WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluje udanych wizyt dziewczyny!
JA w pierwszej ciazy chudlam do polowy ciazy pomimo, ze nie mialam mdlosci i nie wymiotowala. Chyba mloda tak ze mnie ciagnela w efekcie przytylam 15 kg. W tej chwili na starcie waze o 4kg mniej niz jak zaczynalam poprzedni ciaze
Tez biore euthyrox. Zaczelam w pierwszej ciazy od dawki 25, konczac na 75. Po ciazy niestety dalej musialam go brac, bo wyniki nie zadawalaly. Dzisiaj odebralam pierwsze wyniki odkad wiem ze jestem w ciazy i tsh mam 2,9. Wizyta u endo jutro wieczorem, wiec pewnie mi zwiekszy dawke, bo kobiety w ciazy powinny miec nie wiecej jak 2,5. Obecnie biore 62,5.Malgonia lubi tę wiadomość
-
linka220 wrote:Hej dziewczyny podbiegłam do ginekologa mam dzień 4+1 powiedziała że nie będzie widać no i nie było jeszcze a testy wielkie grube krechy Ehh panikuję co o do tego piersi nie bolą tylko wielkie się zrobiły nic więcej
4 tydzień to szybciutko, napewno na następnej wizycie bedzie już wszystko widać ja w poprzedniej ciąży też szybko poszłam na wizyte przez plamienia i, było jedynie widać grube endometrium i że wszystko wygląda jak w ciąży. Nic poza tym.linka220 lubi tę wiadomość
-
moli5 wrote:Marlena ja jestem w 24 dniu cyklu ( wczoraj się dowiedziałam ,że jestem w ciąży) i dzisiaj TSH 5,12 Od razu napisałam do swojego lekarza i on mi kazał zwiększyć dawkę o 25 z 50do 75.
Myślę ,że powinnaś zacząć od najmniejszej dawki (25) i powtórzyć badanie za 2 tygodnie i oczywiście skonsultować się z lekarzem.
Lekarza mam dopiero za 2 tyg a euthyrox i powiększone tsh nie jest mi obce więc myślę że chwilowo będę brać dawke 50. Jutro jeszcze idę na pobranie krwi i laboranką jest położna od mohego gina to pewnie jej zapytam o zdaniemoli5 lubi tę wiadomość
-
linka220 wrote:Hej dziewczyny podbiegłam do ginekologa mam dzień 4+1 powiedziała że nie będzie widać no i nie było jeszcze a testy wielkie grube krechy Ehh panikuję co o do tego piersi nie bolą tylko wielkie się zrobiły nic więcej
linka220 lubi tę wiadomość
-
anemic wrote:Dzięki, bo już trochę panikowałam.
A nie masz zatwardzeń? Bo mnie męczą okropnie i też mam dolegliwości od strony brzucha, ale z kolei moja lekarka mówi, że to w ciąży normalne.
W sumie skąd ja mam wiedzieć co jest "normalne" w ciąży?
Predzej dokuczają mi biegunki, ale ogolnie trawienie jest nieprzewidywalne.
Ja mysle ze nawet w drugiej ciazy ma sie wiele watpliwosci bo czesto sa one inne. Mnie najbardziej dreczy ze jak pojde do lekarza i ustale ze moj stan jest w normie to nastepnego dnia sie dzieje cos czego nie bylo wczesniej. Nue bede przeciez z kazda pierdola do lekarza leciec, tylko skad miec pewnosc co jest pierdola. -
Mnie piersi bolą od samego początku ciąży .. nie bolą ani mniej a coraz bardziej . Stały się obrzmiałe .
Apetyt jest . Jedyne co minęło to może z lekka mdłości .
Śpię całymi DNIAMI ...nie mogę wstać z łóżka ..
A jak już wstaje to robię wszystko by jak najbardziej się wymęczyć i znowu idę spać . I tak ciagle .4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Amy333 wrote:znam to połączenie, w tamtym tygodniu to miałam- mdli a równocześnie wymyślasz co byś zjadła, hehe;-)
No i to jedzenie pomaga na mdłości.
U mnie problem jest taki, że jestem głodna... ale nie mam ochoty na nic konkretnego. i tak chodzę po domu, szukam czegoś do jedzenia i na nic nie mam ochoty
w listopadzie TSH miałam 3,20. Dostałam euthyroz N25. Badałam TSH 29 grudnia i miałam już 1,87. Moja endo kazała mi zwiększyć dawkę do 37,5 i zacząc przyjmować jod.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:24
-
Marzena782 wrote:Śpię całymi DNIAMI ...nie mogę wstać z łóżka ..
A jak już wstaje to robię wszystko by jak najbardziej się wymęczyć i znowu idę spać . I tak ciagle .
jakbym czytala o sobie z pierwszej ciazy teraz nie mam kiedy spac, bo siedze w domu z prawie 17miesieczna corka..
O w sumie tak z objawow, to czuje w podbrzuszu jak sie macica powiekszaMalgonia, Marzena782 lubią tę wiadomość
-
mmargol wrote:jakbym czytala o sobie z pierwszej ciazy teraz nie mam kiedy spac, bo siedze w domu z prawie 17miesieczna corka..
O w sumie tak z objawow, to czuje w podbrzuszu jak sie macica powieksza
No proszę teraz córeczka nie da pospać :* super gratuluje :* obyś dobrze czuła się do końca tego Ci bRdzo życzę :* przy takim Maluszku
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
nick nieaktualny
-
Malgonia wrote:Predzej dokuczają mi biegunki, ale ogolnie trawienie jest nieprzewidywalne.
Ja mysle ze nawet w drugiej ciazy ma sie wiele watpliwosci bo czesto sa one inne. Mnie najbardziej dreczy ze jak pojde do lekarza i ustale ze moj stan jest w normie to nastepnego dnia sie dzieje cos czego nie bylo wczesniej. Nue bede przeciez z kazda pierdola do lekarza leciec, tylko skad miec pewnosc co jest pierdola.
No właśnie. Ja bylam na wizycie 12.01 kolejna wizytę mam 2.02 a wyczytałam na necie, że jak przestają boleć piersi to może świadczyć o ciąży obumarłej... Ale nie polecę do lekarza z podejrzeniami z neta.
12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5
22.06 transfer-5t 5dz - Strata
ANA 2 - dodatni 1:320
NK: 50,1%, hashimoto -
Wydaje mi się, że to nie jest potwierdzony medycznie fakt.
Oczywiście - tak jak każda z nas inaczej odczuwa 1 trymestr. Tak samo różne rzeczy obserwują u siebie kobiety, które poroniły. Ale to nie jest reguła.
Malgonia, Raga Tulip lubią tę wiadomość
-
Znowu witam się tak późno ☺ przyjechała mama moja na parę dni i tak trochę udaje że wszystko w porządku ale zmęczona jestem po pracy i najchętniej poszła bym się zdrzemnąć a nie siedzieć z nią. No ale jutro już jedzie to poodpoczywam a to mi się przyda bo czuję że mięśnie mnie bolą ze zmęczenia.
Witam nowe mamy i życzę udanej i spokojnej ciąży ☺
Za wszystkie niespokojne o swój stan trzymam mocno kciuki. ☺
Moja wizyta za 9 dni ... dobrze że w pracy mam urwanie głowy a po pracy sesje to coś mi szybciej płynie. Oby do 25.01.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 22:54
-
Hej 11.01.2018 zrobiłam betę wyszła 18,65 był to 23dc. W poniedziałek test ciążowy pozytywny. Zastanawiam się czy iść jutro i w piątek na betę czy lepiej zaczekać tydzień lub 2 i bezpośrednio przed wizytą u ginekologa. Teraz chciałam się upewnić żeby powiedzieć w niedzielę bliskim o ciąży bo to pierwsza ciąża w rodzinie więc się ucieszą ale boję się że czasem potem się coś stanie i będzie rozczarowanie. Dziś 4tci 3 dzien
Marzena782, Antonina38 lubią tę wiadomość
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40