X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana ja bym się cieszyła chyba taką wagą, bo najbardziej to się bałam hipotrofii, a tak jak już dobija do 2500g to powoli jestem spokojna. A groszek może nawet i 4500 ważyć byle był zdrowy :) A jak Twoja córcia jest ok 50 centyla to waga idealna :)
    A bujaczka super!
    Pieluchy kupiłam jedno małe opakowanie Dada i jedno duże opakowanie Pampersów białych, oba w rozmiarze 1 (chciałam pampersy 0, ale one są poniżej 2,5kg więc stwierdziłam, że już na groszka będą za małe). A później się dokupi najwyżej, bo jak się okaże, że dzidź uczulony na któreś, to po co mi więcej..

Kaarolina dobrze gadasz → znajdziemy i do tyłka nakopiemy, jak się z akuszerką ruszycie z wyra! :)

Szonka cała seria Dzidziusia jest w Realu.

Majeczka ja wczoraj u gin wzięłam ulotkę tego na F i rzeczywiście zalecają w mleku, ale napisane jest, że jak nie lubisz mleka albo masz uczulenie to możesz w wodzie.

Jovi zdecydowanie sesjami. Moje dziecie ma ewidentne pory czuwania i snu. Kręci się kilka razy dziennie: między 8-10, między 15-17, ok 20 i ok 23. A w nocy śpi jak zabity, budzi się tylko na sekundę, jak idę siku albo przekręcam się na drugi bok. Kopnie 2 razy i śpi dalej.

Akuszerka mnie chyba więcej niż pół. Zapominam słowa, zapominam co robię, a jakiś czas temu umyłam twarz żelem do higieny intymnej – tylko dlatego, że oba są w pompce, ale mają zupełnie różne butelki, kolory i zapach... nie wiem jak ja to zrobiłam.. Nie mówię już o liczeniu – choć zawsze rachunki to było moje hobby, a matematykę wręcz uwielbiałam :P

justyna białe są niby Sensitive, ale w związku z tym, że są lekko pachnące to podobno często uczulają więc nie wiem czemu Sensitive je nazwali. Zielone bardzo dobre podobno. Nie wiem czemu ja białe kupiłam wczoraj – chyba nie było zielonych 1 w rossmanie

iwo_na „leżaczki” :D cudowne :D

Paula ja to samo o pasach czytałam więc na pewno nie kupię.. wolę trochę poćwiczyć.

Kaarolina, Zaczarowana lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Patu to wyslij meza z mcdonaldem i do mnie. :D

za późno przeczytałam, juz blisko domu, czyli sporo za Elblągiem :)

ja jutro wysyłam mojego samego po drzwi do łazienki, a nie ma mozliwości wysłac mms-a nawet więc juz sie boje co przywiezie :D no nic, każde będą ładniejsze od tych co mamy teraz :)
    gorzej, ze musi tez kupic farbe do kuchni, a gusta kolorystyczne mamy dość różne. oj będzie problem.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paula-Tobie też smacznego życzę bo same słodkości masz :)
    Ja mam do szpitala z garderoby :) koszulę taką po bokach rozpinaną, druga na ramiączkach a trzeci komplet ze spodenkami, taki ze góra ma guziczki i chyba mi to wystarczy?? :)

Paula55 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż stwierdził, ze dlatego przywiózł mi piżame w krowy, bo to moja ulubiona, a on chciał, żebym się czuła w szpitalu jak najlepiej. Więc już nie mialam serca mu powiedzieć, ze wyglądam glupio i chodziłam i jeszcze jaki był szczęśliwy.ah tak se myślę,że mam przekochanego męża:-) odkurza, pranie robi, zmywa, kupuje mi same zdrowe rzeczy.mysle, ze mogę my wybaczyć tą pizame w krowy:-) teraz spakowalam się sama i mam wszystko:-)

karolcia:)))), betinka, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Dzięki Paula-Tobie też smacznego życzę bo same słodkości masz :)
    Ja mam do szpitala z garderoby :) koszulę taką po bokach rozpinaną, druga na ramiączkach a trzeci komplet ze spodenkami, taki ze góra ma guziczki i chyba mi to wystarczy?? :)

mysle ze spokojnie starczy :)
    ja musze jakis stanik do karmienia upolowac, ale nigdzie nie ma mojego rozmiaru :( wszystkie za duze w obwodzie pod biustem, a tam dalej usilnie 65

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    za późno przeczytałam, juz blisko domu, czyli sporo za Elblągiem :)

ja jutro wysyłam mojego samego po drzwi do łazienki, a nie ma mozliwości wysłac mms-a nawet więc juz sie boje co przywiezie :D no nic, każde będą ładniejsze od tych co mamy teraz :)
    gorzej, ze musi tez kupic farbe do kuchni, a gusta kolorystyczne mamy dość różne. oj będzie problem.

Patu to mi się śmiać chce bo mi się przypomniało jak wybieraliśmy farbę do jadalni-powiedziałam że chcę jakąś koralową. Opierdziel dostałam, że pewnie teraz taka modna to się tak uparłam i żaden koral-będzie jakiś inny! No spoko, idziemy wybieramy-on pokazuje że bierzemy taki (soczysty grejfrut) no i jak już pomalował to mu powiedziałam, że bardzo ładny kolorek-taki koralowy :D Mój seryjnie nie jarzy kolorów :) Tak samo było z pokojem-chcę capuccino-nieeeeee! Mówi że brąz-siedzę cicho-wybrał w końcu kolor... Jakże piękne capuccino :D Chyba on jest daltonem-i chwała mu za to :D

Paula55, Diabla85, Patu, kark, Zaczarowana, stardust87, Nelus lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Przed ciaza to ja w xs tylko chodzilam :) 164 cm i 50 kg zywej wagi :) ale tak do 55 kg uwazam ze bylo by dla mnie ok :)
    Ja mam 163 cm i przed ciążą ważyłam 54 kg. Ale mam ambitny plan schudnąć po ciązy do 50 kg. Nawet się z mężem załozyłam dla lepszej motywacji :-) Chciałabym tego dokonać w rok ale zobaczymy.

Póki co 10 kg na plusie :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama pewnie ze styknie :)
    Ja jak kupowalam moja koszule to babka przy kasie od razu zapytala czy to wyprawka do szpitala haha :)

Tysia no maz ewidentnie chcial dobrze ;) ty sie martwisz ze w szpitalu w gaciach w krowe chodzilas... U nas po ulicach czy w sklepie to nie dziwne juz spotkac kogos w pizamie np w laty wlasnie :)
    Mj tez sie garnie do pomaganie ale ja wszystko sama musze :P
    Nie wiem jak to bedzie potem jak bede musiala z malym na cycu spedziec 3/4 dnia i albo mama albo misiek beda w domu robic :/

K_A_M_A, Tysia87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Ja mam 163 cm i przed ciążą ważyłam 54 kg. Ale mam ambitny plan schudnąć po ciązy do 50 kg. Nawet się z mężem załozyłam dla lepszej motywacji :-) Chciałabym tego dokonać w rok ale zobaczymy.

Póki co 10 kg na plusie :-)

To bylysmy podobnych gabarytow ;)
    Ja bym sie tak za 52 kg nie obrazila bo wtedy cyc mialam lepszy :P pelniejszy ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:

Wy kobity nie mówcie o chłopach bo mój to identiko-miałam zapalenie pęcherza na początku ciąży to wysłałam go do apteki po herbatę z żurawiny, albo sok-wrócił z tabletkami i jeszcze dostałam opierdol że nie powinnam takich rzeczy brać :) To po co kupował??? :D

Jak ja mojego wysłałąm po suszoną żurawinę to kupił mi herbatkę żurawinową ;) i jeszcze dumny z siebie mówił, że było kilka ale wybrał najlepszą :) Jaki był zdziwiony, że to nie o to chodziło :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Jak ja mojego wysłałąm po suszoną żurawinę to kupił mi herbatkę żurawinową ;) i jeszcze dumny z siebie mówił, że było kilka ale wybrał najlepszą :) Jaki był zdziwiony, że to nie o to chodziło :)

Haha :) Ale ja nie wiem co te chłopy mają w głowach-ja muszę mojemu tak tłumaczyć, że najlepiej podać firmę, jak wygląda opakowanie i jeszcze najlepiej gdzie leży :) Albo w niedziele po drodze z jeziorka zatrzymał się przy sklepie-pyta się jakiego loda chce-to od razu krzyczę świderka (mmm uwielbiam, teraz też bym zjadła :) ) a on mi kupił takiego wodnego sopelka o smaku napoju energetyzującego!! Byłam w szoku, że w ogóle coś takiego wygrzebał :D A niecierpię tych napoi fuj ! :P
    U mnie widocznie jest zasada, że jak sobie sama nie kupię to nie będę miała :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja bym sie tak za 52 kg nie obrazila bo wtedy cyc mialam lepszy :P pelniejszy ;)
    Ja mam 168 i 53, 7kg przed ciąża. Jak po ciazy bedzie 53 to bede mega szczesliwa. Muszę do sierpnia się ogarnac bo ponoć slub mial być ;)
    Narazie 12, 2kg na plusie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 15:36

h84fkrhm4lz65cww.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja wam z okazji mojego 32 tygodnia zdjęcia powrzucam :) a co:)

w ubranku:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0bbfb3144c5a.jpg

i bez:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ca1e3d55950.jpg
    i boczkiem widać jaki jest duży :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a470de87913a.jpg

Paula55, Diabla85, assantea, magdzia26, JagoodkaK, betinka, Tysia87, Karolaaa91, Kaarolina, anulka81, kark, ofcooo, Io, Ewi25, verynice, stardust87, Nelus, nenka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko ślicznie!!! Kolejna chudzina z piłeczką ;) Ja tam już bez ubrania się nie pokażę przez rozstępy...Ehh :(

justyna14 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Haha :) Ale ja nie wiem co te chłopy mają w głowach-ja muszę mojemu tak tłumaczyć, że najlepiej podać firmę, jak wygląda opakowanie i jeszcze najlepiej gdzie leży :) Albo w niedziele po drodze z jeziorka zatrzymał się przy sklepie-pyta się jakiego loda chce-to od razu krzyczę świderka (mmm uwielbiam, teraz też bym zjadła :) ) a on mi kupił takiego wodnego sopelka o smaku napoju energetyzującego!! Byłam w szoku, że w ogóle coś takiego wygrzebał :D A niecierpię tych napoi fuj ! :P
    U mnie widocznie jest zasada, że jak sobie sama nie kupię to nie będę miała :P

Ja często tak mam, że jak chce żeby mój kupił mi coś o czym on nie ma pojęcia to szukam zdjęcia tego produktu w necie i wysyłam mu na telefon. A i jeszcze mówię na jakim dziale to znajdzie :) Ale najczęściej mój mąż wie czego używam i bez problemu robi mi zakupy.

K_A_M_A, justyna14 lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    A ile teraz przytyłaś? z tego co kojarzę to chyba sporo mniej niż ja :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja mam dość już tego remontu. Pan układa u nas panele. Od 7 rano ułożył ok 3-4 metrów. Nie wiem czemu to tak wolno idzie, ale w tym tępie to do przyszłego tyg. nie skończymy. A ja liczyłam że dziś będzie już koniec.
    Jak mnie już męczy siedzenie w domu z obcym człowiekiem od rana do nocy :/

Edit. Rozmawiałam z mężem i pytał czy pan już listwy dookoła kładzie, to jak mu powiedziałam ile jest zrobione to zabił mnie śmiechem. On parę lat temu ułożył panele w całym domu w 2 wieczory, a teraz tylko kuchnia i pokoik małego. Nie wiem czy śmiać się z nim czy płakać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 16:00

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    A ile teraz przytyłaś? z tego co kojarzę to chyba sporo mniej niż ja :-)
    Na chwile obecna mam 7-8 kg na plusie...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Justynko ślicznie!!! Kolejna chudzina z piłeczką ;) Ja tam już bez ubrania się nie pokażę przez rozstępy...Ehh :(
    kochana to co najtłuściejsze zakryte - tyłek i uda. mam nadzieje że jakoś to wszystko po porodzie zrzuce:)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Dziewczyny jak ja mam dość już tego remontu. Pan układa u nas panele. Od 7 rano ułożył ok 3-4 metrów. Nie wiem czemu to tak wolno idzie, ale w tym tępie to do przyszłego tyg. nie skończymy. A ja liczyłam że dziś będzie już koniec.
    Jak mnie już męczy siedzenie w domu z obcym człowiekiem od rana do nocy :/

Edit. Rozmawiałam z mężem i pytał czy pan już listwy dookoła kładzie, to jak mu powiedziałam ile jest zrobione to zabił mnie śmiechem. On parę lat temu ułożył panele w całym domu w 2 wieczory, a teraz tylko kuchnia i pokoik małego. Nie wiem czy śmiać się z nim czy płakać :(
    żartujesz? u bratowej w ubiegłym roku w 6 godzin całe piętro 120 m ułożyło 2 panów. Szli jak burza. Weź ty swojego popędź, bo może ona ma za godzine płacone i mu się nie spieszy.

7w3d 💔
‹‹ 1225 1226 1227 1228 1229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ