X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    A nie masz z kad sobie kochana zamowic??
    Jakas knajpka co ma obiady na dowoz???

teraz jak tak wspominacie o tych domowych obiadkach na dowóz, to u mnie nie ma w mieście takiej knajpki :/ same fastfoody i chińczyki. Człowiek nawet jak w mieście jest zabiegany, coś załatwia, złapie go głód i miałby ochotę gdzieś wyskoczyć do domowej knajpki to nie ma gdzie!

• Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Paula Teściowa mogłaby ale niestety też jest w pracy :/ już wczoraj dzwoniła jak to u Nas teraz wygląda i wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy że P tak zmienią godziny pracy.. pewnie jutro już będę miała obiadek od Niej a dzisiaj dupa zimna jakoś ten jeden dzień przeżyje chyba chociaż nie powiem leżę i mi się gołąbki marzą :D

to telefon i Ci jakis przystojniak do domu podwiezie gotowe :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka podobno też nosiła, z tego co pamietam jak mi opowiadała chyba to dopiero zakładała jak jej już się macica obkurczyła cała itd wieć chyba dopiero po półtora miesiąca od porodu ale naturalnego. Ale czy coś jej to pomogło to nie pamietam :) tak skleroza nie boli :D

Paula55 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Karolina zostaje ci suchy prowiant, ja nie raz tak przeżyłam jak nie chciało mi się nic robić :D :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle o jedzeniu piszecie, ze sie głodna przez Was zrobiłam, a skonczył mi sie zapas ukochanych nektarynek do podjadania miedzy posiłkami. niech któras cos podeśle dobrego :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi położna powiedziała żeby zaopatrzyć się w majty ściągające (takie z bardzo wysokim stanem) bo to właśnie pomaga obkurczać się macicy, mam je zacząć nosić jak tylko rana po cc na to pozwoli

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamy, dołączam do grona z dupnym nastrojem. Nie mam hemoroidow tylko wszystko mnue smuci, wkurza, irytuje...

h84fkrhm4lz65cww.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufffff, przebrnęłam przez zaległości! Dzień dobry :)

KARK, cudownie, że dzidzia tak rośnie i w ogóle, że się sytuacja uspokoiła!

Akuszerka, ale ulga, że Ci przeszło. Mam nadzieję, że ostatni raz takie mądre pomysły miałaś :D A co do mózgu, a raczej jego braku i trudnościach w wysławianiu - MAM TO SAMO! Ja czasem w połowie wypowiedzi zapominam o czym mówię :/

Nenka, bidulko, też Ci się przytrafiło :( Ale dobrze, że na strachu i otarciach się skończyło!

Jovi - mój synuś też nie naparza 24/dobę! Przecież musi kiedyś spać i odpoczywać! A u Ciebie to coś czuję, że zbawienie, że sobie robi przerwy. Podobno dzieci temperament wynoszą już z brzucha - jak naparzają jak szalone w brzuchu, to i po urodzeniu sa takie nadpobudliwe. Więc się ciesz, że Ci się oaza spokoju szykuje :) A na pewno wszystko jest w porządku teraz, bo ma swoje fazy ruchu i to jest całkowicie normalne :)

Magdzia, dawaj znaki, co na wizycie!!!!!!

Paula - ja tez marzę o jeansach... Rureczki i pasek brązowy <3

AniaDS - odezwij się jak sytuacja z użądleniem!!!!!

A co do Dzidziusiów, to wielokrotnie wpadałam na nie na Allegro!

Paula55, jovi81, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to w moim zadupiu (w pl) to jest tyle fajnych knajpek :) nawet bar mleczny jest taki z prawdziwego zdarzenia :)
    Juz nie moge sie doczekac az polecimy do pl i pojdziemy na taki obiadek :)

Chetnie bym ci kochana podeslala taki kremik z grzaneczka ale obawiam sie ze nie doleci na czas :P

Ewus no wlasnie u mnie nikt tego nie stosowal i nawet nie mam kogo zapytac :P
    Tak czytam teraz (fora bo ńie moge znalezc rzetelnych info) ze ten pas daje cos jedynie wtedy jak sie przy tym cwiczy... I nie moga go nosic osoby ktore maja problemy z kregoslupem.
    Wogole chyba sredńio ma tych zalet a wiecej wad :p hehe.
    No chyba ze ktos znajdzie jakies info porzadne to moze w to uwierze :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u Nas jest strach cos zamowic wczoraj z M zamawialismy i dostalismy splesniale jedzenie np przemecze sie dzisiaj moze jakiegos nalesnika sobie usmaze ;) a wole sie dzisiaj nie wkurzac jakbym znowu miala dostac dupne jedzenie jutro juz bede miala super obiadzik wiec dzisiaj sie przemecze :)

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoś coś wie co z Migotką? Bo to już ze 3 tydz leci jak się nie odzywa :/

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde!!! Odeslala bym takie zarcie i znajomym poopowiadala co daja w tej knajpie. I fota na fb obowiazkowo!!!
    Przeciez to moglo zjesc dziecko albo kobieta w ciazy wlasnie!!! Tragedia. To lepiej faktycznie sie wstrzymac...

No wlasnie Migotki ni widu ni slychu :/

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Paula u Nas jest strach cos zamowic wczoraj z M zamawialismy i dostalismy splesniale jedzenie np przemecze sie dzisiaj moze jakiegos nalesnika sobie usmaze ;) a wole sie dzisiaj nie wkurzac jakbym znowu miala dostac dupne jedzenie jutro juz bede miala super obiadzik wiec dzisiaj sie przemecze :)

ale przeciez nie jedna restauracja jest :) na starym mieście ile chociazby. z mężemna randce bylismy w tej, co Gesslerowa była kiedys. ceny niezbyt przyjazne ale jedzenie baaaaaaardzo dobre.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    ale przeciez nie jedna restauracja jest :) na starym mieście ile chociazby. z mężemna randce bylismy w tej, co Gesslerowa była kiedys. ceny niezbyt przyjazne ale jedzenie baaaaaaardzo dobre.
    z tej co ja zamawiałam to na miejscu też pycha jedzenie było mam stracha zamawiać bo tak nigdy nie wiadomo.. a to już 2 czy 3ci raz Nam się zdarzyło ;) a dzisiaj jakaś jestem podrażniona to tym bardziej

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze cos dzis jest w powietrzu i polowa z nas bliska wkur....

karolcia:)))), verynice lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodka na mnie tak dziala ten upal i ta mysl ze jest tyle do zrobienia a ja leze i leze ech..

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam książkę dr Eduard Estivill, Sylvia de Bejar Uśnij wreszcie! Jak pomóc dziecku zasnąć.krotka, bo tylko pięćdziesiąt parę stron, ale fajnie napisana i podobno skuteczna jest ta metoda opisana w niej.mam od koleżanki, która ja stosowala.ja upralam rzeczy do szpitala w loveli a wyplukalam w dzidziusiu.ten proszek bezzapachowy, ale chyba o to chodzi:-) jutro spakuje torbe, zamknę i poloże na szafie . będę zwarta i gotowa może troche za wcześnie, ale wolę sama to zrobić niż zlecić mężowi. Jak lezalam w szpitalu i powiedziałam, żeby mi majtki przywiózł to mi koronkowe stringi przywiózł hahaha.i naprawdę nie widzial w tym nic dziwnego .

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten cholerny upał, zdechne do września jak tak bedzie grzało, mam już dosc tej temperatury i jak na złość nawet kropli deszczu!

U mnie dzisiaj malowanie pokoiko-sypialni, ile mój się przy tym nagada i namarudzi tylko go udusić, ma dwie lewe rece do takich meskich robót i juz mi zapowiedział, że o malowaniu salonu moge zapomniec, wiec dobrze, że tesciu przyjezdza pod koniec sierpnia to jego poprosze.

Ehhhh z tych pozytywnych rzeczy to tylko tyle, że szary bardzo ładny wyszedł za to przyszła dzisiaj narzuta na łóżko, którą zamówiłam i wali stechlizna w ogole mi się nie podoba, nie wiem chyba ja zwróce jak sie da tylko na allegro to pewnie teraz tysiac formalnosci i czekanie miesiac na zwrot kasy...;-/

atdci09kamv7205a.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwagierka zmienia prace i chyba uda jej sie przyjechac do nas na tydzien, ale sie ciesze :) nie widziałysmy sie prawie rok czasu. nie będzie mi sie tak nudziło samej. jeszcze jutro sie okaze na 100% ale szanse duze.

i łazienka juz oficjalnie w demolce, kafelki zbijane, odwrotu nie ma :) nie moge sie doczekac efektów za 2-3 tygodnie :) od razu mi sie humor polepszył jak wreszcie ruszyło, choc na razie efekt to brak kafelek i kurz w całym domu :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Jagodka na mnie tak dziala ten upal i ta mysl ze jest tyle do zrobienia a ja leze i leze ech..
    Kaarolina, mnie wkurza otoczenie, mój T wyjechal rano w trase, zostalam sama z psem, syfem w chacie bo nie posprzatal nawet po sobie. Ja codziennie rano na rehabilitacje i od piatku remont... szafy nie oproznione, nie odsuniete. Wszystko musze zrobic sama :(

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ