X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poryczalam sie czytajac post Monalisy.

Mam ochote na truskawki :)

1usat5od00spirqc.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    jeju jak mi niedobrze:(

dziewczyny jeszcze jedno pytanie. Przepraszam,ze tak caly czas mecze pytaniami :) ale mam kogo, hihih

kupowalyscie aspirator do noska frida? Gruszke też?

ja kupiłam fridę, wcześniej używała gruszkę i jak tą fidę zobaczyłam, to nie wiem czy gruszka nie lepsza, ale wypróbuję w praktyce i będę miała porównanie.

Co do termometrów to wg. mnie najlepszy jest zwykły szklany (teraz z galem, kiedyś rteciowy) do mierzenia temp. w pupce. Wiem, że to brzmi nieprzyjemnie, ale mam tez w domu elektryczny (dałam za niego ponad 100zł jakiś czas temu) i bardzo przekłamuje on temp. więc go wcale nie używam.

Jeśli chodzi o listy aptecznę to radzę dodać do niej czapki na hemoroidy, nawet jak teraz nie macie, bo niestety podczas porodu sn potrafią wyjść straszne, a jak się nie ma od razu czopka to trzeba się męczyć i czekać aż ktoś dokupi.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie obudziło dziwne uczucie mokra w piersiach i co się okazało siara od początku ciąży po raz pierwszy się pojawiła i teraz się tylko zastanawiam czy mam się bać czy cieszyć ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Mnie mój też do farbuje :) i nawet mi końcówki podcina :P dlatego u fryzjera byłam bardzo dawno temu, ale że od dziś mam labę, bo dzieci pojechały na wakacje więc postanowiłam skorzystać póki mogę :)

Mnie też mój mąż farbuje, a mama obcina mimo że nie jest fryzjerką, to nikt mnie jeszcze tak dobrze nie obciął jak mama :) Ale tak sobie myślę, że po porodzie pójdę do fryzjera, może jakiś balejaż zrobię?

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie. Jak się cieszę ze monalisa ma się dobrze tak w to wierzyłam, wzruszylam się.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusie, ale się poryczałam! Przeczytałam post Monalisy. Nawet sobie nie umiem wyobrazić, jaką ulgę i niewyobrażalne szczęście czuje jej rodzina teraz. Jak to dobrze, że z tego wyszła!!!

A z rzeczy przyziemnych... do szpitala biorę ubranka na 3 dni + 1 gratis w razie jakiegoś rzyga :D Gdyby, TFUTFUTFU, się okazało, że trzeba trochę dłużej zostać, to przecież mąż dowiezie :) Wezmę 4 pajace (bo w to go będę konsekwentnie ubierać od samego początku :D), ze 2 bodziaki z krótkim, 1 kaftanik i 1 śpioszki awaryjnie.

Do noska mam sól NoseFrida + gruszkę z zajebistą końcowką. Mam nadzieję, ze często się nie będzie przydawać (codzienne czyszczenie noska może się przyczynić do ulewania, więc trzeba z tym uważać). Jakby nie działało, to dokupię aspirator ten co się ustami zasysa.

Czekam jak na zbawienie na tego cholernego kuriera! Sprawdzałam status, o 8 rano odebrał przesyłkę z bazy w Warszawie, więc dlaczego jeszcze nie dzwoni ja się pytam?!?!?!?!?!?!?

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się teraz pochwalę, udało mi się zrobić ocieplany kocyk minky i z pozostałego materiału kostkę:
    ru8x20.jpg
    nd1mwi.jpg

betinka, AniaDS, verynice, Majeczka2014, afrykanka, anulka81, magdzia26, Gosia19, Gosia19, Karolaaa91, K_A_M_A, nenka, stardust87, ofcooo, Ewi25 lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona, boskie!!!!!!!!! Zdolniacha z Ciebie!!! :)
    A ja właśnie kończę majciochy do stroju do samby, Mati co najwyżej się koralikami będzie mógł pobawić :D

Quatriona lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    do gina mam 01.08 ale na jutro idę do internisty który zlecał mi zrobienie tych badań bo miałam nieciekawą morfologię (podwyższone leukocyty) oraz podwyższone CRP, internista podejrzewał że to coś z zatokami, dał mi antybiotyk i kazał porobić dodatkowe badania i dzisiaj je odebrałam. wyszło na to że antybiotyk brałam na darmo bo morfologia taka sama do dupy do tego b. niska ferrytyna, kreatynina poniżej normy i podwyższone ALT i ALP :(
    jak bedzie internista kazał to oczywiście od razu też do gina pójdę ... oszaleje do jutra :(

Jak będzie trzeba, to internista Ci wystawi skierowanie do szpitala.
    Ja bym na Twoim miejscu zacisnęła zęby - jeśli dla dobra dzieciaczka trzeba iść do szpitala.

Cholestaza występuje dość rzadko - mam nadzieję, że to nie to Ci dolega, tylko może bobasek Ci usiadł na przewodzie żółciowym, jak mi. Z tym że dość szybko zrobiłaś badania krwi i wyszły podwyższone wyniki (btw mnie ręce cały czas swędzą i się okazało że nie miało to związku z cholestazą, tylko mam AZS).

Edit: a ryzyko urodzenia martwego dziecka, to jest wtedy jak się z tą cholestazą nic nie robi. Więc to na pewno motywuje do grzecznego udania się do szpitala na pozbycie się nadmiaru żółci z organizmu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 14:01

magdzia26 lubi tę wiadomość

v50lkjv.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na szybko z samochodu piszę. Serce mi rośnie a morda się cieszy, bo groszek waży 2227g! Skoczył z 5 centyla na 50 :D poryczalam się Ale że szczęścia :) w domu poczytam Was moje drogie i zdjęcie profilowe groszka wstawię :)

verynice, Fipsik, betinka, Majeczka2014, Kaarolina, Io, afrykanka, Paula55, anulka81, akuszerka89, magdzia26, kark, Diabla85, Tysia87, Patu, Gosia19, Szonka, Karolaaa91, K_A_M_A, JagoodkaK, nenka, Nelus lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie niedawno skończyłam robić sałatkę i szybko oszamałam :) taka w moim wykonaniu :) wstawiam dla Was zdjęcie

taka tam zachcianka :P

21owilk.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 14:15

Kaarolina, Io, verynice, anulka81, magdzia26, kark, Patu, Gosia19, K_A_M_A, JagoodkaK, stardust87 lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja tak na szybko z samochodu piszę. Serce mi rośnie a morda się cieszy, bo groszek waży 2227g! Skoczył z 5 centyla na 50 :D poryczalam się Ale że szczęścia :) w domu poczytam Was moje drogie i zdjęcie profilowe groszka wstawię :)

super, że przytył :)

jest nadzieja, że moja schudnie ;P

JagoodkaK, stardust87 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia, napewno będzie wszystko dobrze! Główka do góry!
    Wpis Monalisy też przeczytałam i się wzruszyłam.....
    Quatriona, myślałam że kupny :) zdolniacha :)
    Stardust, super! czekam na zdjęcie

magdzia26, Quatriona, stardust87 lubią tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Zazdroszczę!!! Boziu jak ja bym chciała żeby mój chłop mnie farbował... Ale mogę pomarzyć-to tak jakby miał mnie umalować-czyli wyglądałabym jak pół du** zza krzaka :P Robiłam sobie balejaż blond ale marzy mi się ombre... Może się wstrzymam aż mi odrosną i się odważę...?

Właśnie dopiero przeczytałam Neluś o ślubie i już Ci gratuluję! :D Czy się pofarbujesz czy nie i tak będziesz śliczna! :)
    Kama ja też balejaż blond cały czas i ombre też nie się marzy.nawet w tamtym roku zrobiłam się na ciemno i jasne koncowki.wszyscy w kolo mowili, że lepiej, ale ja sama czułam sie jakos dziwnie:-) ale jak urodze to muszę pomyśleć o czyms innym niż blond bo odrosty mnie wykoncza

K_A_M_A lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2vaxzqr.jpg tak w ogóle to nie jest ze mną za dobrze.dzisiaj pół dnia marudze mężowi, że nasz syn nie ma ani jednej skarpetki ani jednego buta nawet, a poród tuż tuż. Spojrzał na mnie jak na kretyna więc wyszłam z psem a jak wrocilam to tak mi na komodzie poukladał buciki i skarpetki.jeszcze mam z 20par takich zwyczajnych gładkich. On chyba myśli, że naprawdę ze mną nie jest dobrze, bo dziwnie na mnie patrzy :-):-):-):-):-)

anulka81, Majeczka2014, Quatriona, magdzia26, Kaarolina, Io, Gosia19, afrykanka, verynice, Karolaaa91, K_A_M_A, karolcia:)))), JagoodkaK, nenka, nenka, justyna14, stardust87, betinka, Nelus, ofcooo lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia spokojnie, enzymy sa niewiele podwyzszone, na razie praktyczne nie stanowa zagrozenia. Ja zrobilabym jeszcze bilirubine. Jesli enzymy beda rosly to pewne dostaniesz od gina skierowanie do szpitala i zostaniesz tam juz do konca, jesli enzymy nadal beda rosly to pewnie bedziesz miala wywolywany porod przed terminem lub cc. A na raze pewnie dostaniesz dietke i jakies slabe leki watrobowe. I nie martw sie na zapas:-)

Pakujecie torbe do szpitala? Bo ja mam jakies schizy po wczorajszym dniu ze urodze przedwczesnie a tu torba nie gotowa:-P

magdzia26 lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pranie wyschło to się pochwalę ciuszkami od kuzynki męża to tylko niewielka część te najmniejsze rozmiary bo dostałam cały zestaw aż do rocznego dziecka :)
    idhjet.jpg
    4lr51c.jpg
    11hs6ex.jpg
    zmy24o.jpg
    i6y4hx.jpg
    2lo10zr.jpg
    2e3n2bq.jpg

Majeczka2014, kark, Quatriona, magdzia26, Kaarolina, Io, Gosia19, Karolaaa91, K_A_M_A, nenka, justyna14, stardust87, betinka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust super wieści :)
    dziękuję dziewczynki ale deidre ja już się nie łudzę że to coś innego :/ a cholestaza jest po prostu rzadko wykrywana myślę że jakby to były standardowe badania krwi robione u kobiet w III trymestrze to statystyki by się zwiększyły automatycznie... no nic nie będę już wam marudziła

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    jeju jak mi niedobrze:(

dziewczyny jeszcze jedno pytanie. Przepraszam,ze tak caly czas mecze pytaniami :) ale mam kogo, hihih

kupowalyscie aspirator do noska frida? Gruszke też?

ja kupowałam fride i wzięłam od razu wymienne filterki do niej i wode morską :) gruszki nie brałam, nie polecana zbyt, mało higieniczna

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    2vaxzqr.jpg tak w ogóle to nie jest ze mną za dobrze.dzisiaj pół dnia marudze mężowi, że nasz syn nie ma ani jednej skarpetki ani jednego buta nawet, a poród tuż tuż. Spojrzał na mnie jak na kretyna więc wyszłam z psem a jak wrocilam to tak mi na komodzie poukladał buciki i skarpetki.jeszcze mam z 20par takich zwyczajnych gładkich. On chyba myśli, że naprawdę ze mną nie jest dobrze, bo dziwnie na mnie patrzy :-):-):-):-):-)

Faktycznie- nie dobrze z Tobą :)
    Anulka, fajne ciuszki, dawaj więcej fot :)

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 1209 1210 1211 1212 1213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ