X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłam ten z Nacomi i jest genialny. Naprawdę nie zostawia tłustego filtru, super działa dodany do kąpieli. Od poniedziałku zacznę testować przy masażu krocza :) jeśli chodzi o seks, to jeszcze korzystamy. Nie wiadomo kiedy po porodzie będziemy mogli, więc trzeba wykorzystać ostatnie momenty. Mężowi brzuszek w ogóle nie przeszkadza, chyba zaczął mu się wręcz podobać :D najgorsze jest to, że odpadają pozycje, które lubimy i jest ograniczone pole do popisu... Ale wrażenia lepsze niż przed ciążą :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksiku to nawet mi nie mówcie :) tak mi się chce że masakra, A tu już miesiąc w celibacie bo szyjka się skraca... nawet kiedyś nas kusilo żeby tak delikatnie ale doszłam do wniosku że lepiej nie ryzykować jak bym później miała sobie w brodę pluć że coś się stało przez to :) ale za tydzień wizyta więc mam nadzieję że może mi lekarz już pozwoli ;) A jeżeli chodzi o lustrzyce to też mnie dopadła już chyba najgorsza faza... ostatnio jak chciałam się ogolić to musiałam się nagimnastykowac strasznie żeby mi się udało... Ale cóż poradzić takie uroki ciazy ;) dobrej nocki :*

bl9c8ribv6acupjv.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny a w rossmanie jest jakis olejek migdałowy spoko?

Używam z Rossmanna z firmy Biotanicapharma, ma fajny skład i opinie, dość duże opakowanie z pompka. Ostatnio był na promocji z aplikacją.

Mum2b lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam duphaston i luteine 2 tyg temu. Czekałam na ten moment z utęsknieniem. Mi jakiś czas temu ukochany ogolił pipkę, jestem po zabiegach IPL więc malutko na szczęście tych włosków. Jesteśmy u mojej mamy, jest tak gorąco, że umieram dosłownie. Mój śpi zawinięty w koc a ja na golasa bez przykrycia leżę i płynę. Jutro jedziemy do domu, u nas chłodniej na szczęście. Zazdroszczę tych olejków :( I zakupów w Hebe :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 22:40

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Dziewczyny podziwiam, ze sie smarujecie olejkami, ja nienawidze jak mi się cos od razu nie wchlania tylko zostawia filtr na skorze :O teraz to tak mi brzuch przeszkadza, ze sobie kupiłam tylko mgielke nawilzajaca w sprayu na nogi i lapki a tam gdzie mam rozstępy to olejek w sprayu z bielandy.

Z jednej strony wyszły Ci wcześnie i się z nimi oswoilas. Większość z nas dostanie rozstępów pod sam koniec i po porodzie. Oczywiście oby nie!

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak nie ma przeciwwskazań to mozna dzialac dalej :D cos czuje ze zaraz jak moj maz zjedzie i poszalejemy za te wszysykie tygodnie to urodze z 3 tygodnie przed terminem :D

Robilyscie wymaz z pochwy i odbytu? Mi wypada w 36tc mam nadzieje ze nie za pozno

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć na kolejnej wizycie czyli dopiero 17sierpnia... I jeszcze wtedy skierowanie na resztę badań typu hcv i coś tam jeszcze.... I jakoś tak mi się późno to wydaje, bo to będzie już 37tc.
    Zrobię je na pewno szybciej niż zawsze-bo tak to robię przed samą wizytą, żeby w razie wcześniejszego porodu mieć cały komplet potrzebnych badań

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z moim ginem widzę 4go a później idzie na urlop na cały miesiąc, więc nie wiem jak z wymazem... resztę badań niezbędnych do cc zrobię pod koniec sierpnia.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wymaz robiony, w środę wyniki, ale chyba tylko z pochwy ;/ więc nie wiem czy powtarzać czy co, kurcze lekarz powinien wiedzieć chyba jak ma to robić... Sama też mogłam zapytać, ale jakoś tak wyszło.
    Dzisiaj miałam najgorszą noc, co chwilę się budziłam, mały się rozpychał, ściskał mi żołądek. Bolał mnie też kręgosłup, krzyże no masakra. Także dzień też pewnie będzie ciężki. Czas kupić wiatrak.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Dzisiaj miałam najgorszą noc, co chwilę się budziłam, mały się rozpychał, ściskał mi żołądek. Bolał mnie też kręgosłup, krzyże no masakra. Także dzień też pewnie będzie ciężki. Czas kupić wiatrak.

Ja dzisiaj tez kiepsko spałam, ciśnie mnie pęcherz, pieką plecy, dokucza zgaga i mam caly czas wrażenie że mi słabo:/ W wiatrak już zainwestowałam, najchętniej bym sie z nim nie rozstawała;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez straszna noc. Obudziłam się zlana potem o 3, później zasnęłam po 4 żeby pospać do 9 i jestem nieprzytomna... tez muszę zainwestować w wiatrak, bo tak się nie da. Zawsze się zastanawiam, co jeśli porod zacznie się po takiej nocy. Skąd wezme sile żeby przeć... ale to jeszcze nie czas na takie myśli ;)

My mamy wizytę we wtorek. Zobaczymy, co powie na gbs, kiedy zrobić i czy on pobiera wymaz. Wiem, ze w Vitalabo jest możliwość żeby pobrały ich położne, wiec najwyżej z tego skorzystam.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo bolą biodra. W nocy przekrecam się średnio co godzinę szukając pozycji. Do tego te więzadła przy obracaniu.. ehhh

Kolejna dziewczyna z fb urodziła w 34 tc malutką dziewczynkę 1900g.

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mnie żadne wiązadła w pachwinach nie bolą.... Sama lekarka mnie ostrzegała że to się lada dzień zacznie i nic...
    Wogole to czuję się wspaniale. Trzeci trymestr jest najlepszy dla mnie jak narazie. Dziwne co?

mitaka, Amy333 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Kurcze a mnie żadne wiązadła w pachwinach nie bolą.... Sama lekarka mnie ostrzegała że to się lada dzień zacznie i nic...
    Wogole to czuję się wspaniale. Trzeci trymestr jest najlepszy dla mnie jak narazie. Dziwne co?

Dziwne, hehe;-) chociaz mnie na dole tez nic nie boli, nie czuje zeby sie tam cokolwiek rozciągało. Ale upały mnie tak wykańczają, że dzisiaj to juz mowilam do mojego M w nocy, że zbieram sie do szpitala i jade rodzić na ochotnika;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:

Ja czułam się super do połowy lipca a 8 miesiąc zaczął się mało komfortowo. Tzn upały mnie wykańczają, mam zdrętwiałe nadgarstki, słabe nocki, przysypiam w dzień...

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to i mi si zaczęły slabe nocki.. nie dosc ze goraco ze czlowiek caly mokry do tego bol krocza przy obkrecaniu to jeszcze komar wleci i tylek zgryzie ze sie godzine drapie zamiast spać:/

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pachwiny też nie bolą tylko brzuch przy obkrecaniu wg położnej są to więzadła macicy i mogą różnie boleć. Jakby nie było chodząc jest wszystko napięte a jak się już leży to wiadomo że wszystko luźne plus do tego maluch 2kg :) a procz tego czuje się super jedyne co to ostatnie upały- ponad 37, a odczuwalne 40 dały mi w tyłek ;)

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Ja tradycyjnie jak zawsze raz na kilka tygodni musze zadac to magiczne pytanie. Czy uprawiacie jeszcze sex? :)
    Ja tak ;-)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coraz częstsze skurcze, z bólem ud, położna mówi, że dziecko próbuje wstawić się do kanału, w sumie najwyższy czas zaczęłam 36 tc. Dzisiaj spakuję torbę do szpitala, niech czeka.

agaafabka u mnie wentylator pracował całą dobę, tylko dzięki niemu przeżyłam noc z piątku na sobotę, inaczej chyba w ogóle bym nie spała.

agaafabka lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie puchnie, nie boli oprócz takich łapiących bóli krzyża, które promieniują w pachwiny, że kroku zrobić nie można i chwilę potem puszczają..
    Upały jedynie nocami, bo mieszkamy na poddaszu i nierzadko temperatura jest wyższa niż
    30°, a do tego wiatrak tylko mieli to powietrze...
    Czy któraś też ma takie odgłosy pykania w brzuchu? Jakby pękł balon z gumy do żucia?
    Jest to na tyle głośne, że ludzie będący obok mnie też to słyszą....

‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ