WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Ciekawe czy moj lekarz bedzie wiedzial ze norma do 153. Bo na badaniu ze do 140..
    Czy powinnam przed wizyta jeszcze raz robic toxo igm skoro wynik wyszedl watpliwy? Czy lekarz jakies inne badanie mi da w tym kierunku zeby to wyjaśnic? Bo jeszcze zdążę przed wizyta powtórzyć

Spokojnie, jeśli lekarz stwierdzi, że masz powtórzyć badanie to Ci je zleci. Tymczasem się nie denerwuj :)
    Pamiętaj, że morfologia w ciąży ma inne normy niż podane na wydruku. Być może jest lepiej niż myślisz.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowłosa ja przy wątpliwym w pierwszej ciąży na cytomegalie musiałam zrobić awidność.

Krasnalova, mój na ostatniej wizycie miał nogi dwa tygodnie do tyłu-ale ja mam krótkie, więc pewnie po mnie. Teraz ide w piątek to zobaczymy.

• Minns Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Jeśli chodzi o krzywą cukrową to u mnie jest norma do 140.
    Myślę, że jednak wynik 147 nie jest bardzo zły.

Ostatnio rozmawiałam z moją mamą. Podpytywałam ją o poród, jak długo mnie karmiła piersią itp. Okazało się, że dość szybko przeszła na mleko modyfikowane. Wszyscy jej mówili, że ja nie dojadam, że za mało przybieram. Potem był zmieniane mieszanki z jednej na drugą. I na każdej było tak samo. I wiecie co? Z tym przybieraniem to mi tak zostało :) Po prostu od małego byłam drobna i nie przybierałam na wadze tak jak rówieśnicy.
    Naprawdę nie ma powodów by schizować o wagę dzieciątka. Najważniejsze, że przybiera i rośnie. Oczywiście gdyby waga się zatrzymała to byłby to powód do niepokoju. Ale teraz?
    Ja się cieszę, że jest teraz internet i podejście też jest inne. Kiedyś to takie rzeczy się wyprawiało, że szkoda gadać. Np. mamie mojego męża mówili, że jak się karmi to się nie zajdzie w ciążę (!) i po roku już drugie dziecko miała :D. Świeżo upieczone mamy powinny bardziej słuchać siebie i w siebie wierzyć.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ciemnowłosa ja przy wątpliwym w pierwszej ciąży na cytomegalie musiałam zrobić awidność.

Krasnalova, mój na ostatniej wizycie miał nogi dwa tygodnie do tyłu-ale ja mam krótkie, więc pewnie po mnie. Teraz ide w piątek to zobaczymy.
    U mnie sa krotkie juz od odkad je mierzymy, tylko sie zmienia o ile. Najmniej bylo 5dni, najwięcej 2tygodnie. I natrafialam juz w internecie na historie gdy byl to jedyny marker i dziecko mialo ZD:-(

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:

Mój z kolei nogi ma przy gornej granicy normy (90 centyli), to samo rączki, ale widocznie tak ma byc i juz:) Gin tylko stwierdziła, że długie nóżki i rączki ma:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 21:09

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej Natalki też kości udowe są mniejsze o 4 dni a resztę w normie i mała waży 1350 g w 29i3 i zawsze małe kości udowe jej wyćhodza ale nie martwi mnie to

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kransalova obie wiemy, że sobie ciągle coś wmawiasz. Mam nadzieję, że znalazłaś dobrego psychologa, bo obawiam się o Ciebie po porodzie. Wtedy dopiero zaczyna się na prawdę zamartwianie o dziecko.
    Znalazłaś jedną historię, przypadkową a jest milion gdzie WSZYSTKO wskazywało na zd a dzieci zdrowe się rodziły. Zacznij patrzeć na pozytywy

Natalia1984, kasia1518 lubią tę wiadomość

• evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

I ja proszę o dopisanie Filipa na 03.09 :-)

Nasz ostatni pomiar to 29w4d waga ok 1550g co na wykresie przekladalo się na 50 centyl. Az jestem zaskoczona ze przy Waszych usg wydaje się być naprawdę spory!

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze o dopisanie 20.09 Bartosz albo Hania :-)
    Ja polecam baby design w zadnym wypadku bebeto :-)

pumka1990 lubi tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Prosze o dopisanie 20.09 Bartosz albo Hania :-)
    Ja polecam baby design w zadnym wypadku bebeto :-)

A czemu nie bebetto? Ja właśnie myślę o bebetto...

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja się cieszę, że jest teraz internet i podejście też jest inne. Kiedyś to takie rzeczy się wyprawiało, że szkoda gadać. Np. mamie mojego męża mówili, że jak się karmi to się nie zajdzie w ciążę (!) i po roku już drugie dziecko miała :D. Świeżo upieczone mamy powinny bardziej słuchać siebie i w siebie wierzyć.

Któraś z dziewczyn na forum opowiadała o znajomej co urodziła w styczniu bliźniaki by jeszcze tego samego roku w grudniu urodzić kolejne bliźniaki. :D
    Pierwsza ciąża - wpadka. Druga ciąża - bo przecież karmiąc nie zachodzi się w ciążę.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam pare osob z bebeto i wszystkie narzekaja :-) brat tez ma i mialam z nim do czynienia ale to tylko moje zdanie :-) kazdy ma plusy i minusy :-) ja z pierwsza corka mialam baby design i bylam mega zadowolona choc modele zupelnie inne byly :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie karmienie na dobre zablokowało jajniki, ale takich przypadków jest jeden na milion i akurat trafił się mnie, gdzie chcieliśmy mieć drugie jak najszybciej.... Eeeeh.... Myślę, że gdyby nie stymulacja to do tej pory w tej ciąży bym nie była :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera Wy wszystkie prawie podajecie imiona a mój Bąbel nadal bezimienny :(

• asese Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    A czemu nie bebetto? Ja właśnie myślę o bebetto...

Ja kupiłam Bebetto Vulcano i wydaje się być ok, do tego w bardzo rozsądnej cenie.

jatoszka lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy wózek ma plusy i minusy. Ja miałam kupować Anex Sport, stanęło na Bebetto Bresso.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Cholera Wy wszystkie prawie podajecie imiona a mój Bąbel nadal bezimienny :(

Wytypowaliście jakieś imiona spośród których nie możecie wybrać faworyta, czy totalny brak opcji?

rg50flw1ig1o65jx.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez kupujemy bebetto. Myśleliśmy o anexie, ale opinie bardzo różne - od skrajnie dobrych do skrajnie złych. Natomiast Bebetto sporo znajomych używało plus brat przy obu córkach i sprawdził się swietnie. Zależy, kto czego szuka i na czym mu zależy :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Cleffa Znajoma

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Dawno temu udzielałam sie na tym forum, potem zrezygnowałam, bo stwierdziłam, że mnie to stresuje i za bardzo nakręca na zamartwianie się :) Na szczęście ciąża przebiega bezproblemowo, biorę tylko acard, bo miałam niskie białko Pappa. Niemniej gdzieś tam co jakiś czas zaglądałam i podczytywałam co u Was, a lista zmobilizowala mnie do ponownego ujawnienia się ;)

Termin mam ostatecznie na 11.09 wg USG, a w brzuszku mieszka Laura :)

Ostatnie USG miałam 27+2 i Malutka ważyła 1139 g, 77 centyl, cala idealnie w normie, tylko brzuszek dwa tygodnie do przodu:) na razie położenie mamy miednicowe, ale liczę ze się jeszcze obróci. Myślę o jakiś cwiczeniach na obrót, ale nie wiem czy to jeszcze nie za wcześnie. Zobaczymy czy fiknie sama :)

Minns, Asiaf, kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość

4cs - wyczekane, wymarzone :)
    ex2bzbmhr82x2168.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wytypował takie, którego ja nie potrafię zaakceptować, ja z kolei już nie mam żadnego typu, bo wszystkie stary odrzuca

‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ