X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poscieli i kołdry nie kupuję na ten moment, jeśli zajdzie potrzeba świeżo po porodzie ze koldra to 'must have' to się ją do kupi.
    Gdy w Ikea zobaczylam ze te kołdry są od 12mż to zaczelam sie zastanawiac...jakby woombie/spiworek nie spodobały sie jednak malenstwu to wskoczy z Nami do łóżka pod nasze kołdry:-) hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus- my narazie nie kupujemy. Nie chcemy tez na wszystko sie rzucac, bo mozliwe ze dostaniemy w prezencie:) a jesli nie, no to nie porblem zamowic :) ale jeszcze nawet nie patrzyłam. Z takich rzecy to narazie mam upatrzoną karuzelkę do łózeczka fisher price

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Wiem ze wiekszosc z was uwielbia te sowy, ja nie wiem czemu ale nie widze w nich nic nadzwyczajnego a z tego co patrze to sa drozsze. Sowy jak inne ptaszki czy zwierzatka, ale to chyba taka moda? :) Wszystko teraz robia z wzorami z bajek a ja zatrzymalam sie na Pocahontas i krolu lwie, narazie nie jestem trendy mama :D

powiem Ci szczerze Nelus, ze jakies 2-3 mies. temu bylam oczarowana taka posciela,ale te sowy jakos juz mi sie odwidzialy :) za to swira mam na punckie grochow, szarej poscieli :) i tez wole cos stonowanego, dlatego ciezko mi cos fajnego znalezc na allegro bo wydaja mi sie niespecjalne. Za duzo wszystkiego naraz, ja tak nie lubie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Kupilam jej jeszcze to ;)
    http://allegro.pl/literki-litery-3d-20-cm-imie-dziecka-najtaniej-i4421606816.html

piękne są te literki :) ja chcę takie wypełniane, szyte na łóżeczko,bo narazie pokoik małej będzie malowany i o szczegóły będę martwić później ;)

• pralinka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    powiem Ci szczerze Nelus, ze jakies 2-3 mies. temu bylam oczarowana taka posciela,ale te sowy jakos juz mi sie odwidzialy :) za to swira mam na punckie grochow, szarej poscieli :) i tez wole cos stonowanego, dlatego ciezko mi cos fajnego znalezc na allegro bo wydaja mi sie niespecjalne. Za duzo wszystkiego naraz, ja tak nie lubie.
    Majeczko z tymi sowami to mam identyczne odczucia od okolo 3 miesiecy, za duzo tych sowek na kocykach, maskotkach, pluszakach itd. sa tez inne ptaszki hehe ale rozumie ze moga sie tez i podobac rzecz jasna :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Majeczko z tymi sowami to mam identyczne odczucia od okolo 3 miesiecy, za duzo tych sowek na kocykach, maskotkach, pluszakach itd. sa tez inne ptaszki hehe ale rozumie ze moga sie tez i podobac rzecz jasna :-)

nie mowie,ze sa brzydkie :) poprostu mi sie znudzily. Boje sie,ze grochy zaraz mi się odwidzą:P więc muszę czym prędzej coś upolować. Narazie mam kocyk minky szare grochy i na oku rowniez posciel podobna i juz dziwne mam odczucie cczy aby nie za duzo tych kropek :P

• pralinka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    nie mowie,ze sa brzydkie :) poprostu mi sie znudzily. Boje sie,ze grochy zaraz mi się odwidzą:P więc muszę czym prędzej coś upolować. Narazie mam kocyk minky szare grochy i na oku rowniez posciel podobna i juz dziwne mam odczucie cczy aby nie za duzo tych kropek :P
    Wymieszaj grochy z sowami i bedzie rownowaga zachowana:-)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh grochy z sowami, szczyt mlody dziececej :D
    Ja mam teraz parcie na szary-zolty, szary-rozowy hehe

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do mam tych z terminem końcowym września- co zakładacie na wyjście ze szpitala maluchom? Kupowałyście jakieś kombinezony? Jak tak to jaki rozmiar? Zastanawiam się i chcę się Was doradzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 22:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:

szaro-rozowy jak najbardziej :)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodka literki czaderskie. Ja sama uszylam I juz wisza na scianie u nas w sypialni, a jak sie przeprowadzimy to zawiesze na tasiemkach od sufitu Bo tutaj mamy zakaz robienia dziur :p

201703012752.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo ja z Piotrkowa Tryb.jak pisałaś, ze u Ciebie burza to u mnie w tej samej chwili dlatego pomyślałam, ze gdzies blisko jestesmy:-)

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj jak mnie ćmi teraz brzucho jak na okres... boli... już nie pamiętam keiedy tak bolało okresowo.... i to też na samym dole "tam":/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    oj jak mnie ćmi teraz brzucho jak na okres... boli... już nie pamiętam keiedy tak bolało okresowo.... i to też na samym dole "tam":/
    Majeczka mialam tak przez ostatnie 2 dni, nic sie nie martw:)

• pralinka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Szał ciał hehe
    Ja tez mam parcie na szary-żółty! Szary-róż też super, miętowy też jest ekstraaa
    Ach mozna wymieniac i wymieniac

• Nelus Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kacik malej, nijak ma sie do prawdziwego dzieciecego pokoiku ale musi wystarczyc na dwa pierwsze miesiace :/

5202va.jpg

291z85d.jpg

Majeczka2014, magdzia26, Diabla85, karolcia:)))), le'nutka, nenka, ofcooo, anulka81, justyna14, Gosia19, stardust87, Io, Beataa25, Zaczarowana lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Le'nutka a czemu bedzie cc? Z uednej strony fajnie ze znasz juz date kiedy zobaczysz dzidzie a z drugiej ja sie panicznie boje operacji i ciezko by mi bylo z mysla ze mnie pokroja :P ale wiadomo ze jak mus to mus :)

A ja wlasnie bardzo boje sie porodu SN... ma tez na to wplyw na pewno odleglosc do szpitala w ktorym chce rodzic (100km beznadziejna droga wiec 1h20min), obawiam sie ze nie bede wiedziala kiedy jechac, ze akcja na dobre rozkreci sie w drodze i bedzie panika.. Wydaje tez mi sie to bezpieczniejsze dla dziecka ktore jakby cos byo nie tak przezyje ogromny stres a pozniej cesarka na szybko i dla mnie i M stres...no i poza tym wiele rodzacych (blizszych i dalszych) z ktorymi rozmawialam ma traume po sn (zapewne na to tez mial nasz szpital wplyw). Krotko mowiac zeby nikogo tu nie straszyc (bo absolutnie nie mam takiego zamiar) po wielu rozmowach i przemysleniach postanowilam starac sie o cc.

dane chetnie podam do listy (choc bede jako wasza zapowiedz bo sierpniowa;]) 27.08. Julian <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 23:12

kark, stardust87, Io lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka wrote:
    A ja wlasnie bardzo boje sie porodu SN... ma tez na to wplyw na pewno odleglosc do szpitala w ktorym chce rodzic (100km beznadziejna droga wiec 1h20min), obawiam sie ze nie bede wiedziala kiedy jechac, ze akcja na dobre rozkreci sie w drodze i bedzie panika.. Wydaje tez mi sie to bezpieczniejsze dla dziecka ktore jakby cos byo nie tak przezyje ogromny stres a pozniej cesarka na szybko i dla mnie i M stres...no i poza tym wiele rodzacych (blizszych i dalszych) z ktorymi rozmawialam ma traume po sn (zapewne na to tez mial nasz szpital wplyw). Krotko mowiac zeby nikogo tu nie straszyc (bo absolutnie nie mam takiego zamiar) po wielu rozmowach i przemysleniach postanowilam starac sie o cc.

dane chetnie podam do listy (choc bede jako wasza zapowiedz bo sierpniowa;]) 27.08. Julian <3
    O matko, 100 km to kawal drogi!!Mozna urodzic po drodze!ja sie ciesze, ze mam do szpitala spacerem 10 min , codzennie kolo niego przechodze wiec dotre na czas, mam nadzieje. Ja tez sie boje bardzo porodu no ale tak sobie tlumacze , ze przeciez to melenstwo musi jakos wyjsc a ja mu musze w tym pomoc!Pomaga mi taki sposob myslenia.

• betinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, my od dawna jesteśmy zdecydowani na matę Fisher Price: http://allegro.pl/fisher-price-mata-gimnastyczna-z-pianinkiem-rozowa-i4411666411.html
    (oczywiście w chłopięcych barwach :D), ja mam świrozę na punkcie umuzykalniania Matiego od samego początku, stąd wybór :) Kupimy jak już będzie na nią gotowy :)

Kurcze, najadłam się borówek amerykańskich i Mati dostał takiego powera, że kwiczę z bólu. Nie wiem co one mają takiego w sobie, ale przebiera nogami jak szalony!
    W ogóle jaka magiczna rzecz się wydarzyła! Mój mężulek kochany skołował akumulator i mi zrobił niespodziankę, udało mu się wrócić do domu. Jak wszedł i synulek go usłyszał, to się zaczął ruszać po dłuższej drzemce <3

deidre, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, jeśli chodzi o te śpiworki do spania, o których mówicie, bo ja zielona w tym temacie :D Macie na myśli te takie na szelkach? Takie np http://allegro.pl/spiworek-do-spania-myszka-mickey-0-6-mcy-68-cm-i4408999431.html ?

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ