X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Rafi969 Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Drogie panie chciałem zapytać. Żona dostała uczulenia a jest w 7 tygodniu ciąży, lekarz dermatolog przepisał Lacoid Lipocream i powiedział, że można stosować w ciąży. Lekarz w klinice również i rodzinny tak samo doradźcie coś bo nie chcemy zaszkodzić dziecku, a żona bardzo się z tym uczuleniem męczy.

Pozdrawiam
    Rafał

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynka ja czuję,że będzie dobrze!
    Trzymam bardzo mocno kciuki ;)

Magdalena2202 lubi tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafał skoro lekarze tak powiedzieli to pewnie jest to lepsze niż alergia dla dziecka.

Malgonia lubi tę wiadomość

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dzieko Malgonia, ja juz nie wiem jakie sa normy. Niby na stronie parentig norma na 6 tydzien i 5 dzien jest 5 mm ale cholera wie jak oni licza ten 6 tydzien czy to faktycznie jest 5 tydzien i 5 dzien (czyli jakby 5 dzien szostego tygodnia)

Myślę, że nie ma co się przejmować aż tak normami. Nasz okruszek miał w piąek 5mm i wg usg wyszło, że to 6t1d a wg owulacji było 6t3d.
    Zresztą spójrzcie w kalendarz ciąży w wykresy wielkości dzieciątka, jak duży jest tam zakres.

MamaIgi wrote:
    Przezylam dzis chwile grozy... przed chwila wrocilam z kliniki. Po obedzie poczulam straszny bol w pd rzuszu, tak silny, ze na czworaka doczlapalam sie do lazienki, usiadlam na kiblu i chlust;( mialam tak obfity krwotok, ze jedynie zdarzylam napisac do M co sie stalo i zemdlalam. M dal mi dwie nospy i zaniosl do auta, przez cala podroz wylam z bolu. W klinice lekarze szybko zrobili mi usg, okazalo sie, ze ciaza jest zywa, ale w macicy zrobil sie krwiak o wielkosci 2 na 7 cm;( leze plackiem i mam absolutny zakaz wykonywania jakichkolwiek czynnosci. Bylam przerazona;( M tez. Oboje myslelismy, ze stracilismy okruszka..

Trzymaj się. Dbaj o siebie, odpoczywaj. Będzie dobrze.

Malgonia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawiam się gdzie chodzić do ginekologa. Nie mam swojego zaufaneg bo ostatni do którego chodziłam wsadził mnie na tydzień do szpitala jako ordynator i opóźni o pół roku starania bez podstaw bo dzięki temu miał kasę z kontrol. Czy lepiej znaleźć w miasteczku na miejscu (kiepski wybór 3 lekarzy prywatnych) czy jeździć 30km do dużego miasta obok gdzie wybór jest bardzo duży. I czy wybór powinien być lekarza który mamy nadzieję że będzie przy porodzie z danego szpitala czy wziąć takiego z dobrymi opiniami i sprzętem no bo i tak nie mam pewności że będzie... Haha moje rozkminy w 4tc
    PS jest któraś z okolic Bydgoszczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 22:56

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynka - lekarz z wizyty porannej mógł się pomylić. W piątek byłam u ginekologa: było ciałko. W niedzielę byłam na IP z powodu mocnego krwawienia i lekarz zobaczył zarodek na 8,7 mm! (nie miał możliwości aż tak urosnąć). Powiedział, że to poronienie, bo nie ma serca, a jak pokazałam mu usg z piątku z pęcherzykiem i ciałkiem wmówił mi, że to co poprzedni gin wziął za ciałko to właśnie zarodek! Usg robił na bardzo dobrym sprzęcie. Zasada ograniczonego zaufania powinna obowiązywac. Z pierwszej ciąży wiem, że jedyne co nie zawiedzie nigdy to intuicja matki!

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    Któraś z Was pisała o odstawianiu dwulatka. Mój syn przestał jeść mleczko prawie zaraz po 2 urodzinach. Nie wiem, czy miał z tym związek fakt, że jestem w ciąży i zmienił się skład mleka, najpierw przestał jeść w nocy, a potem próbowałam mu śpiewać kolędy na wieczorny sen i jakoś poszło:) Nie je od 2 tygodni. Za to kolędy czasem śpiewam ok. godziny:)

To jest szansa że i moja dwulatka się w końcu odklei. Na razie cyc to must have przy zasypianiu i przed drzemką. A w nocy budzę się czasem bo słyszę ciche "cyyyccccc" ;)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Czy serduszko zawsze widać dopiero od 8tc? Czy jest możliwe żeby było szybciej? Zastanawiam się czy sens jest iść wcześniej do ginekologa czy np na własną rękę jakie badania poza beta zrobić np tsh?

Jeśli miałaś kiedyś problemy z tarczycą to tsh warto zrobić. Ja wczoraj odebrałam wynik i mam ponad 5 gdzie norma to 2,5 ale w ciąży najlepiej jakby było w okolicach 1. I już biorę euthyrox n75

A ja mam za 2 msc 26 lat, mieszkam w Kaliszu :)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Dziewczyny zastanawiam się gdzie chodzić do ginekologa. Nie mam swojego zaufaneg bo ostatni do którego chodziłam wsadził mnie na tydzień do szpitala jako ordynator i opóźni o pół roku starania bez podstaw bo dzięki temu miał kasę z kontrol. Czy lepiej znaleźć w miasteczku na miejscu (kiepski wybór 3 lekarzy prywatnych) czy jeździć 30km do dużego miasta obok gdzie wybór jest bardzo duży. I czy wybór powinien być lekarza który mamy nadzieję że będzie przy porodzie z danego szpitala czy wziąć takiego z dobrymi opiniami i sprzętem no bo i tak nie mam pewności że będzie... Haha moje rozkminy w 4tc

Ka mieszkam w Kaliszu a mam lekarza z Poznania (120 km ode mnie), przyjmuje w moim mieście co tydzień. Znalazłam go na znany-lekarz.pl i nie zamieniłabym na żadnego innego. Gdy po pierwszym poronieniu mieliśmy problem z zajściem w ciąże to nie zlał tylko zlecał badania i nawet na nfz przyjmował mnie w szpitalu w Poznaniu. Miałam jechać tam rodzić ale przez krwawienie przed porodem spanikowałam i pojechałam do mojego miasta. Polecam poszukać lekarza z dobrymi opiniami któremu zaufa się bezgranicznie :) nawet jeśli trzeba dojechać te 30 km :)

Rucola lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynka wrote:
    Dziewczyny... zgupiałam. Wróciłam właśnie z USG, które miałam umówione na NFZ. Nie uprzedzałam lekarza, że rano byłam na prywatnej wizycie i że lekarz nic poza czymś na kształt pęcherzyka żółtkowego nie widział. Miałam nie iść, ale stwierdziłam, że teraz to co mi szkodzi.
    I w trakcie badania lekarz do mnie, że jest zarodek 4 mm. Nie potrafił tylko okreić akcji serca... Tylko pęcherzyk żółtkowy trochę za duży - 8mm, a powinien maksymalnie 6mm.
    I teraz zastanawiam się czy to od rana się tak zmieniło? Jestem w szoku.
    Niestety nie nastawiam się na razie na sukces, bo beta mało przerosło i późno to wszystko, a takie historie raczej słabo się kończyły jak czytałam... Ale dziwne to wszystko, nie uważacie?

Ja wierzę że będzie dobrze :*

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Czy serduszko zawsze widać dopiero od 8tc? Czy jest możliwe żeby było szybciej? Zastanawiam się czy sens jest iść wcześniej do ginekologa czy np na własną rękę jakie badania poza beta zrobić np tsh?

Też myślę, że TSH najlepiej zrobić, ja mam niedoczynność tarczycy, leczenie zaczynałam od Euthyroxu 25, teraz już miałam 88, w sobote po teście od razu zrobiłam badanie i przy wyniku 1,96 lekarz podniósł mi dawkę na Euthyrox 100, bo mój wynik zawsze był w okolicach 0,9.

PS. Ja jestem z Krakowa

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do tych która bierze duże dawki luteiny dopichwowej, jak u was z sexem ?
    U mnie brak ochoty .?
    Jakieś Pomysły ☺️☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 23:51

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• asese Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych która bierze duże dawki luteiny dopichwowej, jak u was z sexem ?
    U mnie brak ochoty .?
    Jakieś Pomysły ☺️☺️

Marzena 782, ja przyjmuje 2x dziennie Luteinę 100mg dopochwowo i 3x dziennie 2tabletki podjęzykowo oraz acard i zastrzyk clexane raz dziennie. Faktycznie libido szlachetnej części ciała poniżej kręgosłupa nie urywa, ale w moim przypadku, to akurat dobrze, bo i tak byśmy z mężem nie ryzykowali. Jestem na etapie, że nawet mocniej kichnąć się boję;)
    Sądzę, że ochota wróci, nawet przy dużych dawkach, to kwestia czasu.

Marzena782 lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Marzena 782, ja przyjmuje 2x dziennie Luteinę 100mg dopochwowo i 3x dziennie 2tabletki podjęzykowo oraz acard i zastrzyk clexane raz dziennie. Faktycznie libido szlachetnej części ciała poniżej kręgosłupa nie urywa, ale w moim przypadku, to akurat dobrze, bo i tak byśmy z mężem nie ryzykowali. Jestem na etapie, że nawet mocniej kichnąć się boję;)
    Sądzę, że ochota wróci, nawet przy dużych dawkach, to kwestia czasu.

Hej No ja biorę 2x3 luteiny dopochwowej , 2x1 duphaston , kwas foliowy , clexane 1x1
    I libido mi jak i M spadło właśnie z powodu strachu „ czy nic się nie stanie” dlatego tez jesteśmy ostrożni - czy to normalne?

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Jestem z okolic :) Nawet lekarza prowadzącego mam z Bydgoszczy.

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Jestem z okolic :) Nawet lekarza prowadzącego mam z Bydgoszczy.

Hej tez jestem z Bydgoszczy :)” okolic” do kogo chodzisz ?:)

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 2018:) jestem tak ze z okolic bdg .
    Lecz leczę sie w prywatnej klinice od 2 lat wiec ten sam lekarz prowadzi mi ciaze bo zna mnie jak nikt inny
    Lecz ceny :( są porażające :(
    Za wizytę serduszkową zapłaciłam 450zl

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długiej nieobecności:) gratuluję wszystkim udanych wizyt i witam nowe mamusie :) Cynka bardzo mocno trzymam kciuki i wierzę, że będzie wszystko dobrze :* Wczoraj byłam na wizycie u lekarza na nfz, dostałam skierowanie na badania podobne jak od prywatnego więc troszkę zaoszczędzimy:) Wizyta była bardzo skromna mimo, że zaczynam 8 tydz lekarz stwierdził, że za wcześnie by cokolwiek oglądać i mierzyć :/ potwierdził tylko, że ciąża blizniacza. Cały czas byłam przekonana, że to mój prowadzący jest oszczędny w słowach i umówiłam się do innego z myślą o ewentualnej zmianie lekarza ale zrezygnowałam z tego pomysłu.

Cynka, Rucola, Justyna2212, Vlinder lubią tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Hej tez jestem z Bydgoszczy :)” okolic” do kogo chodzisz ?:)
    Dr. Bielinskiego :)

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Dr. Bielinskiego :)

Ja leczę się u Docenta Marka Szymańskiego

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ