X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam masakryczne noce, budzę się co 2 godz. na siku (choć czasem polecą kropelki to czuję i tak parcie na pęcherz jakbym miala litry wysikać) i na każdą zmianę pozycji. Więzadła bolą po prawej stronie ale nieregularnie a te upały po prostu wykańczają, co sie człowiek umyje to już po 5 min spocony. I oczywiście za dnia dochodza spucnięte nogi i odrętwiale po nocy dłonie :( Do tego miałam nocną walkę z megapasikonikiem, na szczęście wygrałam :)

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a na przytulaski mam szlaban do 36 tygodnia, nad czym bardzo ubolewamy bo jak więzadła nie bolą to przydziałałoby się jeszcze co nie co.

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka odbierałaś już darmowe pudełka dla maluszka ze sklepów typu prenatal, kruidvat itd??

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Mnie nic nie puchnie, nie boli oprócz takich łapiących bóli krzyża, które promieniują w pachwiny, że kroku zrobić nie można i chwilę potem puszczają..
    Upały jedynie nocami, bo mieszkamy na poddaszu i nierzadko temperatura jest wyższa niż
    30°, a do tego wiatrak tylko mieli to powietrze...
    Czy któraś też ma takie odgłosy pykania w brzuchu? Jakby pękł balon z gumy do żucia?
    Jest to na tyle głośne, że ludzie będący obok mnie też to słyszą....

tak też mi pyka :) tak jakby bańki pękały ciezko stwierdzic :D

u mnie wiatrak tez tylko mielił.. ja na dobry sen w takie upały mam zawsze taki trik ze mocze recznik i sie nim nakrywam :) to pozwalami zasnąc i fajnie chłodzi ciało :)

frezyjciada lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    agaafabka odbierałaś już darmowe pudełka dla maluszka ze sklepów typu prenatal, kruidvat itd??
    taaak, juz dawno. odebrałam tak:
    etos, prenatal, kruidvat, zeeman, jumbo, baby dump, nutricia, i jeszcze ile paczek po porodzie :)

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Mnie bardzo bolą biodra. W nocy przekrecam się średnio co godzinę szukając pozycji. Do tego te więzadła przy obracaniu.. ehhh

Kolejna dziewczyna z fb urodziła w 34 tc malutką dziewczynkę 1900g.

Agaafabka a masz może poduszkę do spania dla ciężarnej? Bo ja miałam to samo - co godzina zmiana boku, przy przekręcaniu ból wiezadeł, do tego pobudka na siku min. 3 razy i jeszcze niewyspany mąż, zakupiłam poduszkę z supermami i zupełnie inaczej... Nie rzucam się tak - przekręce się w nocy raz no może dwa i na siku też wstaje raz- nawet mąż stwierdził że mogłam wcześniej zainwestować bo zupełnie inne spanie.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Agaafabka a masz może poduszkę do spania dla ciężarnej? Bo ja miałam to samo - co godzina zmiana boku, przy przekręcaniu ból wiezadeł, do tego pobudka na siku min. 3 razy i jeszcze niewyspany mąż, zakupiłam poduszkę z supermami i zupełnie inaczej... Nie rzucam się tak - przekręce się w nocy raz no może dwa i na siku też wstaje raz- nawet mąż stwierdził że mogłam wcześniej zainwestować bo zupełnie inne spanie.
    Kochana z poduszka to już śpię od 16tc :) a na siku średnio co godzinę wstaje ;) przez te upały pije się jeszcze więcej a w nocy efekty :)

kasia1518 lubi tę wiadomość

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w srode ide na wyrwanie zeba. Zdecydowalybyscie sie na tym etapie? Ja jakos zaczynam sie bac czy to dobry pomysl

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Dziewczyny w srode ide na wyrwanie zeba. Zdecydowalybyscie sie na tym etapie? Ja jakos zaczynam sie bac czy to dobry pomysl
    zalezy który ząb, czy zniszczony, czy Cię boli, musisz liczyć się z tym, ze na tym etapie znieczulenie powinno być bez środka obkurczającego naczynia a to, niestety jest mniej skuteczne. jeśli nie masz bezwzględnych wskazań ja bym przełozyła

Av lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:36

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Av Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykle w 3 trymestrze zalecaja wstrzymanie się do porodu z takimi zabiegami, chyba, że sytuacja jest awaryjna.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • asese Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Ja tradycyjnie jak zawsze raz na kilka tygodni musze zadac to magiczne pytanie. Czy uprawiacie jeszcze sex? :)

My nie uprawiamy seksu od pozytywnego testu ciążowego, pocieszam męża pieszczotami, ale na nic więcej sobie nie pozwalamy. Przede wszystkim z obawy o dobrostan Małej, ale po części też z uwagi na moją mało pociągającą fizjonomię w ciąży;)
    Tu padnie durne pytanie: czy Wam w ciąży ściemniały i powiększyły się otoczki wokół sutków? Jestem posiadaczką małych piersi, ale teraz w ciąży rozmiar brodawki i otoczki zrobił się dużo większy i całkiem nieproporcjonalny do pozostałej części, do tego w miejsce "różu" pojawił się brąz:/ Wiem,. że tak się zdarza w ciąży, ale nurtuje mnie, czy tak już zostanie nawet po okresie karmienia?

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zniszczony jest ale ani nie boli ani nic sie nie dzieje tyle ze wiem ze jest do usuniecia. Mialam usuwane 3 przy 1 tez mialam suchy zebodol ale obeszlo sie bez antybiotykow. Eh no nic zobaczymy co dentystka powie czy moze to poczekac do porodu

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asese to normalne z tymi brodawkami i "ukolorowieniem" jak to mawia mój małż. Też tak miałam, nie zdarzyły wrócić do swojego normalnego stanu, bo zaszłam w kolejną ciążę, więc tu nie powiem czy już tak zostanie... A powiększone są ponto żeby dziecko mogło dobrze chwycić cysia ;) trzeba tylko pilnować żeby łapało brodawkę z jak największą częścią otoczki. Wtedy obejdzie się bez poranionych sutków-czego nie widziałam przy pierworodnym

• aLunia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    My nie uprawiamy seksu od pozytywnego testu ciążowego, pocieszam męża pieszczotami, ale na nic więcej sobie nie pozwalamy. Przede wszystkim z obawy o dobrostan Małej, ale po części też z uwagi na moją mało pociągającą fizjonomię w ciąży;)
    Tu padnie durne pytanie: czy Wam w ciąży ściemniały i powiększyły się otoczki wokół sutków? Jestem posiadaczką małych piersi, ale teraz w ciąży rozmiar brodawki i otoczki zrobił się dużo większy i całkiem nieproporcjonalny do pozostałej części, do tego w miejsce "różu" pojawił się brąz:/ Wiem,. że tak się zdarza w ciąży, ale nurtuje mnie, czy tak już zostanie nawet po okresie karmienia?

Ja też tak mam, na początku mi trochę pociemniały ale teraz baaaardzo. I też są właśnie ogromne te otoczki.

My się wczoraj skusilismy na przytulanki. Mąż mówi, że jestem w środku tak spuchnięta a ja nic nie czułam, miło było :P

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brodawki juz raczej zostaja takie ciemniejsze, ja sie smieje ze jak u Murzyny ;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety brodawki zostają już duże i brązowe, takie małe i rozowe mają tylko nierodki :) Coś za coś ;)

Amy333, Vlinder lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    No niestety brodawki zostają już duże i brązowe, takie małe i rozowe mają tylko nierodki :) Coś za coś ;)
    A to nie jest uwarunkowane genetycznie? Bo np moja bratowa mówi, że jej po roku od końca kp wróciły do normalności sprzed ciąży...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie " pocieszylyscie" z tymi brodawkami i otoczka. Moje są mega ciemne i ogromne. Co na stosunkowo małych piersiach przed ciążą ok 70 B teraz w ciąży 75D wyglądać będzie komicznie : p no nic coś za coś.

Mam takie spuchnięte stopy dzisiaj że az dziwnie mi się chodzi...

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny karmilam pierworodna 2 lata w sumie to nawet zapomniałam że miałam takie brodawki a młoda będzie niebawem mieć 5 lat. A teraz też ogromne i czekoladowe aż ostatnio się zaskoczylam :-) wiec u mnie wrocily do różu i normalnych rozmiarów.
    Dziś obudziłam się z taka ochota na seks Ale też już 3 tydzień celibatu mamy i chyba dopiero po 38 tygodniu będzie cosik :-) bo szyjka skrócona.
    A boli Was na środku spojenia np przy siadaniu? Bądź obracaniu bo mnie od dziś tam łapie?
    Mój wstawiony już w kanale leży centralnie na szyjce i uciska niemiłosiernie, we wcześniejszej ciąży biegalam do końca jak sarenka a teraz ten ucisk czasem kroku nie daje zrobić

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ