X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    W piatek zapytam bo tez mam wizyte. Normalnie te wargi sromowe duze mnie bola nad nimi tez m ie boli cos okropnego. O tym jak chodze to nie wspomne a musze robic wszystko i udawac ze jest ok bo jak wspomne ze mnie cos boli to moja kochana matka uwaza ze ja klamie bo tyle kobiet w ciazy chodzi i ich nic nie boli tylko mnie boli

Taaa..bo każda kobieta w ciąży spowiada się Twojej matce co ją boli...

mitaka wrote:
    Ja dzisiaj ogarniam pokoik po malowaniu, bo wieczorem małz przywiezie szafe i komode i sprobuje go przekonac zeby poskrecal, lozeczko przyjdzie na tygodniu. Musze powiedziec, ze ledwo zyje po umyciu okna siadam, po umyciu podlogi siadam itd. A w weekend ma byc 34 stopnie szooook

Ty się kobieto oszczędzaj troszkę... A szczególnie w takie upały. Niewiele trzeba by zasłabnąć i sobie zrobić krzywdę.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Jejku czas sie w końcu spakowac :O
    o tym samym pomyślałam! A ja mam NIC nie naszykowane!

• Paulinda Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo ogromne gratulacje, na sto procent wszystko będzie dobrze! Dużo siły i cierpliwości wam życzę ;)

3i499vvjgx57zohf.png
  • Alam Znajoma

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy pierwszą kruszynkę

Amy333 lubi tę wiadomość

8une3e3kohp2vnnf.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Margoo ogromne kciuki za twoją kruszynke :* dużo zdrówka dla niej i siły dla mamusi.

Moja córka dalej ułożona poprzecznie, jutro jadę umówić termin CC bo gin nie daje już szans, poza tym w miejscu gdzie ma główkę to pojawił się jakiś zrost i prawdopodobnie przez to nie może zmienić pozycji. Waga już ładna bo 2700.
    A wiesz że moja Tosia też jest ułożona poprzecznie, a moja gin powiedziała że tym będziemy się martwić w dniu porodu Nawet kilka dni przed dzieciaczki się przekręcają hmmm

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo gratulacje :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Alam Znajoma

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo gratulacje !!! Niesamowite, że takie maleństwo oddycha samodzielnie :)
    Takie historie dają spokój i nadzieję wszystkim mamusiom z ryzykiem przedwczesnego porodu.
    Dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domu .

8une3e3kohp2vnnf.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    A wiesz że moja Tosia też jest ułożona poprzecznie, a moja gin powiedziała że tym będziemy się martwić w dniu porodu Nawet kilka dni przed dzieciaczki się przekręcają hmmm

Moja kolezanka pojechala na umowione cc i wrocila, bo mala obrocila sie tuz przed zabiegiem :D

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam właśnie o takich przypadkach. Moja w tej samej pozycji jest od 6 tyg, gin podejrzewa, że ten zrost jej przeszkadza. Zobaczymy jak to będzie i co jutro mi w szpitalu powiedzą.
    Pewnie wola umówić CC w razie czego.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    o to moze sąsiadka:) ja Wołów, a Ty?:)
    Tak tak Wołów

Amy333 lubi tę wiadomość

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa wrote:
    Tak tak Wołów
    oj to pisze na priv;-)

Aniajaa lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu w którym chce rodzić nie umawiają cc jeśli jedynie położenie dziecka jest wskazaniem. Bo uważają, że dziecko może obrócić się w ostatniej chwili a lepiej dla dziecka i dla matki kiedy cokolwiek się zacznie samo, bo mniejszy szok dla dziecka, a dla matki łatwiej chociażby pod względem laktacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    3-4 tygodnie :) już nie długo :) Dzisiaj zamówiłam staniki do karmienia i piżamy do szpitala.
    Może jutro rano podjadę po kosmetyki itd, albo zostawię to na weekend i zrobię zakupy po wyjściu od położnej :)

Nadal czekam na wózek... denerwuje mnie ten przedstawiciel handlowy, jeśli w tym tygodniu nie dojedzie zamawiam inny wózek, wolę mieć już wszystko w domu..
    A rodzisz w szpitalu? Naturalnie? Co planujesz wziąć do szpitala z kosmetyków? Ja chyba jakies małe wszystko kupię bo dłużej jak 1 noc i tak pewnie tam nie będę. My już wszystko kupione, torba prawie spakowana. Oficjalnie jestem już gotowa :)

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    A rodzisz w szpitalu? Naturalnie? Co planujesz wziąć do szpitala z kosmetyków? Ja chyba jakies małe wszystko kupię bo dłużej jak 1 noc i tak pewnie tam nie będę. My już wszystko kupione, torba prawie spakowana. Oficjalnie jestem już gotowa :)

Rodzę w szpitalu, będę miała cc. Kosmetyki standardowe, szampon, żel pod prysznic, antyperspirant itd. wkładki laktacyjne, bo podkłady podobno są dostępne w szpitalu. Spakowałaś ręczniki?? Podobno nie trzeba, ale sama nie wiem...
    Wózek teoretycznie kupiłam na początku czerwca, ale jeszcze przedstawiciel firmy Inglesina na Holandię, nie dostarczył (miał na to 30 dni). Zaczynam żałować, że u nich kupiłam, już im napisałam, że jak do końca tygodnia wózka nie będzie rezygnuję i mają mi zwrócić pieniądze, bo będę musiała kupić inny. Na dodatek słabo odpisują na wiadomości, jak tak ma wyglądać serwis u nich, to już się boję. Zamierzam złożyć skargę na ten holenderski oddział do producenta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 21:41

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo Boże jakie wiadomości cudne <3 Niech maleńka rośnie zdrowo i Ty też się dzielnie trzymaj! Za 2 miesiące my będziemy kwiczeć a Wy będziecie na spacerze śmigać :D Moja Hania również ułożona jest poprzecznie. Z lewej głowa, z prawej nóżki i tak od połówkowych.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosias wrote:
    Jeśli możesz to napisz mi proszę co trzeba a co zapewnia szpital na Staszica...
    Wiem tyle co podpytalam koleżanek ktore yam rodzily, bo to mój pierwszy raz :) generalnie w szpitalu można poprosić o wszystko. Dziewczyny mówiły że koszula do porodu jest- wszystkie pozostałe rzeczy dla siebie typu wkładki laktacyjne, pokłady poporodowe też są dostępne ale lepiej mieć swoje. Jeśli chodzi o maluszka to to ciuszki daja - choc jakościowo roznie mozna trafic ale doradzaly mi zebym nie brala swoich za duzo bo potem nadaja sie do tego zeby wyrzucic albo zostawić je w szpitalu -
    Ja planuje przez 2 doby używać szpitalnych A później swoje. W pierwszej dobie dają pampersy, więc później trzeba mieć swoje, swoje też chusteczki nawilżające, krem/maść do pupy , pieluszki tetrowe. Do kąpieli nic nie brać bo tam nie kąpia do 3 doby-a tyle się przebywa jak wszystko jest ok. Jak jest potrzeba dają mleko modyfikowane. Tyle wiem ☺ zapytam jeszcze gin czy istnieje jakaś lista szpitalna co warto zabrać.

gosias, jatoszka lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Hej dziewczyny, informuję, że moja Hania przyszła na świat dzisiaj 15 min po północy. Waży 1680 g i ma 45 cm. Oddycha sama ale jest w inkubatorku. Dostała 9/10 punktów. Mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze :)

Margoo gratulacje ☺ super że z Hania wszystko ok - dzielna dziewczyna <3 no i 9 na 10 to super wynik. Niech malutka zdrowo się chowa A Ty czerp radość z tego że masz już kruszynke przy sobie <3

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • gosias Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Wiem tyle co podpytalam koleżanek ktore yam rodzily, bo to mój pierwszy raz :) generalnie w szpitalu można poprosić o wszystko. Dziewczyny mówiły że koszula do porodu jest- wszystkie pozostałe rzeczy dla siebie typu wkładki laktacyjne, pokłady poporodowe też są dostępne ale lepiej mieć swoje. Jeśli chodzi o maluszka to to ciuszki daja - choc jakościowo roznie mozna trafic ale doradzaly mi zebym nie brala swoich za duzo bo potem nadaja sie do tego zeby wyrzucic albo zostawić je w szpitalu -
    Ja planuje przez 2 doby używać szpitalnych A później swoje. W pierwszej dobie dają pampersy, więc później trzeba mieć swoje, swoje też chusteczki nawilżające, krem/maść do pupy , pieluszki tetrowe. Do kąpieli nic nie brać bo tam nie kąpia do 3 doby-a tyle się przebywa jak wszystko jest ok. Jak jest potrzeba dają mleko modyfikowane. Tyle wiem ☺ zapytam jeszcze gin czy istnieje jakaś lista szpitalna co warto zabrać.
    Super, bardzo dziękuję. Właśnie dowiedziałam się że moja znajoma rodziła w kwietniu w tym szpitalu. Dostała listę od położnej z rzeczami które są potrzebne.Będę mała ja w posiadaniu , o ile ja znajdzie:) także jak tylko będę coś wiedzieć to na pewno podzielę się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 22:01

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo wielkie gratulacje!!! I moc uścisków dla dzielnej Hani od wirtualnej cioci :) zdrówka dla Was!!!
    Jezu aż się wierzyć nie chce że to już... że zaczyna się już rozpakowywanie wrześniowek... ciekawe która następna ;)

Natalia1984, Camilla13, Amy333 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na Staszica wiec chetnie przygarne jakąś listę :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ