Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hahah betinka zastanawialam sie dokladnie nad ta sama
http://www.target.com/p/fisher-price-kick-n-play-piano-gym-pink/-/A-14779322#prodSlot=large_1_8
co do spiworka to mi sie nie otwiera twoja stronaja mam takie zwykle 2w1
http://www.toysrus.ca/product/index.jsp?productId=4277361 -
O widzisz, to może dobry wybór z tą matą
A co do śpiworka - czyli te na szelkach, a Twoj ma jeszcze łapki przykrywane. Bo tak się zastanawiałam, czy mu własnie łapinki nie zmarzną jak będą całe wystawać... No i ciekawe, czy nie będzie nerwa, że ma to pod pachami?https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
tak w ogole to mam sluz bodbarwiony krwia, znowu! dziwne bo dzisiaj caly dzien siedze na sofie I odpoczywam. nie wiem czy to cos groznego I jechac na pogotowie czy to po prostu obserwowac... ostatnio nie znalezli przyczyny to teraz pewnie byloby tak samo:/
-
heh to znak ze mamy je kupic
ja poczekam do 3 sierpnia I jak nikt nie da maty w prezencie to zamowie chyba wlasnie ta
na lapki I tak chyba trzeba zakladac rekawiczki zeby sie nie podrapalo wiec nie powinno byc im zimno. w razie jak bedzie przeszkadzal ten spoworek to zamowie inny. ja tez jestem zielonaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 00:57
-
nic nie boli, nie wiem moze to naczynia krwionosne w pochwie raz na jakis czas pekaja. poczekam, pewnie przejdzie
ah no tak w lapki moze byc zimno bez tego otulacza, ale jesli w chlodniejsze noce zalozysz body na dlugi plus pajacyk to powinno byc wystarczajaco cieplo;) -
Czesc mamusie.
Witam sie po ciężkiej nocy i uciekam z psem na spacer i na rehabilutacje.
Co do śpiworkow mam 3, kocyk 1 gruby i 1 cienki, kolderke 100x135 i tylko poszewki na nia kupić.
Przescieradelka do wozka i kolyski kupue chyba po 2/3szt.
Mate wylicytowalam wczoraj, teraz lezaxzek czas kupić i z domu robi się graciarnia. -
Cześć. Mój mały akrobata znowu wczoraj wieczorem przekręcil się główka do góry ale teraz już ma ja na dole i nóżkami kopie mnie w żołądek
boli strasznie, nic go nie przekonuje do zmiany kierunku kopania, teraz leżę na drugim boku to może trochę zmieni pozycję.
Wczoraj dostaliśmy śliczne ciuszki od kuzynki męża dziś będę je prala jak wyschna to porobie zdjęcia i się pochwalę. Mam teraz ciuszków od bobasa do rocznego dzieciaczka i same ślicznosci
Doti co u Ciebie odezwij się!!
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
nick nieaktualnyDzień dobry
Nelus, ja nie kupuję np. bujaka czy łóżeczka, mimo iż nie mam, bo chcę cokolwiek zostawić ludziom na chrzcinyTak jakoś głupio, jak miesięczne dziecko dostaje w prezencie koperty...
A ciuchów od razu powiem, że nie chcę, bo już ich mam tyle, że nie chcę potem żałować, że czegoś nie założyłam, a takie piękne leży w szafie i się kurzy, bo dziecko wyrosło (a uwierzcie mi, pierwsze 1,5 roku człowiek co chwilę zmienia rozmiar)
Nelus, super macie stelaż na gondolę! Właśnie chcę żeby mi mąż zrobił taki pod koszyk (kupił sobie 2 tygodnie temu spawarkę i uparł się, że nie będzie robił drewnianego, bo jego syn ma mieć porządny stelaż i będzie spawał). Mam tylko pytanie, nie uważasz, że on jest trochę płytki? Bo ja właśnie bym chciała, żeby gondola/kosz był bardziej "otoczony" stelażem.
Ja dla córki miałam śpiworek, rożek i kocyk (spała pierwsze 3 miesiące w koszu, więc kołdra by się nie zmieściła) i po pierwszej nocy zorientowałam się, że nienawidzi śpiwora. Potem spała zawsze w rożku i kocyku i zawsze było superJak miała trzy miesiące poszła do łóżeczka pod kołdrę, robaczka też tak zamierzam trzymać, niech się zahartuje, a co
!
Majeczka, jak pisałam, córa jest z 16 lutego, wychodziłyśmy 18.02 o godzinie 20, przy -15/20 stopniach. Miała na sobie body, kaftanik, śpiochy, sweterek i taki polarkowy kombinezon, a fotelik okryliśmy jeszcze kocem. Ja mam gruby kombinezon (zresztą od BlackLuny i bardzo jej za to dziękuję) większy tak na 3 miesiące, reszta to albo polarkowy kombinezon po córce albo cienkie kurteczki. Bo przy dzieciach jest zasada, że lepiej dać więcej warstw i jak będzie kark mokry to ściągnąć coś niż ubrać np. body, śpiochy i na to gruby kombinezon
Le'nutka, ja mam jakieś 60-70 km wg Googli (w linii prostej 50) do szpitali, też czasowo 1h-1,5h ale miałam zamiar jechać samochodem jak tylko skurcze się zaczną
Trochę się bałam, że dugi poród, to pójdzie szybciej i będę na autostradzie rodzić, ale chyba będę mieć cc i odpadnie mi ten problem.
Dziewczyny, które mają mieć cc - na kiedy macie wyznaczone albo orientacyjnie kiedy będzie mieć zabieg? O tydzień mi chodziBlackLuna lubi tę wiadomość
-
Kark ja mam mieć cc ale nie mam jeszcze terminu idę w sobotę na wizytę to może juz mi gin coś powie. Z tego co się orientowalam to w szpitalu w którym będę rodzic planowe cesarki robią w 38 tygodniu.
A ja dziś mam 33coraz bliżej końca
kark lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Czesc dziewczyny. Piękne brzuszki i kołderki.
Ja już w domu od wczoraj niestety nie obyło sie bez szpitala...
Wracając z nad morza złapała mnie ostra biegunka wymioty do tego jeszcze bol brzucha i krzyża i ta temperatura myslalam ze umrę! Tak wymiotowalam ze nigdy tak bardzo, modliłam sie nad tym wc żebym już zdechła jak mam sie tak męczyć. Ostre skurcze myslalam ze to brzucha a to żołądek nie dawał mi żyć. Podłączyli mnie pod ktg i wszystko ok, skurczy nawet najmniejszych brak. Zatrucie pokarmowe. Wczoraj cały wieczor do toalety i sorry za wyrażenie ale załatwiałam sie woda. Wszystko mnie bolało łącznie z mięśniami. Nad morzem nie było tak gorąco jak tutaj ja nie wiem jak wytrzymam te upały.
Jest 8 rano a ja już mam dość temperatury..... Wyslalam męża na rynek po warzywa i owoce bo przecież wczoraj cały dzien poza ryba wędzona ktora rano zjadlam nic do ust nie wsadzilam. Mam nadzieje ze ruszy ten moj żołądek dzisiaj. -
nick nieaktualnyDzień Dobry mamusie
Te upały mnie wykańczają, mała za to jakby powera dostała i przekopuje mnie wzdłuż i wszerz
Miałam też wczoraj się odezwać ale od 8 do prawie 15 miałam plażing i smażing, pierwszy raz "pływałam" z malutką w brzuszku, 12 km od nas jest jezioro z czyściutką wodą, piaseczek biały, mmmmmMogłabym tam zostać na zawsze. Od wczoraj też ze mną było kiepsko, myślałam że już przejadę się do szpitala. Okropny ból żołądka, skurcze łydek, skurcze BH, i nawet jak się schylałam to myślałam że coś z szyjki mi wychodzi
Pomału zaczynam się martwić czy ja wogóle dotrwam do terminu
Edit. Dowiedziałam się wczoraj że moja koleżanka urodziła 12 lipca dziewczynkę, termin miała na 9 sierpień i dziecko było całe, zdrowe i ważące 3200gJak dla mnie niezły szok
stardust87, Io, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Witam sie porannie:-)
Karola- po takich przezyciach nie jedz dzis normalnych rzeczy, najlepiej rozgotowany ryz, rozgotowana marchewke, kasze manna z jagodami albo cos w tym stylu. Koniecznie pij tez smecte - uwierz mi, bardzo dobrze wiem co czujesz i szczerze Ci wspolczuje.
Znalazlam fajny artykul o becikowym, moze Wam sie przyda
http://m.forbes.pl/becikowe-2014-zasady-prog-dochodowy-dokumenty,artykuly,177331,1,1.html
Z tego co widze to nie tylko moje dziecie kopie tak mocno ze az lzy wyciska, wczoraj to byla jakas masakra, prosilam go zeby juz sie uspokoil, a on nic:-/
Dzis tez nie moglam spac pomimo wlaczonego wiatraka i zeby nie bylo mi smutno to cala noc jadlam arbuza z lodowki:-Danulka81, kark, justyna14, stardust87, Io, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry mamusie
Witam się w 33 tygodniu ciąży
I pochwalę się Wam moimi wczorajszymi, drobnymi zakupkami - rozmiar 56Bo nic nie miałam na 56
A co do spania w nocy to ja tez miałam bardzo ciężką noc, raz jak mnie skurcz złapał to myślałam, że umrę... ;/ No i jestem załamana, że kolejne dni z upałem ;(justyna14, Kaarolina, anulka81, stardust87, Gosia19, Io, magdzia26, nenka, Majeczka2014, betinka, JagoodkaK lubią tę wiadomość
-
Witajcie:)
akuszerka też mam arbuza w lodówce, czeka na mniemniam
ja dziś na badaniach byłam, dwie fiolki krwi pobrali, a w piątek wizyta.
Co z tą naszą Doti i Migotką?
Karolaaa tak jak akuszerka pisze, jedz dziś tylko lekkie rzeczy, warzywa i owoce surowe odłóż na jutro. Dziś to może jakaś bułeczka z masełkiem
Współczuje Ci biedaku, chyba tą rybą się podtrułaś
Pisałyście o drętwieniu rąk, ja mam takie uczucie już od 2 tyg że mi lekko drętwieją, zazwyczaj jak ide i są opuszczone wzdłuż ciała, ale nie puchną ani nic, więc się nie martwię.7w3d 💔