Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja poscieli i kołdry nie kupuję na ten moment, jeśli zajdzie potrzeba świeżo po porodzie ze koldra to 'must have' to się ją do kupi.
Gdy w Ikea zobaczylam ze te kołdry są od 12mż to zaczelam sie zastanawiac...jakby woombie/spiworek nie spodobały sie jednak malenstwu to wskoczy z Nami do łóżka pod nasze kołdry:-) hehe -
nick nieaktualnyNelus- my narazie nie kupujemy. Nie chcemy tez na wszystko sie rzucac, bo mozliwe ze dostaniemy w prezencie:) a jesli nie, no to nie porblem zamowic
ale jeszcze nawet nie patrzyłam. Z takich rzecy to narazie mam upatrzoną karuzelkę do łózeczka fisher price
-
nick nieaktualnyNelus wrote:Wiem ze wiekszosc z was uwielbia te sowy, ja nie wiem czemu ale nie widze w nich nic nadzwyczajnego a z tego co patrze to sa drozsze. Sowy jak inne ptaszki czy zwierzatka, ale to chyba taka moda?
Wszystko teraz robia z wzorami z bajek a ja zatrzymalam sie na Pocahontas i krolu lwie, narazie nie jestem trendy mama
powiem Ci szczerze Nelus, ze jakies 2-3 mies. temu bylam oczarowana taka posciela,ale te sowy jakos juz mi sie odwidzialyza to swira mam na punckie grochow, szarej poscieli
i tez wole cos stonowanego, dlatego ciezko mi cos fajnego znalezc na allegro bo wydaja mi sie niespecjalne. Za duzo wszystkiego naraz, ja tak nie lubie.
-
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:Kupilam jej jeszcze to
http://allegro.pl/literki-litery-3d-20-cm-imie-dziecka-najtaniej-i4421606816.html
piękne są te literkija chcę takie wypełniane, szyte na łóżeczko,bo narazie pokoik małej będzie malowany i o szczegóły będę martwić później
-
Majeczka2014 wrote:powiem Ci szczerze Nelus, ze jakies 2-3 mies. temu bylam oczarowana taka posciela,ale te sowy jakos juz mi sie odwidzialy
za to swira mam na punckie grochow, szarej poscieli
i tez wole cos stonowanego, dlatego ciezko mi cos fajnego znalezc na allegro bo wydaja mi sie niespecjalne. Za duzo wszystkiego naraz, ja tak nie lubie.
-
nick nieaktualnypralinka wrote:Majeczko z tymi sowami to mam identyczne odczucia od okolo 3 miesiecy, za duzo tych sowek na kocykach, maskotkach, pluszakach itd. sa tez inne ptaszki hehe ale rozumie ze moga sie tez i podobac rzecz jasna
nie mowie,ze sa brzydkiepoprostu mi sie znudzily. Boje sie,ze grochy zaraz mi się odwidzą
więc muszę czym prędzej coś upolować. Narazie mam kocyk minky szare grochy i na oku rowniez posciel podobna i juz dziwne mam odczucie cczy aby nie za duzo tych kropek
-
Majeczka2014 wrote:nie mowie,ze sa brzydkie
poprostu mi sie znudzily. Boje sie,ze grochy zaraz mi się odwidzą
więc muszę czym prędzej coś upolować. Narazie mam kocyk minky szare grochy i na oku rowniez posciel podobna i juz dziwne mam odczucie cczy aby nie za duzo tych kropek
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To kacik malej, nijak ma sie do prawdziwego dzieciecego pokoiku ale musi wystarczyc na dwa pierwsze miesiace
Majeczka2014, magdzia26, Diabla85, karolcia:)))), le'nutka, nenka, ofcooo, anulka81, justyna14, Gosia19, stardust87, Io, Beataa25, Zaczarowana lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Le'nutka a czemu bedzie cc? Z uednej strony fajnie ze znasz juz date kiedy zobaczysz dzidzie a z drugiej ja sie panicznie boje operacji i ciezko by mi bylo z mysla ze mnie pokroja
ale wiadomo ze jak mus to mus
A ja wlasnie bardzo boje sie porodu SN... ma tez na to wplyw na pewno odleglosc do szpitala w ktorym chce rodzic (100km beznadziejna droga wiec 1h20min), obawiam sie ze nie bede wiedziala kiedy jechac, ze akcja na dobre rozkreci sie w drodze i bedzie panika.. Wydaje tez mi sie to bezpieczniejsze dla dziecka ktore jakby cos byo nie tak przezyje ogromny stres a pozniej cesarka na szybko i dla mnie i M stres...no i poza tym wiele rodzacych (blizszych i dalszych) z ktorymi rozmawialam ma traume po sn (zapewne na to tez mial nasz szpital wplyw). Krotko mowiac zeby nikogo tu nie straszyc (bo absolutnie nie mam takiego zamiar) po wielu rozmowach i przemysleniach postanowilam starac sie o cc.
dane chetnie podam do listy (choc bede jako wasza zapowiedz bo sierpniowa;]) 27.08. JulianWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 23:12
kark, stardust87, Io lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyle'nutka wrote:A ja wlasnie bardzo boje sie porodu SN... ma tez na to wplyw na pewno odleglosc do szpitala w ktorym chce rodzic (100km beznadziejna droga wiec 1h20min), obawiam sie ze nie bede wiedziala kiedy jechac, ze akcja na dobre rozkreci sie w drodze i bedzie panika.. Wydaje tez mi sie to bezpieczniejsze dla dziecka ktore jakby cos byo nie tak przezyje ogromny stres a pozniej cesarka na szybko i dla mnie i M stres...no i poza tym wiele rodzacych (blizszych i dalszych) z ktorymi rozmawialam ma traume po sn (zapewne na to tez mial nasz szpital wplyw). Krotko mowiac zeby nikogo tu nie straszyc (bo absolutnie nie mam takiego zamiar) po wielu rozmowach i przemysleniach postanowilam starac sie o cc.
dane chetnie podam do listy (choc bede jako wasza zapowiedz bo sierpniowa;]) 27.08. Julian -
Nelus, my od dawna jesteśmy zdecydowani na matę Fisher Price: http://allegro.pl/fisher-price-mata-gimnastyczna-z-pianinkiem-rozowa-i4411666411.html
(oczywiście w chłopięcych barwach), ja mam świrozę na punkcie umuzykalniania Matiego od samego początku, stąd wybór
Kupimy jak już będzie na nią gotowy
Kurcze, najadłam się borówek amerykańskich i Mati dostał takiego powera, że kwiczę z bólu. Nie wiem co one mają takiego w sobie, ale przebiera nogami jak szalony!
W ogóle jaka magiczna rzecz się wydarzyła! Mój mężulek kochany skołował akumulator i mi zrobił niespodziankę, udało mu się wrócić do domu. Jak wszedł i synulek go usłyszał, to się zaczął ruszać po dłuższej drzemcedeidre, magdzia26 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
A właśnie, jeśli chodzi o te śpiworki do spania, o których mówicie, bo ja zielona w tym temacie
Macie na myśli te takie na szelkach? Takie np http://allegro.pl/spiworek-do-spania-myszka-mickey-0-6-mcy-68-cm-i4408999431.html ?
https://www.maluchy.pl/li-68923.png