X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was
    Mam pytanko czy któraś z was miała badane ALT i ALP w ciąży? U mnie wyszły podwyższone poziomy tych wskaźników :( jutro idę do lekarza i mam stresa bo przeczytałam ze może to oznaczać cholestaze ;( jest to bardzo groźne dla dziecka...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • iwo_na Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ciuszki dla maluszka, to mój szpital z tego co wiem niczego nie zapewnia, ja wezme na pewno 4 kompleciki, no może 5 tak na wszelki wypadek, jak by sie zdarzyła jakaś niespodzianka. W tych komplecikach będą dwa pajacyki, 5 body ( dwa do pajacyków na noc) a do pozostałych trzech wezme albo śpioszki albo półśpioszki. Do tego na pewno wezme rożek i cienki kocyk, dwie czpeczki, niedrapki, z jedne skarpetki jak by miało być chłodno. Pieluszki, chusteczki, płyn do mycia ciałka, pieluszki tetrowe i chyba to tyle. Jak by co to T mi dowiezie :)

Majeczka2014, verynice lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Magnez z b6, wapń z d3, pregna, nospa... dobrze, ze luteiny juz nie wtykam

ja mam złe wspomnienia z luteiną..brałam bardzo długo pod język....
    kurcze, mi słabo po tabletce żelaza, raz dziennie a co powiedzieć o tylu

• betinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, ale czad z tym Twoim spontanicznym ślubem :):):)

A co do fryzjera, to ja nie wyrobiłam i jakiś miesiąc temu mój A mi ufarbował. Czuję sie o niebo lepiej!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Witam was
    Mam pytanko czy któraś z was miała badane ALT i ALP w ciąży? U mnie wyszły podwyższone poziomy tych wskaźników :( jutro idę do lekarza i mam stresa bo przeczytałam ze może to oznaczać cholestaze ;( jest to bardzo groźne dla dziecka...

nie mam pojęcia co to ALT i ALP?

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    nie mam pojęcia co to ALT i ALP?
    Są to enzymy związane z wątroba

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:

nic takiego nie miałam badane?

• Patu Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o lekach to nic nie mówcie... żelazo kazał mi brac 3 razy dziennie, a biore i tak dwa bo nie dawałam rady. nospa 3 tabletki witaminy kwasy dha magnez potas euthyrox luteina 4 tabletki, oj jej nie cierpie. sekretarzyk w lekach ;/

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie, Nelus, nie pogratulowałam decyzji o ślubie! super wiadomość :) i genialna organizacja :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Nelus, ale czad z tym Twoim spontanicznym ślubem :):):)

A co do fryzjera, to ja nie wyrobiłam i jakiś miesiąc temu mój A mi ufarbował. Czuję sie o niebo lepiej!

Zazdroszczę!!! Boziu jak ja bym chciała żeby mój chłop mnie farbował... Ale mogę pomarzyć-to tak jakby miał mnie umalować-czyli wyglądałabym jak pół du** zza krzaka :P Robiłam sobie balejaż blond ale marzy mi się ombre... Może się wstrzymam aż mi odrosną i się odważę...?

Właśnie dopiero przeczytałam Neluś o ślubie i już Ci gratuluję! :D Czy się pofarbujesz czy nie i tak będziesz śliczna! :)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:

moja kolezanka to miala chyba w 34 tc i polozyli ja do szpitala bo swedzialo ja cale cialo. Kilku lekarzy nie wiedzialo w ogole co to jest i dopiero w szpitalu MSWiA jej pomogli.

Witam was kobitki :)
    U mnie zespol ciesni sie aktywował :/ Masakra, rąk nie czuje a w nocy placze z bolu bo ręką ruszyc nie moge :(

Biore magnez ale to i tak na nic :/ Lekarz mowi ze to czeste i trzeba to jakos przetrwac, nic nie poradzi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 12:17

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagoodka nie przejmuj się, ja biorę dwa razy więcej hehe. Ale ja jestem już przyzwyczajona, całe życie na lekach.

Od wczoraj w ogóle bolą mnie nerki, szczególnie ta prawie martwa :/ w piątek miałam usg i było wszystko ok. Nie wiem czy mała uciska, czy sobie przeziębiłam nad jeziorem czy zaczęły zdychać po wizycie :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczelam 31 tydzien dzisiaj :) Juz moge odliczac dni do porodu :) 7 sierpnia mam 4D i juz sie ciesze. U nas zalecaja wykonanie tego miedzy 32-34 tyg. ciazy.

Bardzo mi sie podobaja te minky kocyki w szczegolnosci ten rozowy z szarym :)

betinka, stardust87 lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus oczywiscie ja tez Ci gratuluje.
    Fipsik moje zycie generalnie było bez leków a teraz taka ilość :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Magdzia, ja robiłam wszystkie próby wątrobowe 3 tygodnie temu.
    Zżółkłam na twarzy, nawet mój mąż zauważył - poleciałam do lekarza po 2 dniach (bo w między czasie była niedziela) i już wszystkie wyniki miałam w normie.
    Lekarz obstawiał że Młody mi uciskał przewód żółciowy tylko, dlatego zżółkłam. Ale hasło cholestaza też padło z jego ust. Z tym że uspokajał mnie, że wtedy po prostu kładą do szpitala i walą kroplówkę na wypłukanie żółci. Grunt to wyłapać szybko tą cholestazę i będzie wszystko ok.

Magdzia, a masz te objawy: swędzące ręce, stopy, żółknięcie skóry właśnie?
    Bo może masz po prostu przeciążoną wątrobę jakimiś lekami?

v50lkjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju jak mi niedobrze:(

dziewczyny jeszcze jedno pytanie. Przepraszam,ze tak caly czas mecze pytaniami :) ale mam kogo, hihih

kupowalyscie aspirator do noska frida? Gruszke też?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ja miałam chyba robione wtedy jak mdlałam w 20tc, ale były w normie, więc nie pomogę :(

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko fride kupuje

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    kupowalyscie aspirator do noska frida? Gruszke też?
    My przy córce mieliśmy gruszkę, dopiero jak miała chyba rok to weszły na rynek aspiratory. Aspirator wszytsko "wybierze" i lepiej "regulujesz moc ssania", ale córka się go panicznie bała i płakała, a przy gruszce nie...

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja mam aspirator i wymienne wkłady z rossmana, gruszek raczej sie już nie używa, dla mnie one są maga nie higieniczne.
    A tak z innej bajki, ma może któraś sprawdzony sposób na nalewkę wiśniową????????? Szukam w necie ale wiecie jak to jest, wolałabym jakąś "pewną"

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ