X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Tito lub Torino, ale nadal nie widziałam ich na żywo :D
    Natalia - Ciebie też zaskoczył 6 miesiąc? :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    To mnie nie pocieszylas bo myslalam ze moge miec jakis wplyw na to. I sie napalilam na ta zmiane diety. Ja ostatnio znowu trochę schudlam. Od początku ciazy przybralam wiec 800gram. I myslalam ze to moze miec wpływ. Mam dziewczynke. W 22t0d wazyl 410g

Krasnalova ja wczoraj byłam na badaniu, mój synek waży 440 gram dokładnie w 21t3d, pani doktor zadowolona i ja też niczym się nie przejmuje,a dla porównania wczoraj zajrzałam w wyniki z poprzedniej ciąży i mój pierwszy synek ważył 440 gram w 22t5d więc myślę że nasze dzieci są akurat :) może dzięki temu będziemy miały lżejszy poród ;) ja wolę szukać pozytywnych stron hehe :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i do tej pory również mam tylko 1 kg na plusie :) i z tego akurat cieszę się najbardziej, bo w poprzedniej ciąży od razu tyłam a potem nie dałam rady wrócić do swojej wagi

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Hej dziewczyny chciałabym dołączyć do Waszego grona. Termin mam na 13 września.
    Mój Eryk w 21w6d miał 530 g wiec spory z niego chłopak będzie :). Położna w szkole rodzenia mówiła ze na wagę maja wpływ sumplementy które bierzemy w ciąży tzn. Był taki okres gdzie lekarze przepisywali je i po tym zauważono ze dzieciaczki rodziły się większe. Teraz wielu lekarzy odchodzi od tego trendu bo nie ma powodu by rodzic duże maluchy. Moj jednak zaleca sumplementy i Eryk rośnie jak na drożdżach. Ja przybrałam w ciąży narazie 3 kg, bo miałam straszne mdłości i początkowo nawet schudłam.
    Pozdrawiam suselek

To chyba nie ma reguły, ja w poprzedniej ciąży brałam regularnie suplementy a mój synek to prawie okruszek się urodził ;)

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka87 wrote:
    Krasnalova ja wczoraj byłam na badaniu, mój synek waży 440 gram dokładnie w 21t3d, pani doktor zadowolona i ja też niczym się nie przejmuje,a dla porównania wczoraj zajrzałam w wyniki z poprzedniej ciąży i mój pierwszy synek ważył 440 gram w 22t5d więc myślę że nasze dzieci są akurat :) może dzięki temu będziemy miały lżejszy poród ;) ja wolę szukać pozytywnych stron hehe :)
    No podobno niektórzy maja tendencje do "tworzenia" malych dzieci. Moze Ty tak masz i wszystkie Twoje dzieci sa malutkie:-) ja jeszcze nie wiem:P mnie przerazaja te takie techniczne wyliczenia i procenty obok tych pomiarow. Że niby głowa tylko tydzien mlodsza, a obok ze to juz 7percentyl, czyli 93% dzieci ma wieksza glowe w tym wieku :O

• milka87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No podobno niektórzy maja tendencje do "tworzenia" malych dzieci. Moze Ty tak masz i wszystkie Twoje dzieci sa malutkie:-) ja jeszcze nie wiem:P mnie przerazaja te takie techniczne wyliczenia i procenty obok tych pomiarow. Że niby głowa tylko tydzien mlodsza, a obok ze to juz 7percentyl, czyli 93% dzieci ma wieksza glowe w tym wieku :O

Ja nawet nie patrzyłam na te procenty, a po co mam sobie głowę zawracać ;) pani doktor mówi że jest ok więc tak jest, nawet zwróciłam uwagę że obwód główki ma o tydzień do tyłu a cała reszta ok ale i tym się nie martwię skoro lekarka powiedziała że nie ma się do czego przyczepić to tak widocznie jest :) ja się cieszę że ciąża przebiega prawidłowo i że synek rośnie miarowo to najważniejsze :)

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka87 wrote:
    Ja nawet nie patrzyłam na te procenty, a po co mam sobie głowę zawracać ;) pani doktor mówi że jest ok więc tak jest, nawet zwróciłam uwagę że obwód główki ma o tydzień do tyłu a cała reszta ok ale i tym się nie martwię skoro lekarka powiedziała że nie ma się do czego przyczepić to tak widocznie jest :) ja się cieszę że ciąża przebiega prawidłowo i że synek rośnie miarowo to najważniejsze :)
    Zazdroszcze spokoju, tez bym tak chciala:-) ja dostaje po kazdej wizycie plik zdjec i szczegolowe pomiary i jakiemu to odpowiada wiekowi wiec analizuje potem :P

• RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Dziewczyny co do zakupów to polecam allegro. Kupiłam za kwotę 250 zł 2 komplety pościeli do łóżeczka, ochraniacz na materac, 2 prześcieradła do łóżeczka, prześcieradło do wózka, komplet minky do wózka, kołderke i podusie do łóżeczka, ręcznik kąpielowy, nożyczki do paznokci, szczoteczka i grzebyczek, 6 dużych pieluch tetrowych. Wszystkie tekstylia 100% bawełny, z polskimi oznaczeniami eko. Piękne wzory :) Miałam obawy co do jakości, ale wszystko przyszło dobrze uszyte, mięciutkie, dobrej gramatury. Co do wózka, też już mamy. Kupiliśmy z olx adamexa i fotelik maxi cosi, wszystko ma jeszcze roczną gwarancję, 950zł. Bez śladów użytkowania. Jeśli chodzi o meble dziecięce Meblik ma wspaniałe kolekcje, a do poniedziałku odliczaja vat ;)

U kogo zamawiałaś? :)

pKjTp1.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    My Tito lub Torino, ale nadal nie widziałam ich na żywo :D
    Natalia - Ciebie też zaskoczył 6 miesiąc? :D
    Czekałam na niego z niecierpliwością :D To już tak poważnie brzmi - 6 miesiąc ciąży :D Znalazłam super blog www.domowa.tv Czytam artykuły od rana, np na temat wpływu TV na rozwój maluszka, o rzeczach wpływających na mowę u dziecka, blog zawiera recenzje wielu modeli wózków i dużo innych ciekawych rzeczy :)
    Dzięki OctAngel za tabelkę porównawczą, właśnie czegoś takiego szukałam, super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 14:07

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jutro ze mną wizytuje? :)
    Jutro mam drugie ale tym razem dokładne połówkowe w szpitalu i już trzęsę portkami

kasia1518 lubi tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pierwsze było dobre to drugie na pewno też.

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Dziwny system. U nas można sie zapisywać telefonicznie i co chwile otwiera sie jakas nowa grupa, wiec nie ma strachu ze miejsc zabraknie.
    No dziwny bardzo. O godz. 9 było 25 par, a miejsc dla 10. Śmieszne, ale co zrobić. Uruchamiają kursy co miesiąc z kawałkiem , ale aby się zapisać w momencie rozpoczęcia kursu trzeba być między 25 a 29 tc. Więc wychodzi na to, że terminowo łapie się każda z kobiet tylko na jeden. Ten szpital cieszy się we wrocku dużą popularnością wśród rodzących stąd pewnie taki problem. A sam program wygląda bardzo fajnie.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    To się zgadza. Mam znajomych, którzy obie córy mieli poniżej 3kg, takie kruszynki. Lekarz powiedział, że widocznie ma taki talent do rodzenia małych dzieci. Za to porody wspomina baaaardzo dobrze - szybko, sprawnie i bezboleśnie. :) także trzeba szukać plusów w tym :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, materacyk do wózka kokosowy czy piankowy? Co uważacie? Bo wybrałam 3 modele wózka Bebetto, które mnie interesują, jeden ma materac kokosowy, drugi piankowy. Na piankowym na pewno bardziej miękko, a kokos pewnie lepiej przepuszcza powietrze.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem pazdziernikowa 2018,ale zajrzalam do Was bo widze ze pojawil sie temat wozkow ktore mnie interesuja a mianowicie Bebetto. Kolezanka polecila mj tez wozki Coletto florino, ponoc podobne do bebetto ale lepiej amortyzuja i gondola jest większa na czym akurat mi zalezy. Dajcie znac co myslicie! :)

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RusałkaPL wrote:
    U kogo zamawiałaś? :)
    HubiWorld ;)

RusałkaPL lubi tę wiadomość

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć materace piankowe są zdrowsze, kiedyś któraś z dziewczyn o tym pisała na forum. Ale to już jakiś czas temu.
    Dość ciekawy artykuł na temat materacy: https://www.google.pl/amp/s/www.zaplo.pl/blog/jaki-materac-dla-niemowlaka-rodzaje-i-ceny-materacy-dzieciecych/amp/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 19:25

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie szukam materaca do łóżeczka i nie wiem jaki wybrać, może mamy które mają już dzieci coś podpowiedzą? :)

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ja wlasnie szukam materaca do łóżeczka i nie wiem jaki wybrać, może mamy które mają już dzieci coś podpowiedzą? :)
    Moja przyjaciółka miała kokos-gryka do łóżeczka i super bardzo sobie chwaliła. Czytałam w necie też pozytywne opinie.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam gryka-kokos.rowniez polecam. Na pewno warto coś położyć jakaś mate nie przemakalna, ale też fajnie jak pokrowiec można ściągnąć to wyprania.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ