WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciemnowlosa wrote:W piatek zapytam bo tez mam wizyte. Normalnie te wargi sromowe duze mnie bola nad nimi tez m ie boli cos okropnego. O tym jak chodze to nie wspomne a musze robic wszystko i udawac ze jest ok bo jak wspomne ze mnie cos boli to moja kochana matka uwaza ze ja klamie bo tyle kobiet w ciazy chodzi i ich nic nie boli tylko mnie boli
Taaa..bo każda kobieta w ciąży spowiada się Twojej matce co ją boli...
mitaka wrote:Ja dzisiaj ogarniam pokoik po malowaniu, bo wieczorem małz przywiezie szafe i komode i sprobuje go przekonac zeby poskrecal, lozeczko przyjdzie na tygodniu. Musze powiedziec, ze ledwo zyje po umyciu okna siadam, po umyciu podlogi siadam itd. A w weekend ma byc 34 stopnie szooook
Ty się kobieto oszczędzaj troszkę... A szczególnie w takie upały. Niewiele trzeba by zasłabnąć i sobie zrobić krzywdę. -
nick nieaktualny
-
aLunia wrote:Margoo ogromne kciuki za twoją kruszynke :* dużo zdrówka dla niej i siły dla mamusi.
Moja córka dalej ułożona poprzecznie, jutro jadę umówić termin CC bo gin nie daje już szans, poza tym w miejscu gdzie ma główkę to pojawił się jakiś zrost i prawdopodobnie przez to nie może zmienić pozycji. Waga już ładna bo 2700.
-
linka220 wrote:A wiesz że moja Tosia też jest ułożona poprzecznie, a moja gin powiedziała że tym będziemy się martwić w dniu porodu Nawet kilka dni przed dzieciaczki się przekręcają hmmm
Moja kolezanka pojechala na umowione cc i wrocila, bo mala obrocila sie tuz przed zabiegiem
Antoś
-
Słyszałam właśnie o takich przypadkach. Moja w tej samej pozycji jest od 6 tyg, gin podejrzewa, że ten zrost jej przeszkadza. Zobaczymy jak to będzie i co jutro mi w szpitalu powiedzą.
Pewnie wola umówić CC w razie czego. -
nick nieaktualnyW szpitalu w którym chce rodzić nie umawiają cc jeśli jedynie położenie dziecka jest wskazaniem. Bo uważają, że dziecko może obrócić się w ostatniej chwili a lepiej dla dziecka i dla matki kiedy cokolwiek się zacznie samo, bo mniejszy szok dla dziecka, a dla matki łatwiej chociażby pod względem laktacji.
-
nick nieaktualnyVlinder wrote:3-4 tygodnie
już nie długo
Dzisiaj zamówiłam staniki do karmienia i piżamy do szpitala.
Może jutro rano podjadę po kosmetyki itd, albo zostawię to na weekend i zrobię zakupy po wyjściu od położnej
Nadal czekam na wózek... denerwuje mnie ten przedstawiciel handlowy, jeśli w tym tygodniu nie dojedzie zamawiam inny wózek, wolę mieć już wszystko w domu.. -
agaafabka wrote:A rodzisz w szpitalu? Naturalnie? Co planujesz wziąć do szpitala z kosmetyków? Ja chyba jakies małe wszystko kupię bo dłużej jak 1 noc i tak pewnie tam nie będę. My już wszystko kupione, torba prawie spakowana. Oficjalnie jestem już gotowa
Rodzę w szpitalu, będę miała cc. Kosmetyki standardowe, szampon, żel pod prysznic, antyperspirant itd. wkładki laktacyjne, bo podkłady podobno są dostępne w szpitalu. Spakowałaś ręczniki?? Podobno nie trzeba, ale sama nie wiem...
Wózek teoretycznie kupiłam na początku czerwca, ale jeszcze przedstawiciel firmy Inglesina na Holandię, nie dostarczył (miał na to 30 dni). Zaczynam żałować, że u nich kupiłam, już im napisałam, że jak do końca tygodnia wózka nie będzie rezygnuję i mają mi zwrócić pieniądze, bo będę musiała kupić inny. Na dodatek słabo odpisują na wiadomości, jak tak ma wyglądać serwis u nich, to już się boję. Zamierzam złożyć skargę na ten holenderski oddział do producenta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 21:41
-
Margoo Boże jakie wiadomości cudne
Niech maleńka rośnie zdrowo i Ty też się dzielnie trzymaj! Za 2 miesiące my będziemy kwiczeć a Wy będziecie na spacerze śmigać
Moja Hania również ułożona jest poprzecznie. Z lewej głowa, z prawej nóżki i tak od połówkowych.
-
gosias wrote:Jeśli możesz to napisz mi proszę co trzeba a co zapewnia szpital na Staszica...
generalnie w szpitalu można poprosić o wszystko. Dziewczyny mówiły że koszula do porodu jest- wszystkie pozostałe rzeczy dla siebie typu wkładki laktacyjne, pokłady poporodowe też są dostępne ale lepiej mieć swoje. Jeśli chodzi o maluszka to to ciuszki daja - choc jakościowo roznie mozna trafic ale doradzaly mi zebym nie brala swoich za duzo bo potem nadaja sie do tego zeby wyrzucic albo zostawić je w szpitalu -
Ja planuje przez 2 doby używać szpitalnych A później swoje. W pierwszej dobie dają pampersy, więc później trzeba mieć swoje, swoje też chusteczki nawilżające, krem/maść do pupy , pieluszki tetrowe. Do kąpieli nic nie brać bo tam nie kąpia do 3 doby-a tyle się przebywa jak wszystko jest ok. Jak jest potrzeba dają mleko modyfikowane. Tyle wiem ☺ zapytam jeszcze gin czy istnieje jakaś lista szpitalna co warto zabrać.gosias, jatoszka lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Marrgoo wrote:Hej dziewczyny, informuję, że moja Hania przyszła na świat dzisiaj 15 min po północy. Waży 1680 g i ma 45 cm. Oddycha sama ale jest w inkubatorku. Dostała 9/10 punktów. Mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze
Margoo gratulacje ☺ super że z Hania wszystko ok - dzielna dziewczynano i 9 na 10 to super wynik. Niech malutka zdrowo się chowa A Ty czerp radość z tego że masz już kruszynke przy sobie
kasia1518
-
kasia1518 wrote:Wiem tyle co podpytalam koleżanek ktore yam rodzily, bo to mój pierwszy raz
generalnie w szpitalu można poprosić o wszystko. Dziewczyny mówiły że koszula do porodu jest- wszystkie pozostałe rzeczy dla siebie typu wkładki laktacyjne, pokłady poporodowe też są dostępne ale lepiej mieć swoje. Jeśli chodzi o maluszka to to ciuszki daja - choc jakościowo roznie mozna trafic ale doradzaly mi zebym nie brala swoich za duzo bo potem nadaja sie do tego zeby wyrzucic albo zostawić je w szpitalu -
Ja planuje przez 2 doby używać szpitalnych A później swoje. W pierwszej dobie dają pampersy, więc później trzeba mieć swoje, swoje też chusteczki nawilżające, krem/maść do pupy , pieluszki tetrowe. Do kąpieli nic nie brać bo tam nie kąpia do 3 doby-a tyle się przebywa jak wszystko jest ok. Jak jest potrzeba dają mleko modyfikowane. Tyle wiem ☺ zapytam jeszcze gin czy istnieje jakaś lista szpitalna co warto zabrać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 22:01
-
Margo wielkie gratulacje!!! I moc uścisków dla dzielnej Hani od wirtualnej cioci
zdrówka dla Was!!!
Jezu aż się wierzyć nie chce że to już... że zaczyna się już rozpakowywanie wrześniowek... ciekawe która następnaNatalia1984, Camilla13, Amy333 lubią tę wiadomość