X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No. Wiec ja chce teraz sie trochę utuczyc zeby wreszcie cos przybrać i jesc wiecej konkretów a nie tylko warzywka :-) mam nadzieje ze to podziala.

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No wlasnie chcialam zaczac teraz sie nie martwic tylko dzialac i wyczytalam o tej diecie, bo pomyslalam ze moze to ze w 23 tygodniu praktycznie nic nie przybrałam ma jakis wpływ.jestem ze slaska wiec jechanie dodo Warszawy do mamyginekolog to nawet jak na mnie przesada:P jeszcze nie bylam u innego lekarza. Chce zobaczyc czy jak zaczne sie teraz bardziej odzywczo odzywiac to czy przyniesie to efekt na wizycie za 2 tygodnie:-)
    Krasnalowa zmienić dietę zawsze warto. Ale ja przytyłam tylko 1 kg i to dopiero teraz, a jem mięso, wędliny i dużo nabiału. Także nie ma reguły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 12:04

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W obozach koncentracyjnych rodziły się dzieci zdrowe. Brały zapas od mamusi. Ja znam takie agentki co chciały utrzymać prawidłowe bmi za wszelka cenę w ciazy. Oczywiście bmi takie jak przed ciążą. A najlepiej niewielkie wyższe niż przed. Zazwyczaj dzieci rodziły się zdrowe. Ale to akurat jest chore. Ja w ogóle nie przywiązuje teraz wagi do wymiarów kilka dni w tą czy tamtą stronę. Byle mieściło się w normie. Idealnie by było urodzić 3 kg a jak będzie 2,5 lub 4,5 to też damy radę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chciałabym dołączyć do Waszego grona. Termin mam na 13 września.
    Mój Eryk w 21w6d miał 530 g wiec spory z niego chłopak będzie :). Położna w szkole rodzenia mówiła ze na wagę maja wpływ sumplementy które bierzemy w ciąży tzn. Był taki okres gdzie lekarze przepisywali je i po tym zauważono ze dzieciaczki rodziły się większe. Teraz wielu lekarzy odchodzi od tego trendu bo nie ma powodu by rodzic duże maluchy. Moj jednak zaleca sumplementy i Eryk rośnie jak na drożdżach. Ja przybrałam w ciąży narazie 3 kg, bo miałam straszne mdłości i początkowo nawet schudłam.
    Pozdrawiam suselek

ola_g89, Izabelle, kasia1518 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mi akurat w ogole nie zalezy na wadze ( tzn wiadomo, nie chcialabym przybrac 20kg bo to niezdrowe) i przytyc nie mogę:p ale teraz wlasnie nie nawet o sama wage mi chodzi tylko o bardziej odzywcze pokarmy. A nie dietetyczne (niecelowo) warzywka:-)mysle ze mogłam dostarczac za malo kalorii i niezbednych substancji.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za porady dotyczące żelaza,poproszę o zmianę na Tardyferon,skoro polecacie,że nie blokuje zaworów ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suplementy chyba wszystkie bierzemy. A dzieci są różne. Ale też słyszałam o działaniu takim witamin.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Hej dziewczyny chciałabym dołączyć do Waszego grona. Termin mam na 13 września.
    Mój Eryk w 21w6d miał 530 g wiec spory z niego chłopak będzie :). Położna w szkole rodzenia mówiła ze na wagę maja wpływ sumplementy które bierzemy w ciąży tzn. Był taki okres gdzie lekarze przepisywali je i po tym zauważono ze dzieciaczki rodziły się większe. Teraz wielu lekarzy odchodzi od tego trendu bo nie ma powodu by rodzic duże maluchy. Moj jednak zaleca sumplementy i Eryk rośnie jak na drożdżach. Ja przybrałam w ciąży narazie 3 kg, bo miałam straszne mdłości i początkowo nawet schudłam.
    Pozdrawiam suselek

Witaj susełek w naszym gronie.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 ciazy tez sie naczytalam,ze od witamin duze dzieci sie rodza i bralam co 2 dzien :P teraz biore prawie codziennie, jak nie zapomne

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy te witaminy faktycznie maja taki wpływ. Jaki procent ciezarnych nie bierze witamin? Moze kilka procent.a dzieci rodza sie jedne 3 a drugie 4,5

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja od wczoraj zaczelam "eksperyment". Zaczęłam analizowac moja dietę i stwierdzilam ze moze moje dziecko jest takie male przez nia. Zjadalam bardzo malo mięsa, moze 2razy w tygodniu, malo nabialu bo za bardzo nie lubie, wiec praktycznie w mojej diecie nie było bialka, które najbardziej napedza wzrost.no i ogolnie malo kalorii, bo jadlam duzo warzyw owocow, sokow, a malo rzeczy "konkretnych" Na zagranicznych stronach, u kobiet u których juz zdiagnozowano hopotrofie, wiec stan duzo powazniejszy niz u mnie lekarze zalecaja diete bogatobialkowa. Wiec od wczoraj na obiadek miesko, pije mleko, jem kasze, jogurty i na nastepnej wizycie sie okaze jak podziałalo:D
    To co Ty jesz na obiady w tygodniu? Ja jem mięso 6 razy w tyg na obiad, najczęściej duszoną na oliwie pierś z liściem laurowym i czosnkiem. Zamiast ziemniaków kasze.

Camilla13 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciaza praktycznie bylam na diecie wege (moj maz tez) bo niestety ciezko dostac mieso dobrej jakosci. Czerwonego mięsa w ogóle nie jadamy bo to juz w ogole wg nas jest szkodliwe wiec jadamy od czasu do czasu wiejskiego kurczaka z wolnego chowu. Nie jemy wedlin, pasztetow itd. No a na obiady to roznie- zupy, gotowane na parze warzywa, pieczone warzywa np. baklazany z pomidorami, makarony pełnoziarniste, jakies placuszki np. z mąki kokosowej.

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś jak byłam na IP to lekarz zapytał mnie jakie biorę suplementy. Jak mu powiedziałam, ze Prenatal Duo to powiedział, że będę miała duże dziecko bo DHA tak działają. Ale jak widać to nie prawda bo mam okruszka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Kiedyś jak byłam na IP to lekarz zapytał mnie jakie biorę suplementy. Jak mu powiedziałam, ze Prenatal Duo to powiedział, że będę miała duże dziecko bo DHA tak działają. Ale jak widać to nie prawda bo mam okruszka :D
    Haha.ja biore te same. Nie działają :D
    Rozbawilo mnie to.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja nie biorę standardowych DHA, bo są z ryb, ale kupiłam sobie omega3 z alg i od czasu do czasu biorę a dziecko mam wielkie ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze ja zaczne olej pić :D

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja przed ciaza praktycznie bylam na diecie wege (moj maz tez) bo niestety ciezko dostac mieso dobrej jakosci. Czerwonego mięsa w ogóle nie jadamy bo to juz w ogole wg nas jest szkodliwe wiec jadamy od czasu do czasu wiejskiego kurczaka z wolnego chowu. Nie jemy wedlin, pasztetow itd. No a na obiady to roznie- zupy, gotowane na parze warzywa, pieczone warzywa np. baklazany z pomidorami, makarony pełnoziarniste, jakies placuszki np. z mąki kokosowej.
    O matko krasnalowa mój mąż to by padł po 3 dniach takiej "diety" :) Jak kiedyś chciałam wprowadzić więcej warzyw w nasze menu to wytrzymał jakiś tydzień bez komentarzy ale potem już nie wytrzymał i powiedział że on nie krowa :) U mnie mięso tak 5-6 razy w tygodniu, obiad z dwóch dań staram się robić bo tak wiem że syn jak mu jedno nie pasuje to zje drugie :) Ale powiem Ci że zazdroszczę takiej kuchni. Samej dla siebie nie chce mi się cudować i każdemu osobno gotować :/

jatoszka, kasia1518 lubią tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Krasnalowa po takim zdrowym jedzeniu to bym byla non stop glodna :)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Haha.ja biore te same. Nie działają :D
    Rozbawilo mnie to.
    To może to ma być zwykły Prenatal :) bo ja biorę Prenatal Classic i moja rośnie jak na drożdżach :) :) :) ale to już w sumie chyba 3 witaminy jakie mam i za każdym razem miałam inne

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz byl propagatorem zdrowego zywienia i to właściwie on je wprowadził do naszego zycia. Diametralnie zmienił swoj styl zycia. Jeszcze rok temu wazyl 95kg i potrafil zjesc 10kawalkow sklepowego ciasta, kielbasy, szynki. Az nagle dostal przemiany, schudl 15kg. W ogole byl na poscie oczyszczającym dr Ewy Dabrowskiej, nie wiem czy kiedys o nim slyszalyscie. Przez kilka tygodni jadl tylko warzywa. Zarazil tez tym swoich rodzicow, którzy odstawili lekarstwa bo diametralnie poprawiły im sie wyniki, cholesterol, cisnienie. Dieta ma wielkie znaczenia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 13:26

‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ