X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    właśnie weszłam sobie na luxmed i patrze jak mi wyszły wyniki i tak:

TSH 0,443 norma od 0,55 do 4,00
    przeciwciała anty-TG 1,61 norma od 0,00 do 4,11
    przeciwciała anty-TPO 0,19 norma od 0,00 do 5,61

Hm TSH sproo mi spadło przez miesiać z 2,57 na 0,443 no ale miałam zwiększoną dawkę euthyrox 75 na 88.

a te przeciwciała to co znaczą? zaraz wujek google moze mi powie :)

Ewi przeciwciala na moje oko masz w normie. A to ze tsh spadlo to nic. A jakie masz ft4 bo to jest teraz najwazniejsze?
    U mnie tsh spadlo bardziej niz u ciebie a ft4 mialam w srodku normy i tez mi zwiekszyla dawke :)

kark lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ewi przeciwciala na moje oko masz w normie. A to ze tsh spadlo to nic. A jakie masz ft4 bo to jest teraz najwazniejsze?
    U mnie tsh spadlo bardziej niz u ciebie a ft4 mialam w srodku normy i tez mi zwiekszyla dawke :)

nie dał mi tym razem na ft4, ostatni raz miałam go oznaczane jakoś ze 2, 3 misiące temu i był w normie ale wtedy w normie miałam też TSH przy dawce leku 75

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam tak
    Anty-TPO wynik 17,79 normy 0,00-34,00
    Anty - TG wynik 15,04 normy 0,00-115,00

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    nie dał mi tym razem na ft4, ostatni raz miałam go oznaczane jakoś ze 2, 3 misiące temu i był w normie ale wtedy w normie miałam też TSH przy dawce leku 75
    To chyba nie dobrze ze nie kazal ci robic... Ale ja sie nie wtracam.
    Moja endo mi bila do glowy ze tsh w tym okresie ciazy musi spadac i moze bardzo spac bo ro juz koncowka, dziecko duze, wieksze zapotrzebowanie. A jedynym obiektywnym wskaznikiem jest ft4 i to kazala mi robic zawsze i tym sie przy dawkowaniu sugerowac... Ale ja tam nie wiem :)

kark lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! wpadłam na sekundę do domu w przerwie między wakacjami i melduję się że u nas wszystko dobrze. Filip rośnie jak szalony, czkawkę ma nawet 5 razy dziennie:) W życiu Was nie nadrobię, więc mam nadzieję, że u każdej wszystko dobrze i że upały nie douczają Wam zbytnio. Buziaki dla każdej mamy i każdego brzuszka :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

Io, Paula55, Ewi25, afrykanka, karolcia:)))), madiiiii, betinka, verynice, JagoodkaK, kark, Kaarolina, magdzia26, dba, Quatriona, stardust87 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    To chyba nie dobrze ze nie kazal ci robic... Ale ja sie nie wtracam.
    Moja endo mi bila do glowy ze tsh w tym okresie ciazy musi spadac i moze bardzo spac bo ro juz koncowka, dziecko duze, wieksze zapotrzebowanie. A jedynym obiektywnym wskaznikiem jest ft4 i to kazala mi robic zawsze i tym sie przy dawkowaniu sugerowac... Ale ja tam nie wiem :)

właśnie i tak to jest co lekarz to inne podejście do leczenia itd :) moze mi teraz da bo po nd mam wizytę u niego. Wcześniej co 3 miesiaće śmigałam do endokrynologa a teraz co miesiać chodzę.

Paula55 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powiedz mu niech ci wytlumaczy jak to wszystko teraz dziala :)
    Moja mi wlasnie wszystko dokladnie wytlumaczyla. Co teraz jest wazne, co musze robic, jak brac leki... Ogolnie jak teraz moj organizm funkcjońuje i juz sie niczym nie martwie bo wiem co i jak :)
    My juz mawet obgadalysmy co po porodzie mam robic wiec jestem spokojna :P
    Dobrze sie tak zorientowac wiec pogadaj z nim :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• pralinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemcy WOW świetny mecz! Fajerwerki strzelali przez pare godzin 'po':)
    Sorry dziewczyny, ale Brazylia dostala mocno w dupe:) i nawet jeden nieobecny by im nie pomógł:)

Afrykanka, swietne zakupy!!wszystko cudne:)
    Jak juz bede miec normalny internet(nie z tel) to musze sie w koncu zdobyc na zrobie zdj.
    Dzisiaj kolejny dzien pada deszcz, az wierzyc mi sie nie chce ze taka pogoda jest bo normalnie powinny byc upaly:)
    Chociaz Ja nie narzekam:) jedyne co to ze nie dziala mi wiekszosc programow tv:/

afrykanka lubi tę wiadomość

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Właśnie skończyłam śniadanko. Dzis u mnie dalej gorąco ale już mniej parno niż wczoraj. Mam ochote gdzies pojechać jak mój T wróci z pracy ale nie mam pomysłu gdzie. Za to mam pomysł na weekendowe dwie wycieczki :), lubie sie wozić i korzystam teraz póki małego mam jeszcze w brzuchu.
    Dzisiaj na obiad młode ziemniaczki z kwaśnym mlekiem i koperkiem, uwielbiam :)
    Ktoś sie dzisiaj wizytuje? Ja za tydzień :)
    Co do meczyku to rzeczywiście było widowisko jednostronne, ogólnie nie przepadam za meczami ale wczorajszy z pewnoscią przejdzie do historii.

magdzia26 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    właśnie weszłam sobie na luxmed i patrze jak mi wyszły wyniki i tak:

TSH 0,443 norma od 0,55 do 4,00
    przeciwciała anty-TG 1,61 norma od 0,00 do 4,11
    przeciwciała anty-TPO 0,19 norma od 0,00 do 5,61

Hm TSH sproo mi spadło przez miesiać z 2,57 na 0,443 no ale miałam zwiększoną dawkę euthyrox 75 na 88.

a te przeciwciała to co znaczą? zaraz wujek google moze mi powie :)

Ojjj, to za duzo Euthyrox Ci zwiekszyli! Skoro przy 75 mialas za wysokie, a teraz przy 88 taki spadek, to najwyrazniej wystarczy Ci 88 dwa razy w tygodniu i 5 razy 75. Przeciwciala masz bardzo dobre! Anty-TPO o ptzeciwciala przeciw tarczycy tak prosto rzecz ujmujac - jesli masz powyzej normy to znaczy, cze Twoj organizm traktuje tarczyce jak 'obcego' i ja atakuje. A Anty-TG to przeciwciale blokujace receptor tyroksyny o ile dobrze pamietam (czyli blokuje miejsce wiazania hormonu i przez to on nie dziala), ale Ciebie to tez nie dotyczy :) Ja np mam anty-tpo powyzej 1300 i mi zdiagnozowali autoimmunologiczne zapalenie tarczycy.

kark, Ewi25 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, moja gin wczoraj włączyła 4d i bylo widac tylko łożysko :(

kark lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłyscie kiedys krem sułtański??

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka Brazylia byla oslabiona bo nie miala 2 rewelacyjnych zawodnikow hehe :) ale mecz masz racje przejdzie do historii :)
    A u mnie w koncu slonce i cieplo. Co prawda nie tak jak bylo w Pl ale dobre i to :)

Betinka mi tsh spadlo do 0.23 i zwiekszyla mi dawke!!! Tak jak pisalam moja endo uwaza ze teraz patrzy sie glownie na ft4 i skoro Ewi lekarz zwiekszyl dawke to moze tez jej ostatnio za bardzo spadlo...

pralinka, kark, Ewi25 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Witam w 33 tygodniu :) Ale czas leci, matko... A tu jeszcze tyle do zrobienia!! ;)
    Jagoodka jak to możliwe że Ci to żebro pękło?? No nie mogę w to uwierzyć, chyba masz miękkie kości ;) Ale najważniejsze, że z dzieckiem w porządku :)
    Co do meczu to mogłam oglądać z moim T ale, spać mi się chciało to poszłam do łóżka, przysnęłam na chwilę a ten do mnie taki wkurzony, że Brazylia 0 do 5 przejeb**a a jest 30 minuta, jakoś tak powiedział. A ja wybudzona ze snu pomyślałam, że żartuje, a tu zonk :P Poszliśmy spać i patrzymy rano na wynik-ja pierdziele... Oboje nie lubimy Niemców-no szwaby i hitlerowcy :D A że mam do nich blisko to już całkiem kaplica... A język-tragedia, jak dla mnie paskudny, taki "twardy". Wolę angola :D
    Nie wiem czemu jestem tak uprzedzona-chyba się nasłuchałam za dużo o obozach koncentracyjnych i tak mi było szkoda tych ludzi :(
    Kama, wytlumaczyla mi gin, ze mala jest dlugim dzieckiem jest glowka w dół i prawdopodobnie jak sie przekrecala to fikala tak nnóżkami i raczkami, że jej się udało. Ponoć dlatego ze jestem stosunkowo szczupla i mam delikatne kosci... szkoda, ze na wadze tego nie widać ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłam się przywitać :)
    stukacie na tej klawiaturze jak szalone ;)
    Miłego dnia!! Jutro u mnie ochłodzenie do 24 st!!! Może w końcu trochę odżyję?
    Ja już dawno po śniadanku,ale coś mnie mdli :( zaraz zbieram do kuchni, robić sałatkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 11:37

• verynice Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie ;)

Ktoś ma dzisiaj ze mną wizytę? Bo ja na 16:20 :)

I muszę się pochwalić, że przyszła na świat moja synowa - córka mojej przyjaciółki - normalnie jak dostałam zdjęcie to płakałam przez 20 min ze wzruszenia ;) ;) Strasznie jej zazdroszczę (ale oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu), że ma już małą przy sobie...

Majeczka2014, JagoodkaK, kark, Paula55, afrykanka, karolcia:)))), magdzia26, nenka, betinka, stardust87 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Pralinka Brazylia byla oslabiona bo nie miala 2 rewelacyjnych zawodnikow hehe :) ale mecz masz racje przejdzie do historii :)
    A u mnie w koncu slonce i cieplo. Co prawda nie tak jak bylo w Pl ale dobre i to :)

Betinka mi tsh spadlo do 0.23 i zwiekszyla mi dawke!!! Tak jak pisalam moja endo uwaza ze teraz patrzy sie glownie na ft4 i skoro Ewi lekarz zwiekszyl dawke to moze tez jej ostatnio za bardzo spadlo...
    Mysle ze i tak by im nie pomogli Ci dwaj, moze strzelili by bramke lecz nie wygraną

• pralinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrcze ucina mi wiadomosci:/ co jest grane?!
    Pisze pisze a wysyla mi jedna linijke..

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice mocno trzymam kciuki za wizyte :)

Pralinka ja to tak troszke w zartach pisalam hehe. Bardziej ze wzgledu na sentyment do imieńia Tiago Silva haha :)

verynice, pralinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamelduję się na pewno po wizycie ;)

A ktoś wie co z Migotką? :(

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ