X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo jak się czujecie z córeczką ??

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    My kupiliśmy bebetto vulcano, w komplecie z fotelikiem ferrari ( ma 4 punkty w testach adac) za coś koło 1400zł. Wiec cena atrakcyjna. Lozeczko dzisiaj przyszło, kupiliśmy w koncu dostawke kinkerkraft. To samo co chicco next to me, a ponad połowę tansze.

Oo tak ferrari niedocenione a tanie i dobre. Ja kupiłam dostawke drewniania.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zdecydowaliśmy, że kupujemy łóżeczko jak już się mała urodzi. Dostaniemy oboje kasę z ubezpieczenia za urodzenie małej i hulaj dusza :D Mam nadzieję, że to łóżeczko się przyda :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sypialni mam drewniane białe.ze szczebelkami,na dół chcę takie mobilne baby hug 4 w1 ale nigdzie nie mogę znaleść opini użytkowników tylko str.sprzedażowe

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sypialni mam drewniane białe.ze szczebelkami,na dół chcę takie mobilne baby hug 4 w1 ale nigdzie nie mogę znaleść opini użytkowników tylko str.sprzedażowe

mhsvh371neieb228.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduję po wizycie, porodu ni widu ni słychu, szyjka nadal 3,5cm, dziecko 2100... 9 sierpnia pierwsze ktg, wizyta 17 i wtedy zrobimy gbs, wypiszemy skierowania na resztę badań, no i receptę na heviran...

Jakby ktoś chciał poczytać opinie o fotelikach, w sensie porownać sobie co który ma i ile pkt w danym teście, to polecam zerknąć na stronę fotelik.info ;)

Angel1988, 86Monia, Izabelle, kasia1518, Natalia1984, 100krotka30, JustynaG, promyczek 39 lubią tę wiadomość

• Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Na ostatniej wizycie miałam robiony wymaz z pochwy i wyszedł paciorkowiec. Czy któraś z Was ma gbs dodatni? Bierzecie antybiotyk?

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w szpitalu ....w dwupaku na szczęście...Wczoraj odeszy mi wody na szczęście nie wszystkie...lekarz kazał jechać do szpitala tym bardziej że jest rozwarcie i muszą mi zrobić badania pod kątem iniekcji

mhsvh371neieb228.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    My w szpitalu ....w dwupaku na szczęście...Wczoraj odeszy mi wody na szczęście nie wszystkie...lekarz kazał jechać do szpitala tym bardziej że jest rozwarcie i muszą mi zrobić badania pod kątem iniekcji

o kurcze, to koniecznie dawaj nam znać jak sytuacja.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla89 wrote:
    Hej. Na ostatniej wizycie miałam robiony wymaz z pochwy i wyszedł paciorkowiec. Czy któraś z Was ma gbs dodatni? Bierzecie antybiotyk?
    Nie miałam takiego.przypadku jednak z tego co się.orientuję to antybiotyk podaje się tuż przed porodem bo paciorkowiec lubi wracać

mhsvh371neieb228.png
  • evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo - wielkie gratulacje!KasisR- trzymaj się, wspólczuję sytuacji, dobrze ze jeszcze zostala częsc wód- pewnie teraz ochrona przed infekcją i przygotowanie sterydami maluszka jest najwazniejsze. Odnosnie łózeczka - rozlozyłam przypietwszym dziecku i złozylam po tygodniu gdy przy kazdej probie odłozenia maluszek zaczynał płakać. Jako ze spałam na grubym materacu połozonym bezposrednio na podłodze- to dziecku kupiłam 3 materace zeby zrownowazyc wysokosc i przystawiłam do swojego. I tak spalismy do pojawienia się następnego. Teraz planuję pozbyc się naroznika na ktorym spie i powrócic do sprawdzonego modelu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla89 wrote:

Z tego co się orientuję antybiotyku nie bierze się w ciąży. Dostaniesz antybiotyk w trakcie porodu.

• Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Z tego co się orientuję antybiotyku nie bierze się w ciąży. Dostaniesz antybiotyk w trakcie porodu.

No właśnie, a mi ginekolog zleciła już teraz antybiotyk na 7 dni...a czytam w necie, ze niby tylko w trakcie porodu...ehh nie wiek co robić

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR trzymam kciuki

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Oo tak ferrari niedocenione a tanie i dobre. Ja kupiłam dostawke drewniania.
    Monia a co to za dostawka drewniana? Bok wyjmowany masz?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    My kupiliśmy bebetto vulcano, w komplecie z fotelikiem ferrari ( ma 4 punkty w testach adac) za coś koło 1400zł. Wiec cena atrakcyjna. Lozeczko dzisiaj przyszło, kupiliśmy w koncu dostawke kinkerkraft. To samo co chicco next to me, a ponad połowę tansze.
    Hej! Pamietasz konkretnie nazwe dostawki czy Kinderkraft ma tylko jedna?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla89 wrote:
    No właśnie, a mi ginekolog zleciła już teraz antybiotyk na 7 dni...a czytam w necie, ze niby tylko w trakcie porodu...ehh nie wiek co robić

Ja miałam w pierwszej ciąży i dostałam w trakcie porodu antybiotyk.

Dziewczyny wiem, że niektóre z was rodzą na klinikach. A czy któraś z was ma CC? Został mi ten jedyny szpital do umówienia terminu CC. Na kamieńskiego okres urlopowy, a Brochów i Borowska nie umawiają.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Monia a co to za dostawka drewniana? Bok wyjmowany masz?

Kolyska 40 na 90 na płozach i kółkach zdejmuje się bok dokreca dostawke i jest 55 na 90. Materac 40 na 90 ma dopinke 15 na 90. E mebluś firma. Mąż złożył wygląda ok.

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:

Zaciskam kciuki!

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla89 wrote:

Dziwne trochę bo to jest bakteria która sobie lubi powracać i to że Ci zniknie za tydzień nie znaczy że za 2 znowu się nie pojawi. Ale też nie chce się wymadrzac bo lekarzem nie jestem ;)

‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ