X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest typowym mięsożercą więc u mnie też by taka dieta nie przeszła... Także obiady jemy takie same czasem ja sobie robię jeszcze zdrowsza wersję bo nie chce mi się gotować 2 różnych posiłków. A resztę posiłków to już wiadomo... ja sobie on sobie :) ale podziwiam krasnalova

kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja jechalam dzien dzien na witaminach w ciazy i moj urodzil sie 3.400 wiec chyba nie jakis kolos :D teraz tez codziennie witaminka

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Krasnalowa! Brzmi cudownie smacznie chociaż w moim domu nieosiągalne.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Mój jest typowym mięsożercą więc u mnie też by taka dieta nie przeszła... Także obiady jemy takie same czasem ja sobie robię jeszcze zdrowsza wersję bo nie chce mi się gotować 2 różnych posiłków. A resztę posiłków to już wiadomo... ja sobie on sobie :) ale podziwiam krasnalova

Ja mam to samo, nie ma mięsa to nie ma obiadu, a do tego mój mąż to myśliwy więc sporo dziczyzny jemy. Wyjątkiem są piątki - wtedy pościmy i jemy ryby, placki, naleśniki :) Próbowałam prowadzić więcej warzyw to mi powiedział, że on nie zieleniny jadł nie będzie jak krowa.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:

Mój to samo. Chociaż nie ukrywam, ze tez raczej jestem mięsożerna :D mąż generalnie je i lubi wszystko. Warzywa tez. To ja mam większy problem z warzywami. Muszę się bardzo starać żeby teraz przemycać ich wiecej do diety.

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    To moze ja zaczne olej pić :D

Lniany łyżkę chyba można w ciąży choć lepiej wchłania się z nabiałem

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Lniany łyżkę chyba można w ciąży choć lepiej wchłania się z nabiałem
    Tak tak wiem. Na początku ciazy jadlam czesto ser bialy z olejem lnianym i ziolami. Moj maz je praktycznie codziennie. To sie nazywa tzw pasta Budwig i ma wiele korzyści dla zdrowia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 15:31

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze że praktycznie wszyscy nasi mężowie tutaj to mięsożercy :) więc szacun Krasnalowa dla Twojego męża :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Widze że praktycznie wszyscy nasi mężowie tutaj to mięsożercy :) więc szacun Krasnalowa dla Twojego męża :)
    Moj maz 2 lata temu zachorowal na nowotwor i myślę ze od tamtej pory zaczela w nim kielkowac decyzja do zmiany. Zaczęliśmy czytac ksiazki i to nas otrzezwilo i dostrzeglismy jakie smieci zjadamy. A czerwone mieso i te kurczaki z antybiotykami to juz w ogole prawie ze trucizna. A tak to tez wiekszosc zycia zajadalismy sie tym. U mojego meza w domu na obiad codziennie kotlet byl. Wiec dopiero niedawno zaczęliśmy myslec o naszym odżywianiu:-) powyrzucalismy biale maki, cukier, biale makarony i ryze i zaczelismy czytac sklady tego co kupujemy. Dziecko tez chcemy nauczyc zdrowego zywienia.
    Niedawno przeprowadzalam badania do pracy mgr w przedszkolu, na temat żywienia dzieci no i dramat. 3latki pija colę, jedza w mcdonaldzie, a kaszy żadne nie ruszy.

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa ja tez przeprowadzilam pełny 40 -dniowy post Dąbrowskiej,dla zdrowia ,zrzucenia wagi i oczyszczenia,liczyłam tez ze po nim zajdę w ciązę i tak sie stalo :)

Left_ie lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Krasnalowa ja tez przeprowadzilam pełny 40 -dniowy post Dąbrowskiej,dla zdrowia ,zrzucenia wagi i oczyszczenia,liczyłam tez ze po nim zajdę w ciązę i tak sie stalo :)
    Gratulacje :-)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kazdy jak widac :D moj nie przepada za miesem. Na sniadania jajka, serki obiadki to makarony sosy pierogi zupy itp takze dla niego mieso moze nie istnieć:)

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj je to co mu zrobie :p raczej jest otwarty na nowosci w menu ;) nawet jak przechodzilam na diete to przeszedl ze mna i byl zadowolony. Zreszta... dzieki tej zmianie jestesmy w ciazy :)

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa a uzywasz chia w ciazy? Bo wlasnie nigdzie nie widze jednoznacznej informacji czy sa ok w tym okresie.

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem codziennie z owsianką na śniadanie nasiona chia.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj jak ja bym chciala zeby ktos mi zrobil taki zdrowy jadlospis. Kiedys przez tydz jedlismy z przepisow chodakowskiej, dobre i sycace, ale o ile koszt dla jednej osoby jest ok,tak dla calej rodziny to zbankrutowalabym.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Krasnalowa a uzywasz chia w ciazy? Bo wlasnie nigdzie nie widze jednoznacznej informacji czy sa ok w tym okresie.
    Zdarzylo mi sie kilka razy uzyc, wydaje mi sie, ze można. A z ciekawostek- dobrym zamiennikiem chia jest nasz polski len, ma praktycznie takie same wlasciwosci zdrowotne a jest duuuuzo tanszy. Tez kiedys przechodzilam fascynacje tzw. super foods wiec mam w domu jeszcze spory zapas chia. jagód goji, spiruliny itd. :D a potem odkrylam ze te produkty maja dyzo polskich tanszych zamiennikow.

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą zamiast jeść zagraniczne wynalazki to zdrowiej dla nas jest zamiennik polski to tak jak z owocami najlepsze dla naszych organizmów sezonowe polskie. Ja miałam kiedyś hopla na punkcie oleju kokosowego łącznie z ssaniem.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki zamiennik zamiast spiruliny? Ja ją dawałam kiedyś rybkom :D Mam przepis na smoothie szpinakowo owocowe właśnie ze spiruliną, fuj! A do owsianki gotowanej na mleku sojowym dodaję właśnie chia, goji, żurawinę, rodzynki, słonecznik, dynię.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O moj maz tez kiedyś ssal olej. Byl bardzo zadowolony. Wybielilo mu zabki i oddech z rana świeżutki :D no spirulina to mozna po prostu zastapic zielonymi warzywami- szpinakiem, pietruszka itd.

‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ