Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam was
Mam pytanko czy któraś z was miała badane ALT i ALP w ciąży? U mnie wyszły podwyższone poziomy tych wskaźnikówjutro idę do lekarza i mam stresa bo przeczytałam ze może to oznaczać cholestaze ;( jest to bardzo groźne dla dziecka...
-
Jeśli chodzi o ciuszki dla maluszka, to mój szpital z tego co wiem niczego nie zapewnia, ja wezme na pewno 4 kompleciki, no może 5 tak na wszelki wypadek, jak by sie zdarzyła jakaś niespodzianka. W tych komplecikach będą dwa pajacyki, 5 body ( dwa do pajacyków na noc) a do pozostałych trzech wezme albo śpioszki albo półśpioszki. Do tego na pewno wezme rożek i cienki kocyk, dwie czpeczki, niedrapki, z jedne skarpetki jak by miało być chłodno. Pieluszki, chusteczki, płyn do mycia ciałka, pieluszki tetrowe i chyba to tyle. Jak by co to T mi dowiezie
Majeczka2014, verynice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:Witam was
Mam pytanko czy któraś z was miała badane ALT i ALP w ciąży? U mnie wyszły podwyższone poziomy tych wskaźnikówjutro idę do lekarza i mam stresa bo przeczytałam ze może to oznaczać cholestaze ;( jest to bardzo groźne dla dziecka...
nie mam pojęcia co to ALT i ALP? -
nick nieaktualny
-
betinka wrote:Nelus, ale czad z tym Twoim spontanicznym ślubem
A co do fryzjera, to ja nie wyrobiłam i jakiś miesiąc temu mój A mi ufarbował. Czuję sie o niebo lepiej!
Zazdroszczę!!! Boziu jak ja bym chciała żeby mój chłop mnie farbował... Ale mogę pomarzyć-to tak jakby miał mnie umalować-czyli wyglądałabym jak pół du** zza krzakaRobiłam sobie balejaż blond ale marzy mi się ombre... Może się wstrzymam aż mi odrosną i się odważę...?
Właśnie dopiero przeczytałam Neluś o ślubie i już Ci gratuluję!Czy się pofarbujesz czy nie i tak będziesz śliczna!
karolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:Są to enzymy związane z wątroba
moja kolezanka to miala chyba w 34 tc i polozyli ja do szpitala bo swedzialo ja cale cialo. Kilku lekarzy nie wiedzialo w ogole co to jest i dopiero w szpitalu MSWiA jej pomogli.
Witam was kobitki
U mnie zespol ciesni sie aktywowałMasakra, rąk nie czuje a w nocy placze z bolu bo ręką ruszyc nie moge
Biore magnez ale to i tak na nicLekarz mowi ze to czeste i trzeba to jakos przetrwac, nic nie poradzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 12:17
-
jagoodka nie przejmuj się, ja biorę dwa razy więcej hehe. Ale ja jestem już przyzwyczajona, całe życie na lekach.
Od wczoraj w ogóle bolą mnie nerki, szczególnie ta prawie martwaw piątek miałam usg i było wszystko ok. Nie wiem czy mała uciska, czy sobie przeziębiłam nad jeziorem czy zaczęły zdychać po wizycie
-
ja zaczelam 31 tydzien dzisiaj
Juz moge odliczac dni do porodu
7 sierpnia mam 4D i juz sie ciesze. U nas zalecaja wykonanie tego miedzy 32-34 tyg. ciazy.
Bardzo mi sie podobaja te minky kocyki w szczegolnosci ten rozowy z szarym
betinka, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny!
Magdzia, ja robiłam wszystkie próby wątrobowe 3 tygodnie temu.
Zżółkłam na twarzy, nawet mój mąż zauważył - poleciałam do lekarza po 2 dniach (bo w między czasie była niedziela) i już wszystkie wyniki miałam w normie.
Lekarz obstawiał że Młody mi uciskał przewód żółciowy tylko, dlatego zżółkłam. Ale hasło cholestaza też padło z jego ust. Z tym że uspokajał mnie, że wtedy po prostu kładą do szpitala i walą kroplówkę na wypłukanie żółci. Grunt to wyłapać szybko tą cholestazę i będzie wszystko ok.
Magdzia, a masz te objawy: swędzące ręce, stopy, żółknięcie skóry właśnie?
Bo może masz po prostu przeciążoną wątrobę jakimiś lekami? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMajeczka2014 wrote:kupowalyscie aspirator do noska frida? Gruszke też?
-
Majeczka ja mam aspirator i wymienne wkłady z rossmana, gruszek raczej sie już nie używa, dla mnie one są maga nie higieniczne.
A tak z innej bajki, ma może któraś sprawdzony sposób na nalewkę wiśniową????????? Szukam w necie ale wiecie jak to jest, wolałabym jakąś "pewną"