WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Dziewczyny, jakie polecicie artykuły, blogi traktujące właśnie o tym braku kąpieli w szpitalu, czytałam o tym trochę ale chciałabym się dowiedzieć więcej, podobnie jak o nieużywaniu niedrapek?
Natalia1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was bierze żelazo? Jak reaguja jelita,czy rzeczywiscie trudno o wypróżnienie?
Ja biorę sam suplement bo mam dobrą morfologia. Ale ja chodzę co miesiąc do gastrologa to mówił że mogą być biegunki po zelazie i czarny kał. -
nick nieaktualnyJa od wczoraj zaczelam "eksperyment". Zaczęłam analizowac moja dietę i stwierdzilam ze moze moje dziecko jest takie male przez nia. Zjadalam bardzo malo mięsa, moze 2razy w tygodniu, malo nabialu bo za bardzo nie lubie, wiec praktycznie w mojej diecie nie było bialka, które najbardziej napedza wzrost.no i ogolnie malo kalorii, bo jadlam duzo warzyw owocow, sokow, a malo rzeczy "konkretnych" Na zagranicznych stronach, u kobiet u których juz zdiagnozowano hopotrofie, wiec stan duzo powazniejszy niz u mnie lekarze zalecaja diete bogatobialkowa. Wiec od wczoraj na obiadek miesko, pije mleko, jem kasze, jogurty i na nastepnej wizycie sie okaze jak podziałalo:D
agaafabka lubi tę wiadomość
-
Zalecił mi Sorbifer. Słyszałam, że wręcz odwrotnie i po żelazie są zparcia
Krasnalowa, spróbuj dietą, ja też nie jem za dużo mięsa. Teraz też postanowiłam trochę wpłynąć na morfologię dietą. Więcej dobrego mięsa, kasz, bo ja też warzywno - owocowa bardzo jestem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:Ja od wczoraj zaczelam "eksperyment". Zaczęłam analizowac moja dietę i stwierdzilam ze moze moje dziecko jest takie male przez nia. Zjadalam bardzo malo mięsa, moze 2razy w tygodniu, malo nabialu bo za bardzo nie lubie, wiec praktycznie w mojej diecie nie było bialka, które najbardziej napedza wzrost.no i ogolnie malo kalorii, bo jadlam duzo warzyw owocow, sokow, a malo rzeczy "konkretnych" Na zagranicznych stronach, u kobiet u których juz zdiagnozowano hopotrofie, wiec stan duzo powazniejszy niz u mnie lekarze zalecaja diete bogatobialkowa. Wiec od wczoraj na obiadek miesko, pije mleko, jem kasze, jogurty i na nastepnej wizycie sie okaze jak podziałalo:D
Będziesz mieć dziewczynkę czy chłopca?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Marrgoo wrote:Ja dostałam Tardyferon biorę od czwartku i nie mam problemu z wypróżnianiem, ale w działaniach niepożądanych jest włąsnie problem z wypróżnianiem.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyRucola wrote:Ja jak biorę na noc, to rano jak się budzę musze pedzić do wc... efekt raczej odwrotny niż zaparcia
Mam identycznie jak RucolaTeż biorę tadyferon fol ale 2x1 na noc i rankiem na czczo. Chodzę do toalety nawet i 2 razy dziennie. A biorę go już prawie drugi miesiąc.
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola wrote:je jestem wegetarianką, mięsa nie jem wcale z nabiałem nie przeginam, bo mleka zwyczajnie nie lubie a tydzień temu 23tyg i 2 dni leo ważył 750g (oczywiście trzeba brać pod uwagę margines błędu). Myślę, ze to bardziej genetyka tutaj rządzi, dziecko i tak zabierze sobie z naszego organizmu wszystko co potrzebne.
Będziesz mieć dziewczynkę czy chłopca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 10:52
-
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was bierze żelazo? Jak reaguja jelita,czy rzeczywiscie trudno o wypróżnienie?
-
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Zalecił mi Sorbifer. Słyszałam, że wręcz odwrotnie i po żelazie są zparcia
Krasnalowa, spróbuj dietą, ja też nie jem za dużo mięsa. Teraz też postanowiłam trochę wpłynąć na morfologię dietą. Więcej dobrego mięsa, kasz, bo ja też warzywno - owocowa bardzo jestem -
Krasnalowa bylas ponownie u lekarza? Ja bym Ci radzila poszukac najlepszego gina w pl idz przebadaj siebie, dziecko od gory do dolu moze wtedy bedziesz spokojniejsza? Moze wizyta u mamyginekolog rozwialaby w koncu Twoje watpliwosci? Bo na prawde juz tyle czasu jest walkowany temat wagi Twojej malej, tyle dziewczyn Cie uspokajalo a Ty nadal siedzisz i myslisz, a takie Twoje zmartwienia nie dzialaja dobrze na mala. Co sie takiego w Twoim zyciu stalo ze tak ciezko Ci uwierzyc ze nosisz zdrowe dziecko, ze wszystko bedzie dobrze i niedlugo bedziesz tulila ja w ramionach? Powiedz moze będzie latwiej mi zrozumiec, a gdzies ominelam mozliwe jak pisalas.. ja tez jestem po przejsciach. To moja 4 ciaza. 1 obumarla w 6tc i niestety mialam zabieg, 2 szczesliwa syn, zatrycie ciazowe cc na szybko, 3 wyczekana pozamaciczna rozpacz operacja lek ze nigdy nie nie uda z 1 jajowodem ze moze 2 jest tez chory.. 4 na razie wspaniale chociaz strach przed zatruciem jakis jest ale cieszę sie kazdym dniem, kazdym koapniakiem i czekam nie martwiac sie na zapas na niego..
Left_ie, veritaserum, jatoszka, evitkagg85, JustynaG lubią tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
I zeby nie bylo nie chce Cie urazic tylko nie chce bys sie wykonczyla takimi myślami bo do porodu jeszcze trochę a zyc w ciaglym stresie to prosta droga do depresji..17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualnyNo wlasnie chcialam zaczac teraz sie nie martwic tylko dzialac i wyczytalam o tej diecie, bo pomyslalam ze moze to ze w 23 tygodniu praktycznie nic nie przybrałam ma jakis wpływ.jestem ze slaska wiec jechanie dodo Warszawy do mamyginekolog to nawet jak na mnie przesada:P jeszcze nie bylam u innego lekarza. Chce zobaczyc czy jak zaczne sie teraz bardziej odzywczo odzywiac to czy przyniesie to efekt na wizycie za 2 tygodnie:-)
-
Nie ma sie co martwic, ze male, jak jest w normie, bedzie latwiej urodzic
tak samo niemowlaki, niektore mamy przezywaja, ze maly, chudy, chyba lepiej takiego dzwigac niz wielkiego kloca, a potem czesto te kloce 160 w kapeluszu, a kruszynki 180
wazne,ze zdrowe.
Rucola, monika_86 lubią tę wiadomość
-
mitaka wrote:Nie ma sie co martwic, ze male, jak jest w normie, bedzie latwiej urodzic
tak samo niemowlaki, niektore mamy przezywaja, ze maly, chudy, chyba lepiej takiego dzwigac niz wielkiego kloca, a potem czesto te kloce 160 w kapeluszu, a kruszynki 180
wazne,ze zdrowe.
a swoją drogą dziecko rośnie najintensywniej pod koniec, więc teraz waga jest chyba ostatnią wartością na jaką należy zwracać uwagę
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021