WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Co do luteiny i duphastoni to ja tez zeszlam juz calkowicie z dawek. Moj lekarz mowi ze w koncu luteina spowoduje infekcje a to tez nie jest dobre wiec probujemy bez
Stawia mi sie macica z 2 razy dziennie na max 2 minuty, zglosilam to lekarzowi on mowi ze jest okej tak. No to ufam...
A powiem Wam ze odkad ostawilam luteine mam super wynik moczu nieliczne bakterie , pojedyncze leukocuty. Jak bralam luteine to wiecznie mialam problem z moczem a posiew nic nie wykazywal. -
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Wiem, bo rozmawiamy ze soba. Mieliśmy juz duzo przerw od seksu w związku, on mial kilka operacji, chorób i nie jest to dla nas zaden problem. Zrobiliśmy rozwniez cos co dzisiaj jest dla wiekszosci nie do pomyślenia- czekalismy do slubu z racji tego, że jesteśmy wierzący. Wiec naprawde nie jest to dla nas zaden wyczyn, a czulosc okazujemy sobie w inny sposob:-)
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:My mieszkamy dopiero 2 lata na swoim. A już zmienialam wystrój z 5 razy. Ciagle cos dokupuje, przestawiam,przemalowuje i po kilka miesiącach bez zmian juz zle sie czuje. Wiec ja bym nie wytrzymala z tymi samymi meblami kilka lat. Pewnie zanim pójdzie do przedszkola to juz ten pokoik bedzie 3razy zmieniony:P
-
nick nieaktualnyCamilla13 wrote:My tez jestesmy wierzący i nie uważam że fakt ze mieliśmy innych partnerów i ze juz będąc razem nie czekaliśmy z seksem umniejsza naszą wiarę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 17:45
-
Dziewczyny, jakie polecicie artykuły, blogi traktujące właśnie o tym braku kąpieli w szpitalu, czytałam o tym trochę ale chciałabym się dowiedzieć więcej, podobnie jak o nieużywaniu niedrapek?
Tak w ogóle chcę powiedzieć, że teściowa w dwa dni tak mi wyszarpała nerwy jak już dawno nikt. Jaka to jest k*rwa prostaczka i tuman to po prostu brak mi słów. Nie chcę żeby zajmowała się kiedykolwiek moim dzieckiem. Dziś mi powiedziała, że wprowadzam w naszym domu terror, bo żądam, żeby rodzina razem przy stole spożywała obiad, a nie każdy je kiedy sobie chce i moim zdaniem to nie kulturalne wstawać od stołu i rozwalać się na kanapie, gdy pozostali jedzą, więc to jest terror istny! Mój facet jak zwykle to dupa wołowa i nawet nie potrafi się nigdy odezwać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 18:00
Left_ie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Nie napisalam tego zeby kogos pouczac czy umniejszac jego wiare tylko w odpowiedzi na to, ze brak seksu nie jest dla nas niczym nowym i tak potrafimy zyc. A jak juz temat wiary zostal poruszony no to wiadomo, ja tez mam swoje za uszami i nie uwazam, ze to ze czekaliśmy czyni mnie święta czy, lepsza, no ale my akurat (mowie o nas jako naszym związku) nie wyobrazamy sobie byc wierzącymi i nie czekać do slubu albo brac rozwód, wykonac aborcje itd. Ale lepiej tematu wiary nie poruszac tak jak szczepionek, karmienia piersia i polityki.
-
Mycha321 wrote:No to ja miałam zapalenie gardła i zatoki kilka dni przerwy i teraz wodospad z nosa, kości mnie bolą więc to znowu coś innego niż ostatnio
Obaliłam już cały słoik 0,5l miodu, cytryn już nie zliczę a na czosnek to jeszcze chwila i nie będę mogła już patrzeć. Teraz siedzę z michą truskawek bo mają dużo wit.C i nie wiem co tu jeszcze zrobić
-
Natalia1984 wrote:Ojej jak mi się łożysko nie podniesie, to mój gówniak będzie niepełnowartościowym gówniakiem a ja byle jaką madką
Będziemy obchodzić wydobyciny a nie urodziny, o nie
Oczywiście że też jestem za sn ale czasem cc jest bezpieczniejsze dla mamy i dziecka. A ludzie chyba sie podniecają opowieściami o koszmarnych porodach typu "ledwo urodziłam 5kg dziecko, popekałam jak popcorn, dziecko się zaklinowało itd itd
Jeszcze trochę czasu do porodu zostało więc nie ma co teraz gdybać jak się będzie rodzić ale pytania o poród będę już omijać szerokim łukiem bo już mi bokiem wychodzą -
nick nieaktualnyJa slyszalam juz zarowno "straszne" historie o cc jak i o sn. Jedna kolezanka,ze super sn,ze szybko jej poszlo i normalnie dzien pozniek prawie juz nie pamietala o porodzie. Druga za to, ze sn koszmar, bolalo ja przez miesiac o tylko cc by chciala.
Ja bym chciala sn, juz mam dosc zabiegow na moim brzuchu i czytaliśmy troche ksiazek z mezem, ze przejscie przez kanal rodny ma wpływ na przyszłe zdrowie dziecka i jest wazne. Ale jak wyjdzie to sie okaze, bo jak lozysko bedzie za nisko to bede miala cc i tyle. -
Dziewczyny napiszę Wam, że mi normalnie odeszły wody, miałam rozwarcie 10 bóle part i 10 godzin rodziłam, już było widać główkę i włosy, ale mały zaczął tracić puls i szybko robili mi cesarkę. No więc, nie ma różnicy, każdy poród ma swoje dobre i złe strony naprawdę.... Ogólnie jest wielka radość i szczęście, że dzidziuś jest na świecie i naprawdę nie ma różnicy jak on się urodził
wszystko się zapomina
Camilla13, Rucola lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny od jutra w Biedronce mają być te poduszki dla ciężarnych. Może któraś będzie kupować albo oglądać to gdybyście mogły napisać czy to coś warte i czy później przyda się do karmienia maluszka albo położenia go? Nie mam mozliwości sama zobaczyć a jedynie mogę dać zlecenie rodzince żeby mi kupili bo raczej mój tato nie będzie się orientował w temacie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie bardzo denerwuje jak ktoś komuś narzuca swoje zdanie dotyczące porodu. Rozumiem, że są zwolenniczki zarówno sn jak i cc i ja uważam, że każdy ma prawo do swojej opinii. Ale jak koleżanka rzuca się na mnie niemal z pięściami kiedy mówię jej, że nie wykluczam cc to mnie krew zalewa. Jeśli dla niej poród w lesie na kamieniu sprawi, że poczuje się pełnoprawną kobietą to okej, ale niech nie wciska mi swojego zdania na siłę. A serio znam taką osobę. Dla mnie najważniejsze, żeby dziecko przyszło na świat całe i zdrowe
monika_86, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypromyczek 39 wrote:Izabelle dzieki za odp
ale jeszcze sie zapytam,jak dokladnie nazywa sie to badanie ,bo ja znalazlam u siebie aktywnosc anty xa ,w diagnostyce ,ale za 160 zł,moze to inne badanie ,cos za drogie
promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
promyczek 39 wrote:Izabelle dzieki za odp
ale jeszcze sie zapytam,jak dokladnie nazywa sie to badanie ,bo ja znalazlam u siebie aktywnosc anty xa ,w diagnostyce ,ale za 160 zł,moze to inne badanie ,cos za drogie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 20:31
promyczek 39 lubi tę wiadomość