Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczarowana ja bym się cieszyła chyba taką wagą, bo najbardziej to się bałam hipotrofii, a tak jak już dobija do 2500g to powoli jestem spokojna. A groszek może nawet i 4500 ważyć byle był zdrowy
A jak Twoja córcia jest ok 50 centyla to waga idealna
A bujaczka super!
Pieluchy kupiłam jedno małe opakowanie Dada i jedno duże opakowanie Pampersów białych, oba w rozmiarze 1 (chciałam pampersy 0, ale one są poniżej 2,5kg więc stwierdziłam, że już na groszka będą za małe). A później się dokupi najwyżej, bo jak się okaże, że dzidź uczulony na któreś, to po co mi więcej..
Kaarolina dobrze gadasz → znajdziemy i do tyłka nakopiemy, jak się z akuszerką ruszycie z wyra!
Szonka cała seria Dzidziusia jest w Realu.
Majeczka ja wczoraj u gin wzięłam ulotkę tego na F i rzeczywiście zalecają w mleku, ale napisane jest, że jak nie lubisz mleka albo masz uczulenie to możesz w wodzie.
Jovi zdecydowanie sesjami. Moje dziecie ma ewidentne pory czuwania i snu. Kręci się kilka razy dziennie: między 8-10, między 15-17, ok 20 i ok 23. A w nocy śpi jak zabity, budzi się tylko na sekundę, jak idę siku albo przekręcam się na drugi bok. Kopnie 2 razy i śpi dalej.
Akuszerka mnie chyba więcej niż pół. Zapominam słowa, zapominam co robię, a jakiś czas temu umyłam twarz żelem do higieny intymnej – tylko dlatego, że oba są w pompce, ale mają zupełnie różne butelki, kolory i zapach... nie wiem jak ja to zrobiłam.. Nie mówię już o liczeniu – choć zawsze rachunki to było moje hobby, a matematykę wręcz uwielbiałam
justyna białe są niby Sensitive, ale w związku z tym, że są lekko pachnące to podobno często uczulają więc nie wiem czemu Sensitive je nazwali. Zielone bardzo dobre podobno. Nie wiem czemu ja białe kupiłam wczoraj – chyba nie było zielonych 1 w rossmanie
iwo_na „leżaczki”cudowne
Paula ja to samo o pasach czytałam więc na pewno nie kupię.. wolę trochę poćwiczyć.
Kaarolina, Zaczarowana lubią tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:Patu to wyslij meza z mcdonaldem i do mnie.
za późno przeczytałam, juz blisko domu, czyli sporo za Elblągiem
ja jutro wysyłam mojego samego po drzwi do łazienki, a nie ma mozliwości wysłac mms-a nawet więc juz sie boje co przywiezieno nic, każde będą ładniejsze od tych co mamy teraz
gorzej, ze musi tez kupic farbe do kuchni, a gusta kolorystyczne mamy dość różne. oj będzie problem.
-
Dzięki Paula-Tobie też smacznego życzę bo same słodkości masz
Ja mam do szpitala z garderobykoszulę taką po bokach rozpinaną, druga na ramiączkach a trzeci komplet ze spodenkami, taki ze góra ma guziczki i chyba mi to wystarczy??
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Mój mąż stwierdził, ze dlatego przywiózł mi piżame w krowy, bo to moja ulubiona, a on chciał, żebym się czuła w szpitalu jak najlepiej. Więc już nie mialam serca mu powiedzieć, ze wyglądam glupio i chodziłam i jeszcze jaki był szczęśliwy.ah tak se myślę,że mam przekochanego męża:-) odkurza, pranie robi, zmywa, kupuje mi same zdrowe rzeczy.mysle, ze mogę my wybaczyć tą pizame w krowy:-) teraz spakowalam się sama i mam wszystko:-)
karolcia:)))), betinka, stardust87 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
K_A_M_A wrote:Dzięki Paula-Tobie też smacznego życzę bo same słodkości masz
Ja mam do szpitala z garderobykoszulę taką po bokach rozpinaną, druga na ramiączkach a trzeci komplet ze spodenkami, taki ze góra ma guziczki i chyba mi to wystarczy??
mysle ze spokojnie starczy
ja musze jakis stanik do karmienia upolowac, ale nigdzie nie ma mojego rozmiaruwszystkie za duze w obwodzie pod biustem, a tam dalej usilnie 65
-
Patu wrote:za późno przeczytałam, juz blisko domu, czyli sporo za Elblągiem
ja jutro wysyłam mojego samego po drzwi do łazienki, a nie ma mozliwości wysłac mms-a nawet więc juz sie boje co przywiezieno nic, każde będą ładniejsze od tych co mamy teraz
gorzej, ze musi tez kupic farbe do kuchni, a gusta kolorystyczne mamy dość różne. oj będzie problem.
Patu to mi się śmiać chce bo mi się przypomniało jak wybieraliśmy farbę do jadalni-powiedziałam że chcę jakąś koralową. Opierdziel dostałam, że pewnie teraz taka modna to się tak uparłam i żaden koral-będzie jakiś inny! No spoko, idziemy wybieramy-on pokazuje że bierzemy taki (soczysty grejfrut) no i jak już pomalował to mu powiedziałam, że bardzo ładny kolorek-taki koralowyMój seryjnie nie jarzy kolorów
Tak samo było z pokojem-chcę capuccino-nieeeeee! Mówi że brąz-siedzę cicho-wybrał w końcu kolor... Jakże piękne capuccino
Chyba on jest daltonem-i chwała mu za to
Paula55, Diabla85, Patu, kark, Zaczarowana, stardust87, Nelus lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Przed ciaza to ja w xs tylko chodzilam
164 cm i 50 kg zywej wagi
ale tak do 55 kg uwazam ze bylo by dla mnie ok
Chciałabym tego dokonać w rok ale zobaczymy.
Póki co 10 kg na plusiePaula55 lubi tę wiadomość
-
Kama pewnie ze styknie
Ja jak kupowalam moja koszule to babka przy kasie od razu zapytala czy to wyprawka do szpitala haha
Tysia no maz ewidentnie chcial dobrzety sie martwisz ze w szpitalu w gaciach w krowe chodzilas... U nas po ulicach czy w sklepie to nie dziwne juz spotkac kogos w pizamie np w laty wlasnie
Mj tez sie garnie do pomaganie ale ja wszystko sama musze
Nie wiem jak to bedzie potem jak bede musiala z malym na cycu spedziec 3/4 dnia i albo mama albo misiek beda w domu robicK_A_M_A, Tysia87 lubią tę wiadomość
-
assantea wrote:Ja mam 163 cm i przed ciążą ważyłam 54 kg. Ale mam ambitny plan schudnąć po ciązy do 50 kg. Nawet się z mężem załozyłam dla lepszej motywacji
Chciałabym tego dokonać w rok ale zobaczymy.
Póki co 10 kg na plusie
To bylysmy podobnych gabarytow
Ja bym sie tak za 52 kg nie obrazila bo wtedy cyc mialam lepszypelniejszy
-
K_A_M_A wrote:
Wy kobity nie mówcie o chłopach bo mój to identiko-miałam zapalenie pęcherza na początku ciąży to wysłałam go do apteki po herbatę z żurawiny, albo sok-wrócił z tabletkami i jeszcze dostałam opierdol że nie powinnam takich rzeczy braćTo po co kupował???
Jak ja mojego wysłałąm po suszoną żurawinę to kupił mi herbatkę żurawinowąi jeszcze dumny z siebie mówił, że było kilka ale wybrał najlepszą
Jaki był zdziwiony, że to nie o to chodziło
-
Szonka wrote:Jak ja mojego wysłałąm po suszoną żurawinę to kupił mi herbatkę żurawinową
i jeszcze dumny z siebie mówił, że było kilka ale wybrał najlepszą
Jaki był zdziwiony, że to nie o to chodziło
HahaAle ja nie wiem co te chłopy mają w głowach-ja muszę mojemu tak tłumaczyć, że najlepiej podać firmę, jak wygląda opakowanie i jeszcze najlepiej gdzie leży
Albo w niedziele po drodze z jeziorka zatrzymał się przy sklepie-pyta się jakiego loda chce-to od razu krzyczę świderka (mmm uwielbiam, teraz też bym zjadła
) a on mi kupił takiego wodnego sopelka o smaku napoju energetyzującego!! Byłam w szoku, że w ogóle coś takiego wygrzebał
A niecierpię tych napoi fuj !
U mnie widocznie jest zasada, że jak sobie sama nie kupię to nie będę miała -
Paula55 wrote:To bylysmy podobnych gabarytow
Ja bym sie tak za 52 kg nie obrazila bo wtedy cyc mialam lepszypelniejszy
Narazie 12, 2kg na plusieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 15:36
Paula55 lubi tę wiadomość
-
to ja wam z okazji mojego 32 tygodnia zdjęcia powrzucam
a co:)
w ubranku:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0bbfb3144c5a.jpg
i bez:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ca1e3d55950.jpg
i boczkiem widać jaki jest duży
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a470de87913a.jpgPaula55, Diabla85, assantea, magdzia26, JagoodkaK, betinka, Tysia87, Karolaaa91, Kaarolina, anulka81, kark, ofcooo, Io, Ewi25, verynice, stardust87, Nelus, nenka lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
K_A_M_A wrote:Haha
Ale ja nie wiem co te chłopy mają w głowach-ja muszę mojemu tak tłumaczyć, że najlepiej podać firmę, jak wygląda opakowanie i jeszcze najlepiej gdzie leży
Albo w niedziele po drodze z jeziorka zatrzymał się przy sklepie-pyta się jakiego loda chce-to od razu krzyczę świderka (mmm uwielbiam, teraz też bym zjadła
) a on mi kupił takiego wodnego sopelka o smaku napoju energetyzującego!! Byłam w szoku, że w ogóle coś takiego wygrzebał
A niecierpię tych napoi fuj !
U mnie widocznie jest zasada, że jak sobie sama nie kupię to nie będę miała
Ja często tak mam, że jak chce żeby mój kupił mi coś o czym on nie ma pojęcia to szukam zdjęcia tego produktu w necie i wysyłam mu na telefon. A i jeszcze mówię na jakim dziale to znajdzieAle najczęściej mój mąż wie czego używam i bez problemu robi mi zakupy.
K_A_M_A, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak ja mam dość już tego remontu. Pan układa u nas panele. Od 7 rano ułożył ok 3-4 metrów. Nie wiem czemu to tak wolno idzie, ale w tym tępie to do przyszłego tyg. nie skończymy. A ja liczyłam że dziś będzie już koniec.
Jak mnie już męczy siedzenie w domu z obcym człowiekiem od rana do nocy
Edit. Rozmawiałam z mężem i pytał czy pan już listwy dookoła kładzie, to jak mu powiedziałam ile jest zrobione to zabił mnie śmiechem. On parę lat temu ułożył panele w całym domu w 2 wieczory, a teraz tylko kuchnia i pokoik małego. Nie wiem czy śmiać się z nim czy płakaćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 16:00
-
Szonka wrote:Dziewczyny jak ja mam dość już tego remontu. Pan układa u nas panele. Od 7 rano ułożył ok 3-4 metrów. Nie wiem czemu to tak wolno idzie, ale w tym tępie to do przyszłego tyg. nie skończymy. A ja liczyłam że dziś będzie już koniec.
Jak mnie już męczy siedzenie w domu z obcym człowiekiem od rana do nocy
Edit. Rozmawiałam z mężem i pytał czy pan już listwy dookoła kładzie, to jak mu powiedziałam ile jest zrobione to zabił mnie śmiechem. On parę lat temu ułożył panele w całym domu w 2 wieczory, a teraz tylko kuchnia i pokoik małego. Nie wiem czy śmiać się z nim czy płakać7w3d 💔