WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
krasnalowa wrote:To mnie nie pocieszylas bo myslalam ze moge miec jakis wplyw na to. I sie napalilam na ta zmiane diety. Ja ostatnio znowu trochę schudlam. Od początku ciazy przybralam wiec 800gram. I myslalam ze to moze miec wpływ. Mam dziewczynke. W 22t0d wazyl 410g
Krasnalova ja wczoraj byłam na badaniu, mój synek waży 440 gram dokładnie w 21t3d, pani doktor zadowolona i ja też niczym się nie przejmuje,a dla porównania wczoraj zajrzałam w wyniki z poprzedniej ciąży i mój pierwszy synek ważył 440 gram w 22t5d więc myślę że nasze dzieci są akuratmoże dzięki temu będziemy miały lżejszy poród
ja wolę szukać pozytywnych stron hehe
krasnalowa lubi tę wiadomość
-
susełek wrote:Hej dziewczyny chciałabym dołączyć do Waszego grona. Termin mam na 13 września.
Mój Eryk w 21w6d miał 530 g wiec spory z niego chłopak będzie. Położna w szkole rodzenia mówiła ze na wagę maja wpływ sumplementy które bierzemy w ciąży tzn. Był taki okres gdzie lekarze przepisywali je i po tym zauważono ze dzieciaczki rodziły się większe. Teraz wielu lekarzy odchodzi od tego trendu bo nie ma powodu by rodzic duże maluchy. Moj jednak zaleca sumplementy i Eryk rośnie jak na drożdżach. Ja przybrałam w ciąży narazie 3 kg, bo miałam straszne mdłości i początkowo nawet schudłam.
Pozdrawiam suselek
To chyba nie ma reguły, ja w poprzedniej ciąży brałam regularnie suplementy a mój synek to prawie okruszek się urodził
-
nick nieaktualnymilka87 wrote:Krasnalova ja wczoraj byłam na badaniu, mój synek waży 440 gram dokładnie w 21t3d, pani doktor zadowolona i ja też niczym się nie przejmuje,a dla porównania wczoraj zajrzałam w wyniki z poprzedniej ciąży i mój pierwszy synek ważył 440 gram w 22t5d więc myślę że nasze dzieci są akurat
może dzięki temu będziemy miały lżejszy poród
ja wolę szukać pozytywnych stron hehe
-
krasnalowa wrote:No podobno niektórzy maja tendencje do "tworzenia" malych dzieci. Moze Ty tak masz i wszystkie Twoje dzieci sa malutkie:-) ja jeszcze nie wiem:P mnie przerazaja te takie techniczne wyliczenia i procenty obok tych pomiarow. Że niby głowa tylko tydzien mlodsza, a obok ze to juz 7percentyl, czyli 93% dzieci ma wieksza glowe w tym wieku
Ja nawet nie patrzyłam na te procenty, a po co mam sobie głowę zawracaćpani doktor mówi że jest ok więc tak jest, nawet zwróciłam uwagę że obwód główki ma o tydzień do tyłu a cała reszta ok ale i tym się nie martwię skoro lekarka powiedziała że nie ma się do czego przyczepić to tak widocznie jest
ja się cieszę że ciąża przebiega prawidłowo i że synek rośnie miarowo to najważniejsze
-
nick nieaktualnymilka87 wrote:Ja nawet nie patrzyłam na te procenty, a po co mam sobie głowę zawracać
pani doktor mówi że jest ok więc tak jest, nawet zwróciłam uwagę że obwód główki ma o tydzień do tyłu a cała reszta ok ale i tym się nie martwię skoro lekarka powiedziała że nie ma się do czego przyczepić to tak widocznie jest
ja się cieszę że ciąża przebiega prawidłowo i że synek rośnie miarowo to najważniejsze
-
Camilla13 wrote:Dziewczyny co do zakupów to polecam allegro. Kupiłam za kwotę 250 zł 2 komplety pościeli do łóżeczka, ochraniacz na materac, 2 prześcieradła do łóżeczka, prześcieradło do wózka, komplet minky do wózka, kołderke i podusie do łóżeczka, ręcznik kąpielowy, nożyczki do paznokci, szczoteczka i grzebyczek, 6 dużych pieluch tetrowych. Wszystkie tekstylia 100% bawełny, z polskimi oznaczeniami eko. Piękne wzory
Miałam obawy co do jakości, ale wszystko przyszło dobrze uszyte, mięciutkie, dobrej gramatury. Co do wózka, też już mamy. Kupiliśmy z olx adamexa i fotelik maxi cosi, wszystko ma jeszcze roczną gwarancję, 950zł. Bez śladów użytkowania. Jeśli chodzi o meble dziecięce Meblik ma wspaniałe kolekcje, a do poniedziałku odliczaja vat
U kogo zamawiałaś? -
ola_g89 wrote:My Tito lub Torino, ale nadal nie widziałam ich na żywo
Natalia - Ciebie też zaskoczył 6 miesiąc?To już tak poważnie brzmi - 6 miesiąc ciąży
Znalazłam super blog www.domowa.tv Czytam artykuły od rana, np na temat wpływu TV na rozwój maluszka, o rzeczach wpływających na mowę u dziecka, blog zawiera recenzje wielu modeli wózków i dużo innych ciekawych rzeczy
Dzięki OctAngel za tabelkę porównawczą, właśnie czegoś takiego szukałam, super!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 14:07
-
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:Dziwny system. U nas można sie zapisywać telefonicznie i co chwile otwiera sie jakas nowa grupa, wiec nie ma strachu ze miejsc zabraknie.
-
krasnalowa wrote:No podobno niektórzy maja tendencje do "tworzenia" malych dzieci. Moze Ty tak masz i wszystkie Twoje dzieci sa malutkie:-) ja jeszcze nie wiem:P mnie przerazaja te takie techniczne wyliczenia i procenty obok tych pomiarow. Że niby głowa tylko tydzien mlodsza, a obok ze to juz 7percentyl, czyli 93% dzieci ma wieksza glowe w tym wieku
także trzeba szukać plusów w tym
-
Dziewczyny, materacyk do wózka kokosowy czy piankowy? Co uważacie? Bo wybrałam 3 modele wózka Bebetto, które mnie interesują, jeden ma materac kokosowy, drugi piankowy. Na piankowym na pewno bardziej miękko, a kokos pewnie lepiej przepuszcza powietrze.
-
Dziewczyny jestem pazdziernikowa 2018,ale zajrzalam do Was bo widze ze pojawil sie temat wozkow ktore mnie interesuja a mianowicie Bebetto. Kolezanka polecila mj tez wozki Coletto florino, ponoc podobne do bebetto ale lepiej amortyzuja i gondola jest większa na czym akurat mi zalezy. Dajcie znac co myslicie!
-
nick nieaktualny
-
Ponoć materace piankowe są zdrowsze, kiedyś któraś z dziewczyn o tym pisała na forum. Ale to już jakiś czas temu.
Dość ciekawy artykuł na temat materacy: https://www.google.pl/amp/s/www.zaplo.pl/blog/jaki-materac-dla-niemowlaka-rodzaje-i-ceny-materacy-dzieciecych/amp/Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 19:25
-
nick nieaktualny
-
Camilla13 wrote:Ja wlasnie szukam materaca do łóżeczka i nie wiem jaki wybrać, może mamy które mają już dzieci coś podpowiedzą?
Camilla13 lubi tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Ja też mam gryka-kokos.rowniez polecam. Na pewno warto coś położyć jakaś mate nie przemakalna, ale też fajnie jak pokrowiec można ściągnąć to wyprania.
Camilla13 lubi tę wiadomość