Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
O! Ja jutro zrobie:-) albo takie mini klopsiki z makaronem spagetti! Tak czy siak jutro u mnie klopsy:-) dzisiaj idę na doradę wiec mam gotowanie z głowy
Kaarolina wrote:A ja czekam na obiadek... dzis gotuje Maz!Jego popisowe pulpeciki w sosie pomidorowym az sie nie moge doczekac
Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
Karola - śliczna na Twoja piłeczka
Taka kształtna i bez rozstępów
Ja dzisiaj męża zagonię niech mi napisze na brzuchu 31 tydzień i zrobi zdjęcie bo w poniedziałek wskoczy już 32 tydzień
I muszę z wielkim żalem stwierdzić, że musiałam zdjąć obrączkę ;( Przy pomocy mydła w płynieEhh i teraz mi tak strasznie pusto na palcu
No ale lepsze pochodzić parę miesięcy bez niż jechać do szpitala żeby mi ją rozcinali czy coś innego
Majeczka2014, Karolaaa91, kark, karolcia:)))) lubią tę wiadomość
-
Karola ten twoj brzuszek taki zgrabniutki
ja jak patrze na moj to wyglada juz jak do porodu...
Co do zaswiadcżenia z zus Majeczka to ja to zrozumialam tak samo jak dziewczyny.
Hmm to ja moze tez ciacho na weekend upieke...smaka narobilyscie
My zjemy obiadek i na zakupki jedziemy bo w lodowce juz tylko swiatlo hahaKarolaaa91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja dzisiaj mam okropny dzień pod względem mdłości... Do tego dochodzi zgaga , więc fatalnie. Dzisiaj to zjadłam sobie tylko ziemniaczki młode z koperkiem i mizeria bo nic mi nie wchodzi... Ale jutro planuję polędwiczki w sosie smietanowo-pieczarkowym. Zaraz tez zbieram pod prysznic, ogarnac i na zakupy bo lodowka tez pusta
Karolaaa91 lubi tę wiadomość
-
Majeczka2014 wrote:ja dzisiaj mam okropny dzień pod względem mdłości... Do tego dochodzi zgaga , więc fatalnie. Dzisiaj to zjadłam sobie tylko ziemniaczki młode z koperkiem i mizeria bo nic mi nie wchodzi... Ale jutro planuję polędwiczki w sosie smietanowo-pieczarkowym. Zaraz tez zbieram pod prysznic, ogarnac i na zakupy bo lodowka tez pusta
Oj zgaga do mnie tez powróciław I trymestrze masakra, w 2 uciekła no a w 3 powrót ze zdwojoną siłą
Na noc biorę jedną tabletkę Rennie (oczywiście nie codziennie tylko jak na noc mnie złapie) Bo normalnie jak się położę to czuję jak mi przełyk wyżera
w dzień staram się sobie jakoś radzić... Eh no cóż...takie uroki ciąży..cieszę się, że mi dolega zgaga i puchnięcie prawej stopy, bo przy niektórych z Was to jest normalnie idylla a nie ciąża... odpukać...
Ps. Moja przyjaciółka po cesarce wychodzi dziś do domkuI generalnie zakochałam się w jej córci
Jest taka prześliczna
Karolaaa91, kark lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyverynice wrote:Oj zgaga do mnie tez powróciła
w I trymestrze masakra, w 2 uciekła no a w 3 powrót ze zdwojoną siłą
Na noc biorę jedną tabletkę Rennie (oczywiście nie codziennie tylko jak na noc mnie złapie) Bo normalnie jak się położę to czuję jak mi przełyk wyżera
w dzień staram się sobie jakoś radzić... Eh no cóż...takie uroki ciąży..cieszę się, że mi dolega zgaga i puchnięcie prawej stopy, bo przy niektórych z Was to jest normalnie idylla a nie ciąża... odpukać...
Ps. Moja przyjaciółka po cesarce wychodzi dziś do domkuI generalnie zakochałam się w jej córci
Jest taka prześliczna
a mnie zgaga dopadła dopiero teraz,czyli w 3 trymestrze. Wcześniej jej jakoś nie odczuwałam. A od tygodnia żyć nie daje i teraz wiem co to ZGAGA!! Pali strasznie w żołądku, jeszcze mi się kwas cofa i to powoduje silniejsze mdłościale póki co staram się jakoś nie panikować i nie marudzić. Taki urok
-
nick nieaktualnyverynice wrote:I muszę z wielkim żalem stwierdzić, że musiałam zdjąć obrączkę ;( Przy pomocy mydła w płynie
Ehh i teraz mi tak strasznie pusto na palcu
No ale lepsze pochodzić parę miesięcy bez niż jechać do szpitala żeby mi ją rozcinali czy coś innego
Niby schodziła i wchodziła jeszcze, ale też wolę nie nosić przez te dwa miesiące i dziwnie się czuć niż mieć przez to problemy zdrowotne albo rozcinaną obrączkę
verynice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dziś na obiad zrobiłam makaron z sosem pomidorowym i kurczakiem
Szybkie, tanie i nieskomplikowane danie
Myślałam też o jakimś cieście na deser, ale jednak z braku sił zrobiłam warstwową galaretkę w pucharkach (wykorzystałam do nich galaretkę jagodową, arbuzową, gruszkową i agrestową)
Mam nadzieje że mąż będzie zadowolony
-
Ja mam dziś na obiad śledziory ze śmietaną z ziemniakami
Męża jedno z ulubionych obiadków
W ogóle ten mój mąż to taki bezproblemowy jeśli chodzi o jedzenie - co mu nie zrobie to wcina bez gadania
Ale kombinuje z tymi obiadami jak mogę, żeby była różnorodność...a mimo to wiecie co mu najbardziej smakuje? Naleśniki z twarogiem na słodko z owocami np. bananem czy truskawkami
Zapycha się jak głupi i z pełnymi ustami zachwala jakie to pyszne
betinka lubi tę wiadomość
-
jovi81 wrote:witajcie Mamuśki
u nas wczoraj na wizycie wszystko ok Franio waży 1450g
tak się tylko dziwnie poczułam jak lekarz powiedział że na następnej wizycie ustalimy datę cc... chyba zaczynam się bać
jovi, głowa do góry i bądź dzielna dasz rade a strach jest czymś normalnym w ciąży boimy się od samego początku najpierw o nasze maluszki czy donosimy, potem o to jak to będzie i czy sobie poradzimy a na końcu porodu czy cc to jest cześć tego wszystkiego, myśl o tym ze to termin kiedy twój maluszek będzie już z Wami realnie i będzie to dzień jego urodzin wiec dzień specjalny dla niego i dla Was bo on go będzie świętował co roku a Wy zostaniecie rodzicamia kiedy przyjdzie czas będziesz miała wsparcie męża a my będziemy tu trzymać za Was mocno kciuki
ani sie nie obejrzysz a bedzie po wszystkim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 15:28
verynice, jovi81 lubią tę wiadomość
-
Karola piękny brzuch! Mały i zgrabny. Chyba dosyc nisko go masz co? Mój niestety podchodzi pod same piersi przez co czasem cieżko sie oddycha
Zaczarowana no no zaszalalas z ta huśtawkaja tez taka chcialam ale wyszło ze kupiliśmy najzwyklejszy bujaczek na początek...
Boli w pachwinach nie mam. A co do siary z piersi to zaczynam sie martwić, wy wszystkie macie jakiś wyciek a ja nadal sucho
Wczoraj przyszedł wozek i fotelik, matko... Do 12 w nocy bawiliśmy sie w skadanie i rozkladanie z poszegolnymi częściami. To wcale nie jest takie łatwe jak sie wydawało
Bylismy tez jasper, mieliśmy wjechać na gore kolejka i porobić zdjecia na tarasie widokowym a tu dupa... Zbyt silny wiatr i nie wpuszczali. Wylądowaliśmy w parku i w restauracji.. Mmm dawno tak dobrego jedzenia nie jadłam!
Co do sesji to mam koleżankę która uwielbia robic zdjecia, za każdym razem gdy jest z nami to cos tam cyknie i nam wysyła takze mamy dobrej jakości zdjecia z brzuszkiem ale bez żadnej ustawki. Nie czuje takiej potrzeby narazie -
Aha, niedługo jadę na test obciążenia glukoza. Tutaj nie mozna sie umawiać na dana godz, kto pierwszy ten lepszy. Ciekawe ile mi zejdzie na czekaniu... Trzymajcie kciuki żebym to go*no dała radę wypić bo podobno jest ochydne... No i oczywiście za brak cukrzycy tez
-
Nelus wrote:Karola piękny brzuch! Mały i zgrabny. Chyba dosyc nisko go masz co? Mój niestety podchodzi pod same piersi przez co czasem cieżko sie oddycha
Zaczarowana no no zaszalalas z ta huśtawkaja tez taka chcialpam ale wyszło ze kupiliśmy najzwyklejszy bujaczek na początek...
Boli w pachwinach nie mam. A co do siary z piersi to zaczynam sie martwić, wy wszystkie macie jakiś wyciek a ja nadal sucho
Wczoraj przyszedł wozek i fotelik, matko... Do 12 w nocy bawiliśmy sie w skadanie i rozkladanie z poszegolnymi częściami. To wcale nie jest takie łatwe jak sie wydawało
Bylismy tez jasper, mieliśmy wjechać na gore kolejka i porobić zdjecia na tarasie widokowym a tu dupa... Zbyt silny wiatr i nie wpuszczali. Wylądowaliśmy w parku i w restauracji.. Mmm dawno tak dobrego jedzenia nie jadłam!
Co do sesji to mam koleżankę która uwielbia robic zdjecia, za każdym razem gdy jest z nami to cos tam cyknie i nam wysyła takze mamy dobrej jakości zdjecia z brzuszkiem ale bez żadnej ustawki. Nie czuje takiej potrzeby narazie
Nelus nie jesteś sama z suchymi cyckami, ja się jednak nie martwie na zapas, moje piersi urosly o 1 rozmiar tylko, zawsze byly małe i teraz na ciazowe ani fostawce mleka tez nie wyglądają, do tego mam anemie to mysle sobie, ze u mnie wszystko jest opoznione lub w za nslej ilosci.