X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Czy ja jestem jedyną ciężarówką, która liczy na to, że dziecko będzie raczej mniejsze niż większe? :P
    Też na to liczę :D hahaha :D
    Dla mnie przechowywanie krwi pępowinowej jest zwykłym biznesem. Ale co kto woli. Wystarczy dobrze wgłębić się w temat i poczytać, nie tylko Polskie strony, ale i zagraniczne. U nas to jest nowość-czerwone złoto.. Mówią, że to bezinwazyjne, ale jednak trzeba odpępnić dziecko wcześniej-wiec już zabieramy dziecku to co powinno dostac, teraz się czeka z odpepnieniem, aż pępowina przestanie tętnić, żeby dziecko dostało to co powinno, to rzutuje na jego późniejsze zdrowie. I też zasłaniają się tym, że Polskie Towarzystwo Ginekologiczne wydało pozytywna opinię o korzyściach wynikających z deponowania tej krwi w komercyjnych bankach. Tylko szkoda,
    że nie mówią otwarcie,że dwóch profesorów wchodzących w skład tego całego zespołu jest znaczacymi członkami "rad naukowych" owych banków przechowujących krew pępowinową.
    Także no dla mnie decyzja była prosta.

Av lubi tę wiadomość

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Ja tradycyjnie jak zawsze raz na kilka tygodni musze zadac to magiczne pytanie. Czy uprawiacie jeszcze sex? :)
    Oczywiście, że tak :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Ja tradycyjnie jak zawsze raz na kilka tygodni musze zadac to magiczne pytanie. Czy uprawiacie jeszcze sex? :)

My od ostatniej wizyty, czyli od 2 tygodni jestesmy grzeczni. Mala jest ustawiona główkową i głowkę bardzo mocno wciska w kanał. Wolimy już tam do niej za bardzo nie pukać, hehe;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się kochamy chociaż rzadziej, bo znów mam infekcję. Poza tym czuję się jak waleń, taka jestem ociężała, większość ulubionych pozycji odpada, trzeba kombinować :P Ale mój mi mimo to nie odpuszcza :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety Ciemnowłosa co za pytanie! :D RACZEJ, ŻE TAK! i nie zamierzam z tego rezygnować! Ba jak się zaczną skurcze to też mam zamiar podziałać żeby akcję przyspieszyć :D

Natalia1984 lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję, że nawet już będąc w szpitalu zaciągnę mojego A w jakieś ustronne miejsce, żeby skurcze się zaczęły i żeby nie cięli mnie na zimno :D :D
    Odnośnie cc, co sądzicie o znieczuleniu zewnątrzoponowym? Nie wyobrażam sobie, żebym była znieczulona ogólnie, chcę zobaczyć mojego gagatka chwilę po wyjściu z brzuszka, wycałować ją i być później świadoma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 13:49

kasia1518 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja coś czuję, że nawet już będąc w szpitalu zaciągnę mojego A w jakieś ustronne miejsce, żeby skurcze się zaczęły i żeby nie cięli mnie na zimno :D :D
    Odnośnie cc, co sądzicie o znieczuleniu zewnątrzoponowym? Nie wyobrażam sobie, żebym była znieczulona ogólnie, chcę zobaczyć mojego gagatka chwilę po wyjściu z brzuszka, wycałować ją i być później świadoma.
    Ja zamierzam rodzić SN, ale jakbym miała mieć jednak CC i miałabym wybór, to zdecydowanie nie brałabym narkozy, tylko znieczulenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 13:51

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Tez liczę na to,że będę przytomna,zobaczę i usłyszę mojego Kręciołka.
    Kombinuję także jak rozjręcić akcję w dniu cc ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki...wiem,że lubicie kometyki Nacomi,w Hebe jest promocja na część z nich min olejek z migdałów. Kupiłam dziś dużą butelkę za 17 zł,masło shea chyba za 10 zł. Warto ;)

Minns lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuję od przyszłego weekendu częściej wykorzystywać męża w łóżku, wtedy będę w 37 tc, może tym razem nie będzie cc na zimno :)

Dzisiaj piorę pidżamy i jutro zaczynam pakować torbę, w sumie mam malo akcesoriów do spakowania ( 2 pidżamy, bielizna, klapki pod prysznic, osobiste kosmetyki - szczoteczka do zębów, pasta, antyperspirant, ewentualnie wkładki laktacyjne). Żele pod prysznic, szampon, ręczniki, podkłady poporodowe są na wyposażeniu szpitala, tak samo jak kosmetyki dla dziecka, pieluchy, chusteczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 14:03

bhywvcqgxdl0na75.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK chyba jest dobrze z przygotowaniami u mnie, zamówienie poszło :) teraz wyczyścić torbę i można się pakować na tygodniu :) pokój w tym tyg już też powinnam dokończyć :) zostało mi dokupić pieluchy tetrowe i flanelowe, wanienkę i pampersy, no i pranie i prasowanie, ale to na spokojnie.

Ciemnowłosa rzadko mi się chcę, ale lubię, bo w ciąży są najlepsze orgazmy :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Czy ja jestem jedyną ciężarówką, która liczy na to, że dziecko będzie raczej mniejsze niż większe? :P

Ja miałam 2550 jak się urodziłam, mąż gdzieś 3200, sama wolałabym mniejsze dzieciątko. Zdrowe ale mniejsze :)

km5scwa1k0ojmmea.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:

t.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 09:25

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Też na to liczę :D hahaha :D
    Dla mnie przechowywanie krwi pępowinowej jest zwykłym biznesem. Ale co kto woli. Wystarczy dobrze wgłębić się w temat i poczytać, nie tylko Polskie strony, ale i zagraniczne. U nas to jest nowość-czerwone złoto.. Mówią, że to bezinwazyjne, ale jednak trzeba odpępnić dziecko wcześniej-wiec już zabieramy dziecku to co powinno dostac, teraz się czeka z odpepnieniem, aż pępowina przestanie tętnić, żeby dziecko dostało to co powinno, to rzutuje na jego późniejsze zdrowie. I też zasłaniają się tym, że Polskie Towarzystwo Ginekologiczne wydało pozytywna opinię o korzyściach wynikających z deponowania tej krwi w komercyjnych bankach. Tylko szkoda,
    że nie mówią otwarcie,że dwóch profesorów wchodzących w skład tego całego zespołu jest znaczacymi członkami "rad naukowych" owych banków przechowujących krew pępowinową.
    Także no dla mnie decyzja była prosta.
    Rozmawialam z położna i nie jest to prawda z ta pepowina. Przynajmniej we Wroclawiu, mozesz pobrac tez w pozniejszym momencie.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Czemu naciąganie i marketing? Można poczytać w jakiej ilości chorób komórki te są wykorzystywane (ok. 70). Dodatkowo, medycyna idzie do przodu, więc nie wiecie, czy za 20 lat te komórki nie będą wykorzystane do leczenia innych chorób. Ja myślę, że z tym oddaniem krwi to jest trochę kwestia charakteru człowieka. Ja jestem z tego typu, że jeśli mogę coś zrobić, co wiem, że nie zaszkodzi, a może pomóc, to to zrobię, żeby potem nie pluć sobie w twarz, że mogłam coś zrobić. Oczywiście trzeba mieć kasę na to, ale zawsze w trakcie możesz zrezygnować i kasa jest zwracana.
    Znajomi ze szpitala klinicznego twierdzą że tej krwi jest dużo za mało żeby mogła pomóc.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Z innej beczki...wiem,że lubicie kometyki Nacomi,w Hebe jest promocja na część z nich min olejek z migdałów. Kupiłam dziś dużą butelkę za 17 zł,masło shea chyba za 10 zł. Warto ;)
    Nie dołuj, u mnie w mieście nie ma Hebe, bardzo ubolewam bo chciałam kilka rzeczy z promocji :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Tez liczę na to,że będę przytomna,zobaczę i usłyszę mojego Kręciołka.
    Kombinuję także jak rozjręcić akcję w dniu cc ;)
    Męża zawołaj na chwilę do łazienki :P :D Wiem, że stymulacja brodawek pomaga wywołać skurcze. Co innego w domu, możesz trochę pomóc naturze a w szpitalu... hmm

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano przed wyjazdem do szpitala ;) parę rundek po schodach,masaż brodawek i może ruszy ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Znajomi ze szpitala klinicznego twierdzą że tej krwi jest dużo za mało żeby mogła pomóc.
    Mi polozne mowily ze wystarczajaco. Dodatkowo istnieje mozliwosc namnazania komórek:) Gdyby bylo za malo to nie byloby przypadkow wykorzystania krwi, o ktorych mozna przeczytać;)

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Natalia mozesz zrobic tj na filmiku tylko zagadaj z personelem :p
    https://mamotoja.pl/porod-i-seks-genialny-film,plan-porodu-artykul,18861,r1p1.html

Ciemnowlosa, nadal tak ale tez rzadziej bo upaly i coraz ciezej... chociaz zauwazylam ze sluzu jest duzo ale nie daje on takiego poslizgu jak wczesniej... przez to po jakims czasie czuje tarcie :| myslicie ze to moze idzie jakas infekcja?

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ