X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Na chwile obecna mam 7-8 kg na plusie...

Chudzino, to Ty w miesiąc po porodzie wyjdziesz na 0, a jak będziesz karmić, to jeszcze poniżej!
    Mnie zaczyna przerażać to 22 :/ Nawet nie marzę, że wrócę do mojego idealnego 51kg (bo przy tych 48 sprzed ciąży wyglądałam jak oświęcim :/). Szitfak!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka ale jeszcze grubo ponad miesiac mam. I jak bede tyc w takim tepie to do 15 moge dobic :/ choc nie jem wiecej niz zwykle :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka jakby mi "fachowiec" tak dlugo ukladal panele to bym mu nakopala i pokazala jak to sie robi. U nas sama z mezem ukladalismy panele, a jak on musial juz isc do pracy to sama oblistwowalam. I polozenie 50 metrow w 3 pokojach zajelo nam 2 dni. Wygon tego nieroba, bo ewidentnie sie obija!

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • assantea Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam że moje kolezanki (wszystkie dobrze po trzydziestce) wróciły do swojej wagi. A przeważnie było to ich drugie już dziecko - co tez bez znaczenia nie jest. Nie katowały się dietami, po prostu naturalnie z nich schodziło. Jedna tylko troche narzeka - ale przytyła 27 kilo więc jej to wiecej czasu zajmie. póki co biega na fitness i tez jej waga ładnie schodzi.
    Myslę więc że nie ma co się za bardzo przejmować bo jak się przytyje te ok 15 kg w ciązy to jest to zupełnie normalne i ładnie się wraca do wagi.

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Ja mam 163 cm i przed ciążą ważyłam 54 kg. Ale mam ambitny plan schudnąć po ciązy do 50 kg. Nawet się z mężem załozyłam dla lepszej motywacji :-) Chciałabym tego dokonać w rok ale zobaczymy.

Póki co 10 kg na plusie :-)

to mozemy sie razem motywowac :D

ja mam 156, przed ciążą wazyłam 52, a teraz tez chce własnie do 50 zejść, na co mąż nie zachwycony, bo mówi, że te 52 to dla niego idealnie. ale ja o wiele lepiej sie czułam w równych 50. a szczesliwa żona to i maż zadowolony :D

a co do podłóg to u nas pokój 30 metrów w kilka godzin był. więc serio nie wiem co tyle schodzi temu Twojemu.

a do łazienki na szczescie mamy dobrego znajomego. w dodatku niedawno córeczka mu się urodziła (4 dziecko). jest cały czas o czym rozmawiac :) tylko mąż co chwile mnie wygania ze miałam lezec a nie wstawac :)

a z nazwami kolorów mój ma to samo :D mówie, że chce jakis kremowy/ecri to absolutnie, gdzie tam. a pokazuje mu w sklepie i inna reakcja :D dzis mu tłumaczyłam ze ma wziąć gniazdka do łazienki jasny bez i o dziwo kupił dokładnie te. pewnie dlatego ze mu pokazałam jak ma ten kolor wyglądac :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    żartujesz? u bratowej w ubiegłym roku w 6 godzin całe piętro 120 m ułożyło 2 panów. Szli jak burza. Weź ty swojego popędź, bo może ona ma za godzine płacone i mu się nie spieszy.

Nie wiem jak ma płacone od swojego pracodawcy, my płacimy za robotę więc kasa za godzinę to nie nasz problem. A najdziwniejsze jest to, że on się nie obija tylko jest taki bardzo precyzyjny, aż do przesady. Każdy panel mierzy ogląda dookoła i z poziomicą sprawdza. Podobno te nasze panele jakieś krzywe są i dlatego tak to idzie. Do położenia było ok 20m więc już dawno powinno być skończone, a na razie zbliżamy się do połowy.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Zauważyłam że moje kolezanki (wszystkie dobrze po trzydziestce) wróciły do swojej wagi. A przeważnie było to ich drugie już dziecko - co tez bez znaczenia nie jest. Nie katowały się dietami, po prostu naturalnie z nich schodziło. Jedna tylko troche narzeka - ale przytyła 27 kilo więc jej to wiecej czasu zajmie. póki co biega na fitness i tez jej waga ładnie schodzi.
    Myslę więc że nie ma co się za bardzo przejmować bo jak się przytyje te ok 15 kg w ciązy to jest to zupełnie normalne i ładnie się wraca do wagi.

pytałam mamy jak było, to mówiła, że w 2 pierwszych ciążach moment zjechała do wagi sprzed ciąży. po pierwszej nawet ciut nizej. co prawda tez mało tyła i duzo chudła w 1 trymestrze. tylko mówiła, że brzuszek nieco czasu potrzebował by wrócic do formy, bo lekko odstawał jednak i na niego ćwiczyła. ale po 3 ciąży juz było jej duuuuuuuzo ciężej zrzucic, mimo, że miała 26 lat. a po 4 juz jej sie niestety nie udało nigdy dojść do wagi sprzed, ale wtedy miała juz prawie 39 lat.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    pytałam mamy jak było, to mówiła, że w 2 pierwszych ciążach moment zjechała do wagi sprzed ciąży. po pierwszej nawet ciut nizej. co prawda tez mało tyła i duzo chudła w 1 trymestrze. tylko mówiła, że brzuszek nieco czasu potrzebował by wrócic do formy, bo lekko odstawał jednak i na niego ćwiczyła. ale po 3 ciąży juz było jej duuuuuuuzo ciężej zrzucic, mimo, że miała 26 lat. a po 4 juz jej sie niestety nie udało nigdy dojść do wagi sprzed, ale wtedy miała juz prawie 39 lat.

Nie strasz mnie nawet. Ja po obu ciazach szybko doszlam do sie ie i teraz tez mam taki plan.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie utopiłam telefon w kisielu:/ niezdarność w ciąży to moja mocna strona

7w3d 💔
  • Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Nie strasz mnie nawet. Ja po obu ciazach szybko doszlam do sie ie i teraz tez mam taki plan.

każda ciąża i kobieta jest inna, wierze ze na pewno szybko zrzucisz :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    właśnie utopiłam telefon w kisielu:/ niezdarność w ciąży to moja mocna strona

Dobra jesteś :) słyszałam o telefonach topionych w wodzie ale w kiślu pierwszy raz słyszę :D

justyna14 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nie mam szans nadrobic was! od piatku nie zagladalam wiec nawet nie probuje :)
    ktos cos szybko w jakims skrocie?
    wszystkie wyszly ze szpitala? wszystkie zdrowe? maluszki rosna? :)

widze temat wagi temat rzeka ;)
    mnie az tak nie obchodzi ile bede wazyc a jak bede wygladac bo juz wiem ze waga waga a wyglad swoje ;) chce sie dobrze czuc w swoim ciele czy to bedzie 50kg czy 55 bez roznicy :)

i tak bedziemy wszystkie super sexy mamuski :D

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zauwazylam ze po nektarynkach meczy mnie zgaga.. wiec ta zjedzona przed chwila jest moja ostatnia w tej ciazy! ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Dobra jesteś :) słyszałam o telefonach topionych w wodzie ale w kiślu pierwszy raz słyszę :D
    jestem w tym temacie przodownikiem :)

7w3d 💔
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo uwielbiam nektaryny :) kojarza mi sie z moim T bo jak zaczelismy sie spotykac to zauwazylam ze bardzo je lubi to czesto kupowalismy :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone ogorki zapijane barszczem... to tylko ja moge ;)

verynice lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ja tez uwielbiam ale niestety musze je sobie odpuscic eh :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgotowałam pierogi, brawoooo

verynice lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierogi powiadasz????? Hmmmmm moze sobie ugotuje ale tym razem na slodko :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po nektarynkach też mam niestety zgagę,,a je tak uwielbiam!

‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ