WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Alam wrote:Witajcie Dziewczęta
Tak sobie Was podczytuję od kilku miesięcy... i tak pomyślałam, że się odezwę. Chyba ta lista mnie zmobilizowała
Można dołączyć ?
Termin mam na 18 września, dziewczynka.
W dużym skrócie o sobie a raczej o ciąży...
Leżę od 7 tygodnia ciąży, z kilku powodów ale podstawowa przyczyna to baaaardzo krótka i miękka szyjka. Wydaje mi się, że jestem tu najstarszą mamusią ( rocznik 76), no chyba, że mi coś umknęło. Do końca 5 miesiąca mnóstwo stresu, amniopunkcja, inne badania...na szczęście czarne chmury poszły precz, badania ok, wyszło słońcePoczułam się jak gdybym była w nowej ciąży.
Cieszę się z każdego dnia w dwupaku, chociaż od tego leżenia (łóżko pod kątem ok.40st) ciało mi się coraz bardziej buntuje. Ale cieszę się, że leżę w domu a nie w szpitalu
Pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamusie z południa naszego pięknego kraju
Witaj Alam:) Oby to słonko świeciło dla Was już zawsze:)Zdrówka! A możesz trochę spacerować, czy leżenie 24 na dobę z wyjściem tylko do łazienki? -
Marrgoo wrote:A jaką długość mają wasze szyjki? bo moja 2,5 cm i mam się na razie tylko oszczędzać...
-
No to na ten moment mamy 17 dziewczynek i 17 chłopców
Gdyby coś się w liście nie zgadzało - proszę o informację.
-
nick nieaktualnyA w ogóle to czy duphaston pomaga na skracającą się szyjkę? wiem, że lekarze przepisują głównie luteine a niby duphaston ma podobne działanie...
Ja też byłam pewna, że będzie więcej dziewczynWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 17:12
-
nick nieaktualny
-
ola_g89 wrote:Piękna data, moje urodziny
Natalia - piona!ciekawe, czy zgramy się z wyjazdem na porodówkę
-
No i przy okazji się witam z wrzesniowkami. Do tej pory udzielałam się na wątku październikowym, chociaż bardziej prawdopodobny jest wrzesień
Termin z OM to 30.09 będzie dziewczynka MichalinaAsiaf, Izabelle, asese lubią tę wiadomość
-
Marrgoo wrote:A w ogóle to czy duphaston pomaga na skracającą się szyjkę? wiem, że lekarze przepisują głównie luteine a niby duphaston ma podobne działanie...
Ja też byłam pewna, że będzie więcej dziewczyn -
asese wrote:Witaj Alam:) Oby to słonko świeciło dla Was już zawsze:)Zdrówka! A możesz trochę spacerować, czy leżenie 24 na dobę z wyjściem tylko do łazienki?
Dzięki za dobre słowo
Jakieś 90% doby leżenie, ale czasem w hamaku na tarasie
No chyba, że dzień jakichś badań czy wizyty u gin. Ale w samochodzie jako pasażer też na leżąco.
Moja szanowna szyjka ma ponoć 0,6 mm.
Pocieszam się, że może przynajmniej tym razem szybko urodzę. Tak twierdzi moja gin. Byle nie za wcześnie.