X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus bo oni to tylko byle zostawic przesylke i miec z glowy :/ no durna ta baba ze tak dala byle komu...
    Ale powiedz mi... Skoro paczka byla na wasz adres to jakim cudem odebral ktos inny?? Mial awizo tak? I na poczcie wydali paczke na to awizo??
    Masz racje. Co z tego ze koszta pokryje jak ty jestes stratna :/

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wspolczuje, ale swinie tam siedza na tej poczcie-tak jak paula pisze byle tylko swoje odwalic i z glowy. I pisz skargi niech sobie nie mysla ze wszystko im wolno-tylko sie nie denerwuj!

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula widocznie listonosz gdzies zostawil te awizo pomylil sie czy cos (ok to jeszcze zrozumiem) i widocznie tak trafilo te awizo gdzies tam.. ale te babsko przy okienku jest jak dupa od srania zeby sprawdzic kto to odbiera :/
    Sorry za slownictwo ale sie we mnie gotuje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 20:13

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina ale jaja ;O nie zdziwiłabym się gdyby paczkę odebrała jakaś sąsiadka od razu, listonosz mógł awiza nawet nie zostawić. Dziwna sprawa :O

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba paczka odebrana na poczcie byla bo ta co siedziala dzisiaj sprawdzala normalnie w ksiedze bylo wpisane ze odebrala na poczcie niejaka Milewska Regina niby moja matka mieszkajaca z Nami :/ i podpis normalnie byl jako Milewska

• Io Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a co jakby to była paczka za kilka stów? Dla mnie to nie do pomyślenia. a jakby tam były jakies wazne dokumenty? Albo jakaś pamiątka rodzinna? Co z tego, że kobitka Ci kasę odda. Ja tez bym zrobiła awanturę. W końcu mają jakieś przepisy!

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze.. Karolina nie dziwię Ci się wcale.. sama bym się nieźle wkurzyła... nie rozumiem też jak mogli przekazać przesyłkę pod inne nazwisko. Nie widzę żadnego usprawiedliwienia. Ta baba, która ją zgarnęła to też jakaś niepoważna. Nie chcę myśleć nawet jakby to było coś kosztownego...

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo ja dokladnie to samo napisalam... Chwala Panu ze tam byly spioszki ktorych szkoda a nie cos naprawde waznego.
    Ojj wtedy to by mieli klopotow. Po to sie kuzwa placi za to zeby do rak wlasnych dotarlo anie zeby obcy ludzie odbierali paczke :/

A skoro nie spr danych to baba byle jakie nazwisko podala i paczke wziela :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj dzisiaj widzę dużo z nas ma roztrzepany dzień ;) Ja dzisiaj też gotowałam własnoręcznie uklejone pierogi z kapustą i grzybami i też je rozgotowałam...masakra! Ale byłam zła na siebie...

Byliśmy z mężem po zakupy spożywcze, wróciliśmy, zjedliśmy po 2 pączki i teraz siadamy i układamy ubranka małego, te które dziś poprasowałam - przy okazji odłożymy na bok te, które chcemy wziąć do szpitala.. mąż został po raz pierwszy zaangażowany w cokolwiek bo tak to nic go nie interesowało - całą wyprawkę sama skompletowałam...teraz niech choć troszkę pomoże..

Do jutra mamusie~:)

Edit: a moja prawa stopa to wygląda jak po nieudanym przeszczepie od jakiejś grubej baby - jest 2 razy większa niż lewa...!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 20:25

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wlasnie dla przykladu zeby nikt inny tego wiecej nie zrobil zloze skarge na poczcie... tylko musze jeszcze byc bardziej na chodzie ale te babsko ma szczescie ze na chwile obecna nie moge wychodzic teraz czekam na wiesci z poczty jak beda sie tlumaczyc..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 20:27

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola czasu juz nie cofniesz wiec szkoda nerwow juz ale masz racje. Zloz skarge zeby sie to juznie powtorzylo :)

Kurde glodna jestem a nie mam pomyslu na kolacje :/ ktos cos??? Moze jakis pomysl :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy w pracy taką sytuację, że wysłaliśmy naszej przedstawicielce handlowej towar wart kilka tysięcy kurierem DPD, a ten idiota zostawił paczkę u jej sąsiadów. Jak się potem okazało alkoholików i złodziei. A podpisali, ze niby ona odebrała. Na szczęście tamci oddali towar, ale co by było jakby powiedzieli, że nic nie dostali?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kuzwa to juz przesada :/
    Powiem wam z drugiej strony ze u nas tez sie zdarza że zostawiaja paczki u sasiadow... Kiedys wyslalismy walizke z pl tu do szkocji i bylysmy w pracy ale wtedy kurier dzwonil chyba czy moze u sasiadki zostawic. A ze ona kochana i zaufana to zostawil.
    Ale jak cos zamawiamy i jest np na podpis... To tez nigdy mi dokumentow nie spr... Mam sie tylko podpisac na tym urzadzeniu i daja paczke. Tyle.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, huśtawkę kupiłam z winnersie, a reszta zakupów jest z walmartu. No właśnie nie wiem jak z tym tommee tippee, bo jednak ich butelki mają specyficzny kształt i boję się, że potem jak kupię takie zwykłe to nie będą wchodzić. Narazie wiem, że Nuk wchodzi do połowy, ale to chyba nie problem, nie wiem ? A nie wiesz czy do aventu wejdzie tommee tippee ?
    Ja właśnie chciałam przewijak w sypialni, ale miejsca nie mam i zastanawiam się czy na zwykłej komodzie można przewijak położyć... tylko czy to bezpieczne ?
    A wasi świadkowie to przegięli! No jak tak można ? przecież to miał być wasz dzień, a oni bez waszej zgody sami wam go organizują :/
    Moja teściowa na pierwszy rzut oka nic takiego strasznego nie zrobiła - dowiedziała się, że idziemy na obiad do rodziny gdzie będą dzieciaki i zadzwoniła do ciotki, żeby ta zadzwoniła do nas, że mamy kupić dzieciom słodycze. Mówię Mężowi, że nie zrobimy tego, bo ostatnio dostały, a nie może być tak, że na każdej wizycie coś od nas dostają, bo przyzwyczają się do tego i będą zawsze oczekiwały jakiś upominków, raz kiedy rozumiem, no ale bez przesady, nie na każdej wizycie! A ten mi oświadczył, że nie, że on kupi i da, bo mama kazała! Noż ku...tak mi ciśnienie się podniosło. Nieważne moje zdanie, tylko jej. Ona wystarczy, że zadzwoni, rozkaże i tak ma być :/ Mogłam sobie gadać i gadać i tak mu nie przetłumaczyłam :P Niby nic wielkiego, ale wkurza mnie to jej rządzenie i ingerowanie w nasze życie. Jak wróciliśmy z podróży poślubnej i była u niej chrześniaczka Męża, to też walnęła tekstem "daj jej 50 zł, bo jedzie na obóz", nie było pytania czy chcemy, czy możemy, tylko daj! No jakby to była jej kasa co najmniej :/ Noi co ? Musiałam wyjąć kasę z portfela i dać... Grrr!

pralinka, bujaczek kupiliśmy za 50$, a dla porównania, za tę którą oddaliśmy, bo była wadliwa daliśmy 119$.

Kaarolina, w zupełności Cię rozumiem! Zróbcie z tym porządek, niech ta mądra, która tak wydała poleconą przesyłkę oddaje kasę. Przecież to nie do pomyślenia, żeby poczta wydawała przesyłki komuś, kto powie, że jest mamą! O dowodzie to nie wspomnę. A najlepsze jest to, że pewnie po tę przesyłkę poszła, któraś z sąsiadek :/ Ludzie to świnie.

justyna14, ja Sagę o Ludziach Lodu pochłonęłam w liceum :) Baaardzo mnie te książki wciągnęły, Margit Sandemo miała niezłego nosa żeby wymyśleć takie historie. Gdyby nie to, że ślęczę nad "Pierwszy rok życia dziecka", bo chce jeszcze przeczytać Tracy Hogg :P To już dawno czytałabym tę sagę po raz drugi i jeszcze Christiania Greya hehehe :)

My dziś byliśmy na wizycie, u innego doktora, za 2 tygodnie mamy kolejną i też u innego. Doktor z dzisiaj był o.k., odpowiedział na nasze pytania, waga małej jest w normie, wyniki mam dobre, więc nie muszę już brać żelaza, nadal jest główką w dół, ból w pachwinie jest jak najbardziej normalny.

Co do ruchów - Julka nie rusza się cały dzień, ma takie chwile, że trochę się poprzeciąga i jest spokój, a czasem z pół godziny do godziny się wierci i przeciąga, zwykle trochę pobuszuje rano jak się przebudzę, w trakcie dnia trochę czasami, a mocno wariuje wieczorem tak po 22:00. Ostatnio czytałam opinie ginekologa, do którego kiedyś chodziłam, że już się nie praktykuje liczenia ruchów, że np. ma być 10 ruchów w ciągu godziny. Każde dziecko jest inne i inaczej będzie się ruszało, ważne jest to, żeby te ruchy w ogóle czuć, a jak nie czujemy, albo widzimy, że nagle coś się mocno zmieniło to trzeba iść sprawdzić czy wszystko o.k.

Wczoraj wieczorem wybrałam się na mały spacer, pomimo tego, że było upalnie w dzień, to wieczorem czuć było chłodek i dziś już mam oprychę na ustach :/ A dziś ciąg dalszy upałów - 30 stopni, uwielbiam taką pogodę :) Zaraz wstawię ziemniaki i pójdę trochę na dworze poczytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 20:43

kark lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę z nudów na ten serial położne i same grubasy tam rodzą:-/ masakra

Swoją droga jak mi poloza takie brudne dziecko to nie wiem jak zareaguje poki co wywołuje to u mnie obrzydzenie.... :-( moze jak poloza mi moje to bede miała inne odczucia? Jejku sama siebie przerazam

atdci09kamv7205a.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko co innego jak pytaja czy mogą zostawić u sasiadów, albo wydają paczkę osobie, którą zastali pod podanym adresem. Na poczcie to bez sprawdzania dokumentów sobie nie wyobrażam.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moj P robi sobie kaszanke :D mi musi cos innego wymyslic bo ja nie lubie :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm kaszane to bym opierniczyla :) ale nie mam :P
    Najlepsza taka z grila w folii z jablkiem i cebulka plus keczup...aaa slina po kolana :)

No lo na poczcie to jasne ze przegiecie paly :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez odebrałam swoją przesyłkę bez dowodu najlepsze jest to ze całkiem z głowy mi wypadło ze nie wzięłam portfela i przy okienku byłam przekonana ze muszę do domu wrócić a baba mi dała bez dowodu... Szok.

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne maja te praktyki :/

Ja tez ogladam polozne :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ