X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Czy któraś posiada bebetto luca? Jakies opinie?

Ja jak pisałam szukam w komisie i to jeden z modeli które gdzieś by mnie zadowoliły. Tylko ja nie stawiam wymagań dużo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bierzecie jeszcze witaminy ciążowe?

• asese Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja biorę cały czas Prenatal duo i będę przyjmowała też po porodzie, kiedyś w doz była promocja i było kilka zł taniej za opakowanie, to mąż zaszalał i kupił zapas.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie biorę żadnych witamin :) ja nie wiem dziewczyny ale mam wrażenie, że czop mi zaczyna odpadać po kawałku... Bo jak patrzę po foto w necie to kurde takie podobne... No nic, zapytam dziś na wizycie, bo akurat jestem na 9:30 umówiona

86Monia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Ja biorę cały czas Prenatal duo i będę przyjmowała też po porodzie, kiedyś w doz była promocja i było kilka zł taniej za opakowanie, to mąż zaszalał i kupił zapas.

Ja też biorę Prenatal duo 3 tabletki dziennie. Ja płace 40 zł za opakowanie w aptece. Tylko niektóre wiem laski na tym etapie biorą co drugi dzień bo być może to krąży legenda że duże dzieci po witaminach.

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę co 2/3 dzien zebym nie miala zelaza za wysokiego bo nie mam niedoboru.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kończę brać prenatal duo i już nie będę więcej kupować. Jem tyle warzyw i owoców.. że nie potrzebuję ;) O której się w nocy nie obudzę to mała szaleje...
    Któraś jeszcze kupowała wózek Bebetto Bresso? My mamy zamówiony ale czekamy do wypłaty, to wpłacamy drugą część należności i wyślą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 08:10

klz9df9hvltz8vcc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Czytam Wasze wpisy, Dziewczyny planujące rodzić na Staszica, i szeroko otwieram oczy ze zdumienia, bo wygląda na to, że Wasz szpital wiele zapewnia. Ja będę rodziła na Al. Kraśnickiej, bo z tego szpitala mam prowadzącą i położna zaleca przyniesienie swoich podkładów na łóżko, wkładek poporodowych, ubranek dla dziecka, koszuli do porodu, sztućców i nawet papieru toaletowego;)

A to dziwne bo na Jaczewskiego też dużo zapewniają (mam tam koleżankę położna) - tyle że ten szpital głównie nastawiony na CC. I na Lubartowskiej też dają- szwagierka tam rodzila. Dziwne zw tylko Krasnickie z tych lubelskich szpitali tak by się wyłamały- ale możliwe- akurat nie mam wśród znajomych nikogo kto by tam rodzil. Generalnie pewnie w każdym szpitalu najlepiej mieć swoje rzeczy. Ja jak podpytalam koleżanek to po ich odp moja torba na pewno będzie o połowę lżejsza ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takze biore codziennie prenatal duo. I jeszcze mam 3 opakowania więc po porodzie też 1 będę miala. Co do bebetto my mamy holland i jestem zachwycona tym wózkiem :)

• Paplak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze tez zalezy jakie tematy były poruszane na tych warsztatach z Mamo to ja. Mi sie jedynie podobalo o fotelikach i bezpieczeństwie w czasie jazdy. Homeopatii z mezem nie uznajemy, a to był chyba najdłuższy z wykladow, o szczepionkach to wiekszosc wiedziałam, o krwi pepowinowej nas nie interesowalo. Wiec ja sie tam wynudzilam, a tylko mnie plecy bolaly od siedzenia 3 godziny. A szkola rodzenia uznalam ze mało mi potrzebna skoro ide na cc gdzie bedzie moj lekarz, szpital juz troche znam bo leżałam tam tydzien, a jak bede miala jakis problem z pielegnacja noworodka to juz bede pytac poloznej po porodzie.

Ja tez biore prenata duo, do tego metylowane witaminy ze względu na mutacje, żelazo

3i49df9hejgg7mjl.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:

Ja jeszcze łykam pełny zestaw : composita mama, magne B6, urosept, Wit.D, nospe - za tydzień zapytam lekarza czy dalej łykać. Magnezu łykam sporo a miałam już że 2 noce gdzie skurcz łydki mnie dopadł.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teraz na wizycie gin mówiła, że mam brać do końca ciąży witaminy.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze biore witaminy i wszystkie inne leki :-) acard mam odstawic od 34 tc a clexane brac dalej :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Mi teraz na wizycie gin mówiła, że mam brać do końca ciąży witaminy.
    Gin do którego jeżdżę na USG jest wielkim wrogiem suplementacji w ciąży. Jedynie magnez.
    Sąsiadów synowa rodziła w tamtym tyg na Krbśnickich, dopytam co musiała mieć ze sobą w szpitalu, jeśli będą wiedzieć i napiszę Wam.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cały czas biorę femibion natal 2 plus i magne B6. Jutro mam wizytę to zapytam gina do kiedy mam brać, aczkolwiek męczą mnie skurcze nóg w nocy i nie wyobrażam sobie odstawienia magnezu.
    Dziewczyny, a czy któraś z was decyduje się na prywatną położną do porodu?

3i499vvjgx57zohf.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja kończę brać prenatal duo i już nie będę więcej kupować. Jem tyle warzyw i owoców.. że nie potrzebuję ;) O której się w nocy nie obudzę to mała szaleje...
    Któraś jeszcze kupowała wózek Bebetto Bresso? My mamy zamówiony ale czekamy do wypłaty, to wpłacamy drugą część należności i wyślą.
    My juz mamy nasz w domku:) ktory kolor zamawiacie?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asese, możesz tę nagrodę potraktować jako uspokojenie dla siebie :)
    W końcu jest duża szansa, że osoba która zrobi Ci KTG zinterpretuje je.
    Nie wiem jak masz często ktg i wizyty u dr prowadzącej.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    My juz mamy nasz w domku:) ktory kolor zamawiacie?
    Kolor 13, szary. Zastanawiam się czy ten materiał na budzie to nie był błąd, czy będzie się to łatwo czyścić, bo to jest jakby tkane.

Cleffa lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Kolor 13, szary. Zastanawiam się czy ten materiał na budzie to nie był błąd, czy będzie się to łatwo czyścić, bo to jest jakby tkane.
    Sliczny,my mamy 02 takie jakby fale szare. Material po obmacaniu wydate sie dobrze rokujący;)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy bebetto vulcano, w komplecie z fotelikiem ferrari ( ma 4 punkty w testach adac) za coś koło 1400zł. Wiec cena atrakcyjna. Lozeczko dzisiaj przyszło, kupiliśmy w koncu dostawke kinkerkraft. To samo co chicco next to me, a ponad połowę tansze.

3i49df9hejgg7mjl.png
‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ