Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:Ogladalam je. Sa cudowne jednak mi mowili, ze dla maluszka sa nie praktyczne, bo jak sie wtuli to moze sie poddusic
no właśnie..
Makaszka ma też fajne pościele-można ustalić kolory, wzory (bo też posiada w sprzedaży kocyki minky) Jak chcesz to sobie zerknij
15 minut napisałam o cenę i szczegóły. Narazie nie odp
aaa.. link na fb:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.542118255876198.1073741829.535423466545677&type=1Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 21:36
-
Dziewczyny piszecie ze kupujecie posciel..zamierzacie takie malenstwa przykrywac koldra?? Ja przyznam szczerze ze raczej nie i kupno koldry i poscieli odlozylam na pozniej.. Mysle ze woombie/spiworek/kocyk beda na poczatek wystarczajace.. A koldry np Ikea (takze z dzialu dla niemowlat)sa od 12miesiaca zycia, wiec moze to o czyms swiadczy..
ofcooo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypralinka wrote:Dziewczyny piszecie ze kupujecie posciel..zamierzacie takie malenstwa przykrywac koldra?? Ja przyznam szczerze ze raczej nie i kupno koldry i poscieli odlozylam na pozniej.. Mysle ze woombie/spiworek/kocyk beda na poczatek wystarczajace.. A koldry np Ikea (takze z dzialu dla niemowlat)sa od 12miesiaca zycia, wiec moze to o czyms swiadczy..
śpiworek kupuję i mam zamiar Małą kłaść w nim,a po prostu chcę mieć też z głowy pościel i kołdrę dlatego jak już kupuję wyprawkę to to teżnie chcę potem na szybkości dokupywać , a niech leży. Może okazać się że jednak będzie przydatna, mimo wszystko.
Też się troszkę nasłuchałam o tych pościelach, żeby nie przykrywać maluszka itd. i jestem panikara ,dlatego będę używać spiworków na początku. Ale są osoby, które od początku używały kołdry i nic się nie działono ja jestem z tych co woli chuchać na zimne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 21:47
-
Ja mam zamiar na początku używać śpiworków bo wydają mi się praktyczniejsze i bezpieczniejsze, ale pościel i kołderkę też kupiłam w razie czego, bo podobno niektóre dzieci nie tolerują tych śpiworków, a nie chciałabym pierwszej nocy w domu spedzić z niezadowolonym, zapłakanym noworodkiem. Wolę być na wszystko gotowa. I tak wcześniej czy później potrzebowałabym tej kołderki.
-
nick nieaktualnyIo wrote:Ja mam zamiar na początku używać śpiworków bo wydają mi się praktyczniejsze i bezpieczniejsze, ale pościel i kołderkę też kupiłam w razie czego, bo podobno niektóre dzieci nie tolerują tych śpiworków, a nie chciałabym pierwszej nocy w domu spedzić z niezadowolonym, zapłakanym noworodkiem. Wolę być na wszystko gotowa. I tak wcześniej czy później potrzebowałabym tej kołderki.
o , dokładnie
poza tym wolę kupić i niech leży niż potem mieć gadane, że czemu wcześniej nie pomyślałamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 21:48
Io lubi tę wiadomość
-
Ja kupilam dwa kpl i jesli zajrzie taka potrzeba to delikatnie przykryje.
Tyle tu czytalam ze takie to ńiebezpieczne a potem polowa fotek ktore byly dodawane byly w poscielidziwne...
Poza tym tak samo moze przykryc sie kocykiem.
W rozku czy spiworku ńie kazde dziecko da sie uspic. Poza tym mamy monitor oddechu plus czujnosc rodzicow.
Nie popadajmy w paranoje,
Na sids ma wiekszy wplyw milion innych wzgledow niz sama kolderka.
Poza tym zawsze moge polozyc piekna poszewke dlawygladu na lozeczko a na nim dziecko
Ja mam takie kpl ale linkow niestety nie moge znalezc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 21:51
Majeczka2014, Io, JagoodkaK, magdzia26, kark, Gosia19 lubią tę wiadomość
-
JagoodkaK wrote:Bardzo bogata ta Twoja pisciel Patu
. Juz pedze patrzec co ma Makaszka.
nie nie, nie az takatam jest prześcieradło, falbanka maskująca, rozek, przybornik, ochroniacz, poduszka, kołderka poszewka na poduszke poszewka na kołderke baldachim i stelaz do niego. reszty nie brałam
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Ja kupilam dwa kpl i jesli zajrzie taka potrzeba to delikatnie przykryje.
Tyle tu czytalam ze takie to ńiebezpieczne a potem polowa fotek ktore byly dodawane byly w poscielidziwne...
Poza tym tak samo moze przykryc sie kocykiem.
W rozku czy spiworku ńie kazde dziecko da sie uspic. Poza tym mamy monitor oddechu plus czujnosc rodzicow.
Nie popadajmy w paranoje,
Na sids ma wiekszy wplyw milion innych wzgledow niz sama kolderka.
Poza tym zawsze moge polozyc piekna poszewke dlawygladu na lozeczko a na nim dziecko
Ja mam takie kpl ale linkow niestety nie moge znalezc
ślicznateż planuję jedną w grochy:)szarą
-
Wow u mnie rozpetala sie burza, jednak wolalam slonce!
Pati podoba mi sie twoj zestaw, nie lubie zbyt psyrokatych zestawow. Ja narazie mam dwa cieniutkie spiworki ktore sa do 5,5kg. A kolderke dostalam od mamy ale raczej na poczatku bede jej uzywac jako kocyk zeby polozyc na nim dziecko a w pazdzierniku/listopadzie kupie caly zestaw jak juz bede miala lozeczko!
Dziewczyny czy wy kupujecie na sam poczatek te maty do zabawy dla dziecka? Ja licze ze ktos nam da w prezencie na becikowym ale jak nie to chyba kupie co w tym stylu
-
Nelus wrote:Wow u mnie rozpetala sie burza, jednak wolalam slonce!
Pati podoba mi sie twoj zestaw, nie lubie zbyt psyrokatych zestawow. Ja narazie mam dwa cieniutkie spiworki ktore sa do 5,5kg. A kolderke dostalam od mamy ale raczej na poczatku bede jej uzywac jako kocyk zeby polozyc na nim dziecko a w pazdzierniku/listopadzie kupie caly zestaw jak juz bede miala lozeczko!
Dziewczyny czy wy kupujecie na sam poczatek te maty do zabawy dla dziecka? Ja licze ze ktos nam da w prezencie na becikowym ale jak nie to chyba kupie co w tym stylu
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-fisher-price-rainforest-jak-nowa-i4420283924.htmlNelus lubi tę wiadomość
-
Wiem ze wiekszosc z was uwielbia te sowy, ja nie wiem czemu ale nie widze w nich nic nadzwyczajnego a z tego co patrze to sa drozsze. Sowy jak inne ptaszki czy zwierzatka, ale to chyba taka moda?
Wszystko teraz robia z wzorami z bajek a ja zatrzymalam sie na Pocahontas i krolu lwie, narazie nie jestem trendy mama