X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

O! Ja jutro zrobie:-) albo takie mini klopsiki z makaronem spagetti! Tak czy siak jutro u mnie klopsy:-) dzisiaj idę na doradę wiec mam gotowanie z głowy :-)
    Kaarolina wrote:
    A ja czekam na obiadek... dzis gotuje Maz! ;) Jego popisowe pulpeciki w sosie pomidorowym az sie nie moge doczekac :D

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - śliczna na Twoja piłeczka :) Taka kształtna i bez rozstępów :)

Ja dzisiaj męża zagonię niech mi napisze na brzuchu 31 tydzień i zrobi zdjęcie bo w poniedziałek wskoczy już 32 tydzień :D :D
    I muszę z wielkim żalem stwierdzić, że musiałam zdjąć obrączkę ;( Przy pomocy mydła w płynie :( Ehh i teraz mi tak strasznie pusto na palcu :( :( No ale lepsze pochodzić parę miesięcy bez niż jechać do szpitala żeby mi ją rozcinali czy coś innego :|

Majeczka2014, Karolaaa91, kark, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam długie mimo ze w domu wszystko robię:-) odkąd chodze na hybrydę to w ogóle sie nie łamią tylko za kazdym razem je skracamy :-) dzieki!

Majeczka2014 wrote:
    fajny brzunio!!!
    I te pazurki cudne :) zazdroszcze :) bo ja zapuscic nie moge

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ten twoj brzuszek taki zgrabniutki :) ja jak patrze na moj to wyglada juz jak do porodu...

Co do zaswiadcżenia z zus Majeczka to ja to zrozumialam tak samo jak dziewczyny.
    Hmm to ja moze tez ciacho na weekend upieke... :) smaka narobilyscie :)

My zjemy obiadek i na zakupki jedziemy bo w lodowce juz tylko swiatlo haha :)

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj mam okropny dzień pod względem mdłości... Do tego dochodzi zgaga , więc fatalnie. Dzisiaj to zjadłam sobie tylko ziemniaczki młode z koperkiem i mizeria bo nic mi nie wchodzi... Ale jutro planuję polędwiczki w sosie smietanowo-pieczarkowym. Zaraz tez zbieram pod prysznic, ogarnac i na zakupy bo lodowka tez pusta ;)

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    ja dzisiaj mam okropny dzień pod względem mdłości... Do tego dochodzi zgaga , więc fatalnie. Dzisiaj to zjadłam sobie tylko ziemniaczki młode z koperkiem i mizeria bo nic mi nie wchodzi... Ale jutro planuję polędwiczki w sosie smietanowo-pieczarkowym. Zaraz tez zbieram pod prysznic, ogarnac i na zakupy bo lodowka tez pusta ;)

Oj zgaga do mnie tez powróciła :( w I trymestrze masakra, w 2 uciekła no a w 3 powrót ze zdwojoną siłą :( Na noc biorę jedną tabletkę Rennie (oczywiście nie codziennie tylko jak na noc mnie złapie) Bo normalnie jak się położę to czuję jak mi przełyk wyżera :( w dzień staram się sobie jakoś radzić... Eh no cóż...takie uroki ciąży..cieszę się, że mi dolega zgaga i puchnięcie prawej stopy, bo przy niektórych z Was to jest normalnie idylla a nie ciąża... odpukać...

Ps. Moja przyjaciółka po cesarce wychodzi dziś do domku ;) I generalnie zakochałam się w jej córci ;) Jest taka prześliczna <3

Karolaaa91, kark lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Oj zgaga do mnie tez powróciła :( w I trymestrze masakra, w 2 uciekła no a w 3 powrót ze zdwojoną siłą :( Na noc biorę jedną tabletkę Rennie (oczywiście nie codziennie tylko jak na noc mnie złapie) Bo normalnie jak się położę to czuję jak mi przełyk wyżera :( w dzień staram się sobie jakoś radzić... Eh no cóż...takie uroki ciąży..cieszę się, że mi dolega zgaga i puchnięcie prawej stopy, bo przy niektórych z Was to jest normalnie idylla a nie ciąża... odpukać...

Ps. Moja przyjaciółka po cesarce wychodzi dziś do domku ;) I generalnie zakochałam się w jej córci ;) Jest taka prześliczna <3

a mnie zgaga dopadła dopiero teraz,czyli w 3 trymestrze. Wcześniej jej jakoś nie odczuwałam. A od tygodnia żyć nie daje i teraz wiem co to ZGAGA!! Pali strasznie w żołądku, jeszcze mi się kwas cofa i to powoduje silniejsze mdłości :( ale póki co staram się jakoś nie panikować i nie marudzić. Taki urok :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zgage mialam ostatnio przez 3dni i nic nie pomagalo.. az kupilam sobie reni i od tej pory mam spokoj :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    I muszę z wielkim żalem stwierdzić, że musiałam zdjąć obrączkę ;( Przy pomocy mydła w płynie :( Ehh i teraz mi tak strasznie pusto na palcu :( :( No ale lepsze pochodzić parę miesięcy bez niż jechać do szpitala żeby mi ją rozcinali czy coś innego :|
    Verynice, nie łam się, ja ściągnęłam już w poniedziałek :P :D
    Niby schodziła i wchodziła jeszcze, ale też wolę nie nosić przez te dwa miesiące i dziwnie się czuć niż mieć przez to problemy zdrowotne albo rozcinaną obrączkę :/

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zgagę całymi dniami od chyba 2 miesięcy, już się przyzwyczaiłam, bo jakbym miała brać na nią Rennie to musiałabym mieć kartę stałego klienta w aptece :P

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad zrobiłam makaron z sosem pomidorowym i kurczakiem :D Szybkie, tanie i nieskomplikowane danie

Myślałam też o jakimś cieście na deser, ale jednak z braku sił zrobiłam warstwową galaretkę w pucharkach (wykorzystałam do nich galaretkę jagodową, arbuzową, gruszkową i agrestową)

Mam nadzieje że mąż będzie zadowolony :D

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 ale Ty masz zgrabny ten brzuszek :) Ja nie wiem czemu ja mam taki wielki bęben! Ale cóż pewnie zależy od budowy ciała.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś na obiad śledziory ze śmietaną z ziemniakami ;D Męża jedno z ulubionych obiadków :D W ogóle ten mój mąż to taki bezproblemowy jeśli chodzi o jedzenie - co mu nie zrobie to wcina bez gadania :D Ale kombinuje z tymi obiadami jak mogę, żeby była różnorodność...a mimo to wiecie co mu najbardziej smakuje? Naleśniki z twarogiem na słodko z owocami np. bananem czy truskawkami :D Zapycha się jak głupi i z pełnymi ustami zachwala jakie to pyszne :D :D :D

betinka lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    witajcie Mamuśki :)
    u nas wczoraj na wizycie wszystko ok Franio waży 1450g :)
    tak się tylko dziwnie poczułam jak lekarz powiedział że na następnej wizycie ustalimy datę cc... chyba zaczynam się bać :(

jovi, głowa do góry i bądź dzielna dasz rade a strach jest czymś normalnym w ciąży boimy się od samego początku najpierw o nasze maluszki czy donosimy, potem o to jak to będzie i czy sobie poradzimy a na końcu porodu czy cc to jest cześć tego wszystkiego, myśl o tym ze to termin kiedy twój maluszek będzie już z Wami realnie i będzie to dzień jego urodzin wiec dzień specjalny dla niego i dla Was bo on go będzie świętował co roku a Wy zostaniecie rodzicami :) a kiedy przyjdzie czas będziesz miała wsparcie męża a my będziemy tu trzymać za Was mocno kciuki :) ani sie nie obejrzysz a bedzie po wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 15:28

verynice, jovi81 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam dzis nic na obiad. Brak weny a głód juz puka...
    Moje zebro paskudnie boli, chcialam isc do fryzjera ale tak boli, ze gede brzydka i zapuszczona :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A własnie gdzieś mi tam przeleciało, że któraś z Was chyba afrykanka prosiła o link do naszej tabelki:
    .........

proszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:53

afrykanka, doti77 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola piękny brzuch! Mały i zgrabny. Chyba dosyc nisko go masz co? Mój niestety podchodzi pod same piersi przez co czasem cieżko sie oddycha :/

Zaczarowana no no zaszalalas z ta huśtawka ;) ja tez taka chcialam ale wyszło ze kupiliśmy najzwyklejszy bujaczek na początek...

Boli w pachwinach nie mam. A co do siary z piersi to zaczynam sie martwić, wy wszystkie macie jakiś wyciek a ja nadal sucho :/

Wczoraj przyszedł wozek i fotelik, matko... Do 12 w nocy bawiliśmy sie w skadanie i rozkladanie z poszegolnymi częściami. To wcale nie jest takie łatwe jak sie wydawało :-O

Bylismy tez jasper, mieliśmy wjechać na gore kolejka i porobić zdjecia na tarasie widokowym a tu dupa... Zbyt silny wiatr i nie wpuszczali. Wylądowaliśmy w parku i w restauracji.. Mmm dawno tak dobrego jedzenia nie jadłam!

Co do sesji to mam koleżankę która uwielbia robic zdjecia, za każdym razem gdy jest z nami to cos tam cyknie i nam wysyła takze mamy dobrej jakości zdjecia z brzuszkiem ale bez żadnej ustawki. Nie czuje takiej potrzeby narazie

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, niedługo jadę na test obciążenia glukoza. Tutaj nie mozna sie umawiać na dana godz, kto pierwszy ten lepszy. Ciekawe ile mi zejdzie na czekaniu... Trzymajcie kciuki żebym to go*no dała radę wypić bo podobno jest ochydne... No i oczywiście za brak cukrzycy tez :)

201703012752.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Karola piękny brzuch! Mały i zgrabny. Chyba dosyc nisko go masz co? Mój niestety podchodzi pod same piersi przez co czasem cieżko sie oddycha :/

Zaczarowana no no zaszalalas z ta huśtawka ;) ja tez taka chcialpam ale wyszło ze kupiliśmy najzwyklejszy bujaczek na początek...

Boli w pachwinach nie mam. A co do siary z piersi to zaczynam sie martwić, wy wszystkie macie jakiś wyciek a ja nadal sucho :/

Wczoraj przyszedł wozek i fotelik, matko... Do 12 w nocy bawiliśmy sie w skadanie i rozkladanie z poszegolnymi częściami. To wcale nie jest takie łatwe jak sie wydawało :-O

Bylismy tez jasper, mieliśmy wjechać na gore kolejka i porobić zdjecia na tarasie widokowym a tu dupa... Zbyt silny wiatr i nie wpuszczali. Wylądowaliśmy w parku i w restauracji.. Mmm dawno tak dobrego jedzenia nie jadłam!

Co do sesji to mam koleżankę która uwielbia robic zdjecia, za każdym razem gdy jest z nami to cos tam cyknie i nam wysyła takze mamy dobrej jakości zdjecia z brzuszkiem ale bez żadnej ustawki. Nie czuje takiej potrzeby narazie

Nelus nie jesteś sama z suchymi cyckami, ja się jednak nie martwie na zapas, moje piersi urosly o 1 rozmiar tylko, zawsze byly małe i teraz na ciazowe ani fostawce mleka tez nie wyglądają, do tego mam anemie to mysle sobie, ze u mnie wszystko jest opoznione lub w za nslej ilosci.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi rozmiar biustu wogóle się nie powiększył, tylko stały się bardziej jędrne i pełniejsze i też mi nie cieknie jeszcze :)

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ