Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Majeczka2014 wrote:jeju jak mi niedobrze:(
dziewczyny jeszcze jedno pytanie. Przepraszam,ze tak caly czas mecze pytaniamiale mam kogo, hihih
kupowalyscie aspirator do noska frida? Gruszke też?
ja kupiłam fridę, wcześniej używała gruszkę i jak tą fidę zobaczyłam, to nie wiem czy gruszka nie lepsza, ale wypróbuję w praktyce i będę miała porównanie.
Co do termometrów to wg. mnie najlepszy jest zwykły szklany (teraz z galem, kiedyś rteciowy) do mierzenia temp. w pupce. Wiem, że to brzmi nieprzyjemnie, ale mam tez w domu elektryczny (dałam za niego ponad 100zł jakiś czas temu) i bardzo przekłamuje on temp. więc go wcale nie używam.
Jeśli chodzi o listy aptecznę to radzę dodać do niej czapki na hemoroidy, nawet jak teraz nie macie, bo niestety podczas porodu sn potrafią wyjść straszne, a jak się nie ma od razu czopka to trzeba się męczyć i czekać aż ktoś dokupi. -
a mnie obudziło dziwne uczucie mokra w piersiach i co się okazało siara od początku ciąży po raz pierwszy się pojawiła i teraz się tylko zastanawiam czy mam się bać czy cieszyćhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Szonka wrote:Mnie mój też do farbuje
i nawet mi końcówki podcina
dlatego u fryzjera byłam bardzo dawno temu, ale że od dziś mam labę, bo dzieci pojechały na wakacje więc postanowiłam skorzystać póki mogę
Mnie też mój mąż farbuje, a mama obcina mimo że nie jest fryzjerką, to nikt mnie jeszcze tak dobrze nie obciął jak mamaAle tak sobie myślę, że po porodzie pójdę do fryzjera, może jakiś balejaż zrobię?
-
Jezusie, ale się poryczałam! Przeczytałam post Monalisy. Nawet sobie nie umiem wyobrazić, jaką ulgę i niewyobrażalne szczęście czuje jej rodzina teraz. Jak to dobrze, że z tego wyszła!!!
A z rzeczy przyziemnych... do szpitala biorę ubranka na 3 dni + 1 gratis w razie jakiegoś rzygaGdyby, TFUTFUTFU, się okazało, że trzeba trochę dłużej zostać, to przecież mąż dowiezie
Wezmę 4 pajace (bo w to go będę konsekwentnie ubierać od samego początku
), ze 2 bodziaki z krótkim, 1 kaftanik i 1 śpioszki awaryjnie.
Do noska mam sól NoseFrida + gruszkę z zajebistą końcowką. Mam nadzieję, ze często się nie będzie przydawać (codzienne czyszczenie noska może się przyczynić do ulewania, więc trzeba z tym uważać). Jakby nie działało, to dokupię aspirator ten co się ustami zasysa.
Czekam jak na zbawienie na tego cholernego kuriera! Sprawdzałam status, o 8 rano odebrał przesyłkę z bazy w Warszawie, więc dlaczego jeszcze nie dzwoni ja się pytam?!?!?!?!?!?!?https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
To się teraz pochwalę, udało mi się zrobić ocieplany kocyk minky i z pozostałego materiału kostkę:
betinka, AniaDS, verynice, Majeczka2014, afrykanka, anulka81, magdzia26, Gosia19, Gosia19, Karolaaa91, K_A_M_A, nenka, stardust87, ofcooo, Ewi25 lubią tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:do gina mam 01.08 ale na jutro idę do internisty który zlecał mi zrobienie tych badań bo miałam nieciekawą morfologię (podwyższone leukocyty) oraz podwyższone CRP, internista podejrzewał że to coś z zatokami, dał mi antybiotyk i kazał porobić dodatkowe badania i dzisiaj je odebrałam. wyszło na to że antybiotyk brałam na darmo bo morfologia taka sama do dupy do tego b. niska ferrytyna, kreatynina poniżej normy i podwyższone ALT i ALP
jak bedzie internista kazał to oczywiście od razu też do gina pójdę ... oszaleje do jutra
Jak będzie trzeba, to internista Ci wystawi skierowanie do szpitala.
Ja bym na Twoim miejscu zacisnęła zęby - jeśli dla dobra dzieciaczka trzeba iść do szpitala.
Cholestaza występuje dość rzadko - mam nadzieję, że to nie to Ci dolega, tylko może bobasek Ci usiadł na przewodzie żółciowym, jak mi. Z tym że dość szybko zrobiłaś badania krwi i wyszły podwyższone wyniki (btw mnie ręce cały czas swędzą i się okazało że nie miało to związku z cholestazą, tylko mam AZS).
Edit: a ryzyko urodzenia martwego dziecka, to jest wtedy jak się z tą cholestazą nic nie robi. Więc to na pewno motywuje do grzecznego udania się do szpitala na pozbycie się nadmiaru żółci z organizmuWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 14:01
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Ja tak na szybko z samochodu piszę. Serce mi rośnie a morda się cieszy, bo groszek waży 2227g! Skoczył z 5 centyla na 50
poryczalam się Ale że szczęścia
w domu poczytam Was moje drogie i zdjęcie profilowe groszka wstawię
verynice, Fipsik, betinka, Majeczka2014, Kaarolina, Io, afrykanka, Paula55, anulka81, akuszerka89, magdzia26, kark, Diabla85, Tysia87, Patu, Gosia19, Szonka, Karolaaa91, K_A_M_A, JagoodkaK, nenka, Nelus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywłaśnie niedawno skończyłam robić sałatkę i szybko oszamałam
taka w moim wykonaniu
wstawiam dla Was zdjęcie
taka tam zachcianka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 14:15
Kaarolina, Io, verynice, anulka81, magdzia26, kark, Patu, Gosia19, K_A_M_A, JagoodkaK, stardust87 lubią tę wiadomość
-
stardust87 wrote:Ja tak na szybko z samochodu piszę. Serce mi rośnie a morda się cieszy, bo groszek waży 2227g! Skoczył z 5 centyla na 50
poryczalam się Ale że szczęścia
w domu poczytam Was moje drogie i zdjęcie profilowe groszka wstawię
super, że przytył
jest nadzieja, że moja schudnie ;PJagoodkaK, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
K_A_M_A wrote:Zazdroszczę!!! Boziu jak ja bym chciała żeby mój chłop mnie farbował... Ale mogę pomarzyć-to tak jakby miał mnie umalować-czyli wyglądałabym jak pół du** zza krzaka
Robiłam sobie balejaż blond ale marzy mi się ombre... Może się wstrzymam aż mi odrosną i się odważę...?
Właśnie dopiero przeczytałam Neluś o ślubie i już Ci gratuluję!Czy się pofarbujesz czy nie i tak będziesz śliczna!
K_A_M_A lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
tak w ogóle to nie jest ze mną za dobrze.dzisiaj pół dnia marudze mężowi, że nasz syn nie ma ani jednej skarpetki ani jednego buta nawet, a poród tuż tuż. Spojrzał na mnie jak na kretyna więc wyszłam z psem a jak wrocilam to tak mi na komodzie poukladał buciki i skarpetki.jeszcze mam z 20par takich zwyczajnych gładkich. On chyba myśli, że naprawdę ze mną nie jest dobrze, bo dziwnie na mnie patrzy
anulka81, Majeczka2014, Quatriona, magdzia26, Kaarolina, Io, Gosia19, afrykanka, verynice, Karolaaa91, K_A_M_A, karolcia:)))), JagoodkaK, nenka, nenka, justyna14, stardust87, betinka, Nelus, ofcooo lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Magdzia spokojnie, enzymy sa niewiele podwyzszone, na razie praktyczne nie stanowa zagrozenia. Ja zrobilabym jeszcze bilirubine. Jesli enzymy beda rosly to pewne dostaniesz od gina skierowanie do szpitala i zostaniesz tam juz do konca, jesli enzymy nadal beda rosly to pewnie bedziesz miala wywolywany porod przed terminem lub cc. A na raze pewnie dostaniesz dietke i jakies slabe leki watrobowe. I nie martw sie na zapas:-)
Pakujecie torbe do szpitala? Bo ja mam jakies schizy po wczorajszym dniu ze urodze przedwczesnie a tu torba nie gotowa:-Pmagdzia26 lubi tę wiadomość
-
Pranie wyschło to się pochwalę ciuszkami od kuzynki męża to tylko niewielka część te najmniejsze rozmiary bo dostałam cały zestaw aż do rocznego dziecka
Majeczka2014, kark, Quatriona, magdzia26, Kaarolina, Io, Gosia19, Karolaaa91, K_A_M_A, nenka, justyna14, stardust87, betinka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Stardust super wieści
dziękuję dziewczynki ale deidre ja już się nie łudzę że to coś innegoa cholestaza jest po prostu rzadko wykrywana myślę że jakby to były standardowe badania krwi robione u kobiet w III trymestrze to statystyki by się zwiększyły automatycznie... no nic nie będę już wam marudziła
-
Majeczka2014 wrote:jeju jak mi niedobrze:(
dziewczyny jeszcze jedno pytanie. Przepraszam,ze tak caly czas mecze pytaniamiale mam kogo, hihih
kupowalyscie aspirator do noska frida? Gruszke też?
ja kupowałam fride i wzięłam od razu wymienne filterki do niej i wode morskągruszki nie brałam, nie polecana zbyt, mało higieniczna
-
Tysia87 wrote:
tak w ogóle to nie jest ze mną za dobrze.dzisiaj pół dnia marudze mężowi, że nasz syn nie ma ani jednej skarpetki ani jednego buta nawet, a poród tuż tuż. Spojrzał na mnie jak na kretyna więc wyszłam z psem a jak wrocilam to tak mi na komodzie poukladał buciki i skarpetki.jeszcze mam z 20par takich zwyczajnych gładkich. On chyba myśli, że naprawdę ze mną nie jest dobrze, bo dziwnie na mnie patrzy
Faktycznie- nie dobrze z Tobą
Anulka, fajne ciuszki, dawaj więcej fot