WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMnie boli czasem, czasem promieniuje coś do pachwin. Ogólnie nie podoba mi się ciało w ciąży - jak się zmienia. Pomijając biust który wygląda mało ładnie to mam mnóstwo popekanych naczynek i nowych pieprzy i brodawek. Omijam już temat cellulitu bo to masakra i tłusta cere. Ale wiem że warto dla maluszka. Do tego cierpna i drętwieja mi dłonie. Ja czuje opuchlizne ale nie jest jeszcze tak widoczna- ale obraczki nie założę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 06:21
-
Mi po pierwszej ciąży nieco się brodawki zmniejszyły i pojaśniały ( moze dlatego że piersi zmalały tzn wróciły do swego rozmiaru?) Teraz znów mega ciemne i wielkie brodawy. Do tego takie małe plamy na kolanach i łokciu, pieprzyki i chyba włókniaki,takie wystajace wyrostki skórne.
-
nick nieaktualnyAv wrote:No niestety brodawki zostają już duże i brązowe, takie małe i rozowe mają tylko nierodki
Coś za coś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 09:12
-
Dla mnie najgorszy jest właśnie stan mojej skóry, tzn. też mam masę nowych nowych pieprzykow, niektóre się powiekszyly a przybyło też brodawek takich małych. Po porodzie jak najszybciej idę do dermatologa, żeby mnie obejrzał. Niektóre trzeba będzie wyciac/wypalić pewnie, bo są w draznionych miejscach.
Leon
-
agaafabka wrote:Mi się piersi w ogóle nie zmieniły od początku ciąży. Rozmiar ten sam są tylko lekko opuchniete jak przy @ i sutki też bez zmian... Ciekawe jak to będzie z karmieniem
agaafabka lubi tę wiadomość
Leon
-
hej... u mnie już dawno sciemnialy i powiększył się brodawki... Ale u mnie po skonczonym karmieniu wracaly prawie do stanu wejściowego
snila mi sie dzisiaj pierwszy raz moja córeczka
że wracałam z mężem że szpitala
chciała bym żeby ten miesiąc przeleciał szybko i żebym mogła tulić już moja kruszynke w ramionach
miłego dnia
-
U mnie w I trymestrze otoczki były mega wielkie- nie mogłam na to patrzeć, teraz zmalały ale są mega ciemne. Pełno nowych pieprzyków, wlókniakow - jeszcze przed porodem mam się zgłosić do dermatologa bo może 1 pieprzyk z brzucha trzeba będzie wyciąć. Z cellulitem nie najgorzej, rozstepow poki co brak - ogólnie nie lubię swojego ciała w ciąży- odrzuca mnie i patrzeć na siebie nie mogękasia1518
-
Czy któraś z Was ma chustę godną polecenia? Ja nosiłam syna w pożyczonej, ale teraz chcę kupić. Szukałam na stronie lennylamb, ale tam mają za duży wybór:) Chcę tkaną, ale jeśli chodzi o rodzaj slotu to myślałam, że jest ich mniej, a tu chyba z 10..
-
Ja ogólnie czuje się dobrze ze swoim ciałem w ciąży, ale ostatnio odkryłam, gdzie poszło te 12kg. Moja dupa jest ogromna i cała w tłuszczu
zaczynam zatrzymywać wodę, stopy lekko opuchnięte, obrączki już nie nosze, zrobiły mi się pulchne policzki. Ale moze przez to, ze byłam chudzielcem jakoś mi to nie przeszkadza, bo wyglądam jeszcze normalnie. Ale tak jak pisze Monia - dla maluszka warto
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny pytanko co do kąpieli, bo już głupieję od tego czytania i słuchania:
- Kiedy pierwsza kąpiel? Moja położna mówi, żeby do 5 dni nie myć w ogóle - dziecko ma maź, która chroni skórę
- Myć kikut i potem osuszać czy nie myć i tylko octenisept?
- Myć w wodzie z płynem (np Hipp) czy tylko woda na początku?
- Po kąpieli oliwka czy olej ze słodkich migdałów?
- Które pampersy na początek? Położna mówi, że pampersy firmy Pampers mają chlor i mogą uczulać i żeby na początek wypróbować zwykłe z Lidla albo Biedronki.
Proszę pomóżcie, bo co filmik na youtube to różne zasady.Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnyrenjak wrote:Czy któraś z Was ma chustę godną polecenia? Ja nosiłam syna w pożyczonej, ale teraz chcę kupić. Szukałam na stronie lennylamb, ale tam mają za duży wybór:) Chcę tkaną, ale jeśli chodzi o rodzaj slotu to myślałam, że jest ich mniej, a tu chyba z 10..
Ja sama jeszcze nie mam doświadczenia więc powiem tylko co słyszałam na szkole rodzenia bo nasza położna była też doradca. Polecane firmy polskie to właśnie lennylamb ,little frog, natibaby. Najłatwiejszy i polecany na początek to splot skośno- krzyżowy czyli te pasiaki popularne chociaż jak masz już doświadczenie to są fajne też te serduszka tylko nie wiem dokładnie jaki to splot.
Ja sama kupiłam little frog pasiaka uniwersalnego i cwicze póki co 2 wiązania na misiu. -
nick nieaktualnyMum2b wrote:Dziewczyny pytanko co do kąpieli, bo już głupieję od tego czytania i słuchania:
- Kiedy pierwsza kąpiel? Moja położna mówi, żeby do 5 dni nie myć w ogóle - dziecko ma maź, która chroni skórę
- Które pampersy na początek? Położna mówi, że pampersy firmy Pampers mają chlor i mogą uczulać i żeby na początek wypróbować zwykłe z Lidla albo Biedronki.
Proszę pomóżcie, bo co filmik na youtube to różne zasady.
U mnie po szkole rodzenia :
- myć dziecko co 2-3 dni na początku ale kiedy pierwsza kąpiel nie mówiła.
- kikut myć i osuszać i u nas polecała spirytus rozcieńczyć i przemywać gazikiem.
- tylko w wodzie myć
- po kąpieli olej ze słodkich migdalow
- co do pampersów ciężko powiedzieć chyba będziesz musiała sama sprawdzić. Ja się sklaniam coraz bardziej przy wielorazowkach. Jeszcze czyyam ale raczej się podejmę..no do szpitala mam paczkę DADY z biedronki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 11:50
Mum2b lubi tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Ja sama jeszcze nie mam doświadczenia więc powiem tylko co słyszałam na szkole rodzenia bo nasza położna była też doradca. Polecane firmy polskie to właśnie lennylamb ,little frog, natibaby. Najłatwiejszy i polecany na początek to splot skośno- krzyżowy czyli te pasiaki popularne chociaż jak masz już doświadczenie to są fajne też te serduszka tylko nie wiem dokładnie jaki to splot.
Ja sama kupiłam little frog pasiaka uniwersalnego i cwicze póki co 2 wiązania na misiu.chyba napiszę do babki z kursu, może coś podpowie
-
Mum2b wrote:Dziewczyny pytanko co do kąpieli, bo już głupieję od tego czytania i słuchania:
Proszę pomóżcie, bo co filmik na youtube to różne zasady.
- nie kąp malucha w szpitalu, wykąp jak wrócisz do domu, po 3-4 dobach,potem co 2-3 dni,
- z kikutem mówią,żeby myć wodą z mydłem i osuszać. Ja synowi psikałam też octaniseptem,bo tak się robiło wtedy i szybko, ładnie odpadł,
- olej z migdałów do kąpieli,po kąpieli nic,chyba że dziecko ma problem ze skórą,
- pieluchy musisz wypróbować,które dziecku będą pasować,ja mam po paczce z każdego rodzaju i zobaczymy. Z synem miałam pampersy od początku i nic mu nie było
Tzn ja bym tak zrobiła, jak napisałamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 12:02
Mum2b, Natalia1984, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Ja nie mogę sobie znaleźć miejsca tak mi gorąco. Do tego upału duża wilgotność powietrza. Śpię goła a i tak mi gorąco.
Do tego wszystkiego chyba związek mi się sypie... mam mega doła, jest mi smutno. On rozwodzi się już 3 lata z żoną, dwoje małych dzieci, których obecności chyba nigdy nie będę w stanie zaakceptować. I jeszcze kilka innych spraw dnia codziennego... chodzę i płaczę po kątach. Niech się już urodzi moja Hania -
Witam was dziewczęta w kolejny upalny dzień
dziś jestem sama w domu więc popylam po chałupie w stroju Ewy, polecam
Słuchajcie, czytam właśnie na stronie swojego szpitala informacje na temat przygotowania torby do porodu i takich tam rzeczy, okazuje się że nie mogę mieć pomalowanych paznokci ani u dłoni ani u stóp! Nie wiem czy taki temat już był na forum bo późno do was dołączyłam, ale dajcie proszę znać czy nie wiecie czemu tak jest? Dla mnie to nowość totalna -
nick nieaktualnyrenjak wrote:Dzięki:) ja byłam na warsztatach przy synu, bo się Go bałam zapleść sama, ale może gdybym poćwiczyła na misiu to byłoby prościej:) no właśnie z tymi pasiakami łatwiej, ale te żakardowe mają takie piękne wzory..
chyba napiszę do babki z kursu, może coś podpowie
Na pewno Ci podpowie;) żakardowe chyba na dłużej starcza bo są zazwyczaj o grubszej gramaturze. Ćwiczenie na misiu spoko tylko jednak jest za lekki ale stwierdziłam że lepsze to niz nic. Zobaczymy jak pójdzie na żywo. -
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Ja nie mogę sobie znaleźć miejsca tak mi gorąco. Do tego upału duża wilgotność powietrza. Śpię goła a i tak mi gorąco.
Do tego wszystkiego chyba związek mi się sypie... mam mega doła, jest mi smutno. On rozwodzi się już 3 lata z żoną, dwoje małych dzieci, których obecności chyba nigdy nie będę w stanie zaakceptować. I jeszcze kilka innych spraw dnia codziennego... chodzę i płaczę po kątach. Niech się już urodzi moja Hania
Natalia nie wiem jak Cię pocieszyć. Powiem tylko mam nadzieję że się nie obrazisz że nigdy osobiście bym nie pakowała się w związek kiedy nie ma uregulowanej sytuacji prawnej. Bo każdy ma jakąś przeszłość i doświadczenia więc myślę że dzieci to nie jest przeszkodą ( chociaż ja nenwiek czy bym zaakceptowała ) ale już brak rozwodu ogromną.
No ale już w tym związku jesteś i żyjecie więc chyba tylko szczera rozmowa. Pytanie na ile do tej pory Ci to.przeszkadzalo. -
Paulinda wrote:Witam was dziewczęta w kolejny upalny dzień
dziś jestem sama w domu więc popylam po chałupie w stroju Ewy, polecam
Słuchajcie, czytam właśnie na stronie swojego szpitala informacje na temat przygotowania torby do porodu i takich tam rzeczy, okazuje się że nie mogę mieć pomalowanych paznokci ani u dłoni ani u stóp! Nie wiem czy taki temat już był na forum bo późno do was dołączyłam, ale dajcie proszę znać czy nie wiecie czemu tak jest? Dla mnie to nowość totalna