X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Niespodzianka ale mam wizyte 11.07 i nie wiem czy nie zapytam bo te ciuszki uniwersalne troche smutne a tak kupilabym cos rozowego :-)
    Bartosz a nie Bartlomiej choc wolac bedziemy Bartus i Bartek jak u was :-)
    A co di bebeto holand to kolezanka reklamowala juz po miesiacu :-( ale to chyba pech ze sie rozlecial :-) kazdy ma plusy i minusy :-) zalezy co kto lubi
    Nooo kurcze kiepsko z uniwersalnymi :) prawie wszystko w kwiatki albo autka ;) Moja przyjaciółka też chciała niespodziankę ale lekarz na jednej z wizyt się "wyklepał" i tylko ona wiedziała Nawet mąż miał niespodziankę :)

jatoszka lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Frezyjciada... no to teraz rozumiem. Cały problem z tym imieniem, że trzeba to z eMkiem uzgodnić :P I co ciekawsze - akurat w tej kwestii chcą podejmować decyzję ;)

Lista została zaktualizowana.
    Obecnie mamy 23 dziewczynki i 18 chłopców oraz jedno dzieciątko - niespodziankę :)

Na ten moment najbardziej obleganym dniem jest 7 września i mamy tam wpisane 6 dzieciątek :)

U nas 10 września, dziewczynka Marcelinka:)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • GuBo Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Już pierwsze mamusie i dzieciątka są wpisane. Zachęcam do podawania danych, będę starała się na bieżąco dopisywać do listy :)

Synek Staś, TP WG ostatniego USG 27.08.2018 :)

h4zp3e3kj3ws8ciu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracają upały ;) Ostatnio zaobserwowałam,że mamuśki przykrywają gondole z maleństwami przykrywkami..... Masakra... Takimi,co nakrywa się jak jest zimno i wieje. Biedne maluchy w tym upale,a na pieluszki na budkach jest nagonka.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chodzicie już do szkół rodzenia? Ja w sumie miałam 3 opcje (szkoła rodzenia zachwalana przez znajomą, szkoła rodzenia szpitalna, szkoła rodzenia przez położną przyjaciółki) i jednak położną przyjaciółki (która też jest w ciąży) i będzie nam prowadziła spotkania w 2 pary. Plus jest taki, że w czasie ciąży i po zawsze będę mogła do niej zadzwonić gdyby coś się działo, a w szpitalnej szkole rodzenia tego komfortu bym nie miała. A na jutro umówiłyśmy się do szpitala naszego zobaczyć jak to wszystko wygląda. Już ułożyłam małą listę pytań (np.w czym najlepiej rodzić :P).

A dzisiaj byłam znowu w lumpie. U mnie w mieścinie jest naprawdę fajny i zazwyczaj wychodzę z małą reklamówką skarbów, a potem tłumaczę się mężowi jakie to wszystko niezbędne :D.

fdeb9a2a6174c7bbgen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 14:03

Asiaf, JustynaG, Izabelle, ola_g89 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisalam nas z mezem na 2 pojedyncze zajęcia, nie na caly kurs. Pierwsze w ta niedziele: Poród aktywny i świadomy. A w kolejną: opieka nad noworodkiem. Cieszę sie, bo tam zajęcia to podobno nie tylko teoria, no i szkola ma bardzo dobre opinie w Krakowie. O polozna musze w końcu podejsc zapytać w ośrodku, bo ciągle odwlekam a już najwyzszy czas :O. Co do ubranek to mam całą szafe używek, wiec cieszy mnie jak cos nowego kupie, choc nie potrzebuje dużo :D

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam w piątek - wybrałam położna ze szpitala w którym chce rodzić i dlatego późno zaczynam bo zajęcia z nią są mocno oblegane. Spotkań jest aż 12 - nie wiem czy się wyrobie do końca ciąży- ale w szkole Aktywna Mama powiedzieli że bez problemu będę mogła sobie odrobić ze 3-4 ostatnie zajęcia z grupą wcześniejszą u tej położnej.

Asiaf lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Wracają upały ;) Ostatnio zaobserwowałam,że mamuśki przykrywają gondole z maleństwami przykrywkami..... Masakra... Takimi,co nakrywa się jak jest zimno i wieje. Biedne maluchy w tym upale,a na pieluszki na budkach jest nagonka.
    To samo obserwuję u siebie w mieście i wśród znajomych gdzie matki i tesciowe decydują o wszystkim, dzieciaczki ubrane jak na syberie, w domu zawiniete w kocyki po same uszy. Ostatnio zwróciłam uwagę jednej koleżance przy jej mamie, to dostałam od głupich gowniar (mam 32 lata) i hit tej rozmowy "już współczuję twojemu dziecku, będzie wiecznie chore".

Izabelle lubi tę wiadomość

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pon. ukończyłam przyszpitalną darmową szkołę rodzenia w mojej mieścinie, nie żałuję że chodziłam, choć szkoda że nie powiedzieli nic o szczepieniach. A nie wiecie czy do porodu trzeba mieć oryginalne wydruki wyników badań czy wystarczą wydruki on-line z diagnostyki?

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak widzę takie opatulone dziecko to ZAWSZE zwracam uwagę. Bo szkoda mi tych biednych dzieciaczkow

Izabelle lubi tę wiadomość

• madwitka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns Świetne te "koszulowe" bodziaki, takiego cudeńka jeszcze nigdzie nie widziałam:)
    Ciekawe czy podobne cudeńka dla dziewczynek szyją? hmm....

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG, proszę o dopisanie. Synek Filip, termin na 01.09. wg OM.

Krasnalowa, Twojemu dziecku nic nie jest, po prostu jest mniejsza i tyle, nie każdy rodzi kloce, nie zwalnia z przyrostem, zacznij cieszyć się ciążą.

Ja byłam w szpitalu, trafiłam w piątek w nocy z krwawieniem, mam łożysko brzeżnie przodujące, dostałam sterydy na płuca, teraz już odpoczywamy w domku.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel, dopisałam.
    To przez to łożysko dostałaś sterydy? Było ryzyko porodu przedwczesnego?
    Wybacz, ze pytam ale nie za bardzo znam się na tym.

Położna na szkole rodzenia mówiła, że optymalna temperatura w domu do 21 stopni i nie trzeba dziecka przegrzewać.

OctAngel lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, przez łożysko, przy przodującym jest zagrożenie, występują krwawienia w trzecim trymestrze. To było pierwsze i niewielkie (raczej plamienie), ale każde kolejne może być groźniejsze a wtedy już trzeba od razu ciąć, więc cieszę się, że Mały dostał sterydy, będę się czuła bezpieczniej.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Ja w pon. ukończyłam przyszpitalną darmową szkołę rodzenia w mojej mieścinie, nie żałuję że chodziłam, choć szkoda że nie powiedzieli nic o szczepieniach. A nie wiecie czy do porodu trzeba mieć oryginalne wydruki wyników badań czy wystarczą wydruki on-line z diagnostyki?

Najważniejsza jest grupa krwi i to musi być oryginał. Na resztę przynajmniej u mnie nie zwracali uwagi. No i miałam dodatni gbs to to też ważne było.

Wesoła89 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad gbs. Jestem nosicielem gbs,ale czasem nie wychodził mi w posiewie. Jeśli tak się złoży,że akurat nie wyjdzie,to nie dostanę antybiotyku. Tak mówił lekarz. Ale czy tak powinno być?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my chcemy się dodać do listy :)
    09.09.2018 córeczka Victoria <3

Angel1988, kasia1518, KatarzynaCarmen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Ja mam Bebetto Holland i od 3 lat jeździ synek bezawaryjne (mało tego jest czarne i w ogóle nie wyblakł kolor a moja koleżanka granatowe beby design spacerówka do wyrzucenia bo różowa się zrobiła z granatu) A od września rusza nim mała :D bardzo polecam
    I ja też kupiłam bebetto holland ;) baaardzo dużo pozytywnych opinii słyszałam i już jestem zachwycona tym jak on się prowadzi :)

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Melduje sie po wizycie. Toxo dzis wyszla juz ujemna, cukrzycy nie mam. Maly wazy ok. 1400g 149 uderzen serca na minute. Pokazal nam buziunie i ogolnie jest idealnie. W miesiac przytylam 4kg. Nastepna wizyta znow za miesiac. Jestem szczesliwa :)

Minns, Asiaf, Izabelle, kasia1518, 86Monia, susełek, Angel1988, KatarzynaCarmen, Av, promyczek 39, Left_ie, ola_g89, Camilla13, Paulla89, Hedgehog, GuBo, Wesoła89, agaafabka, JustynaG, Natalia1984 lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej. Melduje sie po wizycie. Toxo dzis wyszla juz ujemna, cukrzycy nie mam. Maly wazy ok. 1400g 149 uderzen serca na minute. Pokazal nam buziunie i ogolnie jest idealnie. W miesiac przytylam 4kg. Nastepna wizyta znow za miesiac. Jestem szczesliwa :)
    Super że wszystko dobrze :)
    Ja jutro wizytuje i mam nadzieję że będzie wszystko dobrze :)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ