X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wspanialy wynik :)
    A teraz jak Ci coreczka pozwoli to sobie chwilke odpocznij.

Renjak a jak tam u Ciebie?

Marlena lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tą drugą wiadomościa mnie zmrozilas Magdaleno ...
    Zyczę Ci, zebys nigdy nie musiala łykac tony leków i martwić się o swoje dziecko, ktore nosisz pod sercem.
    Jesli szukasz "zdrowej grupy" zchęcam do załozenia oddzielnego wątku. Zastanawiam się tylko nad tym, czy nie będziesz się tam czuła osamotniona .. a może wlasnie o to chodzi? hm, jedno jest pewne, czuję się urażona tym, co napisalaś, co nie zmieni faktu, że zycze Ci jak najlepiej

Rucola lubi tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Witaj matkapatka! Ja mam 2,5-latka i też jest fajny, a termin na 19 września :) Jestem jeszcze przed pierwszą wizytą :)

Mam nadzieję, że będą nam pomagać przy rodzeństwie :) Mój syn jak pytam czy mam bobo w brzuchu mówi nie i że ciocia ma. :) bo widział już brzuch wielki
    Czytamy książkę pełną miłości, czyli jak Michałek przyszedł na świat. Jest tam opis porodu nawet i o plemnikach itd. ale ja trochę omijam te tematy :p

Cynka tulę mocno! ;*

• MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matkapatka wrote:
    Mam nadzieję, że będą nam pomagać przy rodzeństwie :) Mój syn jak pytam czy mam bobo w brzuchu mówi nie i że ciocia ma. :) bo widział już brzuch wielki
    Czytamy książkę pełną miłości, czyli jak Michałek przyszedł na świat. Jest tam opis porodu nawet i o plemnikach itd. ale ja trochę omijam te tematy :p

Cynka tulę mocno! ;*

Moja córa zapytala mnie dzis, czy doktor "utnie" mi brzuch, zeby wyjac dzidzie :P

Malgonia, Amy333 lubią tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny ja Was podczytuje caly czas ale poki co malutko pisze bo nawet na usg jeszcze nie bylam. Pojde chyba jako ostatnia bo pierwsza wizyta dopoero w 7 tyg i 3 dniu czyli za tydzien w piatek. Moj lekarz takie praktyki stosuje a ja to rozumiem ;) poki co kapcia w buzi tez mam non stop no i mdlpsci okropne. W pracy jest najgorzej bo nikt jeszcze nie wie a ja cierpie i ledwo zyje.

Nie jesteś jedyna bo ja będę tym samym etapie na pierwszej wizycie ;)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Marlena wspanialy wynik :)
    A teraz jak Ci coreczka pozwoli to sobie chwilke odpocznij.

Renjak a jak tam u Ciebie?

Młoda rozbiera lale a ja leżę i jek lody :-P więc chwila odpoczynku jest ;-)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • anemic Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na encortonie - 20 mg. I od 22.01 będę schodzić do 15.

A mnie np zastanawia progesteron. Bo często czytam, że lekarze nie każą badać bo przy lutinusach i w ogóle b.się waha. W mojej klinice też są tacy lekarze. Ale teraz prowadząca kazała mi badać bo mówi, że progesteron mam mieć w każdej chwili ok.

Albo bety, mi kazała powtarzać do ok.900 bo później już na usg zobaczy pęcherzy (chyba dość dobry sprzęt mają), a któraś z Was pisała, że kazał lekarz powtarzać przy becie powyzej 900.

Czyli co lekarz to historia :)

A ja mam wstręt do mięsa praktycznie od początku. Sam zapach doprowadza mnie o zawrót głowy. Dzisiaj w sklepie musiałam wyjść bo grilowali kurczaki... :D

f2w33e3krygmun4e.png

12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5

22.06 transfer-5t 5dz - Strata :(
    ANA 2 - dodatni 1:320
    NK: 50,1%, hashimoto
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny ja Was podczytuje caly czas ale poki co malutko pisze bo nawet na usg jeszcze nie bylam. Pojde chyba jako ostatnia bo pierwsza wizyta dopoero w 7 tyg i 3 dniu czyli za tydzien w piatek. Moj lekarz takie praktyki stosuje a ja to rozumiem ;) poki co kapcia w buzi tez mam non stop no i mdlpsci okropne. W pracy jest najgorzej bo nikt jeszcze nie wie a ja cierpie i ledwo zyje.

Ja bede mieć wizyte dopiero pod koniec 8 tygodnia ciąży mój gin tak praktykuje

Raga Tulip lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi mamy córki w tym samym wieku, moja jest z lutego. Bardzo chce mieć rodzeństwo i ciągle mówi o braciszku, któremu da na imię Kuba :) jeszcze nie wie o rodzeństwie ale jak opowiadam jak ona się urodziła to wystarcza jej ze lekarz ja wyjął z brzucha i nie drazy dalej, choć urodziłam ja SN.

Dziewczyny wyniki bety bardzo ładne. Gratulacje :)

Dziewczyny myślę, że możemy pominąć już wypowiedź Magdaleny. Szkoda nerwów. Myślę wręcz, że o to jej chodziło. Bo jakby było inaczej to po prostu opuściła by grupę bez takiego wpisu.

Ja rano narzekalam na brak objawów a teraz cały czas mi nie dobrze i piersi mocno bolą. Dzidziuś chyba wyczuł zmartwienie mamy ;)

Malgonia lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Gdyby nie tona leków (progesteronu) dziś na kanapie nie leżałby mój mały urwis - w pełni zdrowy. To po pierwsze. Po drugie: o każdą ciążę trzeba zawalczyć! To nasze dzieci i chyba logicznym jest, że każda mama obawia się, że może je stracić. Ja wiele lat temu też usłyszałam, że nigdy nie będę mamą, a gdy tylko pojawiły się problemy leżałam plackiem odliczając dni ciąży. Nie rozumiem więc jak można być tak mało empatycznym człowiekiem. Przepraszam, to kilka moich słów odnośnie wywodu żegnającej się koleżanki, która postrzega forum przez pryzmat czarnowidztwa. Życzę Jej bezproblemowej, spokojnej, donoszonej w terminie ciąży i zdrowego dzieciątka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 18:09

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam takie zapytanie: czy badanie progesteronu przy luteinie dopochwowej jest wiarygodne?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    MamaIgi mamy córki w tym samym wieku, moja jest z lutego. Bardzo chce mieć rodzeństwo i ciągle mówi o braciszku, któremu da na imię Kuba :) jeszcze nie wie o rodzeństwie ale jak opowiadam jak ona się urodziła to wystarcza jej ze lekarz ja wyjął z brzucha i nie drazy dalej, choć urodziłam ja SN.

hehe, moja z kolei nie chce slyszec o chlopcu - braciszku, bo juz sobie wbila do glowki, ze to bedzie siostra o imieniu Julia. Oczywiscie z M nie probujemy jej jakos rozdrazniac, bo ma teraz ciezki okres i dosc czesto laduje w kącie:) Jak to mowi M- charakterna po mamusi :P

A ja dzis dalej krwawie, normalnie jak podczas miesiączki. Łykam Tone leków i jak bedzie trzeba to połknę drugą tone, a potem jeszcze stanę na głowie i zakręce piruet, zeby fasolka czula się dobrze :)

wieczor mija Nam milusio. M na kolację zrobil kanapki z jajkiem i szczypiorkiem, herbatkę z miodem, na deser po cukierasie i oglądamy sobie słoniczkę Elę :D

svchqqmzofzw4a0r.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Właśnie mam takie zapytanie: czy badanie progesteronu przy luteinie dopochwowej jest wiarygodne?

Moj lekarz powiedział, ze jak będę badać, musi minąć 14 godz od ostatniej luteiny

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anemic wrote:
    A ja mam wstręt do mięsa praktycznie od początku. Sam zapach doprowadza mnie o zawrót głowy. Dzisiaj w sklepie musiałam wyjść bo grilowali kurczaki... :D

Miałam to samo w pierwszej ciązy:) mięsowstręt do samego konca, a teraz w sumie narazie nie czuję, zeby mnie cos szczególnie odrzucało. :)

svchqqmzofzw4a0r.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi oglądamy to samo hehehe. Moja córka również jakieś foszki ostatnio strzela.
    A z córką też nie mogłam nawet patrzeć na mięso. A w tej ciąży rowniez jakoś nic mnie nie odrzuca.

MamaIgi lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki ? Jakieś nowe ochoty naszły ?
    Ja mogę jeść kisiel kwaśny cytrynowy hektolitrami !:D

Rucola, Malgonia lubią tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Kadża Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum Nic się nie martw bynajmniej na wizycie będziesz wszystko już widzieć ;) a co do ostatnich to jako ostatnia wychodzi ze będę ja ;) moja pierwsza jest 27.02 ;) będę w 13 tc wiec głowa do góry

• Rucola Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    nie jest wiarygodne. każda luteina zaburza wynik w mniejszym lub większym stopniu. Co innego duphaston, ten można brać do woli a nie zawyży wyniku, bo jest syntetyczny :)
    Ja dzis badałam proga i ma dośc ubogo, bo tylko 22ng/ml ale biorę 2 tabletki duphastonu i wierzę, ze będzie dobrze :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczyny w ogóle nie jem mięsa, jestem wege 6ty rok :)
    Może jest tu jeszcze jakaś przyszła wege mama??

promyczek 39 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • anemic Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Moj lekarz powiedział, ze jak będę badać, musi minąć 14 godz od ostatniej luteiny

Ja badam po 3 h od aplikacji lutinusa.

f2w33e3krygmun4e.png

12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5

22.06 transfer-5t 5dz - Strata :(
    ANA 2 - dodatni 1:320
    NK: 50,1%, hashimoto
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ