WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry wszystkim ja zasnęłam o 3 , wstałam o 7 i już jestem wyspana i jak nowo narodzona
Miłego dnia Dziewczyny ❤️
Ps. Czuje się dobrze cycuszki bolą tak samo .Rucola lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Doradz cię. Pierwsza ciąża nerwy mam jakieś w ogóle spać nie mogę ale zmęczona jestem. Innych objawów brak m trochę mnie czasem ciągnie jak na miesiączkę ale minimalnie.
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
Nadzieja2018 wrote:Hej 11.01.2018 zrobiłam betę wyszła 18,65 był to 23dc. W poniedziałek test ciążowy pozytywny. Zastanawiam się czy iść jutro i w piątek na betę czy lepiej zaczekać tydzień lub 2 i bezpośrednio przed wizytą u ginekologa. Teraz chciałam się upewnić żeby powiedzieć w niedzielę bliskim o ciąży bo to pierwsza ciąża w rodzinie więc się ucieszą ale boję się że czasem potem się coś stanie i będzie rozczarowanie. Dziś 4tci 3 dzien
Hej ja zrobiłam 1 betę + 10 testów i powiedzieliśmy a to dlatego ze staraliśmy się prawie 5 lat i stwierdziliśmy ze będziemy cieszyć się chwila a co ma być to będzie )
Potem robiłam bety co 48 h 5 x i potem lekarz beta śliczne przyrastają
A już moj maluszek ma 6,5mm i piękne serduszko ❤️ PozdrawiamMalgonia, MiSia :) lubią tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Chyba dla świętego spokoju zrobię za chwilę betę i w piątek. Dzisiejszy wynik już też będzie dużo mówił bo po 6ciu dniach powinien wzrosnąć wg kalkulatora powyżej 180 więc zobaczymy. Mam nadzieję staramy się od pół roku. A rodzina ciśnie już 2.5roku a to będzie dla nich niespodzianka tym bardziej że jeszcze w święta mówiłam że jeszcze świat pozwiedzać muszę
Malgonia lubi tę wiadomość
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
Nadzieja jesli masz mozliwosc to zrob. Po co masz sie denerwowac
Cynka, co u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 08:24
-
Dzień dobry
Mum2b - jeśli wizyta Cię uspokoi, to idź do lekarza, niech sprawdzi czy wszystko gra. Mnie raz boli brzuch, raz nie, dziś np. boli + krzyż, ale przez to, że wczoraj za długo za kółkiem siedziałam. Może jak boli, to dobra oznaka, że tam wszystko pracuje (ja tak sobie to tłumaczę). Głowa do góry
Piersi różnie, raz bolą mocniej, raz słabiej.
Ogólnie zauważyłam, że jak jestem wyspana i wypoczęta, to nawet mdłości nie mam i nie czuję się zupełnie ciążowo
Rucola lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny Jak tam u Was i wasze ciążowe dolegliwości? Mnie piersi bolą niezmiennie, do tego mam tkliwy brzuch i drażnią mnie zbyt dopasowane spodnie, do tego zasypiam na stojąco i od wczoraj jest mi jakoś tak słabo na żołądku/mdłości. Trudno mi się wstaje i chodzi do pracy, tym bardziej, że rano ogarniam synka do żłobka i po pracy go z niego odbieram i już jest wieczór. Trudno to wszystko pogodzić, jednak pierwsza ciąża zawsze jest łatwiejsza - po pracy można walnąć się na łóżko i spać do rana
MiSia :), Amy333 lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja Siedze i popijam sobie kawke , narazie brak u mnie wiekszych dolegliwosci. Piersi bola jedynie przy dotyku , ale pamietam ze w pierwszej ciazy dopiero pozniej bolaly mnie tak konkretnie.. a póki co to zwiekszyla mi sie ilosc wydzieliny.
My powiedzielismy juz moim rodzicom i rodzicom meza no i moje rodzenstwo tez wie Nie wytrzymała bym zeby nie mowic..;p
Ja sobie przesunęłam wizyte z 27.01 na 3.02 bo wtedy mysle ze juz na pewno bedzie serduszko widac , a tak to musiała bym po tygodniu znowu sie wybierać do lekarza i stresów sobie dokładac.. -
Malgonia wrote:Nadzieja jesli masz mozliwosc to zrob. Po co masz sie denerwowac
Cynka, co u Ciebie?08.2006 - Mała Cynka
12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
01.2018 Aniołek [*] 9 tc -
Witajcie dziewczyny.
Ja też nie dowierzam tej ciąży. Nigdy mieliśmy nie mieć dzieci ,o naszego synka staraliśmy się 16 mc z leczeniem.W druga ciążę zaszłam od razu po odstawieniu malego od piersi ale szczęście nie trwało długo.
A teraz w pierwszym cyklu starań nam się udało. Mój mąż ma tragiczne wyniki nasienia. Jeszcze mam w sobie lęk o tę ciążę ale wiem ,że Pan Bóg nad nami czuwa.
Beta hcg powtórzę dopiero jutro.
Staram się podchodzić na spokojnie .
O ciąży powiemy innym dopiero po 12 tyg. Chce uniknąć kolejnej sensacji jakby się okazało ,że poroniłam. Ale wierzę ,że tak nie będzie. Mam w sobie spokój
Trzymam kciuki za Wasze wizyty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 09:05
MiSia :), Marlena, Raga Tulip, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, moze zeby oszxzedzic sobie nerwow nie robcie co chwila bety..
Po co sie niepotrzebnie stresowac. Ustalcie wizyty i poczekajcie w spokoju na wizyte, wszystko bedzie dobrze!
Wiem, ze kazda z Nas inaczej przechodzi swoja ciaze, ale ja ani w pierwszej ani w drugiej noe robilam tych badan. I tak juz fortune wydalam na inne badania:) zaufajcie naturze i cierpliwie poczekajcie na swoje serduszka:)
Ktoras. Z WAs pisala, ze ma fazę na bialy ser, tak sie wczoraj najadlam tego sera, ze dzis rano zatwardzenie, :]
Mdlosci mam chwilami z rana, po zjedzeniu sniadania wszystko wraca do normy. Moja udreka w chwili obecnej to ciagle parcie na pecherz.
A teraz pytanie . Dzielilyscoe sie juz wiadomoscia o powiekszeniu rodziny z najblizszymi? My zamoerzamy zrobic to w weekend na rodzinnym oboadku:)Marzena782, mmargol lubią tę wiadomość
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
MamaIgi podchodze do tematu bety tak samo jak Ty , w pierwszej ciązy nie robilam teraz też nie i czekam cierpliwie na wizyte
Niektóre mamusie robią zeby sie uspokoic mnie by jeszcze gorzej stresowało -
Witam się bardzo nieśmiało i składam wszystkim gratulacje,
Będzie mi miło, jeśli przyjmiecie mnie do grona Wrześniówek 2018. Termin na 13.09? Owulacja w 27 dc, 2 dni przed Sylwestrem zaczęłam plamić, w Sylwestra krwawić, więc myślałam, że nic z tego w tym cyklu. Tymczasem plamienia trwały nadal, okres się nie rozkręcał. 3 styczna (13 dpo) ku mojemu zaskoczeniu test wyszedł pozytywny. Tego samego dnia z powodu tych plamień byłam już u lekarza. Wydawało mu się, że widać jakiś kształtujący się pęcherzyk, ale nie był pewien. Dostałam luteinę dopochwowo z uwagi na problemy z utrzymaniem poprzedniej ciąży (jestem mamą 3,5-letniego chłopca). W 14 i 15 dpo testy pozytywne. W ubiegły piątek z powodu lekkiego krwawienia byłam u ginekologa, uwidocznił pęcherzyk ciążowy i ciałko. W niedzielę zaczęłam mocno krwawić, pojechałam na IP, lekarz zobaczył zarodek. Powiedział, że serce się z pewnością nie pojawi, na karcie wypisał poronienie samoistne. Kolejne dni: trauma. Wczoraj wizyta u mojego ginekologa: jest serduszko! Mimo wszystko jestem nadal ostrożna, ciagle plamię, czasami lekko zakrwawię.
-
Malgonia wrote:Cyneczko modlę się za Was.08.2006 - Mała Cynka
12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
01.2018 Aniołek [*] 9 tc -
Cynka ale ja miałam podobna historie. Najpierw był sam pecherzyk, za tydzień poszłam i tylko ciałko żółte 3mm. Byłam przekonana, że będzie już dziecko wg mnie był już ponad 6 tydzień. Lekarz mnie uspokajal, że jeśli jest cialko to na pewno pojawi się zarodek. Czytałam na blogu mamaginekolog, że zazwyczaj pojawia się w ciągu 1-2 dni. No i za tydzień jak poszłam to już było nawet serduszko i prawie 1cm dzidziusia. Gin mi tłumaczył, że czasem twk jest niewiadomo dlaczego i dziecko wychodzi dużo mniejsze a potem, w pewnym momencie nadgania tygodnie. Trzymam kciuki za Ciebie, wierzę że będzie dobrze. Kiedy idziesz dokładnie?