X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 świetny brzuszek ;)

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mamusia z klasą normalnie ;) Ślicznie :)

A ja właśnie zrobiłam zakupy dla Precelka na Allegro :) Kupiłam mu termometr, szczotkę do włosków, szczotkę do butelek, kilka pieluszek flanelowych i tetrowych kolorowych i jedną ceratopieluszkę :)

Edit: Aaaaa i kocyk taki a'la Minky :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:25

Karolaaa91, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa jaki mały brzuszek :)

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mały tylko w sukience się wydaje, może się odważę i wrzucę zdjęcie w bieliznie to zobaczycie, że nie taki malusi jest :-)

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak tu nie oszaleć na punkcie zakupów dla naszych dzieciaczków kochanych

verynice, Karolaaa91, JagoodkaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dziewczyny, że Was jeszcze raz męczę w tej sprawie. Ale niedawno listonosz przyniósł mi pismo z ZUSU - ZAWIADOMIENIE:
    Zakład Ubezp. Społecznych Inspektorat w Sochaczewie zawiadamia, iż zostało zakończone postępowanie wyjaśniające prowadzone w sprawie podlegania obowiązkowym ubezpieczeniom społecznym Pani D......... Moniki z tytułu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę u płatnika składem ........ Sp. z o.o.

W związku z powyższym stosownie do art ..... Kodeksu postępowania administr. (......) przysługuje Państwu prawo wypowiedzenia się przed wydaniem decyzji kończącej postępowanie, co do zebranych dowodów i materiałów oraz zgłosozzonych żądań.
    Jednocześnie informujemy iż z powyższego prawa mogą Państwo skorzystać w terminie 7 dni od daty otrzymania niniejszego pisma.

Nie rozumiem o co chodzi???? Sprawę zakończyli, czyli że nie przysługuje mi chorobowe?

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na obiadek... dzis gotuje Maz! ;) Jego popisowe pulpeciki w sosie pomidorowym az sie nie moge doczekac :D

Majeczka2014, kark, Karolaaa91 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    i jak tu nie oszaleć na punkcie zakupów dla naszych dzieciaczków kochanych

Dokładnie ;) ;) Na sierpień zostawiam sobie niefajne rzeczy czyli rzeczy dla mnie do porodu typu koszula nocna, szlafrok itp ;)

Majeczka2014, afrykanka lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dokładnie ;) ;) Na sierpień zostawiam sobie niefajne rzeczy czyli rzeczy dla mnie do porodu typu koszula nocna, szlafrok itp ;)

no tego też jest trochę :)

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    mały tylko w sukience się wydaje, może się odważę i wrzucę zdjęcie w bieliznie to zobaczycie, że nie taki malusi jest :-)

sliczny brzusio :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz biorę się za takie ciacho :)
    http://cynamon.blogujaca.pl/2014/06/19/miodowo-owocowe-kruche/

Moja Ola też dziś szaleje, ale dla mnie te kopniaczki nadal są mega przyjemne, nie odczuwam przy tym bólu :)

7w3d 💔
  • dba Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka przejedź się do zusu i się dowiedz.
    Ja byłam dzisiaj na zakupach, niewiele kupiłam, w sumie nie będę jakoś szaleć z kosmetykami, kupiłam tylko żel do kąpieli i oliwkę, no i mydło w płynie do mycia dupki ;)
    Spotkałam znajomą, urodziła 4 miesiące temu a jej mały ledwo wchodzi w rozmiar 74 :D urodził się z wagą 3820 i 58cm długi. Rozm. 62 ponosił 2 tygodnie :D
    idę nadrabiać :)

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na moj zdrowy rozum to zakończyli postępowanie. Decyzji jeszcze nie wydali ale zanim wydadzą to możesz sie odwołać o tego jak zostało one przeprowadzone lub od materiałów jakie zostały zgromadzone. Mnie pewnie tez takie pismo czeka w przyszłym tygodniu.
    Majeczka2014 wrote:
    Przepraszam dziewczyny, że Was jeszcze raz męczę w tej sprawie. Ale niedawno listonosz przyniósł mi pismo z ZUSU - ZAWIADOMIENIE:
    Zakład Ubezp. Społecznych Inspektorat w Sochaczewie zawiadamia, iż zostało zakończone postępowanie wyjaśniające prowadzone w sprawie podlegania obowiązkowym ubezpieczeniom społecznym Pani D......... Moniki z tytułu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę u płatnika składem ........ Sp. z o.o.

W związku z powyższym stosownie do art ..... Kodeksu postępowania administr. (......) przysługuje Państwu prawo wypowiedzenia się przed wydaniem decyzji kończącej postępowanie, co do zebranych dowodów i materiałów oraz zgłosozzonych żądań.
    Jednocześnie informujemy iż z powyższego prawa mogą Państwo skorzystać w terminie 7 dni od daty otrzymania niniejszego pisma.

Nie rozumiem o co chodzi???? Sprawę zakończyli, czyli że nie przysługuje mi chorobowe?

atdci09kamv7205a.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:

Majeczka to tylko zawiadomienie ze juz wszystko sprawdzili teraz musisz czekać na decyzję. A to ze możesz złożyć odwołanie to dotyczy zebranych dowodów, możesz się pofatygowac do ZUS i zarządac wglądu do dokumentów i gdyby coś ci nieodpowiadalo to możesz się odwołać. Puki co czekaj na decyzje albo kasę bo może przyjść przed decyzją.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zrobiłam cytrynowe ptasie mleczko na biszkoptach polane galaretką multiwitamina z nektarynkami. Jak normalnie w ciązy nie mogę patrzyć na słodkie, tak od 18 do teraz zostało tylko pół tortownicy, bo w kółko chodzę odkroić kawałeczek :D Kurcze, super jest ta galaretka, ma niesamowity smak :D

A mam pytanie czy ktoś kiedykolwiek robił gołąbki bez zawijania, ale z kapusty pekińskiej? Bo ja kiedyś robiłam, ale z białej i nie wiem czy pekińska mi się nie rozleci... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 14:15

Majeczka2014, betinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny. Przepraszam, że zaśmiecam Wam tą sprawą forum ciążowe :) ale właśnie liczyłam na jakieś zdanie od anulki:) bo wiem, że bardziej zorientowana jest. Karola, mam nadzieję, ze sprawy potoczą się pozytywnie, u mnie jak i u Ciebie.

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam brzuchatki :)

Zaczarowana mnie tez boli w pachwinach po dluzszym siedzeniu albo rano jak wstaje z lozka. Jak rozchodze to jest ok.
    Mazus w domu, przyjechal o 6.20 rano i sie wslizhnal do lozeczka :) niestety juz znowu jest w pracy ale mam nadzieje ze nie musi dlugo pracowac.

U mnie mieszkanie pieknie wysprzatane dzieki Sophie :) wiec chyba sie zmobilizuje u upieke mezusiowi ciasto :)

Mi tez z zakupow zostaly rzeczy dla mnie, kapcie ,koszule nocne…i nie moglam znalezc ochraniacza na materac na 130 cm , ale mam jeszcze czas.

Ciesze sie,ze juz w szpitalu moje papiery maja, wiec jak przyjde to tylko podpisy i formularz co do cc. Pediatre moge wybrac sobie pozniej i rowniez zmienic kiedy chce.

Zycze slonecznego dnia :)

betinka lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja wczoraj zrobiłam cytrynowe ptasie mleczko na biszkoptach polane galaretką multiwitamina z nektarynkami. Jak normalnie w ciązy nie mogę patrzyć na słodkie, tak od 18 do teraz zostało tylko pół tortownicy, bo w kółko chodzę odkroić kawałeczek :D Kurcze, super jest ta galaretka, ma niesamowity smak :D

A mam pytanie czy ktoś kiedykolwiek robił gołąbki bez zawijania, ale z kapusty pekińskiej? Bo ja kiedyś robiłam, ale z białej i nie wiem czy pekińska mi się nie rozleci... :(

ja kiedys jadlam z pekinskiej, babcia robila :) jej wyszlo,ale nie widzialam ja erobila :)

kark lubi tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Golas :-)

21bu2ht.jpg

4fwewj.jpg

Majeczka2014, verynice, kark, afrykanka, Kaarolina, Ewi25, Diabla85, stardust87, karolcia:)))), K_A_M_A, betinka, Gosia19, ofcooo, nenka, magdzia26 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Golas :-)

21bu2ht.jpg

4fwewj.jpg

fajny brzunio!!!
    I te pazurki cudne :) zazdroszcze :) bo ja zapuscic nie moge

Tysia87 lubi tę wiadomość

‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ