X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego np po ivf,jeśli progesteron jest ok to zostawiają lutkę dopochwową,a odstawiają doustny. Anemic,ja też na sterydzie Metypted i innej tonie leków. Co do kapcia w buzi to zdarza się ;) ale to,ile produkuję śliny,to w głowie się nie mieści :p normalne ciągle muszę uważać,żeby się nie opluć ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    ja dziewczyny w ogóle nie jem mięsa, jestem wege 6ty rok :)
    Może jest tu jeszcze jakaś przyszła wege mama??

Rucola podziwiam !! :) Ja jestem Wege max miesiąc, pozniej zachodze na miesny i w rezultacie pol prosiaka zabieram :P hehehe.

Amy333, carolla90 lubią tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    Rucola podziwiam !! :) Ja jestem Wege max miesiąc, pozniej zachodze na miesny i w rezultacie pol prosiaka zabieram :P hehehe.

To ja byłam kiedyś na przymusowej diecie (mialam bliskie spotkanie z psem szczeka w szczeke) to snilo mi sie mieso. Ale chetnie bym ograniczyla jego ilosc w diecie.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Mikolajkowa66 Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem że często się to zdarza, ale dokładnie wiem kiedy była ovu i ❤
    , w każdym bądź razie nie załamuje się, ale nie mam żadnych objawów, a w poprzednich ciążach już zdychałam od początku.

f2w33e3kb1i3e5hx.png
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    ja dziewczyny w ogóle nie jem mięsa, jestem wege 6ty rok :)
    Może jest tu jeszcze jakaś przyszła wege mama??

a suplementujesz b-complex? Ja biorę, bo mam niedobory. Jem mało mięsa zazwyczaj jak jesteśmy w odwiedzinach u teściów i później dojadamy wałówkę przez kilka dni i na tym często się kończy nasze spożycie mięsa w miesiącu.

Malgonia lubi tę wiadomość

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się serdecznie cała w skowronkach! Nie przejmujcie się dziewczyny na zapas, komu nie pasuje niech rezygnuje, dla mnie jesteście dużym wsparciem i bazą wiedzy bo o ciąży mało wiem (jestemw niej po raz pierwszy). Dla podniesienia nastrojów ja miałam dziś pierwszą wizytę z USG. Jestem obecnie w 5t 6d (potwierdził to lekarz) widać było zarodek (nie wiem ile mm) i lekarz potwierdził, że widzi serduszko! Ucieszyło mnie to niezwykle bo nie liczyłam, że już je usłyszę. Z zaleceń mam nie brac zadnych dodatkowych witamin tylko zdrowo się odżywiać, porobic badania z krwi (grupa krwi, toksoplazmoza, tsh, glukoza, morfologia, HIV,WR, HCV) i zgłosić się za 2 tygodnie z wynikami ( i chyba wtedy poproszę tez o zwolnienie od 12 lutego lub nawet 5) bo u mnie w pracy dzieciaki choruje i się staram nie zbliżać. Pozdrawiam, dużo nadziei i pozytywnego patrzenia w przyszłość

Rucola, promyczek 39, aLunia, moli5, matkapatka, MiSia :), Amy333, Vlinder lubią tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z zachcianek to piję hektolitrami herbate z cytryna i miodkiem specjalnie robioną przez mężula, apetyt mam nie za bardzo i zapachy z lodówki mnie odrzucają. Piersi bolą tylko jak je dotykam, brzuch bardzo rzadko , tylko mam mdłości i jestem senna.

Malgonia, Vlinder lubią tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Marlena wspanialy wynik :)
    A teraz jak Ci coreczka pozwoli to sobie chwilke odpocznij.

Renjak a jak tam u Ciebie?
    ja się czuje zupełnie inaczej niż w 1 ciąży..wtedy nie miałam praktycznie żadnych objawów, teraz mam straszne nudności, zdarzyło mi się wymiotować, wiec bywa ciężko tym bardziej ze mój syn raczej nie pozwala na zbytnio odpoczynek a zasem po prostu polecałbym trochę w łóżku. .

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któraś z Was kiedyś wspominała, że chętnie by poczytała jakieś książki o dzieciach. . ja czytam je namiętnie od czasu narodzin syna, więc jak coś to chętnie podzielę się wrażeniami

Rucola, Malgonia lubią tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matkapatka wrote:
    a suplementujesz b-complex? Ja biorę, bo mam niedobory. Jem mało mięsa zazwyczaj jak jesteśmy w odwiedzinach u teściów i później dojadamy wałówkę przez kilka dni i na tym często się kończy nasze spożycie mięsa w miesiącu.
    Jestem wegetarianka a nie weganką, wiec ciezko o niedobory ;) ale stale monitoruje organizm. Teraz w ciazy biore prenatal uno a tam mam witaminy z grupy b :ale wiem, ze musze pilnować żelaza

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z was walczy z otyłością ?
    Ja choruje/walam na Pcos i wszystko z ciałem porządku tylko lekko brzuszek powiększony .
    Przed zajściem w ciąże schudłam 4 kg i po 5 cm w obwodzie .
    Teraz boje się ze będę wyglądała jak niewiem co :D niby dzidzia najważniejsza :) wiadomo potem zajmę się Sobą
    Ale boje się ze będzie ciężko bo Apetyt Mam :) a mdłości i wymioty ustały . :P

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem na sterydzie i tonie lekow,mam podwyzszone NK

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy przez te wasze leki sterydowe tez się tyje .?

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena ja to nawet schudłąm na sterydach,trzeba miec dobrze dobrany

Rucola lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow ale sie rozpisałysmy ,ciężko Was nadrobić.

Gratuluję wizyt serduszkowych :) To najpiękniejszy widok zobaczyć seruszko.

Ja na encortonie troszkę przytyłam ( 2 kg) ale ja akurat się cieszę.

Dobrej nocy dziewczyny!
    Padam że zmeczenia.

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Poszłam za Waszym śladem i zrobiłam sobie ten suwaczek ;) fajna sprawa
    Sliczny suwaczek, ja jestem dokladnie w tym samym dniu co Ty:) Jutro mam wizyte, jak wszystko bedzie ok, to tez sobie suwaczek ustawie:)

Justyna2212, Malgonia, Rucola, moli5, matkapatka lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    A czy przez te wasze leki sterydowe tez się tyje .?
    ja nie drgnęłam z wagą, ogólnie świetnie się czuję na sterydach

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Jestem wegetarianka a nie weganką, wiec ciezko o niedobory ;) ale stale monitoruje organizm. Teraz w ciazy biore prenatal uno a tam mam witaminy z grupy b :ale wiem, ze musze pilnować żelaza

a mi dzisiaj gin też je zachwalała i dostałam 4 tabletki :)

renjak ja też czytam książki dzieciowe kiedy mam czas. Na półce 7 książek leży i czeka na swój czas :) Co teraz czytasz?

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Sliczny suwaczek, ja jestem dokladnie w tym samym dniu co Ty:) Jutro mam wizyte, jak wszystko bedzie ok, to tez sobie suwaczek ustawie:)

Ja też 11.09 :) Trzymam kciuki i czekam na infot ;*
    antonina38 dopisz mnie proszę do listy :)

Justyna2212, Amy333 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Udało mi się Was nadrobić...
    Gratuluję pozytywnych wyników bet i cieszę się z każdego bijącego serduszka.
    Czasami trzeba się wspomóc lekami, to nic złego. A Ci, którzy tego nie rozumieją - to ich problem, nie nasz.

A jeśli chodzi o objawy i samopoczucie - nie jest źle. Zauważyłam nawet, że organizm robi sobie ze mnie jaja. W pracy czuję się lepiej niż w domu. Nie wiem czy to wynika ze zmęczenia czy czego...
    Jem często ale małe porcje (tak co 1,5-2h a to kanapka, a to banan). A z głodu mnie aż mdli. Dziś jak wracałam z pracy, trafiłam na korek. Myślałam, że zatrzymam auto i wyjdę z niego. Udało się jakoś powstrzymać.

No i jestem na siebie zła. Mało piję a powinnam więcej. Ale po prostu nie wchodzi mi ani woda gazowa ani niegazowana ani herbata. :/

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ