WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Marzena, u mnie libido - 50, może to wina takiej ilości progesteronu ? Ale też boimy się nabroić.
Cynka Kochana, może takie rozbieżności to wina aparatu usg? Módl się Kochana całym sercem, uwierz w swoje Maleństwo.
Mum2b, ilu dniowy miałaś transferowany zarodek? Może nieco później się zagnieździł? Ja miałam dwudniowego szkraba i ponoć jest nieco starszy, beta też szybko była wysoka, zatem musiał szybko się zagnieździć. Na tym etapie dzieciaki szybko nadrabiają i na następnej wizycie może by już sporo większy -
Oglądałam właśnie 'porody' na polsat cafe i rycze jak bóbr niby mamy mnóstwo czasu do tego wspaniałego momentu ale nim się obejrzymy będziemy dzielić się wrażeniami z porodowki:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 08:07
MiSia :), Marzena782 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Dziewczyny.
Mi się dziś śniło, że moja córeczka jest już na świecie. Była wcześniakiem. Obok lezała dziewczynka która urodziła się jak moja i wazyla 2kg a mpj okruszek 600g. Strasznie panikowałam ze nie mam pokarmu i dlatego ona taka tycia. Wizyte u pielegniarki laktacyjnen przerwał mi budzik.. ach te ciazowe sny.
To nam z mezem libido skoczylo (okres staran to byla istna katastrofa dla obojga), ale tez staramy sie nie przesadzac. Ja jakos nie moge uwierzyc ze takie stukanie go po glowie nic nie szkodzi -
aLunia wrote:Cynka bo zarodek pojawia ssie 1-2 dni jak jest ciałko żółte, może u ciebie ciałko pokazało się wcześniej a teraz kwestia godzin jak widać zarodka. Gdzieś czytałam jak dziewczyna była u gin i lekarz jej powiedział, że serduszko bije od kilku godzin i że jakby przyszła rano to jeszcze by nie było widać. A z rozmiarem ciałka żółtego coś ci mówił? Co to oznacza? Wyznaczył termin kolejnej wizyty?08.2006 - Mała Cynka
12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
01.2018 Aniołek [*] 9 tc -
Izabelle wrote:Dzień dobry
Marzena, u mnie libido - 50, może to wina takiej ilości progesteronu ? Ale też boimy się nabroić.
Cynka Kochana, może takie rozbieżności to wina aparatu usg? Módl się Kochana całym sercem, uwierz w swoje Maleństwo.
Mum2b, ilu dniowy miałaś transferowany zarodek? Może nieco później się zagnieździł? Ja miałam dwudniowego szkraba i ponoć jest nieco starszy, beta też szybko była wysoka, zatem musiał szybko się zagnieździć. Na tym etapie dzieciaki szybko nadrabiają i na następnej wizycie może by już sporo większyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 11:40
08.2006 - Mała Cynka
12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
01.2018 Aniołek [*] 9 tc -
oj u mnie libido szaleje, ale na razie musimy unikac fikołków, zeby ten nasz zarodeczek sie posklejał i podrósł troszke:) Wizyta dopiero 29go u tej mojej ginki, ale w piątek jadę do innego lekarza, zobaczymy- może on da nam zielone swiatlo;-)
-
O to sporo nas z Bydgoszczy (okolic) ja jestem z Nakła. U dr Szymańskiego byłam raz żeby skontrolować mój stan zdrowia ale wizyta bardzo droga prawie 500 zł więc jak się dowiedziałam że nic mi nie jest ze tylko poprzedni lekarz mnie naciągnąl to stwierdziłam że zaczynamy się starać i że już w ciąży znajdę kogoś innego. Myślałam o gin Pierzchalo - Zakrzewskiej ma bdb opinie i koleżanka mi ją zasugerowala z tym że nie działa ona w szpitalu tylko ma prywatny gabinet.
Marzena782 lubi tę wiadomość
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
KasW91 wrote:Też myślę, że TSH najlepiej zrobić, ja mam niedoczynność tarczycy, leczenie zaczynałam od Euthyroxu 25, teraz już miałam 88, w sobote po teście od razu zrobiłam badanie i przy wyniku 1,96 lekarz podniósł mi dawkę na Euthyrox 100, bo mój wynik zawsze był w okolicach 0,9.
PS. Ja jestem z Krakowa
Oj ja mam taką samą sytuację. Już mi TSH skoczyło do ponad 5. Lekarz mi zwiększył dawkę z 50 do 75 ale ja wiem ,że zaraz znowu trzeba będzie dawkę podkręcić. Oj ta tarczycą lubi szaleć w ciąży -
Nadzieja, to do kogo chodzisz teraz? Ja jestem z okolic Bydgoszczy i Nakła. Poprzednią ciążę i tą będzie prowadził dr. Jedynak. Dodatkowo chodzę w Bydgoszczy do Victorii na szczegółowe USG, przez problemy w poprzednich ciążach. Chwilowo jestem u teściów, 300 km od domu, wczoraj umówiłam się tu na wizytę, nie wytrzymam do tego 29.
-
Cynka współczuję Ci najbardziej tej ciągłej niepewności, czekania... Nie wiem co powiedzieć. Chociaż mam ogromną nadzieję że lakarz się mylił...
My też się z mężem boimy kochać. Myślę że dopiero po pierwszym trymestrze zaczniemy.
A ja od wczoraj znów się nakręcam, piersi macam. No tak bym chciała mieć jakiś mocny objaw, troszkę bym była spokojniejsza.Cynka lubi tę wiadomość
-
aLunia wrote:
A ja od wczoraj znów się nakręcam, piersi macam. No tak bym chciała mieć jakiś mocny objaw, troszkę bym była spokojniejsza.
Ja też co chwile sprawdzam i macam... nawet powiedziałam do męża, ze mogłabym rzygac dzień i noc żeby tylko wszystko było w porządku -
nick nieaktualnyNadzieja2018 wrote:Hej 11.01.2018 zrobiłam betę wyszła 18,65 był to 23dc. W poniedziałek test ciążowy pozytywny. Zastanawiam się czy iść jutro i w piątek na betę czy lepiej zaczekać tydzień lub 2 i bezpośrednio przed wizytą u ginekologa. Teraz chciałam się upewnić żeby powiedzieć w niedzielę bliskim o ciąży bo to pierwsza ciąża w rodzinie więc się ucieszą ale boję się że czasem potem się coś stanie i będzie rozczarowanie. Dziś 4tci 3 dzien
-
Hej dziewczyny !!! Ja też wyczekuje objawów Nawet na kawę mam ochotę Ale pocieszam się że w pierwszej ciąży też się bałam że nie mam żadnych objawów a potem nawet się cieszyłam jak widziałam męczące się dziewczyny oby było wszystko ok Więc nie ma co panikować
MiSia :) lubi tę wiadomość
-
Nadzieja2018 wrote:O to sporo nas z Bydgoszczy (okolic) ja jestem z Nakła. U dr Szymańskiego byłam raz żeby skontrolować mój stan zdrowia ale wizyta bardzo droga prawie 500 zł więc jak się dowiedziałam że nic mi nie jest ze tylko poprzedni lekarz mnie naciągnąl to stwierdziłam że zaczynamy się starać i że już w ciąży znajdę kogoś innego. Myślałam o gin Pierzchalo - Zakrzewskiej ma bdb opinie i koleżanka mi ją zasugerowala z tym że nie działa ona w szpitalu tylko ma prywatny gabinet.
Słyszałam b.dobre opinie o dr. zakrzewskiej
Tak ze może tam skorzystaj ! i koniecznie daj znać !
Tez są b. Dobrzy ginekolodzy w Osielsku.4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
KasW91 wrote:Ja też co chwile sprawdzam i macam... nawet powiedziałam do męża, ze mogłabym rzygac dzień i noc żeby tylko wszystko było w porządku
KasW91 byłaś już na USG ?? Mamy ten sam dzień Ja byłam we wtorek 4+1 i nic nie było widać ale gin mnie ostrzegła że nie będzie widać ide teraz we wtorek A jak u Ciebie??
-
Dziewczyny a ja chcialam się z Wami podzielić moim odkryciem. Piersi bolały mnie od samego poczatku a jak doktor włączył duphaston to już całkiem. Kupiłam sobie sportowy stanik do spania i jest duuuzo lepiej
Malgonia lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
linka220 wrote:KasW91 byłaś już na USG ?? Mamy ten sam dzień Ja byłam we wtorek 4+1 i nic nie było widać ale gin mnie ostrzegła że nie będzie widać ide teraz we wtorek A jak u Ciebie??
Linka ja idę na usg w środę za tydzień, tak mi lekarz kazał przyjsc, bo jak byłam w niedziele po luteinę to powiedział, ze nie ma sensu jeszcze usg robić.linka220 lubi tę wiadomość