X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalam je. Sa cudowne jednak mi mowili, ze dla maluszka sa nie praktyczne, bo jak sie wtuli to moze sie poddusic :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis kupiłam cały zestaw:) mi sie bardzo podoba i w sumie juz od pierwszego spojrzenia wiedziałam ze to to:D tylko nie az tak duzy zestaw jak na zdjęciu :)

2dsr21l.jpg

Nelus, nenka, magdzia26, le'nutka, kark, stardust87 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ogladalam je. Sa cudowne jednak mi mowili, ze dla maluszka sa nie praktyczne, bo jak sie wtuli to moze sie poddusic :(

no właśnie..

Makaszka ma też fajne pościele-można ustalić kolory, wzory (bo też posiada w sprzedaży kocyki minky) Jak chcesz to sobie zerknij ;)
    15 minut napisałam o cenę i szczegóły. Narazie nie odp

aaa.. link na fb:
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.542118255876198.1073741829.535423466545677&type=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 21:36

• pralinka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie ze kupujecie posciel..zamierzacie takie malenstwa przykrywac koldra?? Ja przyznam szczerze ze raczej nie i kupno koldry i poscieli odlozylam na pozniej.. Mysle ze woombie/spiworek/kocyk beda na poczatek wystarczajace.. A koldry np Ikea (takze z dzialu dla niemowlat)sa od 12miesiaca zycia, wiec moze to o czyms swiadczy..

ofcooo lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na początek planuje głównie śpiworek uzywac, a w dzien rozek ale chciałam kupic zestaw, a sobie poczeka. baldachim rozwiesze od razu, a kołderke ubiore najszybciej po pół roku

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Dziewczyny piszecie ze kupujecie posciel..zamierzacie takie malenstwa przykrywac koldra?? Ja przyznam szczerze ze raczej nie i kupno koldry i poscieli odlozylam na pozniej.. Mysle ze woombie/spiworek/kocyk beda na poczatek wystarczajace.. A koldry np Ikea (takze z dzialu dla niemowlat)sa od 12miesiaca zycia, wiec moze to o czyms swiadczy..

śpiworek kupuję i mam zamiar Małą kłaść w nim,a po prostu chcę mieć też z głowy pościel i kołdrę dlatego jak już kupuję wyprawkę to to też :) nie chcę potem na szybkości dokupywać , a niech leży. Może okazać się że jednak będzie przydatna, mimo wszystko.

Też się troszkę nasłuchałam o tych pościelach, żeby nie przykrywać maluszka itd. i jestem panikara ,dlatego będę używać spiworków na początku. Ale są osoby, które od początku używały kołdry i nic się nie działo :) no ja jestem z tych co woli chuchać na zimne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 21:47

• Io Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar na początku używać śpiworków bo wydają mi się praktyczniejsze i bezpieczniejsze, ale pościel i kołderkę też kupiłam w razie czego, bo podobno niektóre dzieci nie tolerują tych śpiworków, a nie chciałabym pierwszej nocy w domu spedzić z niezadowolonym, zapłakanym noworodkiem. Wolę być na wszystko gotowa. I tak wcześniej czy później potrzebowałabym tej kołderki.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bogata ta Twoja pisciel Patu :). Juz pedze patrzec co ma Makaszka.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Ja mam zamiar na początku używać śpiworków bo wydają mi się praktyczniejsze i bezpieczniejsze, ale pościel i kołderkę też kupiłam w razie czego, bo podobno niektóre dzieci nie tolerują tych śpiworków, a nie chciałabym pierwszej nocy w domu spedzić z niezadowolonym, zapłakanym noworodkiem. Wolę być na wszystko gotowa. I tak wcześniej czy później potrzebowałabym tej kołderki.

o , dokładnie :)
    poza tym wolę kupić i niech leży niż potem mieć gadane, że czemu wcześniej nie pomyślałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 21:48

Io lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kocyki i spiworki ale tak jak mowi lo musze byc przygotowana na kazda ewentualność.

Io, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam dwa kpl i jesli zajrzie taka potrzeba to delikatnie przykryje.
    Tyle tu czytalam ze takie to ńiebezpieczne a potem polowa fotek ktore byly dodawane byly w poscieli :/ dziwne...
    Poza tym tak samo moze przykryc sie kocykiem.
    W rozku czy spiworku ńie kazde dziecko da sie uspic. Poza tym mamy monitor oddechu plus czujnosc rodzicow.
    Nie popadajmy w paranoje,
    Na sids ma wiekszy wplyw milion innych wzgledow niz sama kolderka.
    Poza tym zawsze moge polozyc piekna poszewke dlawygladu na lozeczko a na nim dziecko :)

Ja mam takie kpl ale linkow niestety nie moge znalezc :/

27zg961.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 21:51

Majeczka2014, Io, JagoodkaK, magdzia26, kark, Gosia19 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Bardzo bogata ta Twoja pisciel Patu :). Juz pedze patrzec co ma Makaszka.

nie nie, nie az taka :) tam jest prześcieradło, falbanka maskująca, rozek, przybornik, ochroniacz, poduszka, kołderka poszewka na poduszke poszewka na kołderke baldachim i stelaz do niego. reszty nie brałam

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Poza tym zawsze moge polozyc piekna poszewke dlawygladu na lozeczko a na nim dziecko :)

tez mam taki zamiar :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja kupilam dwa kpl i jesli zajrzie taka potrzeba to delikatnie przykryje.
    Tyle tu czytalam ze takie to ńiebezpieczne a potem polowa fotek ktore byly dodawane byly w poscieli :/ dziwne...
    Poza tym tak samo moze przykryc sie kocykiem.
    W rozku czy spiworku ńie kazde dziecko da sie uspic. Poza tym mamy monitor oddechu plus czujnosc rodzicow.
    Nie popadajmy w paranoje,
    Na sids ma wiekszy wplyw milion innych wzgledow niz sama kolderka.

Ja mam takie kpl ale linkow niestety nie moge znalezc :/

27zg961.jpg

śliczna :) też planuję jedną w grochy:)szarą

• Nelus Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow u mnie rozpetala sie burza, jednak wolalam slonce!

Pati podoba mi sie twoj zestaw, nie lubie zbyt psyrokatych zestawow. Ja narazie mam dwa cieniutkie spiworki ktore sa do 5,5kg. A kolderke dostalam od mamy ale raczej na poczatku bede jej uzywac jako kocyk zeby polozyc na nim dziecko a w pazdzierniku/listopadzie kupie caly zestaw jak juz bede miala lozeczko!

Dziewczyny czy wy kupujecie na sam poczatek te maty do zabawy dla dziecka? Ja licze ze ktos nam da w prezencie na becikowym ale jak nie to chyba kupie co w tym stylu
    6zy0cy.jpg

201703012752.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta w grochy boska :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Wow u mnie rozpetala sie burza, jednak wolalam slonce!

Pati podoba mi sie twoj zestaw, nie lubie zbyt psyrokatych zestawow. Ja narazie mam dwa cieniutkie spiworki ktore sa do 5,5kg. A kolderke dostalam od mamy ale raczej na poczatku bede jej uzywac jako kocyk zeby polozyc na nim dziecko a w pazdzierniku/listopadzie kupie caly zestaw jak juz bede miala lozeczko!

Dziewczyny czy wy kupujecie na sam poczatek te maty do zabawy dla dziecka? Ja licze ze ktos nam da w prezencie na becikowym ale jak nie to chyba kupie co w tym stylu
    6zy0cy.jpg
    Ja kupilam taką
    http://allegro.pl/mata-edukacyjna-fisher-price-rainforest-jak-nowa-i4420283924.html

Nelus lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus - ja bardzo chcę taką matę, ale nie kupujemy bo u męża w pracy tradycyjnie składaja się na prezent i zazwyczaj kupują matę.

Nelus lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze wiekszosc z was uwielbia te sowy, ja nie wiem czemu ale nie widze w nich nic nadzwyczajnego a z tego co patrze to sa drozsze. Sowy jak inne ptaszki czy zwierzatka, ale to chyba taka moda? :) Wszystko teraz robia z wzorami z bajek a ja zatrzymalam sie na Pocahontas i krolu lwie, narazie nie jestem trendy mama :D

201703012752.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam jej jeszcze to ;)
    http://allegro.pl/literki-litery-3d-20-cm-imie-dziecka-najtaniej-i4421606816.html

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 1201 1202 1203 1204 1205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ