X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest typowym mięsożercą więc u mnie też by taka dieta nie przeszła... Także obiady jemy takie same czasem ja sobie robię jeszcze zdrowsza wersję bo nie chce mi się gotować 2 różnych posiłków. A resztę posiłków to już wiadomo... ja sobie on sobie :) ale podziwiam krasnalova

kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja jechalam dzien dzien na witaminach w ciazy i moj urodzil sie 3.400 wiec chyba nie jakis kolos :D teraz tez codziennie witaminka

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Krasnalowa! Brzmi cudownie smacznie chociaż w moim domu nieosiągalne.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Mój jest typowym mięsożercą więc u mnie też by taka dieta nie przeszła... Także obiady jemy takie same czasem ja sobie robię jeszcze zdrowsza wersję bo nie chce mi się gotować 2 różnych posiłków. A resztę posiłków to już wiadomo... ja sobie on sobie :) ale podziwiam krasnalova

Ja mam to samo, nie ma mięsa to nie ma obiadu, a do tego mój mąż to myśliwy więc sporo dziczyzny jemy. Wyjątkiem są piątki - wtedy pościmy i jemy ryby, placki, naleśniki :) Próbowałam prowadzić więcej warzyw to mi powiedział, że on nie zieleniny jadł nie będzie jak krowa.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:

Mój to samo. Chociaż nie ukrywam, ze tez raczej jestem mięsożerna :D mąż generalnie je i lubi wszystko. Warzywa tez. To ja mam większy problem z warzywami. Muszę się bardzo starać żeby teraz przemycać ich wiecej do diety.

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    To moze ja zaczne olej pić :D

Lniany łyżkę chyba można w ciąży choć lepiej wchłania się z nabiałem

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Lniany łyżkę chyba można w ciąży choć lepiej wchłania się z nabiałem
    Tak tak wiem. Na początku ciazy jadlam czesto ser bialy z olejem lnianym i ziolami. Moj maz je praktycznie codziennie. To sie nazywa tzw pasta Budwig i ma wiele korzyści dla zdrowia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 15:31

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze że praktycznie wszyscy nasi mężowie tutaj to mięsożercy :) więc szacun Krasnalowa dla Twojego męża :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Widze że praktycznie wszyscy nasi mężowie tutaj to mięsożercy :) więc szacun Krasnalowa dla Twojego męża :)
    Moj maz 2 lata temu zachorowal na nowotwor i myślę ze od tamtej pory zaczela w nim kielkowac decyzja do zmiany. Zaczęliśmy czytac ksiazki i to nas otrzezwilo i dostrzeglismy jakie smieci zjadamy. A czerwone mieso i te kurczaki z antybiotykami to juz w ogole prawie ze trucizna. A tak to tez wiekszosc zycia zajadalismy sie tym. U mojego meza w domu na obiad codziennie kotlet byl. Wiec dopiero niedawno zaczęliśmy myslec o naszym odżywianiu:-) powyrzucalismy biale maki, cukier, biale makarony i ryze i zaczelismy czytac sklady tego co kupujemy. Dziecko tez chcemy nauczyc zdrowego zywienia.
    Niedawno przeprowadzalam badania do pracy mgr w przedszkolu, na temat żywienia dzieci no i dramat. 3latki pija colę, jedza w mcdonaldzie, a kaszy żadne nie ruszy.

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa ja tez przeprowadzilam pełny 40 -dniowy post Dąbrowskiej,dla zdrowia ,zrzucenia wagi i oczyszczenia,liczyłam tez ze po nim zajdę w ciązę i tak sie stalo :)

Left_ie lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Krasnalowa ja tez przeprowadzilam pełny 40 -dniowy post Dąbrowskiej,dla zdrowia ,zrzucenia wagi i oczyszczenia,liczyłam tez ze po nim zajdę w ciązę i tak sie stalo :)
    Gratulacje :-)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kazdy jak widac :D moj nie przepada za miesem. Na sniadania jajka, serki obiadki to makarony sosy pierogi zupy itp takze dla niego mieso moze nie istnieć:)

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj je to co mu zrobie :p raczej jest otwarty na nowosci w menu ;) nawet jak przechodzilam na diete to przeszedl ze mna i byl zadowolony. Zreszta... dzieki tej zmianie jestesmy w ciazy :)

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa a uzywasz chia w ciazy? Bo wlasnie nigdzie nie widze jednoznacznej informacji czy sa ok w tym okresie.

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem codziennie z owsianką na śniadanie nasiona chia.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj jak ja bym chciala zeby ktos mi zrobil taki zdrowy jadlospis. Kiedys przez tydz jedlismy z przepisow chodakowskiej, dobre i sycace, ale o ile koszt dla jednej osoby jest ok,tak dla calej rodziny to zbankrutowalabym.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Krasnalowa a uzywasz chia w ciazy? Bo wlasnie nigdzie nie widze jednoznacznej informacji czy sa ok w tym okresie.
    Zdarzylo mi sie kilka razy uzyc, wydaje mi sie, ze można. A z ciekawostek- dobrym zamiennikiem chia jest nasz polski len, ma praktycznie takie same wlasciwosci zdrowotne a jest duuuuzo tanszy. Tez kiedys przechodzilam fascynacje tzw. super foods wiec mam w domu jeszcze spory zapas chia. jagód goji, spiruliny itd. :D a potem odkrylam ze te produkty maja dyzo polskich tanszych zamiennikow.

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą zamiast jeść zagraniczne wynalazki to zdrowiej dla nas jest zamiennik polski to tak jak z owocami najlepsze dla naszych organizmów sezonowe polskie. Ja miałam kiedyś hopla na punkcie oleju kokosowego łącznie z ssaniem.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki zamiennik zamiast spiruliny? Ja ją dawałam kiedyś rybkom :D Mam przepis na smoothie szpinakowo owocowe właśnie ze spiruliną, fuj! A do owsianki gotowanej na mleku sojowym dodaję właśnie chia, goji, żurawinę, rodzynki, słonecznik, dynię.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O moj maz tez kiedyś ssal olej. Byl bardzo zadowolony. Wybielilo mu zabki i oddech z rana świeżutki :D no spirulina to mozna po prostu zastapic zielonymi warzywami- szpinakiem, pietruszka itd.

‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ