WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mała się przekręciła ale odwrotnie niż powinna. Leżała w poprzek, zawsze czkawka była na lewo daleko od pępka. Teraz czkawka jest z prawej strony powyżej pępka i nóżkami ciągle grzebie po pęcherzu. To by się zgadzało. Jest nogami w dół zamiast głową. Szkoda, że nie mogę tego potwierdzić na USG.
-
Av wrote:Czy ja jestem jedyną ciężarówką, która liczy na to, że dziecko będzie raczej mniejsze niż większe?
Av ja liczę na to że moja malutka będzie miała ok 3kgjakoś wielka nie jest w 29tc 2d miała 1300g, teraz mam we wtorek usg to będzie 31tc 6d i myślę że nie dobila jeszcze do 2kg - poza tym ja wazylam 3 030 a mąż 3060 ale za to może być długa bo my wysocy jesteśmy i od początku słyszę że będą długie nogi
kasia1518
-
Natalia1984 wrote:Ja coś czuję, że nawet już będąc w szpitalu zaciągnę mojego A w jakieś ustronne miejsce, żeby skurcze się zaczęły i żeby nie cięli mnie na zimno
Odnośnie cc, co sądzicie o znieczuleniu zewnątrzoponowym? Nie wyobrażam sobie, żebym była znieczulona ogólnie, chcę zobaczyć mojego gagatka chwilę po wyjściu z brzuszka, wycałować ją i być później świadoma.
Jeśli miałabym CC to wzięlabym zewnatrzoponowe. Raz byłam znieczulona ogólnie i dochodzilam do siebie 12h, mąż mówi że nikomu nie życzy takiego widoku - jak on to opisuje to mówi że wyglądalam jakbym schodzila na tamten świat... omamy, majaczenie, drgawki ...więc ogólnego bym na pewno nie brałakasia1518
-
nick nieaktualnyJa wlasnie wróciłam z zakupów w hebe kupiłam ten olejek ze słodkich migdałów co tak reklamujecie
. A w Rosmannie dostałam pieluszki pampersa za 1 gr. Pokupowalam tez małe kosmetyki do szpitala. Maź rozłożył dziś wózek, który leżał w garażu. Zrobiłam nim rundkę po pokoju. Wszystko działa ok. Czas na pakowanie torby.
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Asiaf wrote:Dziewczyny na douphastonie od poczatku ciąży. Kiedy odstawiacie? Moj lekarz powiedzial, ze my berzemy do 37go tyg. Czasem zastanawiam sie jak moja szyjka trzymala by sie bez niego.
-
My nie uprawiamy sexu w sumie od początku roku. Ja do połowy kwietnia czułam się po prostu fatalnie, leżałam ciągle i spałam. Potem już mi brzuch zaczął rosnąć i oboje nie czuliśmy się z tym komfortowo. Raz próbowaliśmy ale jakoś sucho było, zresztą ja bym na pewno nic z tego nie miała. A teraz ta szyjka to już w ogóle. Mamy takie same temperamenty więc jest oki.
Dzięki za info o olejku migdałowym, kupiłam w hebe dzisiaj. Macie jakieś fajne tutoriale odnośnie masażu krocza?Hedgehog lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
kasia1518 wrote:Jeśli miałabym CC to wzięlabym zewnatrzoponowe. Raz byłam znieczulona ogólnie i dochodzilam do siebie 12h, mąż mówi że nikomu nie życzy takiego widoku - jak on to opisuje to mówi że wyglądalam jakbym schodzila na tamten świat... omamy, majaczenie, drgawki ...więc ogólnego bym na pewno nie brała
Ja miałam 6 razy ogólne, 5 krótkie do 30min, raz poważne gdzie byłam intubowana. Po 2h od obudzenia czułam się normalnie jakby nie było nic dawane. Grunt to dobry anestezjolog i wiedza czy jest się na coś uczulonym. -
Dziewczyny podziwiam, ze sie smarujecie olejkami, ja nienawidze jak mi się cos od razu nie wchlania tylko zostawia filtr na skorze
teraz to tak mi brzuch przeszkadza, ze sobie kupiłam tylko mgielke nawilzajaca w sprayu na nogi i lapki a tam gdzie mam rozstępy to olejek w sprayu z bielandy.
Antoś
-
OctAngel wrote:Ja miałam 6 razy ogólne, 5 krótkie do 30min, raz poważne gdzie byłam intubowana. Po 2h od obudzenia czułam się normalnie jakby nie było nic dawane. Grunt to dobry anestezjolog i wiedza czy jest się na coś uczulonym.
Uczulona na nic nie jestem ... A co on mi podał że tak mnie trzymało, to nie mam pojęcia ☺ nawet miałam zakaz wstawiania 12h od operacji A i tak jak wstałam to miałam omdlenie.kasia1518
-
nick nieaktualnyAsiaf wrote:Dziewczyny podziwiam, ze sie smarujecie olejkami, ja nienawidze jak mi się cos od razu nie wchlania tylko zostawia filtr na skorze
teraz to tak mi brzuch przeszkadza, ze sobie kupiłam tylko mgielke nawilzajaca w sprayu na nogi i lapki a tam gdzie mam rozstępy to olejek w sprayu z bielandy.
Masz Asiaf już rozstępy ciążowe czy jakies stare? -
Mum2b wrote:Dziewczyny a w rossmanie jest jakis olejek migdałowy spoko?
jest na niej tylko napisane "olej migdałowy 100% czysty". Kosztuje bodajże 34 zł za 250 ml albo coś koło 60 zł za 500 ml, dokładnie nie pamiętam
w moim rossmannie znalazłam go zaraz przy bio-oilu
-
nick nieaktualnyCo do znieczulenia przy CC. Pelna narkoze stosuje się tylko w sytuacjach gdy znieczulenie zewnątrzoponowe nie jest możliwe np uszkodzone dyski miedzykregowe, znaczna otyłość lub gdy wywiad anestezjologa stwierdza inne przeciwskazania.
Seks, ach... marzenie, obyśmy mieli dość siły po narodzinach synka żeby nadrobić ostatnie miesiące.
Brzuch i piersi smaruje Palmersem, pozostałe części ciała suchym olejkiem do ciała, teraz jest Tak gorąco ze po posmarowaniu się tłustym olejkiem chyba bym umarła.
Dziś podczas prysznica i golenia wszystkich najważniejszych części ciała stwierdziłam, że osiągnęłam ostatnie stadium lustrzycyno nijak nie widać pipki od góry.
-
86Monia wrote:Masz Asiaf już rozstępy ciążowe czy jakies stare?
wyszly mi bardzo wczesnie, ale po mnie juz w drugim miesiacu ludzie pytali czy jestem w ciąży (np. Wscibska sasiadka
) , od razu brzuch i piersi urosly. Mam duzo i bardzo duze na biodrach i piersiach, chociaż smarowalam wtedy kremem przeciwko rozstepom z apteki, już nie pamietam firmy. Teraz już nowe nie wyskakuja, ale i tak jestem zmasakrowana, ale niewazne, wiafomo, ze po ciąży cialo sie zmieni. Bede chciala ćwiczyć i wrocic do formy, a na rozstepy juz nie mam wpywu.
Antoś
-
nick nieaktualnyAsiaf wrote:Dziewczyny podziwiam, ze sie smarujecie olejkami, ja nienawidze jak mi się cos od razu nie wchlania tylko zostawia filtr na skorze
Do masażu krocza jest meeeeega fajny bo taki delikatny i nie śmierdzi ani nic. Bratowa dała mi olejek specjalny jakiś do masażu krocza, to masakra... Maśli się, śmierdzi jak dla mnie, nie czuje wcale nawilżenia tylko poślizg właśnie...