jestem w ciazy i tsh mam 2,9. Wizyta u endo jutro wieczorem, wiec pewnie mi zwiekszy dawke, bo kobiety w ciazy powinny miec nie wiecej jak 2,5. Obecnie biore 62,5.

Malgonia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :( podbiegłam do ginekologa mam dzień 4+1 powiedziała że nie będzie widać no i nie było jeszcze :( a testy wielkie grube krechy Ehh panikuję co :( o do tego piersi nie bolą tylko wielkie się zrobiły nic więcej :(

Malgonia lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Hej dziewczyny :( podbiegłam do ginekologa mam dzień 4+1 powiedziała że nie będzie widać no i nie było jeszcze :( a testy wielkie grube krechy Ehh panikuję co :( o do tego piersi nie bolą tylko wielkie się zrobiły nic więcej :(

4 tydzień to szybciutko, napewno na następnej wizycie bedzie już wszystko widać :-) ja w poprzedniej ciąży też szybko poszłam na wizyte przez plamienia i, było jedynie widać grube endometrium i że wszystko wygląda jak w ciąży. Nic poza tym.

linka220 lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Marlena ja jestem w 24 dniu cyklu ( wczoraj się dowiedziałam ,że jestem w ciąży) i dzisiaj TSH 5,12 Od razu napisałam do swojego lekarza i on mi kazał zwiększyć dawkę o 25 z 50do 75.
    Myślę ,że powinnaś zacząć od najmniejszej dawki (25) i powtórzyć badanie za 2 tygodnie i oczywiście skonsultować się z lekarzem.

Lekarza mam dopiero za 2 tyg a euthyrox i powiększone tsh nie jest mi obce więc myślę że chwilowo będę brać dawke 50. Jutro jeszcze idę na pobranie krwi i laboranką jest położna od mohego gina to pewnie jej zapytam o zdanie :-)

moli5 lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Wczesnie poszlas, spokojnie :) ja bylam w 6t6d i jeszcze serducha nie bylo (pozna owulacja) ;) mnie nawet piersi nie bola, zupelnie objawow nie mam

linka220 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anemic wrote:
    Dzięki, bo już trochę panikowałam.
    A nie masz zatwardzeń? Bo mnie męczą okropnie i też mam dolegliwości od strony brzucha, ale z kolei moja lekarka mówi, że to w ciąży normalne.

W sumie skąd ja mam wiedzieć co jest "normalne" w ciąży? :D

Predzej dokuczają mi biegunki, ale ogolnie trawienie jest nieprzewidywalne.

Ja mysle ze nawet w drugiej ciazy ma sie wiele watpliwosci bo czesto sa one inne. Mnie najbardziej dreczy ze jak pojde do lekarza i ustale ze moj stan jest w normie to nastepnego dnia sie dzieje cos czego nie bylo wczesniej. Nue bede przeciez z kazda pierdola do lekarza leciec, tylko skad miec pewnosc co jest pierdola.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolą od samego początku ciąży .. nie bolą ani mniej a coraz bardziej . Stały się obrzmiałe .
    Apetyt jest . Jedyne co minęło to może z lekka mdłości .
    Śpię całymi DNIAMI ...nie mogę wstać z łóżka ..
    A jak już wstaje to robię wszystko by jak najbardziej się wymęczyć i znowu idę spać . I tak ciagle .

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• linka220 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marlena i mmargol :) pozostało mi czekać :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    znam to połączenie, w tamtym tygodniu to miałam- mdli a równocześnie wymyślasz co byś zjadła, hehe;-)

No i to jedzenie pomaga na mdłości.
    U mnie problem jest taki, że jestem głodna... ale nie mam ochoty na nic konkretnego. i tak chodzę po domu, szukam czegoś do jedzenia i na nic nie mam ochoty :(

w listopadzie TSH miałam 3,20. Dostałam euthyroz N25. Badałam TSH 29 grudnia i miałam już 1,87. Moja endo kazała mi zwiększyć dawkę do 37,5 i zacząc przyjmować jod.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:24

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Śpię całymi DNIAMI ...nie mogę wstać z łóżka ..
    A jak już wstaje to robię wszystko by jak najbardziej się wymęczyć i znowu idę spać . I tak ciagle .

jakbym czytala o sobie z pierwszej ciazy ;) teraz nie mam kiedy spac, bo siedze w domu z prawie 17miesieczna corka..

O w sumie tak z objawow, to czuje w podbrzuszu jak sie macica powieksza

Malgonia, Marzena782 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    jakbym czytala o sobie z pierwszej ciazy ;) teraz nie mam kiedy spac, bo siedze w domu z prawie 17miesieczna corka..

O w sumie tak z objawow, to czuje w podbrzuszu jak sie macica powieksza

No proszę :) teraz córeczka nie da pospać :* super gratuluje :* obyś dobrze czuła się do końca tego Ci bRdzo życzę :* przy takim Maluszku :)

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Cześć dziewczęta i ja dołączam do was ;)
    TP z ostatniej @ wychodzi na 26 września :D
    Witaj ;) dodałam cie do naszej grupy

MiSia :) lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamy I ciesze sie z wszystkich udanych wizyt

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 dziękuję! :)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • anemic Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Predzej dokuczają mi biegunki, ale ogolnie trawienie jest nieprzewidywalne.

Ja mysle ze nawet w drugiej ciazy ma sie wiele watpliwosci bo czesto sa one inne. Mnie najbardziej dreczy ze jak pojde do lekarza i ustale ze moj stan jest w normie to nastepnego dnia sie dzieje cos czego nie bylo wczesniej. Nue bede przeciez z kazda pierdola do lekarza leciec, tylko skad miec pewnosc co jest pierdola.

No właśnie. Ja bylam na wizycie 12.01 kolejna wizytę mam 2.02 a wyczytałam na necie, że jak przestają boleć piersi to może świadczyć o ciąży obumarłej... Ale nie polecę do lekarza z podejrzeniami z neta.

f2w33e3krygmun4e.png

12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5

22.06 transfer-5t 5dz - Strata :(
    ANA 2 - dodatni 1:320
    NK: 50,1%, hashimoto
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że to nie jest potwierdzony medycznie fakt.
    Oczywiście - tak jak każda z nas inaczej odczuwa 1 trymestr. Tak samo różne rzeczy obserwują u siebie kobiety, które poroniły. Ale to nie jest reguła.

Malgonia, Raga Tulip lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu witam się tak późno ☺ przyjechała mama moja na parę dni i tak trochę udaje że wszystko w porządku ale zmęczona jestem po pracy i najchętniej poszła bym się zdrzemnąć a nie siedzieć z nią. No ale jutro już jedzie to poodpoczywam a to mi się przyda bo czuję że mięśnie mnie bolą ze zmęczenia.

Witam nowe mamy i życzę udanej i spokojnej ciąży ☺
    Za wszystkie niespokojne o swój stan trzymam mocno kciuki. ☺

Moja wizyta za 9 dni ... dobrze że w pracy mam urwanie głowy a po pracy sesje to coś mi szybciej płynie. Oby do 25.01.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 22:54

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!! ja dziś obudziłam się bez mdłości, nowość :) I tak jak piszecie jest to podejrzane i delikatnie sie martwię.... Już taki nasz los :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam odczuwac mdłosci ale po zjedzeniu sniadania..A co do cycków i boli to cycki kłamia !!

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 11.01.2018 zrobiłam betę wyszła 18,65 był to 23dc. W poniedziałek test ciążowy pozytywny. Zastanawiam się czy iść jutro i w piątek na betę czy lepiej zaczekać tydzień lub 2 i bezpośrednio przed wizytą u ginekologa. Teraz chciałam się upewnić żeby powiedzieć w niedzielę bliskim o ciąży bo to pierwsza ciąża w rodzinie więc się ucieszą ale boję się że czasem potem się coś stanie i będzie rozczarowanie. Dziś 4tci 3 dzien

Marzena782, Antonina38 lubią tę wiadomość

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ