X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was
    Mam pytanko czy któraś z was miała badane ALT i ALP w ciąży? U mnie wyszły podwyższone poziomy tych wskaźników :( jutro idę do lekarza i mam stresa bo przeczytałam ze może to oznaczać cholestaze ;( jest to bardzo groźne dla dziecka...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • iwo_na Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ciuszki dla maluszka, to mój szpital z tego co wiem niczego nie zapewnia, ja wezme na pewno 4 kompleciki, no może 5 tak na wszelki wypadek, jak by sie zdarzyła jakaś niespodzianka. W tych komplecikach będą dwa pajacyki, 5 body ( dwa do pajacyków na noc) a do pozostałych trzech wezme albo śpioszki albo półśpioszki. Do tego na pewno wezme rożek i cienki kocyk, dwie czpeczki, niedrapki, z jedne skarpetki jak by miało być chłodno. Pieluszki, chusteczki, płyn do mycia ciałka, pieluszki tetrowe i chyba to tyle. Jak by co to T mi dowiezie :)

Majeczka2014, verynice lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Magnez z b6, wapń z d3, pregna, nospa... dobrze, ze luteiny juz nie wtykam

ja mam złe wspomnienia z luteiną..brałam bardzo długo pod język....
    kurcze, mi słabo po tabletce żelaza, raz dziennie a co powiedzieć o tylu

• betinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, ale czad z tym Twoim spontanicznym ślubem :):):)

A co do fryzjera, to ja nie wyrobiłam i jakiś miesiąc temu mój A mi ufarbował. Czuję sie o niebo lepiej!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Witam was
    Mam pytanko czy któraś z was miała badane ALT i ALP w ciąży? U mnie wyszły podwyższone poziomy tych wskaźników :( jutro idę do lekarza i mam stresa bo przeczytałam ze może to oznaczać cholestaze ;( jest to bardzo groźne dla dziecka...

nie mam pojęcia co to ALT i ALP?

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    nie mam pojęcia co to ALT i ALP?
    Są to enzymy związane z wątroba

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:

nic takiego nie miałam badane?

• Patu Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o lekach to nic nie mówcie... żelazo kazał mi brac 3 razy dziennie, a biore i tak dwa bo nie dawałam rady. nospa 3 tabletki witaminy kwasy dha magnez potas euthyrox luteina 4 tabletki, oj jej nie cierpie. sekretarzyk w lekach ;/

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie, Nelus, nie pogratulowałam decyzji o ślubie! super wiadomość :) i genialna organizacja :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Nelus, ale czad z tym Twoim spontanicznym ślubem :):):)

A co do fryzjera, to ja nie wyrobiłam i jakiś miesiąc temu mój A mi ufarbował. Czuję sie o niebo lepiej!

Zazdroszczę!!! Boziu jak ja bym chciała żeby mój chłop mnie farbował... Ale mogę pomarzyć-to tak jakby miał mnie umalować-czyli wyglądałabym jak pół du** zza krzaka :P Robiłam sobie balejaż blond ale marzy mi się ombre... Może się wstrzymam aż mi odrosną i się odważę...?

Właśnie dopiero przeczytałam Neluś o ślubie i już Ci gratuluję! :D Czy się pofarbujesz czy nie i tak będziesz śliczna! :)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:

moja kolezanka to miala chyba w 34 tc i polozyli ja do szpitala bo swedzialo ja cale cialo. Kilku lekarzy nie wiedzialo w ogole co to jest i dopiero w szpitalu MSWiA jej pomogli.

Witam was kobitki :)
    U mnie zespol ciesni sie aktywował :/ Masakra, rąk nie czuje a w nocy placze z bolu bo ręką ruszyc nie moge :(

Biore magnez ale to i tak na nic :/ Lekarz mowi ze to czeste i trzeba to jakos przetrwac, nic nie poradzi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 12:17

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagoodka nie przejmuj się, ja biorę dwa razy więcej hehe. Ale ja jestem już przyzwyczajona, całe życie na lekach.

Od wczoraj w ogóle bolą mnie nerki, szczególnie ta prawie martwa :/ w piątek miałam usg i było wszystko ok. Nie wiem czy mała uciska, czy sobie przeziębiłam nad jeziorem czy zaczęły zdychać po wizycie :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczelam 31 tydzien dzisiaj :) Juz moge odliczac dni do porodu :) 7 sierpnia mam 4D i juz sie ciesze. U nas zalecaja wykonanie tego miedzy 32-34 tyg. ciazy.

Bardzo mi sie podobaja te minky kocyki w szczegolnosci ten rozowy z szarym :)

betinka, stardust87 lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus oczywiscie ja tez Ci gratuluje.
    Fipsik moje zycie generalnie było bez leków a teraz taka ilość :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Magdzia, ja robiłam wszystkie próby wątrobowe 3 tygodnie temu.
    Zżółkłam na twarzy, nawet mój mąż zauważył - poleciałam do lekarza po 2 dniach (bo w między czasie była niedziela) i już wszystkie wyniki miałam w normie.
    Lekarz obstawiał że Młody mi uciskał przewód żółciowy tylko, dlatego zżółkłam. Ale hasło cholestaza też padło z jego ust. Z tym że uspokajał mnie, że wtedy po prostu kładą do szpitala i walą kroplówkę na wypłukanie żółci. Grunt to wyłapać szybko tą cholestazę i będzie wszystko ok.

Magdzia, a masz te objawy: swędzące ręce, stopy, żółknięcie skóry właśnie?
    Bo może masz po prostu przeciążoną wątrobę jakimiś lekami?

v50lkjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju jak mi niedobrze:(

dziewczyny jeszcze jedno pytanie. Przepraszam,ze tak caly czas mecze pytaniami :) ale mam kogo, hihih

kupowalyscie aspirator do noska frida? Gruszke też?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ja miałam chyba robione wtedy jak mdlałam w 20tc, ale były w normie, więc nie pomogę :(

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko fride kupuje

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    kupowalyscie aspirator do noska frida? Gruszke też?
    My przy córce mieliśmy gruszkę, dopiero jak miała chyba rok to weszły na rynek aspiratory. Aspirator wszytsko "wybierze" i lepiej "regulujesz moc ssania", ale córka się go panicznie bała i płakała, a przy gruszce nie...

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja mam aspirator i wymienne wkłady z rossmana, gruszek raczej sie już nie używa, dla mnie one są maga nie higieniczne.
    A tak z innej bajki, ma może któraś sprawdzony sposób na nalewkę wiśniową????????? Szukam w necie ale wiecie jak to jest, wolałabym jakąś "pewną"

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ