X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Tito lub Torino, ale nadal nie widziałam ich na żywo :D
    Natalia - Ciebie też zaskoczył 6 miesiąc? :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    To mnie nie pocieszylas bo myslalam ze moge miec jakis wplyw na to. I sie napalilam na ta zmiane diety. Ja ostatnio znowu trochę schudlam. Od początku ciazy przybralam wiec 800gram. I myslalam ze to moze miec wpływ. Mam dziewczynke. W 22t0d wazyl 410g

Krasnalova ja wczoraj byłam na badaniu, mój synek waży 440 gram dokładnie w 21t3d, pani doktor zadowolona i ja też niczym się nie przejmuje,a dla porównania wczoraj zajrzałam w wyniki z poprzedniej ciąży i mój pierwszy synek ważył 440 gram w 22t5d więc myślę że nasze dzieci są akurat :) może dzięki temu będziemy miały lżejszy poród ;) ja wolę szukać pozytywnych stron hehe :)

krasnalowa lubi tę wiadomość

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i do tej pory również mam tylko 1 kg na plusie :) i z tego akurat cieszę się najbardziej, bo w poprzedniej ciąży od razu tyłam a potem nie dałam rady wrócić do swojej wagi

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Hej dziewczyny chciałabym dołączyć do Waszego grona. Termin mam na 13 września.
    Mój Eryk w 21w6d miał 530 g wiec spory z niego chłopak będzie :). Położna w szkole rodzenia mówiła ze na wagę maja wpływ sumplementy które bierzemy w ciąży tzn. Był taki okres gdzie lekarze przepisywali je i po tym zauważono ze dzieciaczki rodziły się większe. Teraz wielu lekarzy odchodzi od tego trendu bo nie ma powodu by rodzic duże maluchy. Moj jednak zaleca sumplementy i Eryk rośnie jak na drożdżach. Ja przybrałam w ciąży narazie 3 kg, bo miałam straszne mdłości i początkowo nawet schudłam.
    Pozdrawiam suselek

To chyba nie ma reguły, ja w poprzedniej ciąży brałam regularnie suplementy a mój synek to prawie okruszek się urodził ;)

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka87 wrote:
    Krasnalova ja wczoraj byłam na badaniu, mój synek waży 440 gram dokładnie w 21t3d, pani doktor zadowolona i ja też niczym się nie przejmuje,a dla porównania wczoraj zajrzałam w wyniki z poprzedniej ciąży i mój pierwszy synek ważył 440 gram w 22t5d więc myślę że nasze dzieci są akurat :) może dzięki temu będziemy miały lżejszy poród ;) ja wolę szukać pozytywnych stron hehe :)
    No podobno niektórzy maja tendencje do "tworzenia" malych dzieci. Moze Ty tak masz i wszystkie Twoje dzieci sa malutkie:-) ja jeszcze nie wiem:P mnie przerazaja te takie techniczne wyliczenia i procenty obok tych pomiarow. Że niby głowa tylko tydzien mlodsza, a obok ze to juz 7percentyl, czyli 93% dzieci ma wieksza glowe w tym wieku :O

• milka87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No podobno niektórzy maja tendencje do "tworzenia" malych dzieci. Moze Ty tak masz i wszystkie Twoje dzieci sa malutkie:-) ja jeszcze nie wiem:P mnie przerazaja te takie techniczne wyliczenia i procenty obok tych pomiarow. Że niby głowa tylko tydzien mlodsza, a obok ze to juz 7percentyl, czyli 93% dzieci ma wieksza glowe w tym wieku :O

Ja nawet nie patrzyłam na te procenty, a po co mam sobie głowę zawracać ;) pani doktor mówi że jest ok więc tak jest, nawet zwróciłam uwagę że obwód główki ma o tydzień do tyłu a cała reszta ok ale i tym się nie martwię skoro lekarka powiedziała że nie ma się do czego przyczepić to tak widocznie jest :) ja się cieszę że ciąża przebiega prawidłowo i że synek rośnie miarowo to najważniejsze :)

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka87 wrote:
    Ja nawet nie patrzyłam na te procenty, a po co mam sobie głowę zawracać ;) pani doktor mówi że jest ok więc tak jest, nawet zwróciłam uwagę że obwód główki ma o tydzień do tyłu a cała reszta ok ale i tym się nie martwię skoro lekarka powiedziała że nie ma się do czego przyczepić to tak widocznie jest :) ja się cieszę że ciąża przebiega prawidłowo i że synek rośnie miarowo to najważniejsze :)
    Zazdroszcze spokoju, tez bym tak chciala:-) ja dostaje po kazdej wizycie plik zdjec i szczegolowe pomiary i jakiemu to odpowiada wiekowi wiec analizuje potem :P

• RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Dziewczyny co do zakupów to polecam allegro. Kupiłam za kwotę 250 zł 2 komplety pościeli do łóżeczka, ochraniacz na materac, 2 prześcieradła do łóżeczka, prześcieradło do wózka, komplet minky do wózka, kołderke i podusie do łóżeczka, ręcznik kąpielowy, nożyczki do paznokci, szczoteczka i grzebyczek, 6 dużych pieluch tetrowych. Wszystkie tekstylia 100% bawełny, z polskimi oznaczeniami eko. Piękne wzory :) Miałam obawy co do jakości, ale wszystko przyszło dobrze uszyte, mięciutkie, dobrej gramatury. Co do wózka, też już mamy. Kupiliśmy z olx adamexa i fotelik maxi cosi, wszystko ma jeszcze roczną gwarancję, 950zł. Bez śladów użytkowania. Jeśli chodzi o meble dziecięce Meblik ma wspaniałe kolekcje, a do poniedziałku odliczaja vat ;)

U kogo zamawiałaś? :)

pKjTp1.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    My Tito lub Torino, ale nadal nie widziałam ich na żywo :D
    Natalia - Ciebie też zaskoczył 6 miesiąc? :D
    Czekałam na niego z niecierpliwością :D To już tak poważnie brzmi - 6 miesiąc ciąży :D Znalazłam super blog www.domowa.tv Czytam artykuły od rana, np na temat wpływu TV na rozwój maluszka, o rzeczach wpływających na mowę u dziecka, blog zawiera recenzje wielu modeli wózków i dużo innych ciekawych rzeczy :)
    Dzięki OctAngel za tabelkę porównawczą, właśnie czegoś takiego szukałam, super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 14:07

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jutro ze mną wizytuje? :)
    Jutro mam drugie ale tym razem dokładne połówkowe w szpitalu i już trzęsę portkami

kasia1518 lubi tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pierwsze było dobre to drugie na pewno też.

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Dziwny system. U nas można sie zapisywać telefonicznie i co chwile otwiera sie jakas nowa grupa, wiec nie ma strachu ze miejsc zabraknie.
    No dziwny bardzo. O godz. 9 było 25 par, a miejsc dla 10. Śmieszne, ale co zrobić. Uruchamiają kursy co miesiąc z kawałkiem , ale aby się zapisać w momencie rozpoczęcia kursu trzeba być między 25 a 29 tc. Więc wychodzi na to, że terminowo łapie się każda z kobiet tylko na jeden. Ten szpital cieszy się we wrocku dużą popularnością wśród rodzących stąd pewnie taki problem. A sam program wygląda bardzo fajnie.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    To się zgadza. Mam znajomych, którzy obie córy mieli poniżej 3kg, takie kruszynki. Lekarz powiedział, że widocznie ma taki talent do rodzenia małych dzieci. Za to porody wspomina baaaardzo dobrze - szybko, sprawnie i bezboleśnie. :) także trzeba szukać plusów w tym :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, materacyk do wózka kokosowy czy piankowy? Co uważacie? Bo wybrałam 3 modele wózka Bebetto, które mnie interesują, jeden ma materac kokosowy, drugi piankowy. Na piankowym na pewno bardziej miękko, a kokos pewnie lepiej przepuszcza powietrze.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem pazdziernikowa 2018,ale zajrzalam do Was bo widze ze pojawil sie temat wozkow ktore mnie interesuja a mianowicie Bebetto. Kolezanka polecila mj tez wozki Coletto florino, ponoc podobne do bebetto ale lepiej amortyzuja i gondola jest większa na czym akurat mi zalezy. Dajcie znac co myslicie! :)

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RusałkaPL wrote:
    U kogo zamawiałaś? :)
    HubiWorld ;)

RusałkaPL lubi tę wiadomość

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć materace piankowe są zdrowsze, kiedyś któraś z dziewczyn o tym pisała na forum. Ale to już jakiś czas temu.
    Dość ciekawy artykuł na temat materacy: https://www.google.pl/amp/s/www.zaplo.pl/blog/jaki-materac-dla-niemowlaka-rodzaje-i-ceny-materacy-dzieciecych/amp/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 19:25

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie szukam materaca do łóżeczka i nie wiem jaki wybrać, może mamy które mają już dzieci coś podpowiedzą? :)

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ja wlasnie szukam materaca do łóżeczka i nie wiem jaki wybrać, może mamy które mają już dzieci coś podpowiedzą? :)
    Moja przyjaciółka miała kokos-gryka do łóżeczka i super bardzo sobie chwaliła. Czytałam w necie też pozytywne opinie.

Camilla13 lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam gryka-kokos.rowniez polecam. Na pewno warto coś położyć jakaś mate nie przemakalna, ale też fajnie jak pokrowiec można ściągnąć to wyprania.

Camilla13 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ