X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała się przekręciła ale odwrotnie niż powinna. Leżała w poprzek, zawsze czkawka była na lewo daleko od pępka. Teraz czkawka jest z prawej strony powyżej pępka i nóżkami ciągle grzebie po pęcherzu. To by się zgadzało. Jest nogami w dół zamiast głową. Szkoda, że nie mogę tego potwierdzić na USG.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Czy ja jestem jedyną ciężarówką, która liczy na to, że dziecko będzie raczej mniejsze niż większe? :P

Av ja liczę na to że moja malutka będzie miała ok 3kg :) jakoś wielka nie jest w 29tc 2d miała 1300g, teraz mam we wtorek usg to będzie 31tc 6d i myślę że nie dobila jeszcze do 2kg - poza tym ja wazylam 3 030 a mąż 3060 ale za to może być długa bo my wysocy jesteśmy i od początku słyszę że będą długie nogi :)

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia takie domowe mini USG to by było coś, prawda?? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 16:30

Natalia1984 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Ja tradycyjnie jak zawsze raz na kilka tygodni musze zadac to magiczne pytanie. Czy uprawiacie jeszcze sex? :)

U nas niestety zakaz przez krótka szyjke :( bardzo ubolewam nad tym

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja coś czuję, że nawet już będąc w szpitalu zaciągnę mojego A w jakieś ustronne miejsce, żeby skurcze się zaczęły i żeby nie cięli mnie na zimno :D :D
    Odnośnie cc, co sądzicie o znieczuleniu zewnątrzoponowym? Nie wyobrażam sobie, żebym była znieczulona ogólnie, chcę zobaczyć mojego gagatka chwilę po wyjściu z brzuszka, wycałować ją i być później świadoma.

Jeśli miałabym CC to wzięlabym zewnatrzoponowe. Raz byłam znieczulona ogólnie i dochodzilam do siebie 12h, mąż mówi że nikomu nie życzy takiego widoku - jak on to opisuje to mówi że wyglądalam jakbym schodzila na tamten świat... omamy, majaczenie, drgawki ...więc ogólnego bym na pewno nie brała

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wróciłam z zakupów w hebe kupiłam ten olejek ze słodkich migdałów co tak reklamujecie :). A w Rosmannie dostałam pieluszki pampersa za 1 gr. Pokupowalam tez małe kosmetyki do szpitala. Maź rozłożył dziś wózek, który leżał w garażu. Zrobiłam nim rundkę po pokoju. Wszystko działa ok. Czas na pakowanie torby.

kasia1518 lubi tę wiadomość

• GuBo Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Czy ja jestem jedyną ciężarówką, która liczy na to, że dziecko będzie raczej mniejsze niż większe? :P

Ja się pod tym podpisuję obiema rękami :)

Av lubi tę wiadomość

h4zp3e3kj3ws8ciu.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na douphastonie od poczatku ciąży. Kiedy odstawiacie? Moj lekarz powiedzial, ze my berzemy do 37go tyg. Czasem zastanawiam sie jak moja szyjka trzymala by sie bez niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 17:37

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Dziewczyny na douphastonie od poczatku ciąży. Kiedy odstawiacie? Moj lekarz powiedzial, ze my berzemy do 37go tyg. Czasem zastanawiam sie jak moja szyjka trzymala by sie bez niego.
    Odstawiłam dupka jakiś miesiąc temu,szyjka ok, odstawienie nie zaszkodziło.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie uprawiamy sexu w sumie od początku roku. Ja do połowy kwietnia czułam się po prostu fatalnie, leżałam ciągle i spałam. Potem już mi brzuch zaczął rosnąć i oboje nie czuliśmy się z tym komfortowo. Raz próbowaliśmy ale jakoś sucho było, zresztą ja bym na pewno nic z tego nie miała. A teraz ta szyjka to już w ogóle. Mamy takie same temperamenty więc jest oki.
    Dzięki za info o olejku migdałowym, kupiłam w hebe dzisiaj. Macie jakieś fajne tutoriale odnośnie masażu krocza?

Hedgehog lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w rossmanie jest jakis olejek migdałowy spoko?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Jeśli miałabym CC to wzięlabym zewnatrzoponowe. Raz byłam znieczulona ogólnie i dochodzilam do siebie 12h, mąż mówi że nikomu nie życzy takiego widoku - jak on to opisuje to mówi że wyglądalam jakbym schodzila na tamten świat... omamy, majaczenie, drgawki ...więc ogólnego bym na pewno nie brała

Ja miałam 6 razy ogólne, 5 krótkie do 30min, raz poważne gdzie byłam intubowana. Po 2h od obudzenia czułam się normalnie jakby nie było nic dawane. Grunt to dobry anestezjolog i wiedza czy jest się na coś uczulonym.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podziwiam, ze sie smarujecie olejkami, ja nienawidze jak mi się cos od razu nie wchlania tylko zostawia filtr na skorze :O teraz to tak mi brzuch przeszkadza, ze sobie kupiłam tylko mgielke nawilzajaca w sprayu na nogi i lapki a tam gdzie mam rozstępy to olejek w sprayu z bielandy.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Ja miałam 6 razy ogólne, 5 krótkie do 30min, raz poważne gdzie byłam intubowana. Po 2h od obudzenia czułam się normalnie jakby nie było nic dawane. Grunt to dobry anestezjolog i wiedza czy jest się na coś uczulonym.

Uczulona na nic nie jestem ... A co on mi podał że tak mnie trzymało, to nie mam pojęcia ☺ nawet miałam zakaz wstawiania 12h od operacji A i tak jak wstałam to miałam omdlenie.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Dziewczyny podziwiam, ze sie smarujecie olejkami, ja nienawidze jak mi się cos od razu nie wchlania tylko zostawia filtr na skorze :O teraz to tak mi brzuch przeszkadza, ze sobie kupiłam tylko mgielke nawilzajaca w sprayu na nogi i lapki a tam gdzie mam rozstępy to olejek w sprayu z bielandy.

Masz Asiaf już rozstępy ciążowe czy jakies stare?

• Paulinda Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny a w rossmanie jest jakis olejek migdałowy spoko?
    Jest taki w mlecznoprzezroczystej butelce z pompką, z białą etykietą która się totalnie niczym nie wyróżnia :P jest na niej tylko napisane "olej migdałowy 100% czysty". Kosztuje bodajże 34 zł za 250 ml albo coś koło 60 zł za 500 ml, dokładnie nie pamiętam ;) w moim rossmannie znalazłam go zaraz przy bio-oilu

3i499vvjgx57zohf.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie jestem hardkorem, w domu 27 stopni a ja odpaliłam piekarnik i robię muffiny :D

Av, Amy333 lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do znieczulenia przy CC. Pelna narkoze stosuje się tylko w sytuacjach gdy znieczulenie zewnątrzoponowe nie jest możliwe np uszkodzone dyski miedzykregowe, znaczna otyłość lub gdy wywiad anestezjologa stwierdza inne przeciwskazania.

Seks, ach... marzenie, obyśmy mieli dość siły po narodzinach synka żeby nadrobić ostatnie miesiące.

Brzuch i piersi smaruje Palmersem, pozostałe części ciała suchym olejkiem do ciała, teraz jest Tak gorąco ze po posmarowaniu się tłustym olejkiem chyba bym umarła.

Dziś podczas prysznica i golenia wszystkich najważniejszych części ciała stwierdziłam, że osiągnęłam ostatnie stadium lustrzycy :P no nijak nie widać pipki od góry.

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Masz Asiaf już rozstępy ciążowe czy jakies stare?
    Ciążowe :( wyszly mi bardzo wczesnie, ale po mnie juz w drugim miesiacu ludzie pytali czy jestem w ciąży (np. Wscibska sasiadka :D) , od razu brzuch i piersi urosly. Mam duzo i bardzo duze na biodrach i piersiach, chociaż smarowalam wtedy kremem przeciwko rozstepom z apteki, już nie pamietam firmy. Teraz już nowe nie wyskakuja, ale i tak jestem zmasakrowana, ale niewazne, wiafomo, ze po ciąży cialo sie zmieni. Bede chciala ćwiczyć i wrocic do formy, a na rozstepy juz nie mam wpywu.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Ja też nie nawidze jak mi się tworzy taka warstwa na skórze, ale ten olejek z nacomi jest jedynym, który właśnie tego nie robi:D ale nie chce mi się wysmarowywać, więc leje go na siebie po umyciu od razu jeszcze na mokrą skórę i tak sobie wysycham :P
    Do masażu krocza jest meeeeega fajny bo taki delikatny i nie śmierdzi ani nic. Bratowa dała mi olejek specjalny jakiś do masażu krocza, to masakra... Maśli się, śmierdzi jak dla mnie, nie czuje wcale nawilżenia tylko poślizg właśnie...

‹‹ 949 950 951 952 953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ