X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Są to enzymy związane z wątroba

witam mamusie :)

ja miałam badane jakos w 3 miesiącu jakoś bo wcześniej tabsy brałam i tak kontrolnie mi lekarz zalecił chyba. i wyniki w normie były.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę tyle tabletek, że kupiłam sobie taką kasetkę na leki jak dla starych dziadków z podziałką rano/południe/wieczór ;)

Fipsik, Ewi25, kark, JagoodkaK lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Dzień dobry dziewczyny!

Magdzia, ja robiłam wszystkie próby wątrobowe 3 tygodnie temu.
    Zżółkłam na twarzy, nawet mój mąż zauważył - poleciałam do lekarza po 2 dniach (bo w między czasie była niedziela) i już wszystkie wyniki miałam w normie.
    Lekarz obstawiał że Młody mi uciskał przewód żółciowy tylko, dlatego zżółkłam. Ale hasło cholestaza też padło z jego ust. Z tym że uspokajał mnie, że wtedy po prostu kładą do szpitala i walą kroplówkę na wypłukanie żółci. Grunt to wyłapać szybko tą cholestazę i będzie wszystko ok.

Magdzia, a masz te objawy: swędzące ręce, stopy, żółknięcie skóry właśnie?
    Bo może masz po prostu przeciążoną wątrobę jakimiś lekami?
    Deidre no właśnie najgorsze jest to że od paru dni swędzą mnie strasznie stopy i dłonie, ręce i szyja szczególnie w nocy aż spać nie mogę...:( a dzisiaj odebrałam wyniki
    ALT - 41 przy normie do 31
    ALP - 113 przy normie do 104
    jestem załamana bo czytałam że jeżeli to cholestaza to kończy się to leżeniem w szpitalu do końca ciąży ;( bo trzeba monitorować dziecko ponieważ jest ryzyko urodzenia martwego dziecka ;(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    o lekach to nic nie mówcie... żelazo kazał mi brac 3 razy dziennie, a biore i tak dwa bo nie dawałam rady. nospa 3 tabletki witaminy kwasy dha magnez potas euthyrox luteina 4 tabletki, oj jej nie cierpie. sekretarzyk w lekach ;/

dużo tych tabletek bierzecie, ja tylko euthyrox i witaminy na kobiet w ciąży, no i teraz raz na jakiś czas żurawit ale staram sie jeść suszoną żurawinę. No czasami też zaserwuje sobie espumisan jak już jest ciężko ;)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wogole takich badan nie zlecaja :P

Lekow tez ( oprocz przeciwbolowych) wogole nie bralam a teraz tylko euthyrox i witaminki z dha :) wyniki cala ciaze mam ok wiec nie trzeba :)

Ja kupilam tylko fride plus filterki do niej :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Ja też biorę tyle tabletek, że kupiłam sobie taką kasetkę na leki jak dla starych dziadków z podziałką rano/południe/wieczór ;)

ja taki miałam przed ciążą, teraz się nie mieszczę w te przedziałki :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Jeśli chodzi o ciuszki do szpitala, to na Madalińskiego wymagają 3 koszulki, 3 pajace lub śpioszki, 3 czapeczki, 3 pary skarpetek. Do tego kocyk lub rożek, 5 pieluch tetrowych, paczka pieluch jednorazowych, 2 ręczniki frotte, krem do pupy i chusteczki nawilżane.
    Spakowałam sobie to wszystko w rozm 56 i jeden komplet 62. Dodatkowo jeszcze jednego pajaca dołożyłam.

verynice lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dodatku moj Nikoś od paru dni strasznie niemrawy jest w piątek jak byłam na Usg to niby wszystko dobrze wyszło gin m i sprawdzał przepływy itd i nawet go pytałam czemu tak mało moje dziecko się rusza można powiedzieć że prawie wogóle to rozłożył ręce i powiedział że nie wie :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Deidre no właśnie najgorsze jest to że od paru dni swędzą mnie strasznie stopy i dłonie, ręce i szyja szczególnie w nocy aż spać nie mogę...:( a dzisiaj odebrałam wyniki
    ALT - 41 przy normie do 31
    ALP - 113 przy normie do 104
    jestem załamana bo czytałam że jeżeli to cholestaza to kończy się to leżeniem w szpitalu do końca ciąży ;( bo trzeba monitorować dziecko ponieważ jest ryzyko urodzenia martwego dziecka ;(

Ja też miałam to badanie robione ale mam wyniki w normie. Magdzia a kiedy masz wizytę u lekarza? Nie denerwuj się na zapas, jeśli trzeba będzie iść do szpitala to idź, zdrowie Twoje i dziecka jest najważniejsze.

Jak byłam w szpitalu to mi pobierali wymaz z szyjki macicy i mi wyszło że mam jakaś bakterie paciorkowiec czy coś, też na początku sie przestraszyłam że to zaszkodzi dziecku, ale poczytałam że przed porodem dostane na to antybiotyk i dziecko będzie bezpieczne.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 ja bym na twoim miejscu wcześniej skontaktowała się z lekarzem bo widzę że masz wizytę dopiero 1 sierpnia, lepiej wiedzieć od razu na czym się stoi.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie dzisiaj przyszła taka przesyleczka :
    2i94kf8.jpg

Zastanawiałam sie nad kosmetykami dla maluszka, mustella ma dobre opinie ale nie ktorym przeszkadza ich zapach wiec napisałam mejla do tej firmy o darmowe próbki, już zdążyłam zapomnieć a tu proszę wysłali mi żel do mycia i krem do przewijania :-) wiec dziewczyny pisać do nich mejla niech wam tez wyślą a co! :-)

Nelus, ofcooo lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj znowu boli lewa pachwina. Normalnie nie mogłam chodzić, ale się przemogłam, rozruszałam trochę i pomału przechodzi. Nie wiem od czego to może boleć? Czyżby mały mi na coś uciskał?

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło tez zamowienie z moja kołderka, ochraniaczem, dwa rożki, przewijak, ale nie bede wrzucać zdjeć bo wszystko ma wzór szary w białe grochy:-) już zaczynam powoli mieć chyba dość tych szarych grochow, wszystko szare muszę to przełamać jakimś kolorem innym:-) moze kocyk minky ale w inne grochy ?:-)

atdci09kamv7205a.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do gina mam 01.08 ale na jutro idę do internisty który zlecał mi zrobienie tych badań bo miałam nieciekawą morfologię (podwyższone leukocyty) oraz podwyższone CRP, internista podejrzewał że to coś z zatokami, dał mi antybiotyk i kazał porobić dodatkowe badania i dzisiaj je odebrałam. wyszło na to że antybiotyk brałam na darmo bo morfologia taka sama do dupy do tego b. niska ferrytyna, kreatynina poniżej normy i podwyższone ALT i ALP :(
    jak bedzie internista kazał to oczywiście od razu też do gina pójdę ... oszaleje do jutra :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    jeju jak mi niedobrze:(

dziewczyny jeszcze jedno pytanie. Przepraszam,ze tak caly czas mecze pytaniami :) ale mam kogo, hihih

kupowalyscie aspirator do noska frida? Gruszke też?
    Majeczko, Ja wybralam katarek. Czytalam czytalam i zdecydowdnie wygral katarek. Czas pokaze czy slusznie:-)

ofcooo lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a moze cos w kolorze limonki??? Przepieknie sie z szarym prezentuje :)

Dziewczyny na czerwcowkach monalisa SAMA zamiescila post.... Leze i rycze....
    Powiem wam ze po takich historiach dopiero czlowiek zaczyna doceniac to co ma... My sie tu pierdolami przejmujemy a nikt nie mysli jak wazne na codzien sa inne rzeczy... :)

JagoodkaK, afrykanka, madiiiii, Gosia19, stardust87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację. Musimy myslec zeby u nas bylo wszystko dobrze, egoistycznie trochę ale czasem tak trzeba:)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, a powiedzcie mi ile i jakich ubranek pakujecie do torby do szpitala dla dziecka? Bo kompletnie nie wiem co sobie przygotować :(

Ja mam taka listę ze szpitala, w którym chciałabym urodzić i nią się będę kierować:

Wyposażenie dla noworodka:
     5 pieluch tetrowych
     1 paczka pieluszek jednorazowych
     10 opakowań gazików jałowych 5x5 cm
     1 kocyk lub rożek
     3 koszulki ( wezmę 3 body na krótki i 3 body na długi rękaw)
     3 pary śpiochów lub pajacyków - (ja biorę 2x pajacyk, 1x śpiochy)
     3 czapeczki
     3 pary skarpetek
     2 ręczniki frotte
     chusteczki nawilżające
     krem pielęgnacyjny na pośladki

dla mamy potrzebne będą:
     koszula nocna umożliwiająca karmienie, szlafrok oraz kapcie,
     biustonosz, bawełniana bielizna osobista,
     przybory toaletowe oraz ręcznik,
     zapas podkładek (podpasek) ginekologicznych, niejałowych, z wkładem chłonnym na cały okres pobytu
     podkłady jednorazowe na łóżko o wymiarach ok. 60x60 cm
     miękkie, tekstylne obuwie dla osoby towarzyszącej.

verynice lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sie poryczałam jak przeczytałam post monalisy. Życie jest kruche i trzeba sie cieszyć każą chwila bo nie wiadomo jak dużo ich zostało.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Zazdroszczę!!! Boziu jak ja bym chciała żeby mój chłop mnie farbował... Ale mogę pomarzyć-to tak jakby miał mnie umalować-czyli wyglądałabym jak pół du** zza krzaka :P Robiłam sobie balejaż blond ale marzy mi się ombre... Może się wstrzymam aż mi odrosną i się odważę...?

Właśnie dopiero przeczytałam Neluś o ślubie i już Ci gratuluję! :D Czy się pofarbujesz czy nie i tak będziesz śliczna! :)

Mnie mój też do farbuje :) i nawet mi końcówki podcina :P dlatego u fryzjera byłam bardzo dawno temu, ale że od dziś mam labę, bo dzieci pojechały na wakacje więc postanowiłam skorzystać póki mogę :)

K_A_M_A lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ