X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, Mi tez ostatnio wlosy urosly jak szalone a poczatkiem maja bylamu fryzjera i sporo z długosci poleciały. Miałam je na wysokości biustonosza:-) fryzjerce zal bylo je scinac hehe ale teraz lato wiec i tak w zwiazanych chodze. A jednak z dlugimi jest wiecej zachodu. Chociaz do wrzesnia urosna jeszcze hoho

Verynice, Ja dla Malenstwa chyba nie bede brala zbyt wiele rzeczy..'musze podpytac dziewczyn, bo podobno szpital zapewnia na czas pobytu wszystko dla dziecka..

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam mega odrosty :/ moje wlosy wrecz wolaja o fryzjera!!!

Szonka to masz teraz prawdziwy luz blus!!! :) kozystaj :)

Betinka to sie pochwal paczkaa nie :P

Ja do szpitala nie biore wiele bo 3 kpl. Mamy szanse wyjsc nawet po 6 h jesli bedzie ok wiec duzo mi odpada.
    W razie czego naszykuje kilka kpl i mi dowioza :)

Szonka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram, młoda uciska na żołądek, żebro dalej boli, na rehabilitacji jak zawsze wycisk a czeka mnie jeszcze od piatku malowanie ; (
    Od wczoraj mam ogromne ilosci śluzu, ze co godzine muze wkładkę wymieniać :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fryzjera to w niedziele jade do wielkopolski na 1, 5 tyg do rodzicow i tam sobie skocze do fryzjera bo tez wygladam okropnie.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinko, właśnie u mnie odwrotnie, już kilka razy miałam krótkie takie do ramion i u mnie to jest porażka-wywijają się każdy w inną stronę a takie długie umiem sobie i dobieranego zrobić i jakoś związać. Ja po prostu nie umiem się obsłużyć krótkimi :P

Verynice nie pomogę, bo u mnie też szpital zapewnia ubranka, ja się za to zastanawiam co na powrót-mam białe body bez rękawka pod spód i biały pajacyk przygotowane, ale kompletnie nie wiem co na to-czy kurteczka czy bluza czy dołożyć spodnie czy przykryć kocykiem-ale to też zależy od pogody...

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie zastanawiam się czy opłaca mi się wybrać do fryzjera-bo miałam zamiar w sierpniu. Ale jak takie upały są to ja zbytnio często nie wychodzę więc po co męczyć włosy? Może lepiej po porodzie wybrać na "małe co nieco":) i się odnowić. Tym bardziej, że muszę farbować na ciemny kolor. Przy okazji może jakaś zmiana fryzurki :)

ok, kocyk zamówiony :) prawie tydzień zastanawiania się i buszowania po allegro zdecydowanie za dużo i to nad jedną rzeczą! Takto mam z głowy :)

• madiiiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To lista z mojego szpitala. I jej będę się trzymać :)

Dla Dziecka:
    5 kaftaników dla noworodka np. typu body (rozmiar 56 lub 62);
    trzy pary śpioszków lub 3 pajacyki;
    dziesięć pieluszek tetrowych i paczkę jednorazowych;
    dwie bawełniane czapeczki;
    dwie pary skarpetek;
    kocyk lub rożek;
    ręcznik;
    mały jasiek przydatny przy karmieniu lub poduszka rogal do karmienia;
    verynice wrote:
    Dziewczyny, a powiedzcie mi ile i jakich ubranek pakujecie do torby do szpitala dla dziecka? Bo kompletnie nie wiem co sobie przygotować :(

verynice lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Nelus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę 3 komplety (body,pajacyk,kurteczka) w rozmiarach 52, 56 i 62

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 11:46

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie szpital nie zapewnia, więc trzeba mieć swoje. Konkretnie jeszcze nie wiem co ile czego. Ale tak żeby po 3 szt z każdego rodzaju bielizny było. Dowiem wszystkiego w sierpniu, jak siostra wyjdzie ze szpitala. Termin ma na jutro,ale chyba nic nie zapowiada narazie żeby urodziła

aaa i ponoć u mnie 3 doby trzymają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 11:46

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamusie :)

ja sie witam w swiecie zywych ;) Tydzien czasu w lozku spedzilam, bo mnie tak choroba rozlozyla. Jeszcze nigdy nie bylam tak chora. Mam jeszcze kaszel odrywajacy sie ale jestem na dobrej drodze. Czytalam was w miedzy czasie.

Co do cesarki to ja mam 19 wrzesnia i to bedzie u mnie 38tydz. 4 dni (piatek). lekarz wspomnial, ze 10 dni przed terminem z OM jest wskazane.

Brzuszki i ciuszki macie fajne.

Nie zazdroszcze wam upalow, u mnie jest zima, ale w dzien 20 stopni mam i sloneczko. Nie mam duchoty ani puchniecia nog.

Stardust trzymam kciuki za wizyte.

kark, stardust87 lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka jaki kupilas?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka jaki kocyk wybrałaś? Przez was tez chce kupic minky, one sa prześliczne a wzory powalają na kolana, aż za duzooo!!!

Ja sama farbuje włosy na ciemna czekoladę juz od wieków, szkoda mi kasy na fryzjera! W tym tyg muszę sie za to wziąć zeby jakoś wyglądać na ślubie w sobotę :)

JagoodkaK, Majeczka2014, afrykanka, betinka, anulka81, magdzia26, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leza przede mną tabletki ktore muszę wziac i doszlam do wniosku, ze babcia mojego T tyle nie łyka.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Majeczka jaki kupilas?

kupiłam...... szary w białe grochy :) z różem- więc Tobie może nie podobać bo chyba jak pamiętam nie przepadasz za różem ;)? Dobrze kojarzę?

http://allegro.pl/babylux-wiosenny-kocyk-minky-bawelna-75-x-100-i4425062419.html - ten pierwszy

edit: mam dwa , min .piękny turkusik:) też milusi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 11:56

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Majeczka jaki kocyk wybrałaś? Przez was tez chce kupic minky, one sa prześliczne a wzory powalają na kolana, aż za duzooo!!!

Ja sama farbuje włosy na ciemna czekoladę juz od wieków, szkoda mi kasy na fryzjera! W tym tyg muszę sie za to wziąć zeby jakoś wyglądać na ślubie w sobotę :)
    Bedziesz piękna jak zawsze :*

Majeczka2014, verynice lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:

ojejku..zapomniałabym o swoim ślubie .... hahahaha, czyli jednak do fryzjera wybiorę :) chociaż ogarnięte włosy może poprawią nastrój. Bo teraz to nie lubię nawet w lustrze spoglądać na siebie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Leza przede mną tabletki ktore muszę wziac i doszlam do wniosku, ze babcia mojego T tyle nie łyka.

wspołczuję:(

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny u nas bedzie szary w groszki z turkusem :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Śliczny u nas bedzie szary w groszki z turkusem :)

turkusowy też uwielbiam!!! Mam jeden ,cieńszy turkusik, taki milutki w dotyku

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez z b6, wapń z d3, pregna, nospa... dobrze, ze luteiny juz nie wtykam

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ