WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć kochane witam się nieśmiało
Najpierw napisze coś o sobie ...
Byłam czerwcowa szczęściara .. ale niestety nasze szczęście długo nie trwało w 14t6d ciąży miałam terminację ;( nasz synek miał zespół EDWARDSA i szereg wad z tym związanych . Równe 21 dni po porodzie na wizycie kontrolnej usłyszałam ze nie ma już śladu po ciąży wszystko w pozadku , a i nawet widać ze odbyła się owulka z prawego jajnika , a na lewym drugi duży piękny pęcherzyk i ku mojemu zdziwieniu powiedziała „do dzieła „ i tak było dzisiaj równy miesiąc po terminacji zrobiłam test który wyszedł pozytywny !! Dodam ze 21 dniu po bhcg wychodziła 2,59 ... powiem szczerze ze mam różne myśli w głowie nawet ze może złe zrobili ni badanie wtedy ze się pomylili i to stara ciąża JesCze ... ale po cichu liczę ze nie ! Przecież takie pomyłki chyba się nie zdążają ?? Zwłaszcza ze czuje te same objawy co na poczadku w paznierniku czyli kłucie igła w podbrzuszu dużo śluzu szyjka wysoko zamknięta twarda to musi być to ! Nie ma innej opcji nasz Gabrys czuwa wybrał sobie poprostu inna datę ❤️❤️100krotka, Antonina38, Vlinder lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Rucola wrote:nie jest wiarygodne. każda luteina zaburza wynik w mniejszym lub większym stopniu. Co innego duphaston, ten można brać do woli a nie zawyży wyniku, bo jest syntetyczny
Ja dzis badałam proga i ma dośc ubogo, bo tylko 22ng/ml ale biorę 2 tabletki duphastonu i wierzę, ze będzie dobrzeRucola lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Suwaczki są naprawde super. Zwlaszcza, ze to taki etap, ze niby wszystkie rodzimy we wrzesniu a kazda na innym etapie ciazy. Ja sie staram Was wszystlie spsmietac, choc mam spory problem z zapamietywaniem nickow (z imionami mam to samo) wiec sie nie gniewajcie, ale szybciej rozrozniam Was po awatarkach i nie zawsze pamirtam kto na jakim jest etapie ciazy (moze z dziewczynami ze staraczek mam najmniejszy problem).
I w sumie to czasem ciesze sie ze jestem z poczatku miesiaca, bo czasem zastanawiaja mnie Wasze wpisy o usg. Moze ja trafiam na jakis mega optymistycznie nastawionych lekarzy, ale w 5 tyg to mialam tylko jasna plame w pecherzyku, ktora to kiedys miala sie stac zarodkiem i nikt nie mowil mi ze ciaza eyglada na mlodsza. Mikolajkowa o Tobie tu mowa. Na pewno wszystko jest w porzadku. Masz pecherzyk z cialkiem zoltym, mysle ze zadko sie zdarza zeby na tym etapie ktoras zpbaczyla na usg wiecej.
Justyna ja tez mialam dlugie rozmowy z mezem. Juz mi chcial internet odcinac.
Kadza, w sumie to dobrze ze kierowniczka Ci pomagala, bo jsk cos to nie bedzie miala pretensji, ze kogos nie obsluzylas.
A ja sluchajcie z dziwnych objawow zauwazylam ze od dluzszego czasu mam kapcie w buzi. Az sie czasem zastanawiam czy oby na pewno mylam zeby ale to moze od herbaty z cytryna ktorej moglabym hektolitry wypic dzis mi maz zostawil pol swojej, bo jak powiedzial "pomyslalam ze Ci sie przyda jak wstaniesz" (ratuje mnie ta herbata przed wymiotami).
Co do klucia w dole brzucha to tez mam.. i mdlosci mnie atakuja... i siuski co 1h
Jestesmy na takim etapie, ze mimo pozytywnego myslenia przechodza nam te czarne mysli przez glowe.. ale nie ma co sie tak wsluchiwac w nasze cialo bo psychika tez na nas ma wplyw i te niechciane objawy sie pojawiaja codziennie przez glowe przechodzi mi milion mysli te dobre i te zle.. mowie, ze co ma byc to bedzie ale robie wszystko, zeby dzieciatku zapewnic dobre warunki.
W pierwszej ciazy to byla wpadka znalismy sie 2miesiace.. test zrobilam bo kuzynka w tym samym czasie zaszla i tak policzylam ze w sumie to mi tez sie spoznia .. i mamy pieknego synka.. a co najwazniejsze trwamy razem mimo iz duzo osob chcialo naszego rozstania.. m.in przyszla tesciowa..
Synka rodzilam w pl i tam tez prowadzilam ciaze a teraz juz bede tu u nas w Szwajcari prowadzic i rodzicMalgonia lubi tę wiadomość
-
matkapatka wrote:Ja też 11.09 Trzymam kciuki i czekam na infot ;*
antonina38 dopisz mnie proszę do listy -
renjak wrote:ja się czuje zupełnie inaczej niż w 1 ciąży..wtedy nie miałam praktycznie żadnych objawów, teraz mam straszne nudności, zdarzyło mi się wymiotować, wiec bywa ciężko tym bardziej ze mój syn raczej nie pozwala na zbytnio odpoczynek a zasem po prostu polecałbym trochę w łóżku. .
To mamy tak samo ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów oprucz zatrzymania okrresu czułam się świetnie.
A w tej ciąży jest mi niedobrze mam wstręt do prawie wszystkich zapachów a szczegulnie do zapachu wędzonego miesa.
Moja 2,5 latka też nie daje mi odpocząć dziś byłyśmy na sankach i lepiłyśmy balwana -
Carolla bardzo Ci kibicuje od pierwszego bladziocha
Ja chybs jestem coraz spokojniejsza, ale tak na 100% to odetchne po genetycznych.
Ale tak mysle ze jutro bedzie 4 tygodnie jak wiem o ciazy. Jeszcze drugie tyle i kupie pierwsze spioszki
Mala mi trzymam kciuki za Twoja Kropeczke oby tym razem wszystko bylo jyz tylko dobrze.Mała_Mii, carolla90 lubią tę wiadomość
-
Evans wrote:Hej Dziewczyny niestety u mnie dzieciatka nie bedzie☹️Wiec jestem aniolkowa mama poraz 3 ☹️Naszczescie mam zdrowego synka, wiec jest komu zyc ♥️♥️Zycze Wam spokokojnych i nudnych ciaz I pieknych, zdrowych bobasow, pozdrowiam.[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Evans - to bardzo ale to bardzo Smutne co piszesz jeśli nabierzesz chodź troszkę sił napisz proszę co się stało !
Masz dla kogo żyć ! Wszyscy wokół ciebie otaczają cię wielka Miłością ❤️
Życzę tobie przedewszystkim sił na dalsze działania ! Nigdy się nie poddawaj ! I oczywiście ściskam Cię
Mocno!4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Marzena782 wrote:Evans - to bardzo ale to bardzo Smutne co piszesz jeśli nabierzesz chodź troszkę sił napisz proszę co się stało !
Masz dla kogo żyć ! Wszyscy wokół ciebie otaczają cię wielka Miłością ❤️
Życzę tobie przedewszystkim sił na dalsze działania ! Nigdy się nie poddawaj ! I oczywiście ściskam Cię
Mocno! -
nick nieaktualny
-
Evans wrote:Hej Dziewczyny niestety u mnie dzieciatka nie bedzie☹️Wiec jestem aniolkowa mama poraz 3 ☹️Naszczescie mam zdrowego synka, wiec jest komu zyc ♥️♥️Zycze Wam spokokojnych i nudnych ciaz I pieknych, zdrowych bobasow, pozdrowiam.
-
Veritaserum, moze sprobuj sie na wizyte umowic. Jesli leczysz sie prywatnie to sprobuj zadzwonic do lekarza a zapytac co masz robic.
Ja czytalam ze luteina dopochwowa czesto powoduje plamienia bo podraznia sluzowke. Moze to to.
Evans bardzo mi przykro
Mam nadzieje, ze szybko zajdziesz w ciaze. Zycze Ci z calego serca kolejnego serca do kochania. -
Evans bardzo mi przykro
Veritaserum ja bym też to skonsultowala z gin. Lepiej dmuchać na zimne.
Mała mi witaj. To bardzo przykre ci cię spotkało. Życzę Ci żeby teraz los się odmienil. Dużo zdrówka dla was. -
nick nieaktualny
-
Evans bardzo mi przykro, trzymaj się jakoś
Mój pierworodny nie dał mi pospac i wstał już przed 7, no cóż uroki macierzyństwa Siedzę ipopijam herbatkę z miodem i cytryna.. Miłego dnia -
A dziś czuję coś jak minimalne zakwasy w piersiach i takie jakby lekkie skircze po wstaniu. Mdłości brak i oby nie było bo jestem mega wrażliwa normalnie na zapachy to w ciąży sobie tego nie wyobrażam.
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
Veritaserum cieszę się że jest poprawa
Misia zazdroszczę herbatki sama nie mam weny na wstawanie. Liczyłam na piękny zimowy poranek (sporo u nas napadalo wczoraj) a tu szarowa
Nadzieja, ja mam mdlosci a zapachy mi w ogole nie przeszkadzaja. Z tymi objawami to widze ze kazda ma co innego, oby Cie nadwrazliwosc zapachowa ominela.
Ktoras z dziewczyn pisala wczoraj o ksiazkach. Jak macie cos wsrtosciowego do polecenia to ja chetnie, bo juz wszystkie bajki na netfixie obejrzalam a mam stany lekowe przy czyms powazniejszym (za punkt honoru przyjelam nie wciagnac sie w zadna telenowele).MiSia :) lubi tę wiadomość