WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dlatego np po ivf,jeśli progesteron jest ok to zostawiają lutkę dopochwową,a odstawiają doustny. Anemic,ja też na sterydzie Metypted i innej tonie leków. Co do kapcia w buzi to zdarza się ale to,ile produkuję śliny,to w głowie się nie mieści :p normalne ciągle muszę uważać,żeby się nie opluć
-
Rucola wrote:ja dziewczyny w ogóle nie jem mięsa, jestem wege 6ty rok
Może jest tu jeszcze jakaś przyszła wege mama??
Rucola podziwiam !! Ja jestem Wege max miesiąc, pozniej zachodze na miesny i w rezultacie pol prosiaka zabieram hehehe.
Amy333, carolla90 lubią tę wiadomość
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
MamaIgi wrote:Rucola podziwiam !! Ja jestem Wege max miesiąc, pozniej zachodze na miesny i w rezultacie pol prosiaka zabieram hehehe.
To ja byłam kiedyś na przymusowej diecie (mialam bliskie spotkanie z psem szczeka w szczeke) to snilo mi sie mieso. Ale chetnie bym ograniczyla jego ilosc w diecie. -
Rucola wrote:ja dziewczyny w ogóle nie jem mięsa, jestem wege 6ty rok
Może jest tu jeszcze jakaś przyszła wege mama??
a suplementujesz b-complex? Ja biorę, bo mam niedobory. Jem mało mięsa zazwyczaj jak jesteśmy w odwiedzinach u teściów i później dojadamy wałówkę przez kilka dni i na tym często się kończy nasze spożycie mięsa w miesiącu.
Malgonia lubi tę wiadomość
-
Witam się serdecznie cała w skowronkach! Nie przejmujcie się dziewczyny na zapas, komu nie pasuje niech rezygnuje, dla mnie jesteście dużym wsparciem i bazą wiedzy bo o ciąży mało wiem (jestemw niej po raz pierwszy). Dla podniesienia nastrojów ja miałam dziś pierwszą wizytę z USG. Jestem obecnie w 5t 6d (potwierdził to lekarz) widać było zarodek (nie wiem ile mm) i lekarz potwierdził, że widzi serduszko! Ucieszyło mnie to niezwykle bo nie liczyłam, że już je usłyszę. Z zaleceń mam nie brac zadnych dodatkowych witamin tylko zdrowo się odżywiać, porobic badania z krwi (grupa krwi, toksoplazmoza, tsh, glukoza, morfologia, HIV,WR, HCV) i zgłosić się za 2 tygodnie z wynikami ( i chyba wtedy poproszę tez o zwolnienie od 12 lutego lub nawet 5) bo u mnie w pracy dzieciaki choruje i się staram nie zbliżać. Pozdrawiam, dużo nadziei i pozytywnego patrzenia w przyszłość
Rucola, promyczek 39, aLunia, moli5, matkapatka, MiSia :), Amy333, Vlinder lubią tę wiadomość
-
A z zachcianek to piję hektolitrami herbate z cytryna i miodkiem specjalnie robioną przez mężula, apetyt mam nie za bardzo i zapachy z lodówki mnie odrzucają. Piersi bolą tylko jak je dotykam, brzuch bardzo rzadko , tylko mam mdłości i jestem senna.
Malgonia, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Marlena wspanialy wynik
A teraz jak Ci coreczka pozwoli to sobie chwilke odpocznij.
Renjak a jak tam u Ciebie? -
matkapatka wrote:a suplementujesz b-complex? Ja biorę, bo mam niedobory. Jem mało mięsa zazwyczaj jak jesteśmy w odwiedzinach u teściów i później dojadamy wałówkę przez kilka dni i na tym często się kończy nasze spożycie mięsa w miesiącu.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny a czy któraś z was walczy z otyłością ?
Ja choruje/walam na Pcos i wszystko z ciałem porządku tylko lekko brzuszek powiększony .
Przed zajściem w ciąże schudłam 4 kg i po 5 cm w obwodzie .
Teraz boje się ze będę wyglądała jak niewiem co niby dzidzia najważniejsza wiadomo potem zajmę się Sobą
Ale boje się ze będzie ciężko bo Apetyt Mam a mdłości i wymioty ustały .4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Woow ale sie rozpisałysmy ,ciężko Was nadrobić.
Gratuluję wizyt serduszkowych To najpiękniejszy widok zobaczyć seruszko.
Ja na encortonie troszkę przytyłam ( 2 kg) ale ja akurat się cieszę.
Dobrej nocy dziewczyny!
Padam że zmeczenia. -
Justyna2212 wrote:Poszłam za Waszym śladem i zrobiłam sobie ten suwaczek fajna sprawa
Justyna2212, Malgonia, Rucola, moli5, matkapatka lubią tę wiadomość
-
Rucola wrote:Jestem wegetarianka a nie weganką, wiec ciezko o niedobory ale stale monitoruje organizm. Teraz w ciazy biore prenatal uno a tam mam witaminy z grupy b :ale wiem, ze musze pilnować żelaza
a mi dzisiaj gin też je zachwalała i dostałam 4 tabletki
renjak ja też czytam książki dzieciowe kiedy mam czas. Na półce 7 książek leży i czeka na swój czas Co teraz czytasz? -
Amy333 wrote:Sliczny suwaczek, ja jestem dokladnie w tym samym dniu co Ty:) Jutro mam wizyte, jak wszystko bedzie ok, to tez sobie suwaczek ustawie:)
Ja też 11.09 Trzymam kciuki i czekam na infot ;*
antonina38 dopisz mnie proszę do listyJustyna2212, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny Udało mi się Was nadrobić...
Gratuluję pozytywnych wyników bet i cieszę się z każdego bijącego serduszka.
Czasami trzeba się wspomóc lekami, to nic złego. A Ci, którzy tego nie rozumieją - to ich problem, nie nasz.
A jeśli chodzi o objawy i samopoczucie - nie jest źle. Zauważyłam nawet, że organizm robi sobie ze mnie jaja. W pracy czuję się lepiej niż w domu. Nie wiem czy to wynika ze zmęczenia czy czego...
Jem często ale małe porcje (tak co 1,5-2h a to kanapka, a to banan). A z głodu mnie aż mdli. Dziś jak wracałam z pracy, trafiłam na korek. Myślałam, że zatrzymam auto i wyjdę z niego. Udało się jakoś powstrzymać.
No i jestem na siebie zła. Mało piję a powinnam więcej. Ale po prostu nie wchodzi mi ani woda gazowa ani niegazowana ani herbata.