X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah betinka zastanawialam sie dokladnie nad ta sama :D
    http://www.target.com/p/fisher-price-kick-n-play-piano-gym-pink/-/A-14779322#prodSlot=large_1_8

co do spiworka to mi sie nie otwiera twoja strona :/ ja mam takie zwykle 2w1
    http://www.toysrus.ca/product/index.jsp?productId=4277361

201703012752.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, to może dobry wybór z tą matą :D

A co do śpiworka - czyli te na szelkach, a Twoj ma jeszcze łapki przykrywane. Bo tak się zastanawiałam, czy mu własnie łapinki nie zmarzną jak będą całe wystawać... No i ciekawe, czy nie będzie nerwa, że ma to pod pachami?

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w ogole to mam sluz bodbarwiony krwia, znowu! dziwne bo dzisiaj caly dzien siedze na sofie I odpoczywam. nie wiem czy to cos groznego I jechac na pogotowie czy to po prostu obserwowac... ostatnio nie znalezli przyczyny to teraz pewnie byloby tak samo:/

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh to znak ze mamy je kupic :D ja poczekam do 3 sierpnia I jak nikt nie da maty w prezencie to zamowie chyba wlasnie ta

na lapki I tak chyba trzeba zakladac rekawiczki zeby sie nie podrapalo wiec nie powinno byc im zimno. w razie jak bedzie przeszkadzal ten spoworek to zamowie inny. ja tez jestem zielona :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 00:57

201703012752.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko podbarwiony, to może nie musisz od razu jechać? A brzuch boli?

• betinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łapki miałam na myśli całe rączki :)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic nie boli, nie wiem moze to naczynia krwionosne w pochwie raz na jakis czas pekaja. poczekam, pewnie przejdzie

ah no tak w lapki moze byc zimno bez tego otulacza, ale jesli w chlodniejsze noce zalozysz body na dlugi plus pajacyk to powinno byc wystarczajaco cieplo;)

201703012752.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nic groźnego, może tez jakaś infekcja grzybkowa być. Ale jakby coś zaczęło boleć, to ciśnij do lekarza!

A nad tematem śpiworka muszę się głęboko zastanowić :D

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie.
    Witam sie po ciężkiej nocy i uciekam z psem na spacer i na rehabilutacje.
    Co do śpiworkow mam 3, kocyk 1 gruby i 1 cienki, kolderke 100x135 i tylko poszewki na nia kupić.
    Przescieradelka do wozka i kolyski kupue chyba po 2/3szt.
    Mate wylicytowalam wczoraj, teraz lezaxzek czas kupić i z domu robi się graciarnia.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mój mały akrobata znowu wczoraj wieczorem przekręcil się główka do góry ale teraz już ma ja na dole i nóżkami kopie mnie w żołądek :-( boli strasznie, nic go nie przekonuje do zmiany kierunku kopania, teraz leżę na drugim boku to może trochę zmieni pozycję.

Wczoraj dostaliśmy śliczne ciuszki od kuzynki męża dziś będę je prala jak wyschna to porobie zdjęcia i się pochwalę. Mam teraz ciuszków od bobasa do rocznego dzieciaczka i same ślicznosci ;-)

Doti co u Ciebie odezwij się!!

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Nelus, ja nie kupuję np. bujaka czy łóżeczka, mimo iż nie mam, bo chcę cokolwiek zostawić ludziom na chrzciny :) Tak jakoś głupio, jak miesięczne dziecko dostaje w prezencie koperty... :/ A ciuchów od razu powiem, że nie chcę, bo już ich mam tyle, że nie chcę potem żałować, że czegoś nie założyłam, a takie piękne leży w szafie i się kurzy, bo dziecko wyrosło (a uwierzcie mi, pierwsze 1,5 roku człowiek co chwilę zmienia rozmiar) :/

Nelus, super macie stelaż na gondolę! Właśnie chcę żeby mi mąż zrobił taki pod koszyk (kupił sobie 2 tygodnie temu spawarkę i uparł się, że nie będzie robił drewnianego, bo jego syn ma mieć porządny stelaż i będzie spawał :/). Mam tylko pytanie, nie uważasz, że on jest trochę płytki? Bo ja właśnie bym chciała, żeby gondola/kosz był bardziej "otoczony" stelażem.

Ja dla córki miałam śpiworek, rożek i kocyk (spała pierwsze 3 miesiące w koszu, więc kołdra by się nie zmieściła) i po pierwszej nocy zorientowałam się, że nienawidzi śpiwora. Potem spała zawsze w rożku i kocyku i zawsze było super ;) Jak miała trzy miesiące poszła do łóżeczka pod kołdrę, robaczka też tak zamierzam trzymać, niech się zahartuje, a co :P!

Majeczka, jak pisałam, córa jest z 16 lutego, wychodziłyśmy 18.02 o godzinie 20, przy -15/20 stopniach. Miała na sobie body, kaftanik, śpiochy, sweterek i taki polarkowy kombinezon, a fotelik okryliśmy jeszcze kocem. Ja mam gruby kombinezon (zresztą od BlackLuny i bardzo jej za to dziękuję :D) większy tak na 3 miesiące, reszta to albo polarkowy kombinezon po córce albo cienkie kurteczki. Bo przy dzieciach jest zasada, że lepiej dać więcej warstw i jak będzie kark mokry to ściągnąć coś niż ubrać np. body, śpiochy i na to gruby kombinezon :)

Le'nutka, ja mam jakieś 60-70 km wg Googli (w linii prostej 50 :)) do szpitali, też czasowo 1h-1,5h ale miałam zamiar jechać samochodem jak tylko skurcze się zaczną ;) Trochę się bałam, że dugi poród, to pójdzie szybciej i będę na autostradzie rodzić, ale chyba będę mieć cc i odpadnie mi ten problem.

Dziewczyny, które mają mieć cc - na kiedy macie wyznaczone albo orientacyjnie kiedy będzie mieć zabieg? O tydzień mi chodzi :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się porannie :-)
    Noc prawie nie przespana duchota

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ja mam mieć cc ale nie mam jeszcze terminu idę w sobotę na wizytę to może juz mi gin coś powie. Z tego co się orientowalam to w szpitalu w którym będę rodzic planowe cesarki robią w 38 tygodniu.

A ja dziś mam 33 :-) coraz bliżej końca :-) :-D

kark lubi tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Piękne brzuszki i kołderki.

Ja już w domu od wczoraj niestety nie obyło sie bez szpitala...
    Wracając z nad morza złapała mnie ostra biegunka wymioty do tego jeszcze bol brzucha i krzyża i ta temperatura myslalam ze umrę! Tak wymiotowalam ze nigdy tak bardzo, modliłam sie nad tym wc żebym już zdechła jak mam sie tak męczyć. Ostre skurcze myslalam ze to brzucha a to żołądek nie dawał mi żyć. Podłączyli mnie pod ktg i wszystko ok, skurczy nawet najmniejszych brak. Zatrucie pokarmowe. Wczoraj cały wieczor do toalety i sorry za wyrażenie ale załatwiałam sie woda. Wszystko mnie bolało łącznie z mięśniami. Nad morzem nie było tak gorąco jak tutaj ja nie wiem jak wytrzymam te upały.

Jest 8 rano a ja już mam dość temperatury..... Wyslalam męża na rynek po warzywa i owoce bo przecież wczoraj cały dzien poza ryba wędzona ktora rano zjadlam nic do ust nie wsadzilam. Mam nadzieje ze ruszy ten moj żołądek dzisiaj.

atdci09kamv7205a.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaże wam jaki cudne kombinezony dostałam :-)
    rq00fvxkp51m_t.jpg[/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 08:20

Gosia19, stardust87, Io, magdzia26, nenka, ofcooo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry mamusie :)
    Te upały mnie wykańczają, mała za to jakby powera dostała i przekopuje mnie wzdłuż i wszerz :)
    Miałam też wczoraj się odezwać ale od 8 do prawie 15 miałam plażing i smażing, pierwszy raz "pływałam" z malutką w brzuszku, 12 km od nas jest jezioro z czyściutką wodą, piaseczek biały, mmmmm :) Mogłabym tam zostać na zawsze. Od wczoraj też ze mną było kiepsko, myślałam że już przejadę się do szpitala. Okropny ból żołądka, skurcze łydek, skurcze BH, i nawet jak się schylałam to myślałam że coś z szyjki mi wychodzi :? Pomału zaczynam się martwić czy ja wogóle dotrwam do terminu :O

Edit. Dowiedziałam się wczoraj że moja koleżanka urodziła 12 lipca dziewczynkę, termin miała na 9 sierpień i dziecko było całe, zdrowe i ważące 3200g :O Jak dla mnie niezły szok

stardust87, Io, magdzia26 lubią tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asco09p3f9oz_t.jpg[/URL]

Edit: coś słabe mi te,zdjęcia wychodzą na następną sesje musze wziąść aparat :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 08:25

Gosia19, stardust87, magdzia26 lubią tę wiadomość

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie porannie:-)
    Karola- po takich przezyciach nie jedz dzis normalnych rzeczy, najlepiej rozgotowany ryz, rozgotowana marchewke, kasze manna z jagodami albo cos w tym stylu. Koniecznie pij tez smecte - uwierz mi, bardzo dobrze wiem co czujesz i szczerze Ci wspolczuje.

Znalazlam fajny artykul o becikowym, moze Wam sie przyda
    http://m.forbes.pl/becikowe-2014-zasady-prog-dochodowy-dokumenty,artykuly,177331,1,1.html

Z tego co widze to nie tylko moje dziecie kopie tak mocno ze az lzy wyciska, wczoraj to byla jakas masakra, prosilam go zeby juz sie uspokoil, a on nic:-/
    Dzis tez nie moglam spac pomimo wlaczonego wiatraka i zeby nie bylo mi smutno to cala noc jadlam arbuza z lodowki:-D

anulka81, kark, justyna14, stardust87, Io, magdzia26 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • verynice Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie ;)

Witam się w 33 tygodniu ciąży :)
    I pochwalę się Wam moimi wczorajszymi, drobnymi zakupkami - rozmiar 56 :) Bo nic nie miałam na 56 ;)

6h0y7b.jpg
    29lyaeu.jpg

A co do spania w nocy to ja tez miałam bardzo ciężką noc, raz jak mnie skurcz złapał to myślałam, że umrę... ;/ No i jestem załamana, że kolejne dni z upałem ;(

justyna14, Kaarolina, anulka81, stardust87, Gosia19, Io, magdzia26, nenka, Majeczka2014, betinka, JagoodkaK lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    akuszerka też mam arbuza w lodówce, czeka na mnie :) mniam

ja dziś na badaniach byłam, dwie fiolki krwi pobrali, a w piątek wizyta.

Co z tą naszą Doti i Migotką?

Karolaaa tak jak akuszerka pisze, jedz dziś tylko lekkie rzeczy, warzywa i owoce surowe odłóż na jutro. Dziś to może jakaś bułeczka z masełkiem :)
    Współczuje Ci biedaku, chyba tą rybą się podtrułaś

Pisałyście o drętwieniu rąk, ja mam takie uczucie już od 2 tyg że mi lekko drętwieją, zazwyczaj jak ide i są opuszczone wzdłuż ciała, ale nie puchną ani nic, więc się nie martwię.

7w3d 💔
‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ