X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane witam się nieśmiało ;)
    Najpierw napisze coś o sobie ...
    Byłam czerwcowa szczęściara .. ale niestety nasze szczęście długo nie trwało w 14t6d ciąży miałam terminację ;( nasz synek miał zespół EDWARDSA i szereg wad z tym związanych . Równe 21 dni po porodzie na wizycie kontrolnej usłyszałam ze nie ma już śladu po ciąży wszystko w pozadku , a i nawet widać ze odbyła się owulka z prawego jajnika , a na lewym drugi duży piękny pęcherzyk i ku mojemu zdziwieniu powiedziała „do dzieła „ i tak było dzisiaj równy miesiąc po terminacji zrobiłam test który wyszedł pozytywny !! Dodam ze 21 dniu po bhcg wychodziła 2,59 ... powiem szczerze ze mam różne myśli w głowie nawet ze może złe zrobili ni badanie wtedy ze się pomylili i to stara ciąża JesCze ... ale po cichu liczę ze nie ! Przecież takie pomyłki chyba się nie zdążają ?? Zwłaszcza ze czuje te same objawy co na poczadku w paznierniku czyli kłucie igła w podbrzuszu dużo śluzu szyjka wysoko zamknięta twarda to musi być to ! Nie ma innej opcji nasz Gabrys czuwa wybrał sobie poprostu inna datę ❤️❤️

100krotka, Antonina38, Vlinder lubią tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    nie jest wiarygodne. każda luteina zaburza wynik w mniejszym lub większym stopniu. Co innego duphaston, ten można brać do woli a nie zawyży wyniku, bo jest syntetyczny :)
    Ja dzis badałam proga i ma dośc ubogo, bo tylko 22ng/ml ale biorę 2 tabletki duphastonu i wierzę, ze będzie dobrze :)
    Rucolka ja mam 23 ng/ml i uwazam ze to wypad, hehe. Najwyzszy jaki kiedykolwiek u siebie odnotowalam;-) Ale mam dodatkowo dupka 3x1, wiec wierze ze zabezpieczenie jest dobre:)

Rucola lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Suwaczki są naprawde super. Zwlaszcza, ze to taki etap, ze niby wszystkie rodzimy we wrzesniu a kazda na innym etapie ciazy. Ja sie staram Was wszystlie spsmietac, choc mam spory problem z zapamietywaniem nickow (z imionami mam to samo) wiec sie nie gniewajcie, ale szybciej rozrozniam Was po awatarkach i nie zawsze pamirtam kto na jakim jest etapie ciazy (moze z dziewczynami ze staraczek mam najmniejszy problem).

I w sumie to czasem ciesze sie ze jestem z poczatku miesiaca, bo czasem zastanawiaja mnie Wasze wpisy o usg. Moze ja trafiam na jakis mega optymistycznie nastawionych lekarzy, ale w 5 tyg to mialam tylko jasna plame w pecherzyku, ktora to kiedys miala sie stac zarodkiem i nikt nie mowil mi ze ciaza eyglada na mlodsza. Mikolajkowa o Tobie tu mowa. Na pewno wszystko jest w porzadku. Masz pecherzyk z cialkiem zoltym, mysle ze zadko sie zdarza zeby na tym etapie ktoras zpbaczyla na usg wiecej.

Justyna ja tez mialam dlugie rozmowy z mezem. Juz mi chcial internet odcinac.

Kadza, w sumie to dobrze ze kierowniczka Ci pomagala, bo jsk cos to nie bedzie miala pretensji, ze kogos nie obsluzylas.

A ja sluchajcie z dziwnych objawow zauwazylam ze od dluzszego czasu mam kapcie w buzi. Az sie czasem zastanawiam czy oby na pewno mylam zeby ;) ale to moze od herbaty z cytryna ktorej moglabym hektolitry wypic :) dzis mi maz zostawil pol swojej, bo jak powiedzial "pomyslalam ze Ci sie przyda jak wstaniesz" (ratuje mnie ta herbata przed wymiotami).
    Malgos my jedziemy prawie na tym samym dniu.. tylko ze ty juz po wizycie ja jeszcze czekam.. jeszcze 10 dni do wizyty..

Co do klucia w dole brzucha to tez mam.. i mdlosci mnie atakuja... ;) i siuski co 1h :D

Jestesmy na takim etapie, ze mimo pozytywnego myslenia przechodza nam te czarne mysli przez glowe.. ale nie ma co sie tak wsluchiwac w nasze cialo bo psychika tez na nas ma wplyw i te niechciane objawy sie pojawiaja ;) codziennie przez glowe przechodzi mi milion mysli te dobre i te zle.. mowie, ze co ma byc to bedzie ale robie wszystko, zeby dzieciatku zapewnic dobre warunki.

W pierwszej ciazy to byla wpadka znalismy sie 2miesiace.. test zrobilam bo kuzynka w tym samym czasie zaszla i tak policzylam ze w sumie to mi tez sie spoznia .. i mamy pieknego synka.. a co najwazniejsze trwamy razem mimo iz duzo osob chcialo naszego rozstania.. m.in przyszla tesciowa.. ;)

Synka rodzilam w pl i tam tez prowadzilam ciaze a teraz juz bede tu u nas w Szwajcari prowadzic i rodzic ;)

Malgonia lubi tę wiadomość

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matkapatka wrote:
    Ja też 11.09 :) Trzymam kciuki i czekam na infot ;*
    antonina38 dopisz mnie proszę do listy :)
    Dziękuje, popołudniu dam znać :-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    ja się czuje zupełnie inaczej niż w 1 ciąży..wtedy nie miałam praktycznie żadnych objawów, teraz mam straszne nudności, zdarzyło mi się wymiotować, wiec bywa ciężko tym bardziej ze mój syn raczej nie pozwala na zbytnio odpoczynek a zasem po prostu polecałbym trochę w łóżku. .

To mamy tak samo ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów oprucz zatrzymania okrresu czułam się świetnie.
    A w tej ciąży jest mi niedobrze mam wstręt do prawie wszystkich zapachów a szczegulnie do zapachu wędzonego miesa.
    Moja 2,5 latka też nie daje mi odpocząć dziś byłyśmy na sankach i lepiłyśmy balwana

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolla bardzo Ci kibicuje od pierwszego bladziocha :)

Ja chybs jestem coraz spokojniejsza, ale tak na 100% to odetchne po genetycznych.
    Ale tak mysle ze jutro bedzie 4 tygodnie jak wiem o ciazy. Jeszcze drugie tyle i kupie pierwsze spioszki :)

Mala mi trzymam kciuki za Twoja Kropeczke :) oby tym razem wszystko bylo jyz tylko dobrze.

Mała_Mii, carolla90 lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to razem testowalysmy :) ciesze sie, ze nas tutaj z rozowej strony mocy troche jest :)

Rucola lubi tę wiadomość

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny niestety u mnie dzieciatka nie bedzie☹️Wiec jestem aniolkowa mama poraz 3 ☹️Naszczescie mam zdrowego synka, wiec jest komu zyc ♥️♥️Zycze Wam spokokojnych i nudnych ciaz I pieknych, zdrowych bobasow, pozdrowiam.

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Hej Dziewczyny niestety u mnie dzieciatka nie bedzie☹️Wiec jestem aniolkowa mama poraz 3 ☹️Naszczescie mam zdrowego synka, wiec jest komu zyc ♥️♥️Zycze Wam spokokojnych i nudnych ciaz I pieknych, zdrowych bobasow, pozdrowiam.
    Co się stało ?;(

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans - to bardzo ale to bardzo Smutne co piszesz :( jeśli nabierzesz chodź troszkę sił napisz proszę co się stało !
    Masz dla kogo żyć ! Wszyscy wokół ciebie otaczają cię wielka Miłością ❤️
    Życzę tobie przedewszystkim sił na dalsze działania ! Nigdy się nie poddawaj ! I oczywiście ściskam Cię
    Mocno!

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Evans Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Co się stało ?;(
    Beta hcg mi nie rosnie jak trzeba I nic z tego nie bedzie, czekam na poronienie I sprubujemy jeszcze raz, no szkoda tak niestety zdarza sie ☹️Nie ma nawet pecherzyka☹️I juz nie bedzie ...

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Evans - to bardzo ale to bardzo Smutne co piszesz :( jeśli nabierzesz chodź troszkę sił napisz proszę co się stało !
    Masz dla kogo żyć ! Wszyscy wokół ciebie otaczają cię wielka Miłością ❤️
    Życzę tobie przedewszystkim sił na dalsze działania ! Nigdy się nie poddawaj ! I oczywiście ściskam Cię
    Mocno!
    Dziekuje Kochana ❤️

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:44

• linka220 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Kochana bardzo mi przykro :( trzymaj się dzielnie i życzę Ci szybkiego "zaciążenia" :*

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, moze sprobuj sie na wizyte umowic. Jesli leczysz sie prywatnie to sprobuj zadzwonic do lekarza a zapytac co masz robic.
    Ja czytalam ze luteina dopochwowa czesto powoduje plamienia bo podraznia sluzowke. Moze to to.

Evans bardzo mi przykro :(
    Mam nadzieje, ze szybko zajdziesz w ciaze. Zycze Ci z calego serca kolejnego serca do kochania.

age.png

• aLunia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans bardzo mi przykro :(

Veritaserum ja bym też to skonsultowala z gin. Lepiej dmuchać na zimne.

Mała mi witaj. To bardzo przykre ci cię spotkało. Życzę Ci żeby teraz los się odmienil. Dużo zdrówka dla was.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:44

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans bardzo mi przykro, trzymaj się jakoś :(

Mój pierworodny nie dał mi pospac i wstał już przed 7, no cóż uroki macierzyństwa :D Siedzę ipopijam herbatkę z miodem i cytryna.. Miłego dnia ;)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś czuję coś jak minimalne zakwasy w piersiach i takie jakby lekkie skircze po wstaniu. Mdłości brak i oby nie było bo jestem mega wrażliwa normalnie na zapachy to w ciąży sobie tego nie wyobrażam.

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum cieszę się że jest poprawa :)

Misia zazdroszczę herbatki :) sama nie mam weny na wstawanie. Liczyłam na piękny zimowy poranek (sporo u nas napadalo wczoraj) a tu szarowa :/

Nadzieja, ja mam mdlosci a zapachy mi w ogole nie przeszkadzaja. Z tymi objawami to widze ze kazda ma co innego, oby Cie nadwrazliwosc zapachowa ominela.

Ktoras z dziewczyn pisala wczoraj o ksiazkach. Jak macie cos wsrtosciowego do polecenia to ja chetnie, bo juz wszystkie bajki na netfixie obejrzalam a mam stany lekowe przy czyms powazniejszym (za punkt honoru przyjelam nie wciagnac sie w zadna telenowele).

MiSia :) lubi tę wiadomość

age.png

‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ