X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    dziewczyny a kupowałyście jakieś bucki niemowlęce dla swoich dzieciaczków? ;)
    Chodzę po allegro i niektóre są takie słodkie. Wiem, że nie praktyczne na początku,ale na sam ich widok człowiek wymięka :) a czemu by nie kupić i nie mieć pamiątki :)gdzieś zawsze się przydadzą

nenka, to ja Tobie też wysyłam trochę chłodu. Rozpadało się u mnie jednak znów

Ja Wam chetnie oddam wszystkie chmury deszczowe i burzowe!!

A buciki to byl pierwszy element garderoby mojego malego tancerza :) Biale trampki za kostke z niebieska gwiazdka na podeszwie i po bokach, rozmiar 17.

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoooj :)
    My po wspanialym dniu nad jeziorem jestesmy w domku :) czadowo bylo. Znajomi sie zjechali, pogrilowalismy, odpoczelam bo nie bylo upalow :) nawet we freesby (czy jak to sie pisze) pogralismy :)
    Stolik i krzesla zdaly egzamin na 5 :)
    Jedyny minus wyjazd to taki ze wlazlam w rozżazone wegle z grilla i poparzylam stope bo bylam w sandalach :/ pieczeeee!!

Widzialam ze byla debata o stanikach sportowych.. Polecam. Teraz to moj najlepszy przyjaciel i tez w nim smigam p domu z bebechem na wierzchu :) polecam z calego serca :)

Wy narzekacie na upaly a ja z utesknieniem dalej wyczekuje zeby na naszych termometrach choc 25 stopni sie pojawilo :)
    Zazyla bym troche sloneczka bo blada jak dupa chinczyka jestem :/

Majeczka ja kupilam 3 pary bucikow :) nawet tu wklejalam fotke :) beda na wyjscia haha :)
    Kurde juz nie pamietam o czym pisalyscie bo jak zaczne odp to zapominam :P

Majeczka2014, betinka, karolcia:)))), Tysia87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blaaagam niech sie ta pogoda zlituje ja chce deszcz!

nenka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo takie mamy :)
    5bwv4n.jpg

Majeczka2014, karolcia:)))), magdzia26, nenka, stardust87, Nelus, Io, anulka81, le'nutka, Gosia19 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a orientujecie się w rozmiarach? W internecie za bardzo nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi :) wiem, że nóżki dzieciaczków też rosną w swoim tempie. Ale akurat znalazłam takie,gdzie podano tylko w cm, 12 cm i 13 cm i się zastanawiam jak to mniej więcej miesiącowo wygląda.
    Buciki śliczne :) czyli na to wychodzi, że tylko chyba ja nie mam :) tzn mam jedne, sporo większe :) na sesję potrzebowałam i na złość na szybkości nie znalazłam innych ,mniejszych.Wzięłam pierwsze lepsze:

72614n.jpg

Paula55, Nelus, kark, Gosia19 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki:) ja mialam dzis dobry dzien, byliam w Polskiej Klinice, dostalam zwolnienie lekarskie do konca ciazy wiec zus mi wyplaci mimo ze jestem w UK:) widzialam swoja perelke na usg ale nie mam zadnego zdjecia niestety.Potem bylismy w Ikea, kupila lozeczko Guliver (ktoras chyba o takim raz pisala) powiem wam ze bardzo ladne, stabilne i przede wszystkim biale, bo takie chcialam. Do tego sliczna biala komode, materac , komplet poscieli i wiele innych rzeczy. Niestety nie moge zrobic zdjecia teraz bo wszystko zostawilismy w domu do ktorego wprowadzamy sie za jakis tydzien:) Mialam wrazenie ze moja mala jest ustawiona poprzecznie bo tak ja czulam a tu sie okazalo ze glowka do dolu jak nalezy wiec tym bardziej sie ciesze:) milego wieczorku:)

Majeczka2014, magdzia26, ofcooo, betinka, Tysia87, Io, anulka81, kark lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    Hej kobitki:) ja mialam dzis dobry dzien, byliam w Polskiej Klinice, dostalam zwolnienie lekarskie do konca ciazy wiec zus mi wyplaci mimo ze jestem w UK:) widzialam swoja perelke na usg ale nie mam zadnego zdjecia niestety.Potem bylismy w Ikea, kupila lozeczko Guliver (ktoras chyba o takim raz pisala) powiem wam ze bardzo ladne, stabilne i przede wszystkim biale, bo takie chcialam. Do tego sliczna biala komode, materac , komplet poscieli i wiele innych rzeczy. Niestety nie moge zrobic zdjecia teraz bo wszystko zostawilismy w domu do ktorego wprowadzamy sie za jakis tydzien:) Mialam wrazenie ze moja mala jest ustawiona poprzecznie bo tak ja czulam a tu sie okazalo ze glowka do dolu jak nalezy wiec tym bardziej sie ciesze:) milego wieczorku:)

łóżeczko super, też mi się podoba :)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka brzuszek jak marzenie! Po prostu idealny:)

Anulka zdj troszke male ale widze ze tez masz fajny :)

Akuszerka rewelacyjnie wygladalas;)

Tez mi dolega ten syndrom niespokojnych nog, w nocy ciagle sie przeciagam, kopie i sama sobie masuje. Do tego zaczelam mi dretwiec lewa reka jakby byla wyjeta z lodowatej wody... Koncowka ciazy to nie bajka! Czuje sie jak stara babcia :(

Ja mam trzy zwykle staniki 80D nosze je od 20 tyg i nadal dobre. Cycki mi juz nie rosna, ani nie bola, sa miekkie jak przed ciaza

nenka, anulka81 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej betinka ale mogłabyś się tym ciachem podzielić a nie tak sama się objadasz :P dorzucisz na Mokotów :P?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz kiedys wystawialam buciki, mam takie od 0 do 3 mies
    jtavl3.jpg

Majeczka2014, ofcooo, magdzia26, nenka, Patu, karolcia:)))), Io, anulka81, kark, Gosia19 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodkie buciochy ja tez mam z trzy pary

• betinka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ej betinka ale mogłabyś się tym ciachem podzielić a nie tak sama się objadasz :P dorzucisz na Mokotów :P?

Na Mokotow to ekspresen dojdzie! Uwaga, rzucam!

magdzia26 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja: ała, ale mnie kopie
    Mąż: mogłaby się już rozpakować
    Ja: Przynajmniej spokój bym miała
    Mąż: Jo, niech napieprza w inkubator

;D

JagoodkaK, Io, magdzia26, kark, stardust87 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo a Ty przypadkiem nie jestes z Łodzkiego? Bo nam się pogody w miare zgadzają:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane,
    Moj Tomus pojechał do sklepu kupić mi nowy wiatrak, ktory daje mi zycie.
    A tak serio, kupowalyscie posciele dla maluszków ja gapa linków nie spisalam, mozecie mi podac? Albo polecić cos do 250 zl?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Czesc kochane,
    Moj Tomus pojechał do sklepu kupić mi nowy wiatrak, ktory daje mi zycie.
    A tak serio, kupowalyscie posciele dla maluszków ja gapa linków nie spisalam, mozecie mi podac? Albo polecić cos do 250 zl?

też szukam pościeli,ale ciężko się zdecydować :(

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tylko prześcieradełko i dwa śpiworki - podobno bezpieczniejsze od kołderki bo dzidziuś sie nie nakryje.

A ja dziś pierwszy raz krzyknęłam na naszą Łucję... źle mi z tym..

Troszkę sie wierciła i w pewnym momencie tak mnie kopnęła, że zawyłam z bólu... i krzyknęłam na nią, żeby sie nie wierciła...
    Przestała.

Potem znów sie troszkę wierciła, ale już na nią nie krzyknę - z reszta nie kopnęła mnie tak mocno jak w tedy..eh.

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śpiworek też kupuję, ale też chcę mieć 2 komplety pościeli (osobno kupuję wypełnienie) kocyk wybierałam 4 dni , jutro chyba a raczej w końcu zamówię. A nad pościelą też się wciąż zastanawiam. Chciałabym być taką osobą, która bierze bez większego zastanowienia co podoba a ja mam swoje gusta i guściki i to tyle trwa, o!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/11-czesciowy-komplet-poscieli-do-lozeczka-nowosc-i4420467225.html

podoba mi się, ale nie wiem czy te poduchy są praktyczne jako ochraniacz

• Io Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, jestem z łódzkiego :) Dokładnie z Pabianic. A ty?

Tysia87 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1200 1201 1202 1203 1204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ