Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewi25 wrote:właśnie weszłam sobie na luxmed i patrze jak mi wyszły wyniki i tak:
TSH 0,443 norma od 0,55 do 4,00
przeciwciała anty-TG 1,61 norma od 0,00 do 4,11
przeciwciała anty-TPO 0,19 norma od 0,00 do 5,61
Hm TSH sproo mi spadło przez miesiać z 2,57 na 0,443 no ale miałam zwiększoną dawkę euthyrox 75 na 88.
a te przeciwciała to co znaczą? zaraz wujek google moze mi powie
Ewi przeciwciala na moje oko masz w normie. A to ze tsh spadlo to nic. A jakie masz ft4 bo to jest teraz najwazniejsze?
U mnie tsh spadlo bardziej niz u ciebie a ft4 mialam w srodku normy i tez mi zwiekszyla dawkekark lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Ewi przeciwciala na moje oko masz w normie. A to ze tsh spadlo to nic. A jakie masz ft4 bo to jest teraz najwazniejsze?
U mnie tsh spadlo bardziej niz u ciebie a ft4 mialam w srodku normy i tez mi zwiekszyla dawke
nie dał mi tym razem na ft4, ostatni raz miałam go oznaczane jakoś ze 2, 3 misiące temu i był w normie ale wtedy w normie miałam też TSH przy dawce leku 75 -
Ewi25 wrote:nie dał mi tym razem na ft4, ostatni raz miałam go oznaczane jakoś ze 2, 3 misiące temu i był w normie ale wtedy w normie miałam też TSH przy dawce leku 75
Moja endo mi bila do glowy ze tsh w tym okresie ciazy musi spadac i moze bardzo spac bo ro juz koncowka, dziecko duze, wieksze zapotrzebowanie. A jedynym obiektywnym wskaznikiem jest ft4 i to kazala mi robic zawsze i tym sie przy dawkowaniu sugerowac... Ale ja tam nie wiemkark lubi tę wiadomość
-
Hej hej! wpadłam na sekundę do domu w przerwie między wakacjami i melduję się że u nas wszystko dobrze. Filip rośnie jak szalony, czkawkę ma nawet 5 razy dziennie:) W życiu Was nie nadrobię, więc mam nadzieję, że u każdej wszystko dobrze i że upały nie douczają Wam zbytnio. Buziaki dla każdej mamy i każdego brzuszka :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*
Io, Paula55, Ewi25, afrykanka, karolcia:)))), madiiiii, betinka, verynice, JagoodkaK, kark, Kaarolina, magdzia26, dba, Quatriona, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:To chyba nie dobrze ze nie kazal ci robic... Ale ja sie nie wtracam.
Moja endo mi bila do glowy ze tsh w tym okresie ciazy musi spadac i moze bardzo spac bo ro juz koncowka, dziecko duze, wieksze zapotrzebowanie. A jedynym obiektywnym wskaznikiem jest ft4 i to kazala mi robic zawsze i tym sie przy dawkowaniu sugerowac... Ale ja tam nie wiem
właśnie i tak to jest co lekarz to inne podejście do leczenia itdmoze mi teraz da bo po nd mam wizytę u niego. Wcześniej co 3 miesiaće śmigałam do endokrynologa a teraz co miesiać chodzę.
Paula55 lubi tę wiadomość
-
To powiedz mu niech ci wytlumaczy jak to wszystko teraz dziala
Moja mi wlasnie wszystko dokladnie wytlumaczyla. Co teraz jest wazne, co musze robic, jak brac leki... Ogolnie jak teraz moj organizm funkcjońuje i juz sie niczym nie martwie bo wiem co i jak
My juz mawet obgadalysmy co po porodzie mam robic wiec jestem spokojna
Dobrze sie tak zorientowac wiec pogadaj z nim
-
Niemcy WOW świetny mecz! Fajerwerki strzelali przez pare godzin 'po'
Sorry dziewczyny, ale Brazylia dostala mocno w dupe:) i nawet jeden nieobecny by im nie pomógł
Afrykanka, swietne zakupy!!wszystko cudne:)
Jak juz bede miec normalny internet(nie z tel) to musze sie w koncu zdobyc na zrobie zdj.
Dzisiaj kolejny dzien pada deszcz, az wierzyc mi sie nie chce ze taka pogoda jest bo normalnie powinny byc upaly:)
Chociaz Ja nie narzekam:) jedyne co to ze nie dziala mi wiekszosc programow tv:/afrykanka lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki. Właśnie skończyłam śniadanko. Dzis u mnie dalej gorąco ale już mniej parno niż wczoraj. Mam ochote gdzies pojechać jak mój T wróci z pracy ale nie mam pomysłu gdzie. Za to mam pomysł na weekendowe dwie wycieczki
, lubie sie wozić i korzystam teraz póki małego mam jeszcze w brzuchu.
Dzisiaj na obiad młode ziemniaczki z kwaśnym mlekiem i koperkiem, uwielbiam
Ktoś sie dzisiaj wizytuje? Ja za tydzień
Co do meczyku to rzeczywiście było widowisko jednostronne, ogólnie nie przepadam za meczami ale wczorajszy z pewnoscią przejdzie do historii.
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Ewi25 wrote:właśnie weszłam sobie na luxmed i patrze jak mi wyszły wyniki i tak:
TSH 0,443 norma od 0,55 do 4,00
przeciwciała anty-TG 1,61 norma od 0,00 do 4,11
przeciwciała anty-TPO 0,19 norma od 0,00 do 5,61
Hm TSH sproo mi spadło przez miesiać z 2,57 na 0,443 no ale miałam zwiększoną dawkę euthyrox 75 na 88.
a te przeciwciała to co znaczą? zaraz wujek google moze mi powie
Ojjj, to za duzo Euthyrox Ci zwiekszyli! Skoro przy 75 mialas za wysokie, a teraz przy 88 taki spadek, to najwyrazniej wystarczy Ci 88 dwa razy w tygodniu i 5 razy 75. Przeciwciala masz bardzo dobre! Anty-TPO o ptzeciwciala przeciw tarczycy tak prosto rzecz ujmujac - jesli masz powyzej normy to znaczy, cze Twoj organizm traktuje tarczyce jak 'obcego' i ja atakuje. A Anty-TG to przeciwciale blokujace receptor tyroksyny o ile dobrze pamietam (czyli blokuje miejsce wiazania hormonu i przez to on nie dziala), ale Ciebie to tez nie dotyczyJa np mam anty-tpo powyzej 1300 i mi zdiagnozowali autoimmunologiczne zapalenie tarczycy.
kark, Ewi25 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Pralinka Brazylia byla oslabiona bo nie miala 2 rewelacyjnych zawodnikow hehe
ale mecz masz racje przejdzie do historii
A u mnie w koncu slonce i cieplo. Co prawda nie tak jak bylo w Pl ale dobre i to
Betinka mi tsh spadlo do 0.23 i zwiekszyla mi dawke!!! Tak jak pisalam moja endo uwaza ze teraz patrzy sie glownie na ft4 i skoro Ewi lekarz zwiekszyl dawke to moze tez jej ostatnio za bardzo spadlo...pralinka, kark, Ewi25 lubią tę wiadomość
-
K_A_M_A wrote:Witam w 33 tygodniu
Ale czas leci, matko... A tu jeszcze tyle do zrobienia!!
Jagoodka jak to możliwe że Ci to żebro pękło?? No nie mogę w to uwierzyć, chyba masz miękkie kościAle najważniejsze, że z dzieckiem w porządku
Co do meczu to mogłam oglądać z moim T ale, spać mi się chciało to poszłam do łóżka, przysnęłam na chwilę a ten do mnie taki wkurzony, że Brazylia 0 do 5 przejeb**a a jest 30 minuta, jakoś tak powiedział. A ja wybudzona ze snu pomyślałam, że żartuje, a tu zonkPoszliśmy spać i patrzymy rano na wynik-ja pierdziele... Oboje nie lubimy Niemców-no szwaby i hitlerowcy
A że mam do nich blisko to już całkiem kaplica... A język-tragedia, jak dla mnie paskudny, taki "twardy". Wolę angola
Nie wiem czemu jestem tak uprzedzona-chyba się nasłuchałam za dużo o obozach koncentracyjnych i tak mi było szkoda tych ludzi -
nick nieaktualnyprzyszłam się przywitać
stukacie na tej klawiaturze jak szalone
Miłego dnia!! Jutro u mnie ochłodzenie do 24 st!!! Może w końcu trochę odżyję?
Ja już dawno po śniadanku,ale coś mnie mdlizaraz zbieram do kuchni, robić sałatkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 11:37
-
Dzień dobry mamusie
Ktoś ma dzisiaj ze mną wizytę? Bo ja na 16:20
I muszę się pochwalić, że przyszła na świat moja synowa - córka mojej przyjaciółki - normalnie jak dostałam zdjęcie to płakałam przez 20 min ze wzruszeniaStrasznie jej zazdroszczę (ale oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu), że ma już małą przy sobie...
Majeczka2014, JagoodkaK, kark, Paula55, afrykanka, karolcia:)))), magdzia26, nenka, betinka, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Pralinka Brazylia byla oslabiona bo nie miala 2 rewelacyjnych zawodnikow hehe
ale mecz masz racje przejdzie do historii
A u mnie w koncu slonce i cieplo. Co prawda nie tak jak bylo w Pl ale dobre i to
Betinka mi tsh spadlo do 0.23 i zwiekszyla mi dawke!!! Tak jak pisalam moja endo uwaza ze teraz patrzy sie glownie na ft4 i skoro Ewi lekarz zwiekszyl dawke to moze tez jej ostatnio za bardzo spadlo...