X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny, jakie polecicie artykuły, blogi traktujące właśnie o tym braku kąpieli w szpitalu, czytałam o tym trochę ale chciałabym się dowiedzieć więcej, podobnie jak o nieużywaniu niedrapek?
    Mój ulubiony blog ogólnie odnośnie rodzicielstwa to dziecisawazne.pl myślę, że na te tematy coś znajdziesz. Ja trafiłam na tego bloga już po narodzinach. A tak to jest fajna grupa na fb #MAMA, tam.wiekszosc jest z aktualną wiedzą a i są specjaliści, położne, cdl, fizjoterapeuta itd itp

Natalia1984 lubi tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa ,Izabelle ,dziekuje :) poszukam dalej

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was bierze żelazo? Jak reaguja jelita,czy rzeczywiscie trudno o wypróżnienie?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teztez od dzisiah zazywam:-) a jakie Ci lekarz przepisal/polecil?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was bierze żelazo? Jak reaguja jelita,czy rzeczywiscie trudno o wypróżnienie?

Ja biorę sam suplement bo mam dobrą morfologia. Ale ja chodzę co miesiąc do gastrologa to mówił że mogą być biegunki po zelazie i czarny kał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj zaczelam "eksperyment". Zaczęłam analizowac moja dietę i stwierdzilam ze moze moje dziecko jest takie male przez nia. Zjadalam bardzo malo mięsa, moze 2razy w tygodniu, malo nabialu bo za bardzo nie lubie, wiec praktycznie w mojej diecie nie było bialka, które najbardziej napedza wzrost.no i ogolnie malo kalorii, bo jadlam duzo warzyw owocow, sokow, a malo rzeczy "konkretnych" Na zagranicznych stronach, u kobiet u których juz zdiagnozowano hopotrofie, wiec stan duzo powazniejszy niz u mnie lekarze zalecaja diete bogatobialkowa. Wiec od wczoraj na obiadek miesko, pije mleko, jem kasze, jogurty i na nastepnej wizycie sie okaze jak podziałalo:D

agaafabka lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalecił mi Sorbifer. Słyszałam, że wręcz odwrotnie i po żelazie są zparcia :(

Krasnalowa, spróbuj dietą, ja też nie jem za dużo mięsa. Teraz też postanowiłam trochę wpłynąć na morfologię dietą. Więcej dobrego mięsa, kasz, bo ja też warzywno - owocowa bardzo jestem ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez słyszałam wlasnie o zaparciach. Co weszlam na jakies forum to dziewczyny pisaly, ze przez kilka dni nie bywaja w toalecie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam Tardyferon biorę od czwartku i nie mam problemu z wypróżnianiem, ale w działaniach niepożądanych jest włąsnie problem z wypróżnianiem.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja od wczoraj zaczelam "eksperyment". Zaczęłam analizowac moja dietę i stwierdzilam ze moze moje dziecko jest takie male przez nia. Zjadalam bardzo malo mięsa, moze 2razy w tygodniu, malo nabialu bo za bardzo nie lubie, wiec praktycznie w mojej diecie nie było bialka, które najbardziej napedza wzrost.no i ogolnie malo kalorii, bo jadlam duzo warzyw owocow, sokow, a malo rzeczy "konkretnych" Na zagranicznych stronach, u kobiet u których juz zdiagnozowano hopotrofie, wiec stan duzo powazniejszy niz u mnie lekarze zalecaja diete bogatobialkowa. Wiec od wczoraj na obiadek miesko, pije mleko, jem kasze, jogurty i na nastepnej wizycie sie okaze jak podziałalo:D
    je jestem wegetarianką, mięsa nie jem wcale z nabiałem nie przeginam, bo mleka zwyczajnie nie lubie a tydzień temu 23tyg i 2 dni leo ważył 750g (oczywiście trzeba brać pod uwagę margines błędu). Myślę, ze to bardziej genetyka tutaj rządzi, dziecko i tak zabierze sobie z naszego organizmu wszystko co potrzebne.
    Będziesz mieć dziewczynkę czy chłopca?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja dostałam Tardyferon biorę od czwartku i nie mam problemu z wypróżnianiem, ale w działaniach niepożądanych jest włąsnie problem z wypróżnianiem.
    Ja jak biorę na noc, to rano jak się budzę musze pedzić do wc... efekt raczej odwrotny niż zaparcia :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ja jak biorę na noc, to rano jak się budzę musze pedzić do wc... efekt raczej odwrotny niż zaparcia :)

Mam identycznie jak Rucola ;) Też biorę tadyferon fol ale 2x1 na noc i rankiem na czczo. Chodzę do toalety nawet i 2 razy dziennie. A biorę go już prawie drugi miesiąc.

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    je jestem wegetarianką, mięsa nie jem wcale z nabiałem nie przeginam, bo mleka zwyczajnie nie lubie a tydzień temu 23tyg i 2 dni leo ważył 750g (oczywiście trzeba brać pod uwagę margines błędu). Myślę, ze to bardziej genetyka tutaj rządzi, dziecko i tak zabierze sobie z naszego organizmu wszystko co potrzebne.
    Będziesz mieć dziewczynkę czy chłopca?
    To mnie nie pocieszylas bo myslalam ze moge miec jakis wplyw na to. I sie napalilam na ta zmiane diety. Ja ostatnio znowu trochę schudlam. Od początku ciazy przybralam wiec 800gram. I myslalam ze to moze miec wpływ. Mam dziewczynke. W 22t0d wazyl 410g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 10:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Ja najpierw brałam w tabletkach, to był koszmar, okropny ból okreznicy. Lekarz zmienił na Feroplex w fiolkach do picia. Ogromna zmiana w funkcjonowaniu jelit. Polecam

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Zalecił mi Sorbifer. Słyszałam, że wręcz odwrotnie i po żelazie są zparcia :(

Krasnalowa, spróbuj dietą, ja też nie jem za dużo mięsa. Teraz też postanowiłam trochę wpłynąć na morfologię dietą. Więcej dobrego mięsa, kasz, bo ja też warzywno - owocowa bardzo jestem ;)
    Sorbifer zazywalam najpierw i bez leków na rozrzedzenie treści kalowych albo czopkow nie dało sie żyć. Po zelazie w płynie nie ma tego problemu, ale kupa faktycznie czarna jak smoła.

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa bylas ponownie u lekarza? Ja bym Ci radzila poszukac najlepszego gina w pl idz przebadaj siebie, dziecko od gory do dolu moze wtedy bedziesz spokojniejsza? Moze wizyta u mamyginekolog rozwialaby w koncu Twoje watpliwosci? Bo na prawde juz tyle czasu jest walkowany temat wagi Twojej malej, tyle dziewczyn Cie uspokajalo a Ty nadal siedzisz i myslisz, a takie Twoje zmartwienia nie dzialaja dobrze na mala. Co sie takiego w Twoim zyciu stalo ze tak ciezko Ci uwierzyc ze nosisz zdrowe dziecko, ze wszystko bedzie dobrze i niedlugo bedziesz tulila ja w ramionach? Powiedz moze będzie latwiej mi zrozumiec, a gdzies ominelam mozliwe jak pisalas.. ja tez jestem po przejsciach. To moja 4 ciaza. 1 obumarla w 6tc i niestety mialam zabieg, 2 szczesliwa syn, zatrycie ciazowe cc na szybko, 3 wyczekana pozamaciczna rozpacz operacja lek ze nigdy nie nie uda z 1 jajowodem ze moze 2 jest tez chory.. 4 na razie wspaniale chociaz strach przed zatruciem jakis jest ale cieszę sie kazdym dniem, kazdym koapniakiem i czekam nie martwiac sie na zapas na niego..

Left_ie, veritaserum, jatoszka, evitkagg85, JustynaG lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zeby nie bylo nie chce Cie urazic tylko nie chce bys sie wykonczyla takimi myślami bo do porodu jeszcze trochę a zyc w ciaglym stresie to prosta droga do depresji..

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie chcialam zaczac teraz sie nie martwic tylko dzialac i wyczytalam o tej diecie, bo pomyslalam ze moze to ze w 23 tygodniu praktycznie nic nie przybrałam ma jakis wpływ.jestem ze slaska wiec jechanie dodo Warszawy do mamyginekolog to nawet jak na mnie przesada:P jeszcze nie bylam u innego lekarza. Chce zobaczyc czy jak zaczne sie teraz bardziej odzywczo odzywiac to czy przyniesie to efekt na wizycie za 2 tygodnie:-)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sie co martwic, ze male, jak jest w normie, bedzie latwiej urodzic ;) tak samo niemowlaki, niektore mamy przezywaja, ze maly, chudy, chyba lepiej takiego dzwigac niz wielkiego kloca, a potem czesto te kloce 160 w kapeluszu, a kruszynki 180 ;) wazne,ze zdrowe.

Rucola, monika_86 lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Nie ma sie co martwic, ze male, jak jest w normie, bedzie latwiej urodzic ;) tak samo niemowlaki, niektore mamy przezywaja, ze maly, chudy, chyba lepiej takiego dzwigac niz wielkiego kloca, a potem czesto te kloce 160 w kapeluszu, a kruszynki 180 ;) wazne,ze zdrowe.
    i trzeba brać pod uwagę błędy pomiarowe. Nie chce mi się wierzyć, ze moje dziecko waży 750g. Co prawda przytyłam już 7kg ale jakoś mi się wierzyć nie chce że mój Leo to taki kloc, tym bardziej, ze mama i tata to raczej przecietniaki :) a swoją drogą dziecko rośnie najintensywniej pod koniec, więc teraz waga jest chyba ostatnią wartością na jaką należy zwracać uwagę :)

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ