Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry. Też dziś myślałam o Migotce. Coś długi ten urlop ma
A ja dziś na USG trzeciego trym jadę.. ale jakoś w złym humorze jestem. Chyba podświadomie się boję, że jakieś złe wiadomości nas czekają.. Sama nie wiem
Tak czy inaczej trzymajcie kciuki, żeby dzidź miał przynajmniej 2kg, bo jak nie, to się chyba łzami na miejscu zaleję.. (swoją drogą nie wiem, czemu sobie te 2kg tak wbiłam do głowy)
edit: kurcze, tak teraz patrzę na wykresy belly i 2000g dziś to nadal byłby 5 centylMusiałby ważyć 2350g, żeby na 50 centylu być.. Jak nic będę ryczeć jak będzie miał poniżej 2kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 09:20
Gosia19 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
My cały weekend odpoczywaliśmy na działce u moich rodziców. Mój tata cieszył się jak małe dziecko, jak zobaczył, jak Liwia wierci się w brzuszku. Już planuje, gdzie jej zrobić piaskownicę
Przywiozłam też ze sobą torbę i zamierzam zacząć powoli wypełniać ją rzeczami do szpitala. W sumie teraz już wszystko może się zdarzyć...
Co do kołderki, też na razie nie kupuję, zwłaszcza że mała na razie będzie spała w gondolce, więc wystarczy pewnie becik do okrycia.
Miłego dnia!♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Dzień dobry
U mnie niestety po wczorajszym ochłodzeniu to już śladu nie ma i zapowiada się kolejny gorący dzień. Nie wiem czy przez te upały czy przez ciażę, ale ostatnio mogłabym ciągle spać. Wstałam pół godziny temu (spałam 10 godzin) i już czuję, że mi się oczy zamykają. W ogóle to słaba jestem ostatnio. Nie mam na nic siły. Jak wycieram kurze to co chwilę robię sobie przerwe bo nogi mam jak z waty. Może to kwestia rozleniwienia bo przez te upały to prawie z domu nie wychodzę i głównie odpoczywam. Ciekawe czy będę miała siły to dziecko urodzic. -
Doberek
My idziemy do domu! Skurcze nadal sa ale.. szyjka skrocona kanal wewnetrzny zamkniety zewnetrzny rozwarty na jednago palca i jak to ordynator powiedziala czuc nacisk dziecka na szyjke..ale biorac to co biore w szpitalu moge brac w domu i lezec (o tak uslyszalam) ale ciesze sie z tego ze bede dzisiaj juz w domkuNelus, Fipsik, anulka81, stardust87, Io, Paula55, Gosia19, jovi81, kark, nenka, betinka, verynice, magdzia26, ofcooo lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyStardust nie martw się niczym. Wszystko będzie dobrze
A pozatym sama zauważyłaś że co każde dzieciątko to różnica wagi dość spora
verynice śliczniutkie bodziaki
nenka ja przez Ciebie w jakieś kompleksy popadnę... przy Twoich zbiorach, ja mam zaledwie garstkę
Dziewczyny śliczne macie te apartamenty
Żądam więcej zdjęć! Ale to migiem!nenka, verynice lubią tę wiadomość
-
pogoda straszna
i tak ma być jeszcze dłuuugo.... O nie, następne dziecko nie będzie sylwestrowe
Trzeba będzie szybciej się postarać ;>
termin cc nie znam, za tydzień idę do lekarza to się coś dowiem. (teraz wizyty co 2 tyg to jakoś często się wydająkark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kark masz racje ze ten stojak jest troche plytki ale na szczescie jest bezpeczny bo spod od gondoli jest wybrzuszony tak ze duzo wystaje pod tym stojakiem co idealnie asekuruje zeby sie nic nie przesunelo przy ewentualnych ruchach malej:)
Madrze robisz nie kupujac wszystkiego, ja gdybym wczesniej wiedziala ze bede miala wyprawione becikowe to tez bym nie kupowala tylu pierdol, a tak dzisiaj mialam dac liste rzeczy ktore potrzebujemy i jedyne co mi pozostalo to mata do zabawy, torba do wozka i pieluszki. A ma przyjsc okolo 20 osob! Juz nie moge sie doczekac, bo sama nie wiem czego sie spodziewac! Siostra mojego chlopaka wszystko zorganizuje a ja mam sie niczym nie przejmowac tylko pojawic imprezie
Karolina jak cudownie ze jestes juz w domu! Tylko uwazaj tam na siebie!!!!
-
Hej laski
Ja dzis nawet wyspanazapowiada nam sie ladny dzien
Co do maty. My juz kupilismy z fisher price i jest super. Dalismy za nia £20 a normalnie kosztuje przynajmniej £50 wiec sie oplacalo
Co do sowek... To jest tak jak z rozem dla dziewczynki... Poza tym mi sie od dawna juz podobaly. Mysle ze posciel w sowki to nie przesada a nie podobaja mi sie znow takie mdle kolory dla dziecka bo dziecko ma miec ladne zywe kolorki
A te wszytskie inne misie, sloniki i koniki to jest masakraa na sowki jest poprostu moda
Karola fajnie ze wychodzicie. Zawsze to lepiej w domku niz w szpitalutylko lez plackiem i bierz leki
-
nick nieaktualnyPisałyście o tych kołderkach itp. Ja póki co mam 2 kocyki grubsze i 1 kocyk cieńki, mam też jeden grubszy zestaw minky do wózka, mam 2 pościele (różowe sówki i szare grochy). No i będzie jeszcze potrzebny śpiworek, ale to dokupię jak dostanę wypłatę
-
Paula dokladnie tak jak piszesz, z sowami to tak jak z rozem, trzeba uwazac zeby nie przesadzic
a kolderki wybralas sliczne! Mnie tylko zastanawialo czemu wszystko teraz robia z tym motywem i licza sobie za to wiecej niz za inne zwierzatkowe wzory! czy to taka moda, czy to z jakiejs bajki? Bo ja nie jestem jeszcze w temacie heheh niedlugo corcia bedzie sie ze mnie nabijac tak jak ja kiedys ze swojej mamy
-
Kaarolina wrote:Doberek
My idziemy do domu! Skurcze nadal sa ale.. szyjka skrocona kanal wewnetrzny zamkniety zewnetrzny rozwarty na jednago palca i jak to ordynator powiedziala czuc nacisk dziecka na szyjke..ale biorac to co biore w szpitalu moge brac w domu i lezec (o tak uslyszalam) ale ciesze sie z tego ze bede dzisiaj juz w domku
witam się
to super! Bardzo sie cieszetylko faktycznie lez w domu i nic nie rób. powodzenia
Akuszerka, napisałas o becikowym. a czy orientujesz sie moze (albo inna z dziewczyn) jak to wygląda mając gospodarstwo rolne, będąc na krusie? jak podac dochody, odliczając wszystkie wydatki na fakturach? co wtedy z kredytami rolnymi itd? -
Nelus kochana ja nie zauwazylam zeby to wicej kosztowalo
zaolacilam tyle samo co za kazdy inny wzor
A mnie juz tak dawno te sowy urzekly ze stwierdzilam ze musimy miec choc posciel i pieluszke z tej serii
Poza tym po tym co widac po forum teraz kroluja sowy, grochy, generalńie kolor szary z rozem, szary z turkusem, szary z zoltym.
Jak na wszystko jest moda
Niemowalkow to nie omija haha
Ja mam dwa kocyki, minky jeszcze dokupie, mam spiworek, rozek, posciel do wozka (dostalam w gratisie przy zakupie wozka) wiec jest w czym wybieracWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 10:30
-
Ja mam mieć cc w 38 tygodniu czyli myślę w okolicy 1-2 września, 31 lipca na wizycie mam mieć ustalony termin.
A tak w ogóle to dzień dobryByliśmy w sobotę na bloku porodowym i się trochę uspokoiłam
gorzej z moim mężem bo chyba powoli do niego dociera że to tuż, tuż... zapamiętał z całej wizyty że zdjęcia Małemu ma robić bez lampy
kark, anulka81, verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Io, ja też non stop chodzę śpiąca i nie mam na nic siły. Wczoraj w kościele nagle zlał mnie pot i już mi się robiło ciemno przed oczami, ale siadłam i na szczęście przeszło. Strasznie źle znoszę te upały i już płakać mi się chce, jak widzę prognozy
Karolina, jak dobrze, że wracacie do domkuTylka dbaj o siebie!
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
A ja jak kupowalam kocyk to zauwazylam ze te sowki i wzory disnaya kosztowaly wiecej niz inne ale to moze akurat w tamtym sklepie.
Gdyby nie forum to ja bym zupelnie nie wiedziala co jest modne, np minky...pierwszy raz uslyszalam to slowo od was I od razu googlalam co to jestw ogole dzieki wam czuje sie bardziej doswiadczona:)
Paula55, ofcooo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina, to u ciebie jak u mnie, z tym, że młody nie naciska główką jeszcze, więc chyba jest lepiej niż u ciebie
Dziewczyny, a czy któraś ostatnio schudła? Bo ja 2 tygodnie temu ważyła 58,5kg, czyli +6,5, dziś wchodzę na wagę, a tu 57... I mnie zatkało, bo to tylko +5kg, ostatnio jem jakbym się najeść nie mogła, poza tym to już prawie 33 tydzień... Przy córce już miałam +11kg.