X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :) ale u mnie slonce daje!!! Oooollll jeee w koncu sie doczekalam :)

Co do meczu tyle - :( szkoda mi Brazyli. A niemcow ńie znosze co wczoraj juz pisalam :P grrrr
    Oby teraz przegrali z kretesem :)

Kark ja biore ta opcje pod uwage dlatego teraz kozystamy ile sie da hahaha :) potem bede zmeczona, zapatrzona w dziecko, moge sie ledwo ruszac i kto wtedy bedzie myslal o sexach hahaha :)
    Poza tym slyszalam ze przez bite 6 tyg pologu ńie powonno sie sexic nawet jak by sie okazalo ze juz nie krwawimy (ale ja sie mie znam) :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja meczu nie dotrwalam zasnelam jak dziecko ale najlepsze jest to ze juz okolo 23 bylam na tyle na chodzie ze podczytywalam Was tutaj inie ogladajac nawet meczu wiedzialam jaki jest wynik :D moj P byl na noc w pracy i mowi ze nie mial jak ogladac to chociaz wlaczyl sobie w radiu transmisje i nikt w pracy nie mogl uwierzyc ze to prawda :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha lo pogratuluj mezowi teorii :) padlam :)
    Faceci to naprawde maja wyobraznie :)
    Moj za to wczoraj lezal podczas meczu i gadal do brzucha jak to beda z Tiago chodzic na mecze, a jak podrosnie to bedzie gral w reprezentacji i bedzie kolejńym slawnym Tiago. Ze bedzie rodzicow na zagraniczne wakacje zabieral hahahah tak sie usmialam :)

Kaarolina, Io, magdzia26, afrykanka, kark lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny te które malowały pokój jakie są farby dobre żeby szybko schły?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fluger tyle, ze dosc drogie i nawet nie smierdza tak jak reszta farb, wiem bo próbę robilismy, ale to tylko próba wiec moze ktos jeszcze może ci doradzić:-)

Witam się z rana :-) ja własnie wciągnełam dwa suchary z camembertem i pomidorkiem i jajecznice :-) zabieram się za robote, a później za obiad.

Miłego dnia!

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pula hehe niezle ma plany ten Twoj T :) grunt to wiedziec co i jak bedzie pokolei
    Io moj P tez chce zeby Nasz Krzys ponad 4kg wazyl bo ciagle powtarza ze mniejszego bedzie sie bal brac na rece.. Twoj chce zebys urodzila po terminie i wtedy lezala w szpitalu.. a moj chcialby zeby juz na kolejnej wizycie gin skierowal mnie do szpitala :/ bo On sie ciagle boi bo ostatnio nie najlepie sie czuje i twierdzi ze tam bede miala stala opieke i bedzie pewny ze wszystko jest dobrze.. ech no i oczywiscie wybral sobie ze chcialby zebym rano rodzila a nie w nocy np :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 09:39

Io, Paula55 lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi moj Maz malowal dekoralem i nie narzekal :)

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) tylko chodzi mi o to ze np do południa się pokój pomaluje a już wieczorem można w nim spać :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    dzięki dziewczyny :) tylko chodzi mi o to ze np do południa się pokój pomaluje a już wieczorem można w nim spać :)
    farby flugera są dobre i zdrowe, ale troszkę droższe. Za to nie śmierdzą i nie trują. Schną jak wszystkie, ale po np. dekoralu nie powinno się od razu spać w malowanym nim pomieszczeniu bo poprostu wali

7w3d 💔
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark sorki, ale jak oglądałam te wszystkie dokumenty o tych ludziach, o dzieciach, kobietach w ciąży, którzy niewinnie ginęli to aż mnie ściska w dołku... Dlatego jestem uprzedzona. Nie pomyśl, że gdybym spotkała na swojej drodze Niemca to bym go zwyzywała czy coś, mój mąż ma kuzynkę z Niemiec i jest ok, przyjedzie to pogadamy, nic do niej nie mam. Tylko jak słyszę słowo Niemcy to mi się tak kojarzy i koniec :) Być, może dlatego, że jak mieszkałam u rodziców to w naszej miejscowości stoi pomnik, tam są pochowane kobiety żydowskie z różnych krajów i wiele historii mi babcia przekazała-szkoda mi po prostu. Z tego względu też Rosjan nie cierpię, ale to w ogóle oszołomy :) hehe

Ewi my będziemy malować śnieżką lateksową, ale to chyba dopiero w weekend jak dobrze pójdzie z czasem, to dałabym Ci znać jak te farby się sprawują, ale nie wiem czy to nie za późno dla Ciebie :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - to nic tylko pozostaje nam dostosować się do wymagań naszych mężów :P

Kaarolina lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io haha spoko juz jakos godze sie z mysla ze Maly bedzie 4kg klopsem (jak doniose do terminu ;) ) no ale na miesieczny pobyt w szpitalu sie nie godze :D
    A godzine porodu to juz niech Tatus z Krzysiem uzgadnia ja nie mam nic do tego :P

Io lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA ja po niedzieli chce malować, we wtorek dokładnie chyba :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam sms-a od ciężarnej kumpeli " Siedzą bliźniaki w brzuchu mamy i grają w karty, w tym czasie rodzice się bzykają. Po krótkim namyśle jeden mówi do drugiego: chłopie, mam wrażenie że jakiś ch.j zagląda mi ciągle w karty!!"

Przepraszam za wulgaryzmy ale się uśmiałam i postanowiłam się z Wami z rana podzielić :)

Ewi25, K_A_M_A, magdzia26, Io, Paula55, afrykanka, betinka, verynice, JagoodkaK, kark, dba, BlackLuna, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi dooobre :) hehe Sprośne, ale dobre :D

Ewi jak się wyrobimy i będziemy malować w weekend to dam znać, w sumie to kwestia mojego T, bo najpierw trzeba solidnie zagruntować i poczekać aż to wyschnie-oby szybko poszło, bo normalnie już mam dość tego rozpiździelu :)

jovi81 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko KAMA do poniedziałku jeszcze się przypomnę :) bo chcemy malowac u nas w pokoju bo pleśń nam wychodzi a podobno to bardzo niezdrowe dla noworodków i dzieci (bo mieszkamy z moimi rodzicami, po ślubie kościelny dopiero kredyt bierzemy)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi hahaha padlam :) dobreeee!!!! :)

jovi81 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie weszłam sobie na luxmed i patrze jak mi wyszły wyniki i tak:

TSH 0,443 norma od 0,55 do 4,00
    przeciwciała anty-TG 1,61 norma od 0,00 do 4,11
    przeciwciała anty-TPO 0,19 norma od 0,00 do 5,61

Hm TSH sproo mi spadło przez miesiać z 2,57 na 0,443 no ale miałam zwiększoną dawkę euthyrox 75 na 88.

a te przeciwciała to co znaczą? zaraz wujek google moze mi powie :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Spoko KAMA do poniedziałku jeszcze się przypomnę :) bo chcemy malowac u nas w pokoju bo pleśń nam wychodzi a podobno to bardzo niezdrowe dla noworodków i dzieci (bo mieszkamy z moimi rodzicami, po ślubie kościelny dopiero kredyt bierzemy)

To Wy róbcie wentylacje! U nas nie było,wyłaziła pleśń, mój T zrobił i teraz elegancja-Francja :) Potem wszystko spryskał sprayem do pleśni, wszystko zniknęło, a teraz tylko odmalujemy i będzie gitara ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też wymyślił ze dobrze by było żeby mała urodziła się po terminie najlepiej w połowie września (mam termin na 4) A co do wagi to jak po ostatnim usg okazało się że mała jest duża to ten się cieszył a ja przerażona już myślałam o 4 kg dziecku do wypchnięcia. Ach te chłopy

Io lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
‹‹ 1061 1062 1063 1064 1065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ