X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Marzena, u mnie libido - 50, może to wina takiej ilości progesteronu ;)? Ale też boimy się nabroić.

Cynka Kochana, może takie rozbieżności to wina aparatu usg? Módl się Kochana całym sercem, uwierz w swoje Maleństwo.

Mum2b, ilu dniowy miałaś transferowany zarodek? Może nieco później się zagnieździł? Ja miałam dwudniowego szkraba i ponoć jest nieco starszy, beta też szybko była wysoka, zatem musiał szybko się zagnieździć. Na tym etapie dzieciaki szybko nadrabiają i na następnej wizycie może by już sporo większy ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam właśnie 'porody' na polsat cafe i rycze jak bóbr :) niby mamy mnóstwo czasu do tego wspaniałego momentu ale nim się obejrzymy będziemy dzielić się wrażeniami z porodowki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 08:07

MiSia :), Marzena782 lubią tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny.
    Mi się dziś śniło, że moja córeczka jest już na świecie. Była wcześniakiem. Obok lezała dziewczynka która urodziła się jak moja i wazyla 2kg a mpj okruszek 600g. Strasznie panikowałam ze nie mam pokarmu i dlatego ona taka tycia. Wizyte u pielegniarki laktacyjnen przerwał mi budzik.. ach te ciazowe sny.

To nam z mezem libido skoczylo (okres staran to byla istna katastrofa dla obojga), ale tez staramy sie nie przesadzac. Ja jakos nie moge uwierzyc ze takie stukanie go po glowie nic nie szkodzi ;)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Cynka Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Cynka bo zarodek pojawia ssie 1-2 dni jak jest ciałko żółte, może u ciebie ciałko pokazało się wcześniej a teraz kwestia godzin jak widać zarodka. Gdzieś czytałam jak dziewczyna była u gin i lekarz jej powiedział, że serduszko bije od kilku godzin i że jakby przyszła rano to jeszcze by nie było widać. A z rozmiarem ciałka żółtego coś ci mówił? Co to oznacza? Wyznaczył termin kolejnej wizyty?
    Mówił, że za duże. Niestety zwiastuje to albo poronienie, albo poważne wady genetyczne u dziecka. Wydaje mi się że jednak stracę maleństwo - beta w ostatnim czasie marnie przyrastała.

08.2006 - Mała Cynka :-)
    12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
    09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
    01.2018 Aniołek [*] 9 tc
  • Cynka Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Dzień dobry :)
    Marzena, u mnie libido - 50, może to wina takiej ilości progesteronu ;)? Ale też boimy się nabroić.

Cynka Kochana, może takie rozbieżności to wina aparatu usg? Módl się Kochana całym sercem, uwierz w swoje Maleństwo.

Mum2b, ilu dniowy miałaś transferowany zarodek? Może nieco później się zagnieździł? Ja miałam dwudniowego szkraba i ponoć jest nieco starszy, beta też szybko była wysoka, zatem musiał szybko się zagnieździć. Na tym etapie dzieciaki szybko nadrabiają i na następnej wizycie może by już sporo większy ;)
    Jeśli po tym wszystkim byłoby wszystko dobrze, to musiałby być jakiś cud. A ja raczej do pechowców należę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 11:40

08.2006 - Mała Cynka :-)
    12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
    09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
    01.2018 Aniołek [*] 9 tc
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj u mnie libido szaleje, ale na razie musimy unikac fikołków, zeby ten nasz zarodeczek sie posklejał i podrósł troszke:) Wizyta dopiero 29go u tej mojej ginki, ale w piątek jadę do innego lekarza, zobaczymy- może on da nam zielone swiatlo;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to sporo nas z Bydgoszczy (okolic) ja jestem z Nakła. U dr Szymańskiego byłam raz żeby skontrolować mój stan zdrowia ale wizyta bardzo droga prawie 500 zł więc jak się dowiedziałam że nic mi nie jest ze tylko poprzedni lekarz mnie naciągnąl to stwierdziłam że zaczynamy się starać i że już w ciąży znajdę kogoś innego. Myślałam o gin Pierzchalo - Zakrzewskiej ma bdb opinie i koleżanka mi ją zasugerowala z tym że nie działa ona w szpitalu tylko ma prywatny gabinet.

Marzena782 lubi tę wiadomość

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Też myślę, że TSH najlepiej zrobić, ja mam niedoczynność tarczycy, leczenie zaczynałam od Euthyroxu 25, teraz już miałam 88, w sobote po teście od razu zrobiłam badanie i przy wyniku 1,96 lekarz podniósł mi dawkę na Euthyrox 100, bo mój wynik zawsze był w okolicach 0,9.

PS. Ja jestem z Krakowa

Oj ja mam taką samą sytuację. Już mi TSH skoczyło do ponad 5. Lekarz mi zwiększył dawkę z 50 do 75 ale ja wiem ,że zaraz znowu trzeba będzie dawkę podkręcić. Oj ta tarczycą lubi szaleć w ciąży :(

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Mikolajkowa66 Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, to do kogo chodzisz teraz? Ja jestem z okolic Bydgoszczy i Nakła. Poprzednią ciążę i tą będzie prowadził dr. Jedynak. Dodatkowo chodzę w Bydgoszczy do Victorii na szczegółowe USG, przez problemy w poprzednich ciążach. Chwilowo jestem u teściów, 300 km od domu, wczoraj umówiłam się tu na wizytę, nie wytrzymam do tego 29.

f2w33e3kb1i3e5hx.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynka współczuję Ci najbardziej tej ciągłej niepewności, czekania... Nie wiem co powiedzieć. Chociaż mam ogromną nadzieję że lakarz się mylił...

My też się z mężem boimy kochać. Myślę że dopiero po pierwszym trymestrze zaczniemy.

A ja od wczoraj znów się nakręcam, piersi macam. No tak bym chciała mieć jakiś mocny objaw, troszkę bym była spokojniejsza.

Cynka lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:

A ja od wczoraj znów się nakręcam, piersi macam. No tak bym chciała mieć jakiś mocny objaw, troszkę bym była spokojniejsza.

Ja też co chwile sprawdzam i macam... nawet powiedziałam do męża, ze mogłabym rzygac dzień i noc żeby tylko wszystko było w porządku :)

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ooo tak zgadzam się z Tobą!

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Hej 11.01.2018 zrobiłam betę wyszła 18,65 był to 23dc. W poniedziałek test ciążowy pozytywny. Zastanawiam się czy iść jutro i w piątek na betę czy lepiej zaczekać tydzień lub 2 i bezpośrednio przed wizytą u ginekologa. Teraz chciałam się upewnić żeby powiedzieć w niedzielę bliskim o ciąży bo to pierwsza ciąża w rodzinie więc się ucieszą ale boję się że czasem potem się coś stanie i będzie rozczarowanie. Dziś 4tci 3 dzien
    Witaj na kiedy masz termin porodu?

• linka220 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !!! Ja też wyczekuje objawów Nawet na kawę mam ochotę :( Ale pocieszam się że w pierwszej ciąży też się bałam że nie mam żadnych objawów a potem nawet się cieszyłam jak widziałam męczące się dziewczyny ;) oby było wszystko ok Więc nie ma co panikować :)

MiSia :) lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    O to sporo nas z Bydgoszczy (okolic) ja jestem z Nakła. U dr Szymańskiego byłam raz żeby skontrolować mój stan zdrowia ale wizyta bardzo droga prawie 500 zł więc jak się dowiedziałam że nic mi nie jest ze tylko poprzedni lekarz mnie naciągnąl to stwierdziłam że zaczynamy się starać i że już w ciąży znajdę kogoś innego. Myślałam o gin Pierzchalo - Zakrzewskiej ma bdb opinie i koleżanka mi ją zasugerowala z tym że nie działa ona w szpitalu tylko ma prywatny gabinet.

Słyszałam b.dobre opinie o dr. zakrzewskiej :)
    Tak ze może tam skorzystaj !:) i koniecznie daj znać !:)
    Tez są b. Dobrzy ginekolodzy w Osielsku.

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• linka220 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Ja też co chwile sprawdzam i macam... nawet powiedziałam do męża, ze mogłabym rzygac dzień i noc żeby tylko wszystko było w porządku :)

KasW91 byłaś już na USG ?? Mamy ten sam dzień Ja byłam we wtorek 4+1 i nic nie było widać ale gin mnie ostrzegła że nie będzie widać :/ ide teraz we wtorek A jak u Ciebie??

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja chcialam się z Wami podzielić moim odkryciem. Piersi bolały mnie od samego poczatku a jak doktor włączył duphaston to już całkiem. Kupiłam sobie sportowy stanik do spania i jest duuuzo lepiej :)

Malgonia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też biorę duphaston i jakoś różnicy nie ma...

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    KasW91 byłaś już na USG ?? Mamy ten sam dzień Ja byłam we wtorek 4+1 i nic nie było widać ale gin mnie ostrzegła że nie będzie widać :/ ide teraz we wtorek A jak u Ciebie??

Linka ja idę na usg w środę za tydzień, tak mi lekarz kazał przyjsc, bo jak byłam w niedziele po luteinę to powiedział, ze nie ma sensu jeszcze usg robić.

linka220 lubi tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Linka ja idę na usg w środę za tydzień, tak mi lekarz kazał przyjsc, bo jak byłam w niedziele po luteinę to powiedział, ze nie ma sensu jeszcze usg robić.
    O widzisz a ja pobiegłam od razu ;) a bierzesz luteinę już ??

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ