WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
jatoszka wrote:Niespodzianka ale mam wizyte 11.07 i nie wiem czy nie zapytam bo te ciuszki uniwersalne troche smutne a tak kupilabym cos rozowego
Bartosz a nie Bartlomiej choc wolac bedziemy Bartus i Bartek jak u was
A co di bebeto holand to kolezanka reklamowala juz po miesiacuale to chyba pech ze sie rozlecial
kazdy ma plusy i minusy
zalezy co kto lubi
prawie wszystko w kwiatki albo autka
Moja przyjaciółka też chciała niespodziankę ale lekarz na jednej z wizyt się "wyklepał" i tylko ona wiedziała Nawet mąż miał niespodziankę
jatoszka lubi tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Frezyjciada... no to teraz rozumiem. Cały problem z tym imieniem, że trzeba to z eMkiem uzgodnić
I co ciekawsze - akurat w tej kwestii chcą podejmować decyzję
Lista została zaktualizowana.
Obecnie mamy 23 dziewczynki i 18 chłopców oraz jedno dzieciątko - niespodziankę
Na ten moment najbardziej obleganym dniem jest 7 września i mamy tam wpisane 6 dzieciątek
U nas 10 września, dziewczynka Marcelinka:)
-
A chodzicie już do szkół rodzenia? Ja w sumie miałam 3 opcje (szkoła rodzenia zachwalana przez znajomą, szkoła rodzenia szpitalna, szkoła rodzenia przez położną przyjaciółki) i jednak położną przyjaciółki (która też jest w ciąży) i będzie nam prowadziła spotkania w 2 pary. Plus jest taki, że w czasie ciąży i po zawsze będę mogła do niej zadzwonić gdyby coś się działo, a w szpitalnej szkole rodzenia tego komfortu bym nie miała. A na jutro umówiłyśmy się do szpitala naszego zobaczyć jak to wszystko wygląda. Już ułożyłam małą listę pytań (np.w czym najlepiej rodzić
).
A dzisiaj byłam znowu w lumpie. U mnie w mieścinie jest naprawdę fajny i zazwyczaj wychodzę z małą reklamówką skarbów, a potem tłumaczę się mężowi jakie to wszystko niezbędne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 14:03
Asiaf, JustynaG, Izabelle, ola_g89 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Ja zapisalam nas z mezem na 2 pojedyncze zajęcia, nie na caly kurs. Pierwsze w ta niedziele: Poród aktywny i świadomy. A w kolejną: opieka nad noworodkiem. Cieszę sie, bo tam zajęcia to podobno nie tylko teoria, no i szkola ma bardzo dobre opinie w Krakowie. O polozna musze w końcu podejsc zapytać w ośrodku, bo ciągle odwlekam a już najwyzszy czas
. Co do ubranek to mam całą szafe używek, wiec cieszy mnie jak cos nowego kupie, choc nie potrzebuje dużo
Antoś
-
Ja zaczynam w piątek - wybrałam położna ze szpitala w którym chce rodzić i dlatego późno zaczynam bo zajęcia z nią są mocno oblegane. Spotkań jest aż 12 - nie wiem czy się wyrobie do końca ciąży- ale w szkole Aktywna Mama powiedzieli że bez problemu będę mogła sobie odrobić ze 3-4 ostatnie zajęcia z grupą wcześniejszą u tej położnej.
Asiaf lubi tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Wracają upały
Ostatnio zaobserwowałam,że mamuśki przykrywają gondole z maleństwami przykrywkami..... Masakra... Takimi,co nakrywa się jak jest zimno i wieje. Biedne maluchy w tym upale,a na pieluszki na budkach jest nagonka.
Izabelle lubi tę wiadomość
-
Ja w pon. ukończyłam przyszpitalną darmową szkołę rodzenia w mojej mieścinie, nie żałuję że chodziłam, choć szkoda że nie powiedzieli nic o szczepieniach. A nie wiecie czy do porodu trzeba mieć oryginalne wydruki wyników badań czy wystarczą wydruki on-line z diagnostyki?
-
nick nieaktualny
-
Minns Świetne te "koszulowe" bodziaki, takiego cudeńka jeszcze nigdzie nie widziałam:)
Ciekawe czy podobne cudeńka dla dziewczynek szyją? hmm....Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
JustynaG, proszę o dopisanie. Synek Filip, termin na 01.09. wg OM.
Krasnalowa, Twojemu dziecku nic nie jest, po prostu jest mniejsza i tyle, nie każdy rodzi kloce, nie zwalnia z przyrostem, zacznij cieszyć się ciążą.
Ja byłam w szpitalu, trafiłam w piątek w nocy z krwawieniem, mam łożysko brzeżnie przodujące, dostałam sterydy na płuca, teraz już odpoczywamy w domku. -
OctAngel, dopisałam.
To przez to łożysko dostałaś sterydy? Było ryzyko porodu przedwczesnego?
Wybacz, ze pytam ale nie za bardzo znam się na tym.
Położna na szkole rodzenia mówiła, że optymalna temperatura w domu do 21 stopni i nie trzeba dziecka przegrzewać.OctAngel lubi tę wiadomość
-
Tak, przez łożysko, przy przodującym jest zagrożenie, występują krwawienia w trzecim trymestrze. To było pierwsze i niewielkie (raczej plamienie), ale każde kolejne może być groźniejsze a wtedy już trzeba od razu ciąć, więc cieszę się, że Mały dostał sterydy, będę się czuła bezpieczniej.
-
Wesoła89 wrote:Ja w pon. ukończyłam przyszpitalną darmową szkołę rodzenia w mojej mieścinie, nie żałuję że chodziłam, choć szkoda że nie powiedzieli nic o szczepieniach. A nie wiecie czy do porodu trzeba mieć oryginalne wydruki wyników badań czy wystarczą wydruki on-line z diagnostyki?
Najważniejsza jest grupa krwi i to musi być oryginał. Na resztę przynajmniej u mnie nie zwracali uwagi. No i miałam dodatni gbs to to też ważne było.Wesoła89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylinka220 wrote:Ja mam Bebetto Holland i od 3 lat jeździ synek bezawaryjne (mało tego jest czarne i w ogóle nie wyblakł kolor a moja koleżanka granatowe beby design spacerówka do wyrzucenia bo różowa się zrobiła z granatu) A od września rusza nim mała
bardzo polecam
baaardzo dużo pozytywnych opinii słyszałam i już jestem zachwycona tym jak on się prowadzi
-
Hej. Melduje sie po wizycie. Toxo dzis wyszla juz ujemna, cukrzycy nie mam. Maly wazy ok. 1400g 149 uderzen serca na minute. Pokazal nam buziunie i ogolnie jest idealnie. W miesiac przytylam 4kg. Nastepna wizyta znow za miesiac. Jestem szczesliwa
Minns, Asiaf, Izabelle, kasia1518, 86Monia, susełek, Angel1988, KatarzynaCarmen, Av, promyczek 39, Left_ie, ola_g89, Camilla13, Paulla89, Hedgehog, GuBo, Wesoła89, agaafabka, JustynaG, Natalia1984 lubią tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Ciemnowlosa wrote:Hej. Melduje sie po wizycie. Toxo dzis wyszla juz ujemna, cukrzycy nie mam. Maly wazy ok. 1400g 149 uderzen serca na minute. Pokazal nam buziunie i ogolnie jest idealnie. W miesiac przytylam 4kg. Nastepna wizyta znow za miesiac. Jestem szczesliwa
Ja jutro wizytuje i mam nadzieję że będzie wszystko dobrze