WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja nie biorę żadnych witamin
ja nie wiem dziewczyny ale mam wrażenie, że czop mi zaczyna odpadać po kawałku... Bo jak patrzę po foto w necie to kurde takie podobne... No nic, zapytam dziś na wizycie, bo akurat jestem na 9:30 umówiona
86Monia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyasese wrote:Ja biorę cały czas Prenatal duo i będę przyjmowała też po porodzie, kiedyś w doz była promocja i było kilka zł taniej za opakowanie, to mąż zaszalał i kupił zapas.
Ja też biorę Prenatal duo 3 tabletki dziennie. Ja płace 40 zł za opakowanie w aptece. Tylko niektóre wiem laski na tym etapie biorą co drugi dzień bo być może to krąży legenda że duże dzieci po witaminach. -
Ja kończę brać prenatal duo i już nie będę więcej kupować. Jem tyle warzyw i owoców.. że nie potrzebuję
O której się w nocy nie obudzę to mała szaleje...
Któraś jeszcze kupowała wózek Bebetto Bresso? My mamy zamówiony ale czekamy do wypłaty, to wpłacamy drugą część należności i wyślą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 08:10
-
asese wrote:Czytam Wasze wpisy, Dziewczyny planujące rodzić na Staszica, i szeroko otwieram oczy ze zdumienia, bo wygląda na to, że Wasz szpital wiele zapewnia. Ja będę rodziła na Al. Kraśnickiej, bo z tego szpitala mam prowadzącą i położna zaleca przyniesienie swoich podkładów na łóżko, wkładek poporodowych, ubranek dla dziecka, koszuli do porodu, sztućców i nawet papieru toaletowego;)
A to dziwne bo na Jaczewskiego też dużo zapewniają (mam tam koleżankę położna) - tyle że ten szpital głównie nastawiony na CC. I na Lubartowskiej też dają- szwagierka tam rodzila. Dziwne zw tylko Krasnickie z tych lubelskich szpitali tak by się wyłamały- ale możliwe- akurat nie mam wśród znajomych nikogo kto by tam rodzil. Generalnie pewnie w każdym szpitalu najlepiej mieć swoje rzeczy. Ja jak podpytalam koleżanek to po ich odp moja torba na pewno będzie o połowę lżejsza ☺kasia1518
-
nick nieaktualny
-
Moze tez zalezy jakie tematy były poruszane na tych warsztatach z Mamo to ja. Mi sie jedynie podobalo o fotelikach i bezpieczeństwie w czasie jazdy. Homeopatii z mezem nie uznajemy, a to był chyba najdłuższy z wykladow, o szczepionkach to wiekszosc wiedziałam, o krwi pepowinowej nas nie interesowalo. Wiec ja sie tam wynudzilam, a tylko mnie plecy bolaly od siedzenia 3 godziny. A szkola rodzenia uznalam ze mało mi potrzebna skoro ide na cc gdzie bedzie moj lekarz, szpital juz troche znam bo leżałam tam tydzien, a jak bede miala jakis problem z pielegnacja noworodka to juz bede pytac poloznej po porodzie.
Ja tez biore prenata duo, do tego metylowane witaminy ze względu na mutacje, żelazo -
86Monia wrote:Dziewczyny bierzecie jeszcze witaminy ciążowe?
Ja jeszcze łykam pełny zestaw : composita mama, magne B6, urosept, Wit.D, nospe - za tydzień zapytam lekarza czy dalej łykać. Magnezu łykam sporo a miałam już że 2 noce gdzie skurcz łydki mnie dopadł.kasia1518
-
aLunia wrote:Mi teraz na wizycie gin mówiła, że mam brać do końca ciąży witaminy.
Sąsiadów synowa rodziła w tamtym tyg na Krbśnickich, dopytam co musiała mieć ze sobą w szpitalu, jeśli będą wiedzieć i napiszę Wam. -
Ja też cały czas biorę femibion natal 2 plus i magne B6. Jutro mam wizytę to zapytam gina do kiedy mam brać, aczkolwiek męczą mnie skurcze nóg w nocy i nie wyobrażam sobie odstawienia magnezu.
Dziewczyny, a czy któraś z was decyduje się na prywatną położną do porodu? -
Natalia1984 wrote:Ja kończę brać prenatal duo i już nie będę więcej kupować. Jem tyle warzyw i owoców.. że nie potrzebuję
O której się w nocy nie obudzę to mała szaleje...
Któraś jeszcze kupowała wózek Bebetto Bresso? My mamy zamówiony ale czekamy do wypłaty, to wpłacamy drugą część należności i wyślą.
-
Asese, możesz tę nagrodę potraktować jako uspokojenie dla siebie
W końcu jest duża szansa, że osoba która zrobi Ci KTG zinterpretuje je.
Nie wiem jak masz często ktg i wizyty u dr prowadzącej. -
Natalia1984 wrote:Kolor 13, szary. Zastanawiam się czy ten materiał na budzie to nie był błąd, czy będzie się to łatwo czyścić, bo to jest jakby tkane.
-
My kupiliśmy bebetto vulcano, w komplecie z fotelikiem ferrari ( ma 4 punkty w testach adac) za coś koło 1400zł. Wiec cena atrakcyjna. Lozeczko dzisiaj przyszło, kupiliśmy w koncu dostawke kinkerkraft. To samo co chicco next to me, a ponad połowę tansze.