X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssanie oleju kokosowego? Pierwsze słyszę, napiszcie coś więcej bo też mam w lodówce :)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Aj jak ja bym chciala zeby ktos mi zrobil taki zdrowy jadlospis. Kiedys przez tydz jedlismy z przepisow chodakowskiej, dobre i sycace, ale o ile koszt dla jednej osoby jest ok,tak dla calej rodziny to zbankrutowalabym.
    Zajrzyj tutaj
    https://zdrowe-odzywianie-przepisy.blogspot.com/?m=1
    Na jej jadlospisach schudlam 10kg i mialam meega dobre samopoczucie

mitaka lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ssanie oleju kokosowego? Pierwsze słyszę, napiszcie coś więcej bo też mam w lodówce :)

Tylko to musi być olej kokosowy nierafinowany extra virgin. Taki nie do smażenia. Jak wpiszesz w wyszukiwarkę ssanie oleju to jest dużo artykułów między innymi Agnieszki Maciąg.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam właśnie taki, smarowałam psa, jako ochrona przed kleszczami i dawałam jej go jeść. Dziewczyny, jeszcze wrócę do tematu wózków. Przeglądam właśnie wózki Bebetto. Fajne są i tańsze niż Anex Sport, a w zasadzie byłam już zdecydowana na niego do tej chwili. Fajnie byłoby zrobić wśród nas ankietę która ma jaki model wózka się zdecydowała :)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Bebetto Luca :)

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu akurat ten? Fajnie wygląda

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos diet, to ja muszę wybrać się do dietetyka... Postanowiłam, że cały trzeci trymestr chce być na restrykcyjnej diecie wątrobowej, bo cholernie boję się znów cholestazy... A każdy lekarz mówi co innego, jeden że to można, drugi że absolutnie, jeden że dieta nie ma znaczenia a drugi, że.dieta to podstawa. Dlatego szukam dietetyka z wykształceniem medycznym i zamierzam się ostro pilnować jego zaleceń... No a co za tym.idzie mężu będzie musiał jeść to co i ja, więc baaaajo samażona kiełbasko, jajeczniczko, kotleciory z patelni itd!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Mam właśnie taki, smarowałam psa, jako ochrona przed kleszczami i dawałam jej go jeść. Dziewczyny, jeszcze wrócę do tematu wózków. Przeglądam właśnie wózki Bebetto. Fajne są i tańsze niż Anex Sport, a w zasadzie byłam już zdecydowana na niego do tej chwili. Fajnie byłoby zrobić wśród nas ankietę która ma jaki model wózka się zdecydowała :)

Ja zdecydowałam się na bebetto vulcano. Cena bardzo atrakcyjna, ma to co chciałam a bebetto inne modele czesto sa drozsze a roznia sie estetyka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    A propos diet, to ja muszę wybrać się do dietetyka... Postanowiłam, że cały trzeci trymestr chce być na restrykcyjnej diecie wątrobowej, bo cholernie boję się znów cholestazy... A każdy lekarz mówi co innego, jeden że to można, drugi że absolutnie, jeden że dieta nie ma znaczenia a drugi, że.dieta to podstawa. Dlatego szukam dietetyka z wykształceniem medycznym i zamierzam się ostro pilnować jego zaleceń... No a co za tym.idzie mężu będzie musiał jeść to co i ja, więc baaaajo samażona kiełbasko, jajeczniczko, kotleciory z patelni itd!

Dieta na pewno nie zaszkodzi aczkolwiek uwierz mi przeszłam sporo hepatologow w Polsce i mi też mówili że dieta w przypadku cholestazy nie ma większego znaczenia.

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam rano zapisać się do przyszpitalnej szkoły rodzenia na Kamieńskiego we Wrocławiu. Byłam o 6.40 i jestem już 4, a jest tylko 10 miejsc. Oficjalne zapisy od 9. Do tej godziny to już dawno miejsc nie bedzie....

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia no weeeez nie żartuj... Ja tu się katuje suchym chlebem, gotowanym mięsem itd.... No na logikę skoro odciąże wątrobę jedzeniem to chyba będzie mieć więcej mocy do radzenia sobie z hormonami? Maaaater człowiek czuje się taki bezsilny :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówił lekarz że kwasy żółciowe to trochę inne podłoże niż parametry wątrobowe. Ale czasem mam wrażenie, że w niektórych przypadłościach lekarze są bezsilni i trochę leczą po omacku. Dieta na pewno pomoże, akurat watrobowa nie jest aż tak straszna. Ja byłam na restrykcyjnej wątrobowej i beznabiałowej. Też się boję cholestazy bo mam złe wyniki ale profesor z Wawy powiedział że to nic wspólnego nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno na zdrowie wyjdzie ta dietka:-) smazone i tluste nie jest dobre dla nikogo :-)
    My dzisiaj popoludniu idziemy na te warsztaty "Mamo to ja". Nie wiem czy wyklady beda ciakwe, ale mam nadzieje wygrac cos fajnego, bo widzialam ze jest do wygrania dużo fajnych rzeczy z fisher price :D a ja mam szczęście do takich konkursow. W zeszłym roku na festynie jak ulozylam wierszyk to wygralam tablet:-)

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia co to za lekarz? Do Wawy mam 70km ale w razie w warto się skonsultować....z tą dietą wątrobowa to jest tak, że każdy mówi co innego i mnie już szlag trafia, bo ciągle słyszę sprzeczne zalecenia. Kończy się tym, że żyje na kanapkach z czerstwym chlebem i masłem roślinnym, ktorego nie lubie, a jeden z lekarzy mowił, że tylko takie mi wolno. Na obiad zupy ale weź ugotuj dobrą zupę bez cebuli, której nie wolno... Ratuje mnie mięso z parowaru.... Ale od samego chleba tyje w oczach mam wrażenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego lekarza nie dostaniesz się bo to po pierwsze poradnia transplantacji wątroby a na szczęście tego nie potrzebujesz.Po drugie on jest specjalistą w mojej chorobie jedyny podobno na Polskę dlatego głównie z tym schorzeniem są kierowani pacjenci z całej Polski. W każdym razie to prof. Milikiewicz. Jako ciekawostka to moja hepatolog na podwórku rzeszowskim to nie wie co to kwasy żółciowe. Ręce opadają. Rozumiem twój strach...miałam okresy świądu coś strasznego....jeszcze tu dochodzi strach o dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na marginesie. Ja jak wykryto u mnie szereg chorób chodziłam do specjalisty od emedycyny chińskiej na prądy i ustawił mi dietę. Może warto skonsultować się z kimś takim. Miałam bardzo restrykcyjna dietę zioła ktore pewnie w ciazy odradza się ale polepszyly mi sie wyniki samopoczucie figura itp. Koleś był tak kumaty że bardziej ufalam mu niż lekarzom.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    Pojechałam rano zapisać się do przyszpitalnej szkoły rodzenia na Kamieńskiego we Wrocławiu. Byłam o 6.40 i jestem już 4, a jest tylko 10 miejsc. Oficjalne zapisy od 9. Do tej godziny to już dawno miejsc nie bedzie....
    Dziwny system. U nas można sie zapisywać telefonicznie i co chwile otwiera sie jakas nowa grupa, wiec nie ma strachu ze miejsc zabraknie.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa, który model Bebetto wybrałaś? Tak w ogóle to dzień dobry od wczoraj w 6 miesiącu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 10:56

ola_g89 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Krasnalowa, który model Bebetto wybrałaś? Tak w ogóle to dzień dobry od wczoraj w 6 miesiącu :D
    Ja jeszcze nie wiem:P. Wiem ze na pewno bebetto, ale nie wiem ktory. Jak dla mnie one roznia sie tylko cena i wygladem wiec musze jeszcze zdecydowac, ktory mi sie najbardziej podoba :-)

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te Bebetto różnią się jeszcze bocznymi amortyzatorami, ale nie mam pojęcia czy to przydatne. Któraś z doświadczonych mam coś na ten temat wie?

Tu jest tabelka porównawcza wózków: https://bebetto.eu/pl/porownanie/

My zdecydujemy się na Tito, ale jeszcze nie wiem do końca.

3jvzwn15td2p4lbx.png
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ